Σελίδες

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Κλιμακωτή πυραμίδα του 2500 π.Χ. με ναό του Ηλίου στην Ροδόπη !!!

 

Σύγχρονη της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας της Αιγύπτου! ? Δεν είναι η μόνη στην περιοχή! ? Με πατητήρια για ιερό κρασί!
Ένα αρχαίο θρακικό τμήμα πυραμίδος επί βράχου, με Ναό του Ηλίου, που χρονολογείται στο 2.500 π.Χ., εντοπίσθηκε στην Ανατολική Ροδόπη, τότε αρχαία Θράκη (νυν νότια Βουλγαρία), από μια αποστολή ιστορικών και θρακολόγων (ειδικότητα που υπάρχει στην Βουλγαρία, αλλά όχι στην Ελλάδα!).
Η εν λόγω θρακική πυραμίδα διαμορφώθηκε στον φυσικό βράχο στο βουνό, κοντά στην πόλη Kovil, του Δήμου Krumovgrad, στην επαρχία Kardzhali.
«Ο Ναός του Ηλίου και η κλιμακωτή πυραμίδα του Kovil χρονολογούνται στο 2500 π.Χ. Είναι περίπου σύγχρονη με την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας στην αρχαία Αίγυπτο. Είναι ύψους περίπου 15 μ., και αποτελείται από 5 ενισχυμένα άνδηρα, με τον ναό του Ηλίου λαξευμένο μέσα στα βράχια», σύμφωνα με τον καθηγητή Vasil Markov, ιστορικό που ειδικεύεται στον πολιτισμό της αρχαίας Θράκης.
Ο κ. Markov είναι ο επί κεφαλής του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Κέντρου για την Αρχαία Ευρώπη και των Ανατολικών Πολιτισμών της Μεσογείου του Πανεπιστημίου «Neofit Rilski», που εδρεύει στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας. Κατά τα τελευταία χρόνια, το Κέντρο αυτό έχει διερευνήσει και εντοπίσει μεγάλο αριθμό αρχαίων θρακικών μνημείων, κυρίως ιερά στα όρη Ρίλα, Πίριν και Δυτική Ροδόπη (όλα στην νυν ΝΔ. Βουλγαρία).
Είναι αντίστοιχα με τα μινωικά ιερά κορυφής. Στα τέλη του 2015, οργάνωσε μια αποστολή στην Ανατολική Ροδόπη, προκειμένου να διερευνήσει τα γνωστά και άγνωστα αρχαία θρακικά ιερά εκεί, και να τα συγκρίνει με εκείνα της ΝΔ. Βουλγαρίας.
«Έχουμε έλθει πίσω με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα, τα οποία, για να είμαι ειλικρινής, εξέπληξαν ακόμα κι εμένα, ειδικώς σε σχέση με την χρονολόγηση και τα χαρακτηριστικά αυτών των μνημείων», είπε ο κ. Markov, παρουσιάζοντας τα ευρήματα της αποστολής. «Πρόκειται για ένα είδος πυραμίδων. Στην επιστήμη, το αρχιτεκτονικό είδος αυτό είναι επίσης γνωστό και ως ενωμένοι βωμοί ή πυραμιδοειδείς δομές.
Αλλά αυτό που βρήκαμε κοντά στην πόλη Kovil στην Ανατολική Ροδόπη είναι μια πυραμίδα με όλην της την έννοια! Είναι μια ενωμένη κλιμακωτή πυραμίδα, που υψώνεται στα 15 μ., με πέντε επίπεδα, με ναό του Ηλίου λαξευμένο στον βράχο! Έμεινα έκπληκτος όταν στάθηκα μπροστά σ’ αυτό το μνημείο! Δεν είμαι σε θέση να δώσω μια εξήγηση γιατί αυτό είχε «χαθεί» από τα μάτια των επιστημόνων.», καταλήγει ο κ. Markov.
