Σελίδες

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ !!! Η ΜΑΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ !!!

Αποκοπή των Ελλήνων απο την υπαίθρια αγροτική γή. Διευκολύνουν την υποδούλωση μας

ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΣ "ΘΗΣΑΥΡΟΣ"
Η Μάνα ελληνική γη περιμένει τα παιδιά της
Τις δυνατότητες που θα μπορούσε να προσφέρει στην ελληνική οικονομία η αξιοποίηση της ελληνικής Γης περιγράφουν οι αναλυτές της Εθνικής Τράπεζας στο τελευταίο τεύχος των περιοδικών εκδόσεών της.
 Οι αναλυτές αναγνωρίζουν ως μεγαλύτερα εμπόδια τα ζητήματα της ιδιοκτησίας, την έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού και τους ασαφείς νόμους σχετικά με τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης.
 Υποστηρίζουν, δε, ότι το ανεκμετάλλευτο τμήμα της ελληνικής Γης θα μπορούσε να προσφέρει στο κράτος ετήσια έσοδα ύψους έως και 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
 Όπως αναφέρεται στην έκθεση την ώρα που το το ελληνικό κράτος ισχυρίζεται ότι σχεδόν το 60% της Γης είναι δημόσια, οι ιδιώτες κάνουν λόγο για περίπου 50%. 
 Γι' αυτό και προτείνουν μεταρρυθμίσεις, αποτελεσματική αξιοποίηση των φυσικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας, ολοκλήρωση αξιόπιστου και πλήρους κτηματολογίου. 
 
Παράλληλα, εκτιμούν ότι οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για τον τουρισμό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο οι όροι αξιοποίησης και οι περιοχές που αναφέρονται πρέπει να προσδιοριστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια.
 
Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικές αποφάσεις είναι δύσκολες, ότι οι εμπλεκόμενοι έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα και ότι οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται είναι θεμελιώδεις.
 
Ωστόσο, το εγχείρημα αυτό αξίζει τη μεγάλη προσπάθεια καθώς τα δυνητικά οφέλη για την ελληνική οικονομία είναι σημαντικά καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, μόνο για τον κλάδο του τουρισμού ξεπερνούν το 4% του ΑΕΠ (8 δισ. ετησίως), καταλήγει.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr