Σελίδες

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ !!! ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ !!!

Μουσουλμάνοι Θράκης: Ήρθε η ώρα οι μειονότητες να γίνουν ίσες με τους Έλληνες

 'η στρατηγική της τουρκικής μειονότητας'
Τέσσερις μήνες απομένουν μέχρι τις δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθούν το Μάιο, στο ίδιο χρονικό διάστημα, θα λάβουν  χώρα και οι εκλογές για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Οι μειονοτικές κοινότητες της χώρας έχουν, ήδη, συγκεκριμένα σχέδια και στρατηγικές, με μοναδικό σκοπό αυτών των εκλογών  τον τερματισμό της άνισης μεταχείρισης και  της μη αναγνώρισης τους, από τις ελληνικές αρχές.
 Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος των Τούρκων στην Ελλάδα – Κόμματος Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης(είναι εγγεγραμμένο ως πολιτικό κόμμα, χωρίς το εθνικό πρόθεμα)- σημειώνει σε παρένθεση το σλαβικό δημοσίευμα-, ο Οζάν Αχμέτογλου,  μίλησε με το Dnevnik.
  Ωστόσο, δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες της στρατηγικής της μουσουλμανικής κοινότητας, ούτε για τη συνεργασία με τους Σλάβους ή άλλες μειονότητες, αλλά είναι βέβαιο ότι οι τοπικές εκλογές δεν θα είναι πλέον οι ίδιες και πάλι.
«Ποια είναι η στρατηγική της τουρκικής μειονότητας ως προς τις τοπικές εκλογές του Μαΐου εκεί; Υπάρχει το ενδεχόμενο να μποϋκοτάρετε τις εκλογές, αν δεν συμφωνήσετε με τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους βασικούς πολιτικούς παράγοντες στην Ελλάδα;»
Οζάν Αχμέτογλου: Οι δημοτικές εκλογές θα λάβουν χώρα στις 18 και στις 25 Μαΐου. Θα γίνει εκλογή δημάρχων σε 325 δήμους στην Ελλάδα. Οι περιοχές της Κομοτηνής και της Ξάνθης, ως επί το πλείστον κατοικούνται από την τουρκική μειονότητα, όπου υπάρχουν οκτώ δήμοι, εκ των οποίων στους τρεις  ζούνε μόνο Τούρκοι και οι δήμαρχοι αυτό-προσδιορίζονται ως Τούρκοι.
Τούρκοι πολίτες ζουν και σε άλλους δήμους στην ελληνική επικράτεια. Στην περιοχή αυτή, τη Δυτική Θράκη η τουρκική μειονότητα δεν έχει καμία πρόθεση να μποϊκοτάρει τις εκλογές. Η στρατηγική μας είναι να ακουσθεί η φωνή μας, η φωνή όλων των μειονοτήτων στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν υποστεί διώξεις κατά το παρελθόν. Εμείς έχουμε εκτεθεί σε πολιτική και οικονομική πίεση και σε διακρίσεις. Οι περιοχές που κατοικούνται από Τούρκους δεν έχουν ακόμη, αναπτυχθεί επαρκώς οικονομικά.
 
«Ποια είναι τα κύρια προβλήματα της τουρκικής κοινότητας στην Ελλάδα;»
Οζάν Αχμέτογλου : Ζητάμε και επιμένουμε να επιλυθούν μια σειρά ζητημάτων. Πριν από όλα εμείς και οι άλλες μειονότητες θα πρέπει να εκπροσωπούνται  αναλογικά με τον πληθυσμό, σε όλη την Ελλάδα και σε όλους τους τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και δεν θα αγωνιστούμε μόνο για τους τρεις δήμους που ανέφερα.  Πρέπει να δούμε τι γίνεται και στις άλλες πόλεις, στην Αθήνα. Έτσι, οι Τούρκοι και οι Μουσουλμάνοι στην πρωτεύουσα δεν έχουν ούτε τζαμί ούτε κοιμητήριο. Αυτό δεν είναι ισότητα. Δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι η χώρα μας, αναμένουμε άμεσα λύσεις, είναι μια απαίτηση για τη δημοκρατία και την ανεκτικότητα.
 
«Οι υποψήφιοι στην Κομοτηνή θα πάνε για δήμαρχος ή για σύμβουλοι;»
Οζάν Αχμέτογλου : Ο αγώνας μας για τη δημαρχία πηγαίνει με τρεις υποψήφιους δημάρχους. Αλλά η μάχη θα δοθεί  και στους δημοτικούς συμβούλους, σε περιοχές όπου η τουρκική μειονότητα είναι μικρή. Εμείς θα επιμείνουμε να έχουμε συμβούλους και σε άλλα μέρη, όχι μόνο στα χωριά και στους τόπους που ζουν οι μειονότητες».
 
«Πιστεύετε ότι έχει μαλακώσει η ελληνική πολιτική σε σχέση με τις μειονότητες;»
Οζάν Αχμέτογλου :  Εμείς ζητάμε και περιμένουμε μια δίκαιη, δημοκρατική συμπεριφορά όπως με τους άλλους Έλληνες πολίτες. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι καλό. Αλλά, εάν εκπροσωπηθούμε δίκαια  αν πραγματικά γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά μας ως πολίτες αυτής της χώρας, τόσο πιο εύκολα θα βελτιωθεί η ζωή μας ως μειονότητα. Μετά τις εκλογές η μάχη θα συνεχισθεί, γιατί δεν είναι κάτι που αλλάζει εν μία νυκτί. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τοπικά θα αγωνισθούμε με τους υποψήφιους μας ώστε να έχουμε επιρροή στις λήψεις των αποφάσεων.
Η οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια είχε εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Οι νέοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Η οικονομική κρίση έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις από τις παλαιότερα κατασταλτικές πολιτικές.
Σε αντίθεση με τον Οζάν Αχμέτογλου – σημειώνει η δημοσιογράφος του Dnevnik, Ίσκρα Κοροβεσόφσκα-  Искра Kоровешовска- οι μουσουλμάνοι είναι δύσπιστοι με τις δημοτικές εκλογές ότι θα τύχουν, δηλαδή, διαφορετικής μεταχείρισης. Τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, δήλωσαν ότι δεν θα υποστηρίξουν υποψηφίους τους. Ωστόσο, στο παρασκήνιο η φωνή τους είναι πιο ισχυρή. Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης θα συμμετάσχουν κυρίως μέσω της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κομμουνιστικού Κόμματος.