Σελίδες

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ !!!

Η τρίτη επίσκεψη των Παλαιμάχων της ΑΕΚ στη Θήβα, με σκοπό αυτή τη φορά την διαξαγωγή αγώνα για την ενίσχυση του Μουσείου Μικρασιατικής Μνήμης της Ενωσης Μικρασιατών Θήβας,  τη Δευτέρα 9-12 ήταν ξεχωριστή από πολλές πλευρές.
Δεν βλέπει εύκολα κανείς  συγκεντρωμένους ακόμα και σε φιλανθρωπικά παιχνίδια παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, τόσα  ιερά ονόματα της  ΑΕΚ του ένδοξου παρελθόντος, σαν τον Γιάννη Κανάκη, τον Κώστα Νεστορίδη, τον Μίμη Παπαϊωάννου, Στέλιο Σεραφίδη, Ανδρέα Σταματιάδη, τον Χρίστο Αρδίζογλου και μάλιστα έντονα συγκινημένους, αφού αυτή τη φορά αγωνίζονταν για  την προστασία και συνέχιση της ιστορικής κληρονομιάς, αυτών που αποτελούν τη βάση των φιλάθλων της ΑΕΚ.
Οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ έφτασαν  νωρίς το μεσημέρι στη Θήβα με το λεωφορείο που παραχώρησε η διοίκηση της  ομάδας, με πρώτη στάση έκπληξη στην είσοδο της πόλης, σταθμό ανεφοδιασμού αυτοκινήτων του  φανατικού ΑΕΚτζή Τόμυ Πούλιου με τους  μεταλλικούς  δικέφαλους αετούς, που αποτελούν σημείο αναφοράς για την περιοχή.
Μετά  τον ποδοσφαιρικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι με τους γνώριμους πια παλαίμαχους της Θήβας και τις απαραίτητες βραβεύσεις και τις αναμνηστικές φωτογραφίες, ο οποίος για την ιστορία έληξε με ισοπαλία 3-3,  έζησαν την παραδοσιακή φιλοξενία των Μικρασιατών στην Στέγη του Συλλόγου, ο οποίος στεγάζεται σε προσφυγικό σπίτι  στην καρδιά ενός από τους τελευταίους διατηρητέους Προσφυγικούς Συνοικισμούς σε ολόκληρη τη χώρα. Στο διπλανό  προσφυγικό σπίτι    είναι και η στέγη του τοπικού club της Ορίτζιναλ Θήβας.
Οι παλαίμαχοι της ξεναγήθηκαν στο χώρο, παραλαμβάνοντας ως ενθύμιο το ανατυπωμένο από την Ενωση  πρώτο Ληξιαρχικό βιβλίο των 1500 Οικογενειών που καταγράφηκαν μετά το 1922 στη Θήβα.
Ο  Στέλιος Σεραφίδης εκ μέρους των Παλαιμάχων της ΑΕΚ, δήλωσε πως ως  Μικρασιάτης και ίδιος είναι συγκινημένος από την όλη προσπάθεια που καταβάλει η Ενωση Μικρασιατών Θήβας, ενώ ο Κώστας Νεστορίδης τα είπε όλα μέσα απο το δάκρυ του, για όσα έβλεπε και άκουγε τόσο στο Μουσείο όσο και στο γεύμα που παραχώρησαν οι Μικρασιάτες της Θήβας για τους φιλοξενούμενους…
Ελάχιστοι από τους παράγοντες της πόλης, ήταν αυτοί που στήριξαν την πρωτοβουλία της Ενωσης  και μπορούμε να τους αναφέρουμε: Ανδρέας Χατζησταμάτης και Σταμάτης Χαλβατζής!
Για το φιλικό των παλαιμάχων της ΑΕΚ στη Θήβα υπάρχει μεγάλα αφιερώματα στα αεκτζήδικα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

exeisminima.gr