Σελίδες

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ( ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ) ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΩΝ !!!

Ασυνόδευτοι ανήλικοι αλλοδαποί σε αποθήκη στον Ελεώνα!!!

Ζουν μαζί με άλλους 50 ενήλικες κάτω από άθλιες συνθήκες και καθημερινό φαγητό τις φακές, όταν υπάρχουν…
Άμεση η κινητοποίηση της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θήβας…

«Παιδιά - μετανάστες, ηλικίας 11 έως ετών, ασυνόδευτα και χωρίς κανέναν συγγενή τους, ζουν σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη στον Ελεώνα»!
Η είδηση έφτασε στην Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Θηβών, τα μέλη της οποίας κινητοποιήθηκαν άμεσα!
Παιδιά ολομόναχα, που έφτασαν στον «παράδεισο», προκειμένου να επιβιώσουν, αλλά με ποιον τρόπο;;;
Ο «παράδεισος», όπου και αν βρίσκεται, δεν είναι πλέον πρόσφορος για κανέναν, πόσο μάλλον για τα παιδιά…
Ο Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ανηλίκων Δ Αλεξάνδρου πήγε στον Ελεώνα, προκειμένου να διαπιστώσει την βασιμότητα της πληροφορίας, η οποία δυστυχώς, επαληθεύτηκε με τον χειρότερο τρόπο….
Ανήλικοι, Αφγανοί ζουν σε μια τεράστια αποθήκη, μαζί με άλλους 50 ενήλικες κάτω από άθλιες συνθήκες καθαριότητας, με στρώμα το δάπεδο και καθημερινό φαγητό τις φακές, όταν υπάρχουν…
Η δεύτερη επίσκεψη των μελών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων περιλάμβανε λίγα ρούχα, φαγητό, χυμούς και φρούτα, ενώ ταυτόχρονα άρχισαν να συγκεντρώνουν διάφορα απαραίτητα υλικά πρώτης ανάγκης για τα παιδιά, καθώς και διερμηνέα, προκειμένου να πληροφορηθούν για τον τρόπο που έφτασαν στην Ελλάδα, καθώς και για τα προβλήματα υγείας που φαίνεται πως αντιμετώπιζαν….
Παλιόρουχα ριγμένα στο άγριο πάτωμα, χρησίμευαν για στρώματα, σπασμένα έπιπλα για κάθισμα, σε μια μαυρισμένη γωνιά τα κουζινικά, που αποτελούνταν από μια μεγάλη κατσαρόλα και διάφορα τσαλακωμένα τσίγκινα αντικείμενα για πιάτα, σμήνη οι μύγες κι έξω σπάγκοι με απλωμένα κουρελιασμένα ρούχα…..
Οι κάτοικοι της αποθήκης μαζεύτηκαν άμεσα γύρω από το αυτοκίνητο που μετέφερε τα υλικά: Γάζες, οξυζενέ, βαμβάκι, λευκοπλάστη, σαπούνια, σαμπουάν, γάλα, κρουασάν, ζυμαρικά, λάδι, ρούχα και παπούτσια….
Η συμφωνία κλείστηκε από την αρχή: Πρώτα οι ανήλικοι και μετά οι υπόλοιποι, όπως κι έγινε, χωρίς ωστόσο κανείς να γνωρίζει την συνέχεια…..
Ο 15χρονος όμως, δεν κατάφερε να δοκιμάσει τα παπούτσια, αφού το ένα του πόδι ήταν χτυπημένο και πρησμένο, αλλά και τα χέρια του αλύγιστα, καθώς οι φριχτοί πόνοι του απαγόρευαν οποιαδήποτε κίνηση…
Τα πέντε παιδιά έφτασαν πρόσφατα από το Αφγανιστάν! «Φύγετε να γλιτώσετε από την κόλαση» είπαν οι γονείς τους, που πούλησαν ότι είχαν και δεν και είχαν για να πληρώσουν αυτούς που ανέλαβαν την «απόδραση»…
Στο Αφγανιστάν, όσα παιδιά καταφέρουν να ζήσουν μέχρι τα 10 τους, γίνονται μισθοφόροι, με αντάλλαγμα ένα πιάτο ρύζι και όσοι έχουν το θράσος να θέλουν να επιζήσουν, είναι αποφασισμένοι να μεταφερθούν στην "Γη της Επαγγελίας", οπότε δουλεύουν 30 – 40 άνθρωποι, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα χρήματα του δουλέμπορου και να καταφέρουν να φύγουν ένας το πολύ δυο…
«Στο Αφγανιστάν η ανθρωπιστική βοήθεια δεν αρκεί ούτε για το 1% των εξαντλημένων και η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με φιλανθρωπία και καλά θα κάνουν οι δήθεν φιλάνθρωποι να θεσμοθετήσουν σύντομα κάποια μέτρα για την επιβίωσή μας» λέει ο 20χρονος, που ήρθε πριν 6 χρόνια στην Ελλάδα.
Τα παιδιά ζητούν να εγκατασταθούν σε έναν χώρο υποδοχής, που θα τους εξασφάλιζε τα στοιχειώδη, ίσως και την δυνατότητα να μάθουν την Ελληνική γλώσσα ή να φοιτήσουν σε σχολείο.
Η Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων έχει ήδη στείλει ενημερωτικές επιστολές προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, τον Δήμαρχο Θηβαίων και την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, προκειμένου να βρεθεί άμεσα κατάλληλος χώρος για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, αλλά και να ελεγχθούν ιατρικά.
«Αν τα παιδιά συνεχίσουν να διαβιούν κάτω από αυτές τις2 αδιανόητες συνθήκες, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την σωματική, ψυχική και πνε3υματική του υγεία» επισημαίνεται στην επιστολή, ενώ χθες το πρωϊ ασθενοφόρο παρέλαβε τον 15χρονο, προκειμένου να τύχει της ανάλογης ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης.
Πηγή :thiva-press