Σελίδες

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !!!

αχρήματη-κοινωνία

Αχρήματη κοινωνία: Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην Αγγλία αποδέχεται Bitcoins για την εξόφληση διδάκτρων!

Το Πανεπιστήμιο Cumbria στη Βορειοδυτική Αγγλία αποτελεί πλέον το πρώτο δημόσιο πανεπιστήμιο στον κόσμο που αποδέχεται bitcoins (σ.σ. pentapostagma.gr – ψηφιακά νομίσματα) ως μέσο συναλλαγής για την εξόφληση διδάκτρων.
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε την απόφαση της αποδοχής των ψηφιακών νομισμάτων ως μέσο αποπληρωμής διδάκτρων την Τρίτη:
“Αποδεχόμαστε το bitcoin ώστε να πειραματιστούμε για το πώς θα λειτουργήσει ως μέσο πληρωμής σε έναν μεγάλο οργανισμό με πολλά τμήματα”, δήλωσε ο Καθηγητής Jem Bendell, διευθυντής του Ινστιτούτου Ηγεσίας και Βιωσιμότητας (IFLAS) του Πανεπιστημίου Cumbria.
Σε πρώτη φάση, οι πληρωμές μέσω bitcoin θα γίνονται αποδεκτές μονάχα για δύο πανεπιστημιακά μαθήματα. Όπως και με την περίπτωση του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας (σ.σ. pentapostagma.gr – που ήταν το πρώτο ακαδημαϊκό ίδρυμα, αν και ιδιωτικό, που προχώρησε σε αντίστοιχη κίνηση) οι πληρωμές θα αφορούν στην καταβολή διδάκτρων για συγκεκριμένες διδακτικές ενότητες. Και οι δύο διδακτικές ενότητες έχουν ήδη λάβει έγκριση και δέχονται φοιτητές, ενώ το σύστημα πληρωμής bitpay έχει ξεκινήσει κανονικά την λειτουργία του.
“Πιστεύουμε στην εκμάθηση μέσω της πράξης, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο εισάγουμε στα μαθήματα περί συμπληρωματικών νομισμάτων την αποδοχή των πληρωμών μέσω bitcoins”, δήλωσε ο Bendell.
Πάντως, το Πανεπιστήμιο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Οι φοιτητές θα πρέπει να χρησιμοποιούν αυτήν την δυνατότητα εάν έχουν ήδη στην κατοχή τους Bitcoins, ή εάν μπορούν να λάβουν δωρεές με την μορφήBitcoins με σκοπό να αποπληρώσουν τα δίδακτρά τους, προειδοποιώντας τους φοιτητές από την αγορά ψηφιακών νομισμάτων αποκλειστικά για την αποπληρωμή των διδάκτρων.
Η πανεπιστημιακή ανακοίνωση αναφέρει ότι η αποδοχή bitcoins αποτελεί μία δοκιμαστική κίνηση, που προσεγγίζεται ως ένα μέσο εκμάθησης για το ίδιο το ίδρυμα.
Όπως είχαμε προειδοποιήσει και σε προηγούμενα άρθρα μας στο pentapostagma.gr η απειλή των ψηφιακών νομισμάτων δεν είναι «φανταστική».. Οι διευρυνόμενες ψηφιακές πληρωμές μας οδηγούν κάθε μέρα ολοένα και πιο κοντά στην αχρήματη κοινωνία, με ανυπολόγιστες συνέπειες…
pentapostagma.gr