Πράγματι, ενώ τμήματα του τεράστιου συγκροτήματος των ιερών αυτών βράχων στην Ανατολική Ροδόπη ήταν γνωστά στους εντοπίους, και έχουν εξερευνηθεί από τους αρχαιολόγους, η θρακική κλιμακωτή βραχοπυραμίδα του Kovil είχε κατά κάποιον τρόπο «χαθεί» από τις επιστημονικές αναφορές μέχρι σήμερα.
Η αρχαία θρακική βραχοπυραμίδα, σύμφωνα με τα λόγια του, ήταν και η ίδια λαξευμένη επάνω σε βράχους, σ’ ένα μεγάλο οροπέδιο, και ήταν το κέντρο μιας μεγάλης περιοχής, που ήταν ιερή για τους Θράκες. Περιέχει πολλούς βωμούς, πατητήρια-«σκάφες» λαξευμένες στα «ιερά βράχια» για την κατασκευή του «ιερού κρασιού», και άλλες μεγαλιθικές δομές.
Αυτήν την παράδοση του «ιερού κρασιού» την διαδίδει ο Θραξ θεός Διόνυσος («θεός του κρασιού») σε όλον τον κόσμο και επιβιώνει μεταλλαγμένη και στο ιερό κρασί του Χριστού στον Γάμου της Κανά στην Ελληνική Γαλιλαία.
Κατά την διάρκεια της ερεύνης τους, για την εν λόγω πυραμίδα, η ομάδα βρήκε και κεραμική, από διαφορετικές χρονικές περιόδους – Χαλκολιθική (Αινολιθική, Εποχή Χαλκού), Εποχή Σιδήρου, έως και θρακικής-ρωμαϊκής περιόδου (δηλαδή ύστερης αρχαιότητος). Άρα το αρχαίο θρησκευτικό θρακικό συγκρότημα έπαψε να λειτουργεί με την επικράτηση του χριστιανισμού.
Άλλες πυραμίδες της περιοχής
Η πυραμίδα του Kovil θα ήταν ένα τυχαίο αρχιτεκτόνημα, εάν ήταν μόνο. Αλλά δεν είναι.
Η έρευνα έχει επίσης αποστολή να διερευνήσει ήδη γνωστά θρακικά ιερά, κοντά στην πόλη Τατούλ, του Δήμου Momchilgrad, της ιδίας επαρχίας Kardzhali. Το αρχαίο θρακικό ιερό της Τατούλ είναι επίσης πυραμιδοειδές, αλλά μικρότερο από το πρόσφατα ευρεθέν κοντά στο Kovil. Ένα άλλο αρχαίο θρακικό ιερό με μορφή κλιμακωτής πυραμίδος στην Ανατολική Ροδόπη ευρίσκεται κοντά στην πόλη Angel Voyvoda του Χάσκοβο.
Οι Βούλγαροι επιστήμονες εταξίδεψαν επίσης και στην Τουρκία, στην περιοχή του αρχαίου βασιλείου της Φρυγίας (περίπου 1200-700 π.Χ.) στην Δυτική-Κεντρική Ανατολία, για να συγκρίνουν τα αρχαία θρακικά μνημεία της Νότιας Βουλγαρίας, με εκείνα των Φρυγών, οι οποίοι, σύμφωνα με τον κ. Markov, ήσαν επίσης Θράκες.
«Μπορώ να πω με σιγουριά ότι το κλιμακωτό μνημείο που έχουμε βρει στην Ανατολική Ροδόπη είναι το μεγαλύτερο απ’ όλα αυτά που έχουν κατασκευασθεί από τους Θράκες, και όλων των γνωστών μνημείων στα Βαλκάνια και στην Περιφέρεια της Ανατολίας».
Άλλες πυραμίδες της Ελλάδος
Η κλιμακωτή πυραμίδα του Kovil δεν θα πρέπει να θεωρείται άσχετη με την κλιμακωτή πυραμίδα των Θηβών Βοιωτίας, το περίφημο Αμφείον, δεδομένου ότι αμφότερες είναι σύγχρονες της Γκίζας. Εδώ, λοιπόν, πρέπει να τεθεί και μια άλλη παράμετρος:
