Σελίδες

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ .... ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ !!!

Γκρίζες ζώνες χωρίς καμία ντουφεκιά! ''Κόβουν και ράβουν στο Αιγαίο'' ΝΑΤΟ και Τουρκία

Προς εθνικό ακρωτηριασμό: Το ΝΑΤΟ αποδέχθηκε την απαίτηση της Αγκυρας και εξαιρεί Δωδεκάνησα και Λήμνο από τις περιπολίες για λάθρο-πρόσφυγες
Τα Δωδεκάνησα εξαιρέθηκαν από το ΝΑΤΟ μετά από τουρκική απαίτηση,
 σε ότι αφορά τις περιπολίες της ΝΑΤΟϊκής ναυτικής Μοίρας, με το επιχείρημα ότι το σύμφωνο των Παρισίων του 1948 με το οποίο παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάσα είναι «αποστρατιωτικοποιημένη» ζώνη!
 
Και η Ελλάδα το δέχθηκε! Οπως δέχθηκε να εξαιρεθεί η Λήμνος από τον ΝΑΤΟϊκό σχεδιασμό, παραδεχόμενη de facto, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διαθέτει δυνάμειας αυτοάμυνας στα νησιά και αποδεχόμενη το σύνολο των τουρκικών αιτιάσεων περί"αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου"!
 
Εδώ έχουμε λοιπόν να δημιουργείται μια καταφανώς εξαιρετικά αρνητική κατάσταση για τα εθνικά συμφέροντα την οποία το pronews.gr την είχε προβλέψει όταν η κυβέρνηση αποδέχθηκε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην επιχείρηση ανάσχεσης των προσφυγικών ροών: Πρώτον, τα Δωδεκάνησα καλύπτουν περίπου το 30% της έκτασης του Αιγαίου και τα νησιά βρίσκονται πολύ κοντά στις τουκρικές ακτές.
 
Αρα, πλέον το ΝΑΤΟ θα περιπολεί στο βόρειο, κεντρικό Αιγαίο και οι λάθρο με τους πρόσφυγες θα εισέρχονται από το νότιο Αιγαίο: Πόσο απέχει η Σύμη ή η Κως ή και η Ρόδος από τα τουρκικά παράλια; Μια ανάσα.
 
Δηλαδή η Αγκυρα πέτυχε "και την πίττα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο": Θα εξακολουθήσουν να "πνίγουν" με προσφυγικές ροές την χώρα και θα έχουν πλέον το ΝΑΤΟ ουσιαστικά να επισφραγίζει τις τουρκικές θέσεις: Κανένα ΝΑΤΟϊκό μέσο δεν θα καταθέτει σχέδια πτήσης μεταξύ των 6 και 10 ναυτικών μιλίων του ΕΕΧ! Αυτό που οι Τούρκοι επιζητούν!
 
Και φυσικά θα συνεχιστεί η εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση για την τουρκική κρατική μαφία: 3-5.000 δολάρια το κεφάλι ο κάθε λάθρο ή πρόσφυγας, με τα περισότερα από αυτά τα χρήματα να καταλήγουν στα χέρια κρατικών αξιωματούχων!
 
Τα ελληνικά Επιτελεία έχουν αντιδράσει κάθετα στην εξέλιξη αυτή, δηλαδή της αποδοχής από το ΝΑΤΟ της τουρκικής απαίτησης και δίνουν αγώνα για να την ανατρέψουν.
 
Στις 26/02 θα υπάρξει η τελική απόφαση για τις ζώνες περιπολίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Αν παραμείνει η αποδοχή της τουρκικής απαίτησης θα πρόκειται για μία άνευ προηγούμένου ήττα της Ελλάδας και για αρχή επικίνδυνων καταστάσεων για τα Δωδεκάνησα και το μέλλον τους σε ότι αφορά την παραμονή τους στον εθνικό κορμό...
pronews.gr