Σελίδες

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΚΡΥΒΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΓΑ ΦΙΔΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥ;



TΡΑΓΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
 
 
ΔΟΥΡΟΥ : "ούτε βήμα πίσω από το ψήφισμα των Κορυσχάδων. 

ΑΜΥΡΑΣ: ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ

Μετά το "θερμό επισόδιο" και την παρεκτροπή του Ηλία Κασιδιάρη η Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας με πάθος για την "ιερή σκυτάλη του ψηφίσματος των Κορυσχάδων" που θα καθορίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι  "δεν θα κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε βήμα πίσω από το ψήφισμα των Κορυσχάδων".



Κανείς φυσικά δεν την ρώτησε τι εννοούσε, είτε γιατί δεν κατάλαβαν τι είπε, είτε γιατί βιαζότανε να τελειώνει η εκπομπή .

Ποιό είναι λοιπόν το περίφημο "Ψήφισμα των Κορυσχάδων"

Ήταν το ψήφισμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΕΑΜ της 27ης Μαΐου του 1944, το οποίο αποτέλεσε την πολιτική βάση της απόπειρας ένοπλης κατάληψης της εξουσίας τον Δεκέμβριο του 1944 από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ! Ας δούμε τι έλεγε στο άρθρο 8:
Αρθρο 8. – Ο πρωταρχικός σκοπός και ο γνώμονας για την άσκηση όλων των εξουσιών είναι ο απελευθερωτικός αγώνας του έθνους. – Το Εθνικό Συμβούλιο, η ΠΕΕΑ, οι ένοπλοι και άοπλοι πολίτες υπηρετούν πριν απ’ όλα το σκοπό αυτό.
– Ο Εθν. Στρατός ΕΛΑΣ, είναι το ένοπλο τμήμα του έθνους, που μάχεται για την απελευθέρωση της πατρίδας και τις ελευθερίες του λαού.
Όλα αυτά το 1944 μπορεί να είχαν νόημα, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο "η ιερή σκυτάλη του ψηφίσματος των Κορυσχάδων", έχει να μας πει κάτι σήμερα; Πάμε για ένοπλο αντάρτικο;

Πάμε να δούμε τώρα και δυο πράγματα για τον κ. Ιφικράτη Αμυρά

Στο διαδίκτυιο φέρεται ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Περιφέρεια Αθηνών   http://www.iefimerida.gr/node/46903, ωστόσο το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ερχόμενες εκλογές δεν  τον περιλαμβάνει..

Στην διεύθυνση όμως http://www.iefimerida.gr/node/46903 φαίνεται σε δημοσίευση στις 20-4-2012 μαζί με το όνομα του Τσίπρα, ακριβώς από κάτω.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δήλωνει τελικά ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά.



Το περιγραφόμενο σχέδιο του κ. Αμυρά, που "χρήζει βελτίωσης", αφού π.χ. δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείς κινητά με ασφάλεια, θα μπορούσε πράγματι να χρησιμοποιηθεί για να διαλύσει την αρχή και την εξουσία της κεντρικής  κυβέρνησης, ώστε η εξουσία να παραδοθεί σε τρίτους, που θα μπορούσαν με την βοήθεια οργανωμένης από το εξωτρερικό 5ης φάλαγγας να εκμεταλλεύθούν τις αυθόρμητες κινήσεις των πολιτών που καλούνται να ασκήσουν θανατηφόρα βία ενάντια στις αρχές του ελληνικού κράτους.

Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν  ότι οι πολίτες καλούνται να δημιουργήσουν αναρίθμητους ανεξάρτητους πυρήνες τρομοκρατών, τους οποίους δεν θα γνωρίζει κανείς, και που δεν θα έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, αλλά οι οργανωμένοι πεμπτοφαλαγγίτες θα εκμεταλλεύονται τα αποτελέσματα της άναρχης δράσης τους.


Δείτε και την συνέντευξη που του έχει παραχωρήσει ο Τσίπρας που παραδέχεται ότι έχουν κοινή συμμετοχή σε κινήματα και μπορούν να καλούν ο ένας τον άλλο με το μικρό τους όνομα 



ΤΣΕ-ΤΣΕ & ΒΑΡΑ!