Σελίδες

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΟΡΩΝ ΘΗΒΩΝ !!! ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ VIOTIASHOP !!!


Ο πρώτος εσπερινός πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου σήμερα 26/8 στην ενορία των Αγίων Θεοδώρων στη Θήβα.  Ο πατέρας των Αγίων Θεοδώρων πάτερ Δανιήλ μέρες τώρα είχε αφοσιωθεί ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο παρεκκλήσι για να μπορέσει να γιορτάσει τον Άγιο Φανούρη στην εορτή του. Και τα κατάφερε με μεγάλη επιτυχία. Πάνω από 1000 άτομα όπως θα δείτε στο φωτογραφικό υλικό, από όλη τη Θήβα και όχι μόνο μαζεύτηκαν στον εσπερινό και στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Φανουρίου.
Πλήθος πιστών περίμεναν να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου. Πολλοί ιερείς από την Θήβα ήταν παρόν και τέλεσαν το εσπερινό.  Μετά την περιφορά της εικόνας πολλά αγαθά μοιράστηκαν στον κόσμο. Πάνω από 100 Φανουρόπιτες, φαγητό, ποτό, λουκουμάδες από τις γυναίκες της εκκλησίας όπου όπως μας πληροφόρησε ο πάτερη Δανιήλ ήταν το δεξί του χέρι όλο αυτό το χρονικό διάστημα.  Η εκκλησία άνοιξε την αγκαλιά της και κέρασε χιλιάδες πιστούς με την πρωτοβουλία του Ιερέα και την βοήθεια του κόσμου.
Με χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκε ο πανηγυρικός αυτός εσπερινός όπου όπως φαίνεται θα γίνει θεσμός και κάθε χρόνο στην γιορτή του Αγίου Φανουρίου θα υπάρχει ένα πανηγύρι στη μνήμη του Αγίου.  Θα ακολουθήσει φωτορεπορτάζ και βίντεο από όλο το γεγονός. 
Να τονίσουμε ότι του χρόνου θα τελεστούν και τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού μιας και φέτος οριακά ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο πανέμορφο παρεκκλήσι.
Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και να μας βοηθάει ο Άγιος Φανούρης!!! Χρόνια πολλά σε όλους!!
Όλες οι φωτογραφίες εδώ