Μήπως η κάθοδος των Θρακών, με τον Κάδμο, όταν από την Σαμοθράκη καταφθάνουν στην Βοιωτία, και ιδρύουν την Θήβα και τα Καβείρια μυστήρια, κτίζουν και την κλιμακωτή πυραμίδα του Αμφείου; (Για την πυραμίδα αυτήν μπορείτε να δείτε τις ανακοινώσεις του αρχαιολόγου κ. Θ. Σπυρόπουλου).
Τέλος, ως γνωστόν, σε όλον τον ελληνικό χώρο είναι διάσπαρτες αρχαίες ελληνικές πυραμίδες, που το φοβικό υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος και οι αρχαιολόγοι δεν τολμούν καν να τις ονομάσουν «πυραμίδες». Τέτοιες εντοπίζουμε πολλές στην Αργολίδα (η μεγαλύτερη στο χωριό Ελληνικό και σύμφωνα με την μέτρηση του καθ. Ιω. Λυριτζή είναι λίγο αρχαιότερη της Αιγύπτου), στην Λακωνία, στην Κρήτη, στην Ιθάκη, κ.α.
Τα ιδιαίτερα λατρευτικά θρακικά «Σπήλαια-Μήτρες»
Κοντά στην πυραμίδα του Kovil υπάρχει και μια σπηλιά που η είσοδός της έχει σχήμα μήτρας. Ίδια με του περίφημου «Σπήλαιου Μήτρα», αρχαίου θρακικού ιερού κοντά στην πόλη Ilinitsa (< Ελληνίτσα, Ελληνικά) επίσης του Kardzhali στην Ανατολική Ροδόπη.
Το Σπήλαιο-Μήτρα προφανώς ήταν λατρευτικό από τους αρχαίους Θράκες. Η είσοδος αποτελείται μια φυσική κατακόρυφη σχισμή βράχου, που οδηγεί σε μια σπηλιά, του οποίου η είσοδος διαμορφώθηκε μετά τεχνητά, για να μοιάζει με μήτρα γυναικός.
Στο εσωτερικό του σπηλαίου, υπάρχει ένας βωμός. Το φως του ηλίου όταν φθάνει στον πυθμένα του σπηλαίου και μόνον σε ένα ορισμένο χρονικό σημείο της ημέρας, ομοιάζει με ηλιακό φαλλό! Αυτό εθεωρείτο από τους αρχαίους Θράκες ότι συμβολίζει την συνεύρεση και την ιερογαμία του Ηλίου και του Βουνού (δηλ. της Γαίας/γης).
Σύμφωνα με τον κ. Markov, λοιπόν, προσφάτως εντοπίσθηκε ότι και η κλιμακωτή πυραμίδα του Kovil περιέχει παρόμοιο σπήλαιο, με παρόμοια μητρόσχημη είσοδο, αλλά λίγο μικρότερη αυτής της Ilinitsa!
Αυτή είναι μια εντυπωσιακή νέα πληροφορία για τον πολιτισμό των αρχαίων Θρακών. Ίσως οι μητρόσχημες είσοδοι να οδηγούσαν σε σπήλαια-μαιευτήρια, όπως τα άντρα της μαίας θεάς Ειλειθυΐας στην μινωική Κρήτη! Άλλωστε στην αρχαιότητα πολλά σπήλαια λειτουργούσαν και ως φυσικές θερμοκοιτίδες για τα νεογέννητα.
Ακόμη και ως τα πιο σύγχρονα χρόνια, τα ασθενικά μωρά τα άφηναν στα «αποστειρωμένα» σπήλαια για να γίνουν εντελώς καλά. Όταν επιβίωναν, στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, τα ονομάτιζαν «Σπήλιος». Ίσως αυτά να απετέλεσαν την πηγή εμπνεύσεως του σπηλαίου γεννήσεως του θεού Διονύσου, το οποίο με την σειρά του εδημιούργησε το πρότυπον της φάτνης του Ιησού.
Πηγή: xronos.gr

