Σελίδες

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΡΕΟΥΣ !!!

“Δημοκρατία χρέους” που μετατράπηκε σε “αποικία χρέους”

057
Το 1% των Ελλήνων κατέχει το 56.1% της Ελλάδας. Το 10%κατέχει το 87% περίπου της Ελλάδας. 505 Έλληνες κερδίζουν 37 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα. 5.000 περίπου δημόσιοι υπάλληλοι (οι μισοί εκπαιδευτικοί!!!) έβγαλαν στο εξωτερικό σχεδόν 300.000 ευρώ ο καθένας. Όλοι αυτοί (και άλλοι παρόμοιοι) αγωνιούν για τη”καλή” δημοκρατία μας και το μνημόνιο. Ζήτω η δημοκρατία μας λοιπόν. 

Την ώρα που οι μισθοί συρρικνώνονται, οι πλουσιότερες τάξεις της χώρας, αλλά και διάφοροι άλλοι “έξυπνοι” Έλληνες, ωφελούνται σημαντικά από την κρίση και αυξάνουν τα πλούτη τους. Η κρίση τελικά έχει μετατραπεί ανοικτά σε κρίση της όποιας δημοκρατίας είχαμε. Και τι είδους δημοκρατία ήταν αυτή; Ήταν μια «δημοκρατία χρέους», δηλαδή μία δημοκρατία που λειτουργούσε με δανεικά και τώρα μετατράπηκε σε μία «αποικία χρέους» και ξεπουλήματος, προκειμένου να συνεχίζει να πλουτίζει και να εξουσιάζει την ελληνική κοινωνία το ίδιο σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς που μας χρεοκόπησε.
Το ότι πλούσιοι (ντόπιοι και ξένοι) είναι εξαιρετικά ισχυροί και ελέγχουν το σύστημα, αυτό είναι ανησυχητικό. Πρέπει να περιοριστεί η επιρροή τους πάνω στη δημοκρατία. Αυτό που χρειάζεται είναι μια νέα αντιστημική πολιτική συμμαχία που θα σταθεί απέναντι στα ασύδοτα ολιγαρχικά συμφέροντα και τον έλεγχό τους πάνω στο πολιτικό σύστημα. Ποιος θα το κάνει αυτό; Ό,τι είναι να γίνει πρέπει να ξεκινήσει από τα κάτω, από απλούς πολίτες που θα αποφασίσουν να αφήσουν τον καναπέ.
Πέτρος Χασάπης