Σελίδες

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ !!!

Με την ευλογία και την άδεια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Γεωργίου   τήν  Κυριακή 15 Μαρτίου υποδεχθήκαμε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικολάου του Νέου του εν Βουνένοις το οποίο φυλάσσεται στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου στη Θήβα (Τάχι). Το τίμιο θησαύρισμα μετέφερε  ο αιδεσιμολογιώτος π. Ευάγγελος Ρουσέτης Εφημέριος του ως άνω Ιερού Ναού. 
Με την ευκαιρία αυτή τελέσθηκαν  πλήθος λατρευτικών εκδηλώσεων με την παρουσία του  Ιερού Λειψάνου.
Την Κυριακή  15 Μαρτίου ο Κατανυκτικός Εσπερινός με θείο κήρυγμα. Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους πιστούς στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο και κατόπιν ακολούθησε το Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας.
Το πρωί της Δευτέρας 16 Μαρτίου  εψάλει ο Όρθρος και  οι Ώρες.  Στη συνέχεια τελέσθηκε η Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και στο τέλος ο Αγιασμός ενώπιον του Ιερού Λειψάνου. Στον αγιασμό αναμείχθη και μέρος από το αίμα του Αγίου το οποίο αναβλύζει από το δένδρο του μαρτυρίου Του το οποίο βρίσκεται στα Βούνενα της Θεσσαλίας. 
Τέλος στις 11.00 περίπου εψάλει η Παράκλησις του Αγίου  και ακολούθησε η τελετή της αναχωρήσεως του Τιμίου Θησαυρίσματος  για την ενορία  όπου ευλαβώς φυλάσσεται.  
       Της ακολουθίες έψαλλαν με ιδιαίτερο ύφος το οποίο απαιτεί η περίοδος της Μ. Τεσσαρακοστής, ο Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς».




 

http://permisospress.blogspot.gr

OΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