Γιατί η Μεγάλη Πυραμίδα βρίσκεται στο κέντρο της Γης; Ποιά μυστικά κρύβει;

 


Η μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της γης αποκρύβοντας χιλιάδες μυστικά για το ανθρώπινο γένος
Πολλοί επιστήμονες εκτιμούν ότι η μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας είναι ένα από τα παλαιότερα, μεγαλύτερα και πιο τέλεια «μνημεία» σε όλη την γη , το οποίο δημιουργήθηκε χιλιάδες χρόνιαπριν.
Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η μεγάλη πυραμίδα δεν αποτελεί μόνο ένα αρχιτεκτονικό θαύμα αλλά και ένα μεγάλο επίτευγμα της μηχανικής, και κυρίως της Γεωγραφίας.
Η πυραμίδα βρίσκεται ακριβώς στο σημείο τομής της μεγαλύτερης γραμμής του γεωγραφικού πλάτους και της μεγαλύτερης γραμμής του γεωγραφικού μήκους.
Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας αποτελεί ένα μοναδικό, συναρπαστικό, και απίστευτα περίπλοκο οικοδομικό επίτευγμα με αρχαία δομή. Ακόμα μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια που κατασκευάστηκε δεν υπάρχει ολόκληρη η εικόνα για το πώς οι αρχαίοι άνθρωποι κατόρθωσαν να χτίσουν κάτι τόσο τεράστιο και τόσο ακριβές.
Στην πραγματικότητα, η μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας υπολογίζεται ότι έχει περίπου 2.300.000 ογκόλιθους που ζυγίζουν από 2 έως 30 τόνους το καθένα. Μερικά από τα μπλοκ εκτιμάται ότι ζύγιζαν περίπου 50 τόνους.
Κανείς επιστήμονας δεν μπορεί να φανταστεί πώς θα ήταν αυτό το αρχαίο λατομείο, και ο τρόπος μεταφοράς των γιγαντιαίων πετρωμάτων τα οποία τοποθετήθηκαν στην θέση τους, χωρίς την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.
Πολλοί μελετητές αναφέρουν ότι οι αρχαίοι εργάτες κατάφεραν να ανυψώσουν την μεγάλη πυραμίδα διαπράττοντας ένα θαύμα για τα δεδομένα της εποχής χρησιμοποιώντας μόνο πέτρα και χάλκινα εργαλεία, αλλά δεν έχει αποδειχθεί απολύτως τίποτα.
Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας ήταν ένα θαύμα της αρχαίας μηχανικής και αποδεικνύεται ότι η βάση της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας καλύπτει έκταση 55.000 m 2 με κάθε πλευρά να είναι περίπου 20.000 m2 .
Ωστόσο, η Μεγάλη Πυραμίδα δεν είναι μόνο ένα αρχιτεκτονικό θαύμα και μυστήριο οικοδόμημα . Είναι και παγκόσμιο γεωγραφικό σημείο αναφοράς.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η Μεγάλη Πυραμίδα είναι η πιο ακριβής ευθυγραμμισμένη δομή ως προς τον βόρειο πόλο με περιθώριο σφάλματος 3 / 60 . Η θέση της σε σχέση με τον βόρειο πόλο μετακινείταi ακριβώς ευθυγραμμισμένη με αυτόν . Αλλά ίσως η πιο συναρπαστική ανακάλυψη έγινε το 1877.
Ο Συγγραφέας και θεολόγος Δρ Joseph Seissen απέδειξε το 1877 ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας βρίσκεται στο ακριβές σημείο τομής της μεγαλύτερης γραμμής του γεωγραφικού πλάτους και της μεγαλύτερης γραμμής του γεωγραφικού μήκους, με άλλα λόγια, ακριβώς στο κέντρο όλης της έκτασης της ξηράς στον πλανήτη Γη.
Γιατί η Μεγάλη Πυραμίδα Βρίσκεται στο Κέντρο της Γης; Ποιά Μυστικά Κρύβει;
Ο Δρ . Seissen περιγράφει : «Έχει διαπιστωθεί και αποδειχθεί σαφώς ότι υπάρχει μέτρο , επισημάνσεις, στην μορφή και τα χαρακτηριστικά αυτού του μεγάλου αρχέγονου μνημείου. . . Αν και φαίνεται ως ένα μεγάλο και άφθαρτο πέτρινο μνημείο…αυτό διαθέτει πλήρη και άψογη γνώση της δομής του σύμπαντος, των θετικών και φυσικών επιστημών, τόσο της επίγειας όσο και της κοσμικής ζωής, με τον προσδιορισμό ενός τέλειου συστήματος μέτρων και σταθμών επιστημονικά σύμφωνο με μια πυξίδα .
Επιστημονική έρευνα από την πλευρά διαφορετικών ομάδων και ινστιτούτων έχει καταστήσει σαφές ότι υπάρχει ενσωματωμένη σε αυτό το οικοδόμημα η δομή των αστερισμών κατά το χρόνο της ανέγερσης του , η οποία αποκαλύπτει και την ηλικία της πυραμίδας σε σχέση με την αστρονομία σε πλήρη συμφωνία με όλες τις εξωτερικές ενδείξεις και αποδείξεις».
Επίσης, υπάρχει και ένα ρεκόρ σε σχέση με το μέγεθος, τη μορφή και το βάρος της πυραμίδας και της σχέση της με την απόσταση από τον ήλιο, την πραγματική διάρκεια του ηλιακού έτους, τον αριθμό των ετών της μετάπτωσης του κύκλου, την μέση θερμοκρασία του κατοικήσιμου πληθυσμού , μαζί με κοσμικά πολυπληθή γεγονότα και μαθηματικούς τύπους αλλά και επιστημονικές σταθερές.
Με βάση μία εγχάραξη σε έναν εσωτερικό θάλαμο της πυραμίδας που ονομάζει μια ομάδα εργασίας, και μία αναφορά στον φαραώ της 4ης Δυναστείας της αρχαίας Αιγύπτου Χέοπα], οι αιγυπτιολόγοι πιστεύουν ότι η πυραμίδα χτίστηκε σαν τάφος σε διάστημα 10 με 20 χρόνων, και ολοκληρώθηκε περίπου το 2560 π. Χ.
Υπάρχουν πολλές επιστημονικές και εναλλακτικές θεωρίες για το πώς κατασκευάστηκε η πυραμίδα. Υπάρχουν προ το παρόν τρεις γνωστοί θάλαμοι μέσα στην Μεγάλη Πυραμίδα. Αυτός που βρίσκεται πιο χαμηλά, είναι σκαμμένος στο βραχώδες υπόστρωμα κάτω από την πυραμίδα, και είναι ημιτελής.
Οι λεγόμενοι θάλαμοι της Βασίλισσας και του Βασιλιά, είναι ψηλότερα, χτισμένοι μέσα στο εσωτερικό της πυραμίδας. Η Μεγάλη Πυραμίδα είναι η μόνη γνωστή στη Αίγυπτο που έχει διαδρόμους που και κατεβαίνουν και ανεβαίνουν.
Το συγκρότημα της πυραμίδας περιλαμβάνει δύο ναούς νεκρικής λατρείας προς τιμήν του Χέοπα (έναν δίπλα στην πυραμίδα και τον άλλον κοντά στον Νείλο), τρεις μικρότερες πυραμίδες για τις γυναίκες του, καθώς και μία μικρότερη πυραμίδα «δορυφόρο», έναν στεγασμένο διάδρομο που ένωνε τους δύο ναούς, και μικρότερους τάφους μασταμπάδες οι οποίοι ανήκουν σε ευγενείς και βρίσκονται γύρω από την πυραμίδα.
Οι Αιγύπτιοι θεωρούσαν την πυραμίδα εικόνα του Κόσμου, μια σκάλα φωτός που ένωνε τον Ουρανό με την Γη. Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, η πιο φημισμένη, ονομαζόταν «Η Φωτεινή». Το ιερογλυφικό της είναι MR, το ισοσκελές μαύρο τρίγωνο που γεννιέται από 2 λόφους όπως ο ήλιος.
Μια από τις παλαιότερες χρονολογίες της Μεγάλης Πυραμίδας δίνεται από έναν Άραβα συγγραφέα, τον Αμπού Ζέιντ ελ Μπαλκί, ο οποίος επικαλείται μια αρχαία επιγραφή για να υποστηρίξει ότι η Πυραμίδα χτίστηκε την εποχή που η Λύρα ήταν στον αστερισμό του Καρκίνου, δηλαδή «δύο φορές 36 χιλιάδες χρόνια περίπου.
Αυτή η χρονολογία φαίνεται να συμφωνεί με μερικούς προσδιορισμούς του Άνθρακα 14 που χρονολογούν την Πυραμίδα γύρω στο 71.000π.χ., αν και υπάρχουν μερικές αμφιβολίες για την αξιοπιστία του Άνθρακα 14 στους χρονολογικούς προσδιορισμούς.
Πολλοί λένε ότι οι κατασκευαστές ήταν από τον προηγούμενο πολιτισμό της Ατλαντίδος, και ότι έφτιαξαν την Πυραμίδα σαν τρόπο διατήρησης όλων των γνωστών επιστημών καθώς και να δημιουργήσουν ένα ναό μύησης και ένα μέσο παραγωγής ισχυρών ενεργειακών πεδίων.
Όπως και να έχει αυτό το οικοδόμημα δεν είναι αυτό ακριβώς που φαίνεται αλλά αποκρύβει πάρα πολλά μυστικά που αφορούν ακόμη και την ανθρώπινη ύπαρξη στον πλανήτη.

'' ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ '' ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜ. ΣΟΒΑΤΖΗ !!! ΣΤΟ E-STEREA.GR !!! ( 27/7/2024 )

 



 ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ :






ΕΚΛΕΚΤΑ !!! ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ !!! ΦΑΓΗΤΑ !!! '' ΤΑΧΙ ΦΑΓΕΙΟΝ '' !!! ΤΑΧΙ ΘΗΒΩΝ , ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΤ ' ΟΙΚΟΝ !!! ( 12.00 - 18.00 )

 


ΕΚΛΕΚΤΑ !!! ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ !!! ΦΑΓΗΤΑ !!! '' ΤΑΧΙ ΦΑΓΕΙΟΝ '' !!! ΤΑΧΙ ΘΗΒΩΝ , ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΤ ' ΟΙΚΟΝ !!!






 















Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

116 ΧΡΟΝΙΑ !!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ !!! ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ !!! Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ !!!

 


 






 




Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ ΣΤΙΣ ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Ο Ιωνικός Αστέρας της Θήβας είναι η πιο παλαιά ποδοσφαιρική ομάδα της Θήβας αφού πρωτοιδρύθηκε το 1908 στην Ελληνική κοινότητα τών Σωκίων της Ιωνίας στα περίχωρα της Σμύρνης στις Αλύτρωτες Πατρίδες στα παράλια της Μικράς Ασίας , έχοντας πλούσια Αθλητική και Πολιτιστική δράση .
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΑΛΥΤΡΩΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ  ... 1912

 Την εποχή εκείνη τά Γυμναστικα Σωματεία της Σμύρνης ήταν : Ο Πανιώνιος ο οποίος προήλθε από την συγχώνευση του Ορφέα με το Γυμνάσιο το 1898 , Ο Απόλλων ( 1891 ) , Ο Πέλωψ Μελαντίας , Ο Αρμενικός Αθλητικός Σύλλογος , Ο Θησέας και ο Ερμής Βουρνόβα .
ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΣΩΚΙΩΝ  1919

Τά Γυμναστικά Σωματεία της ευρύτερης περιοχής της Ιωνίας γύρω από τη Σμύρνη ήταν : Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ιωνικός Αστήρ Σωκίων ( 1908 ) , Ο Αιολικός Γυμναστικός Σύλλογος Κυδωνίων ( 1906 ) , Ο Γυμναστικός Σύλλογος Σίπυλος Μαγνησίας ( 1907 ) , και Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κόροιβος Αδραμυτίου ( 1907 ) .

 Ο Αθλητισμός όλων αυτών των ιστορικών σωματείων ήταν συνδυασμένος με Μουσικές και άλλες Πολιτιστικές δραστηριότητες συνηφασμένες με την κουλτούρα και την παράδοση της Ιωνικής γής . Στις 13 Αυγούστου του 1922 κτύπησε την πατρίδα μας η μεγαλύτερη συμφορά της νεότερης ιστορίας της . Το όνειρο της Μεγάλης Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών διαλύθηκε και ο Ελληνισμός της Ασίας μετά από ζωή χιλιετηρίδων ξεριζώθηκε ύστερα από αδυσώπητη σφαγή και τον χωρίς προηγούμενο διωγμό πού υπέστη από τους τούρκους .

Είναι αποδεδειγμένο ότι πέρα των ιστορικών επιπτώσεων πού είχε ο διωγμός του 1922 στην πορεία του Εθνους , η Μικρασιατική καταστροφή υπήρξε ευεργετική για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό της Μητροπολιτικής Ελλάδος , αφού όλος αυτός ο προσφυγικός κόσμος των ενάμιση εκατομμυρίων ανθρώπων ήταν πολύ φίλαθλος και συνάμα μετέφερε μία υψηλή αθλητική παράδοση ικανότητας και ήθους μαζί του .

Εγώ μόνο να προσθέσω ότι πρωτού καλά – καλά ακουμπήσει η μάζα της προσφυγιάς στην Μητροπολιτική Ελλάδα και εδραιωθεί σε διάφορες πόλεις σε προσφυγικές συνοικίες έτρεξε στα τότε γήπεδα και βάλθηκε άμεσα να συνεχίσει τη διακοπείσα δράση της στην Ιωνία .

Στον Προσφυγικό Συνοικισμό της Θήβας μέσα από την δύσκολη προσαρμογή τά πρώτα χρόνια της μετεγκατάστασης , άρχισε να δραστηριοποιείται και πάλι ο Ιωνικός Αστέρας και από το 1926 να αναπτύσει αθλητική δράση πού έδινε ζωή στον Προσφυγικό Συνοικισμό της Θήβας αφού η ομάδα αυτή ήταν κειμήλιο από τά πάτρια εδάφη της Μικράς Ασίας .


