Σελίδες

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΡΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ !!!


Οι Εβραίοι ανεβοκατεβάζουν εδώ και πολλά χρόνια τις αμερικανικές κυβερνήσεις.

Οι Αμερικανοεβραίοι στηρίζουν, στη μεγάλη πλειονότητά τους, την επανεκλογή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, μολονότι η υποστήριξη που του προσφέρουν έχει μειωθεί σε σχέση με τις εκλογές του 2008.
Το 62% των Εβραίων ψηφοφόρων είπαν ότι είναι πιθανόν να ψηφίσουν τον Ομπάμα ενώ το 30% θα προτιμούσε έναν Ρεπουμπλικάνο στις προεδρία των ΗΠΑ, σύμφωνα με την «Αξιολόγηση Εβραϊκών Αξιών» του Public Religion Research Institute.
Οι Εβραίοι αποτελούν μόνο το 2% του πληθυσμού των ΗΠΑ αλλά θεωρούνται από τις πιο σημαντικές ομάδες για τον Δημοκρατικό πρόεδρο.

Στην πλειοψηφία τους στηρίζουν το Δημοκρατικό Κόμμα και ζουν σε κρίσιμης σημασίας Πολιτείες, όπως η Πενσιλβάνια και η Φλόριντα, που μπορεί να αποδειχτούν το «κλειδί» για την επανεκλογή του Ομπάμα.
Οι υποψήφιοι για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος έχουν εξαπολύσει επίθεση στον πρόεδρο, επικρίνοντάς τον γιατί δεν έχει στηρίξει όσο θα έπρεπε το Ισραήλ.
Συνολικά, σήμερα η δημοτικότητα του βρίσκεται περίπου στο ίδιο σημείο που ήταν και το 2008, την εποχή που διεκδικούσε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον. Όμως φαίνεται να έχει χάσει ένα μέρος των Εβραίων ψηφοφόρων του, αφού τότε σχεδόν οκτώ στους δέκα (ποσοστό 78%) είχαν ψηφίσει υπέρ του. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos, τον περασμένο μήνα, η δημοτικότητα του Ομπάμα στο σύνολο των Αμερικανών φτάνει το 50%, αλλά στους Εβραίους αγγίζει το 61%.
Η έρευνα του Public Religion Research Institute έδειξε ότι ένας στους δύο Εβραίους ψηφοφόρους (51%) θεωρεί την οικονομία ως το σημαντικότερο θέμα για τις εκλογές του 2012. Το θέμα του Ιράν και του αμφιλεγόμενου πυρηνικού προγράμματός του ανησυχεί μόνο το 2%.
Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 23 Φεβρουαρίου-5 Μαρτίου σε δείγμα 1.004 ενήλικων Εβραίων και το περιθώριο λάθους είναι ±5%.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