Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ !!! ... ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ !!!

Γερμανοί συνοριοφύλακες στα ελληνικά σύνορα - Γιατί ανησυχεί το Βερολίνο

Ανησυχία επικρατεί στο Βερολίνο για την πιθανή έξαρση του προσφυγικού προβλήματος. Ο Γερμανικός Τύπος έκανε επίθεση στην Άγκελα Μέρκελ για την επίσκεψή της στην Τουρκία.
 Πως σχολιάζει όμως την ανάπτυξη Γερμανών συνοριοφυλάκων στα ελληνικά σύνορα στο πλαίσιο του FRONTEX; Σύμφωνα με το Spiegel από την Πέμπτη αναλαμβάνουν υπηρεσία 12 αστυνομικοί από τη Γερμανία στο πλαίσιο απόφασης που είχε λάβει ο Frontex, ο ευρωπαϊκός οργανισμός για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, στα τέλη του περασμένου χρόνου. Οι πρώτοι ξένοι συνοριοφύλακες αναλαμβάνουν ήδη την Πέμπτη υπηρεσία, ανάμεσά τους είναι και οι πρώτοι δύο Γερμανοί μαζί με ένα σκύλο. Άλλοι δέκα Γερμανοί υπάλληλοι αναμένεται να φθάσουν τις επόμενες ημέρες.

Ο Γερμανικός τύπος δεν κρύβει την ανησυχία που επικρατεί πλέον στο Βερολίνο για την έξαρση του προσφυγικού προβλήματος. Στην Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 65.000 πρόσφυγες, στην Τουρκία τρία εκατομμύρια. Αν η Άγκυρα κάνει πράξη την απειλή της και πάψει να εφαρμόζει τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό, τότε υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να πλημμυρίσει πάλι από ανθρώπους που θα αναζητούν διάβαση για τη Βόρεια Ευρώπη επισημαίνει ο Γερμανικός τύπος.


Περισσότερα στο newsit.gr