Η ιστορία του θηβαικού ποδοσφαίρου από τις αρχές του του 20ου αιώνα αναδεικνύει την έλευση της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας του ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ πού ιδρύθηκε το 1908 στην Ελληνική κοινότητα των Σωκίων της Μικράς Ασίας και ο μεγάλος ξεριζωμός του 1922 την έφερε στην μητροπολιτική Ελλάδα.
Τα πρώτα χρόνια της προσφυγιάς στην ΘΗΒΑ αδρανοποίησαν την δραστηριότητα του ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ που το 1926 άρχισε τους πρώτους ποδοσφαιρικούς αγώνες με ομάδες της ΒΟΙΩΤΙΑΣκαι της ΕΥΒΟΙΑΣ που έδιναν ζωή στην κοινωνία της ΘΗΒΑΣ.
Το 1937 προπολεμικά στην ΘΗΒΑ υπήρχαν 5 ποδοσφαιρικές ομάδες ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ο ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ  η ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ καί ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΘΗΒΩΝ που αγωνιζόντουσαν σε υποτυπώδη Πρωτάθλημα Βοιωτίας – Εύβοιας και με άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες τηςΒΟΙΩΤΙΑΣ: όπως ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και ΑΘΑΜΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ    και   ΕΥΒΟΙΑΣ: όπωςΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ με μεγάλη προσέλευση φιλάθλων στα γήπεδα.    


Ήρθε η κατοχή κατέστρεψε τα πάντα και το μόνο πού ενδιέφερε τον κόσμο ήταν η επιβίωση.

Το 1944 επαναδραστηριοποιήθηκαν ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ο ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ και οΠΑΝΘΗΒΑΙΚΟΣ έτσι το ποδόσφαιρο και πάλι έδινε ζωή στον τόπο αφού οι τότε αγώνες ποδοσφαίρου συσσώρευαν μικρούς και μεγάλους στα γήπεδα. 
ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 1936-37  Η ΟΜΑΔΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ
ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 1936-37  , ΛΑΜΙΑ

Είναι χαρακτηριστικό ότι την χρονική περίοδο 1946-1947 έγινε το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ όπου ο ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ αναδείχθηκε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ. Το1947 ιδρύθηκαν ο  ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΥΡΙΟΥ και η ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ. 
        



Το 1950 συγχωνεύθηκαν ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ και ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΥΡΙΟΥ με την ονομασίαΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ενώ η ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ μαζί με τόν ΑΡΗ ΘΗΒΩΝ και τον ΠΑΝΘΗΒΑΙΚΟ αποτελούσαν τις ποδοσφαιρικές ομάδες της ΘΗΒΑΣ.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 1955-56

Το 1957 συγχωνεύθηκαν ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ και ο ΠΑΝΘΗΒΑΙΚΟΣ με την ονομασίαΘΗΒΑΙΚΟΣ πού μαζί με τον ΑΡΗ ΘΗΒΩΝ αποτελούσαν τις ποδοσφαιρικές ομάδες της ΘΗΒΑΣαφού η ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ήταν παρελθόν.
Το 1958 συγχωνεύθηκαν ο ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ και ο ΘΗΒΑΙΚΟΣ με την ονομασία ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΩΝ.
Ο ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΩΝ τις χρονικές περιόδους 1959-1960 και 1962-1963 αναδείχθηκεΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ποδοσφαίρου Α κατηγορίας ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ και ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ .  
Πρωτοαγωνίστηκε στο υπό σύσταση πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣτης χρονικής περιόδου 1959-1960 ενώ στην Β ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ αγωνίστηκε και τις χρονικές περιόδους 1963-1964 και 1964-1965 . 
Στην συνέχεια τις χρονικές περιόδους 1965-1966 και 1966-1967 αγωνίστηκε στην  Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 
Ο ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΩΝ με τις συμμετοχές στην Β ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ και τις  2 συμμετοχές στην Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ έγραψε την δική του ιστορία στο πανελλήνιο . 
Ενδιάμεσα το 1965 επανιδρύθηκε και πάλι ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ. 

ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 1966-67


Το 1968 συγχωνεύθηκαν ο ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΩΝ και ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ με την ονομασία ΑΟ Η ΘΗΒΑ. Ετσι δημιουργήθηκε η Μεγάλη Ποδοσφαιρική ομάδα της Πόλης ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ ο οποίος έχοντας συμπληρώσει σήμερα Μισό Αιώνα Ζωής ( 50 Χρόνια ) εχει δοξάσει την Θήβα με 3 συμμετοχές στην Β '  ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ , 8 συμμετοχές στην Γ ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ , 18 συμμετοχές στην Δ ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ καί 11 κατακτήσεις Κυπέλλων Ε.Π.Σ.ΒΟΙΩΤΙΑΣ .
Την χρονική περίοδο 1990-1991  ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ  ήταν φιναλίστ του KYΠΕΛΛΟΥEΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ αφού αγωνίστηκε στον τελικό πού διεξήχθη στο γήπεδο του ΠΑΟ (Απόστολος Νικολαΐδης)       και ηττήθηκε από τον ΠΕΛΟΠΑ ΚΙΑΤΟΥ με 6-7 στη διαδικασία των πέναλτι αφού ο κανονικός αγώνας έληξε 2-2 ενώ η παράταση 3-3 .  
To 1972 ιδρύθηκε ο ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ο οποίος για 22 συνεχόμενες ποδοσφαιρικές περιόδους αγωνίστηκε στην Α κατηγορία Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ 1977-1978 έως 1998-1999 ).Τήν χρονική περίοδο 1981-1982 ο ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ τερμάτισε στην πρώτη θέση της Α κατηγορίας Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ μαζί με ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ και ΑΜΒΡΥΣΕΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ αλλά σε μεταξύ τους αγώνες ΜΠΑΡΑΖ έχασε την άνοδο στην ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ την οποία κέρδισαν οι άλλες δύο ομάδες . 
 Η    μεγαλύτερη διάκριση του ΠΕΛΟΠΙΔΑ όλα αυτά τα χρόνια ήρθε την περίοδο 1991-1992 όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ και ανήλθε στην Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ όπου αγωνίστηκε την περίοδο 1992-1993 .  
ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 1976-77
   .


ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 1978-79

Το  1976 επανιδρύθηκε ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ο οποίος για συνεχόμενες ποδοσφαιρικές περιόδους αγωνίστηκε στην Α κατηγορία Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ 1980-1981 έως 1986-1987 ). 

Την χρονική περίοδο 1980-1981 ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ έφθασε στον ΤΕΛΙΚΟ του ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ αλλά ηττήθηκε από την Α.Ε. ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ( ομάδα  ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ) με 1-0.   


ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 1983-84

ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 1983-84

Την χρονική περίοδο 1984-1985 ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ έφθασε πάλι στον ΤΕΛΙΚΟ τουΚΥΠΕΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ κερδίζοντας τον Α.Ο. ΚΑΣΤΡΟΥ με 2-1. 
                       
                                                      
Αυτή είναι η μεγαλύτερη διάκριση του ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ στην πολύχρονη ιστορία του .
Για να φθάσει στον ΤΕΛΙΚΟ ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ στον ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ απέκλεισε στο ουδέτερο γήπεδο του Μουρικίου τον ΠΑΟ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ ( ομάδα  ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ) κερδίζοντας τον στην διαδικασία των πέναλτι με 4-3 ενώ κανονικός αγώνας και παράταση έληξαν 1-1.    
ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 1989-90
ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 1989-90


Την χρονική περίοδο 2004-2005 ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ σταμάτησε την ποδοσφαιρική του δράση ( ενώ ήταν να αγωνιστεί στην Β κατηγορία Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ).
ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 2005 - 06

Επαναδραστηριοποιήθηκε έναν χρόνο αργότερα την χρονική περίοδο 2005-2006 ξεκινώντας από την Γ κατηγορία Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ φθάνοντας την περίοδο 2007-2008 να αγωνιστεί και πάλι 21χρόνια μετά στην Α κατηγορία Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ για 8η περίοδο στην ιστορία του , στην οποία αγωνίστηκε έως την περίοδο 2009-2010  γιά 10η περίοδο στην ιστορία του . 


ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 2006-07

ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 2007-08

Ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ την χρονική περίοδο 2010-2011 αγωνίστηκε στην Β κατηγορία Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ όπου στέφθηκε πρωταθλητής στον Β’ όμιλο και επανήλθε στην Α κατηγορία Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ στην οποία αγωνίστηκε  την περίοδο 2011-2012 για 11η περίοδο στην ιστορία του .
Τά επόμενα χρόνια μέχρι σήμερα βρίσκουν τον ΙΩΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ να αγωνίζεται στην Β ‘ Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ διαθέτοντας  μία νεανική Ομάδα και Τμήματα Ακαδημιών .
ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 2013-14

ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 2018-19

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ 2017-18
Τό 2009 Ιδρύθηκε ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστων & Φίλων τού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ μέ πλούσια Αθλητική , Κοινωνική , Πολιτιστική , Φιλανθρωπική Δράση διαθέτοντας Γραφεία μέ πλούσιο Αρχειακό Φωτογραφικό Υλικό επί τής Οδού Εφέσου 10 στήν καρδιά τού Προσφυγικού Συνοικισμού .
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ 2009-10





                                           Δημήτρης Σοβατζής