Σελίδες

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ !!! ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΑΜΟΥ !!!

Κραυγή αγωνίας από τον μητροπολίτη Σάμου: Το Βαθύ γίνεται πόλη μόνο με μετανάστες

«Το hotspot έχει υπερκορεστεί», τόνισε ο μητροπολίτης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
Η κατάσταση στη Σάμο, με τις προσφυγικές ροές, έχει γίνειπλέον ανεξέλεγκτη προειδοποίησε ο μητροπολίτης Ευσέβιος, κάνοντας έκκληση για αποσυμφόρηση του νησιού. «Η κατάσταση στο νησί έχει ξεφύγει από κάθε δυνατότητα ελέγχου. Για αυτό η εισροή μεταναστών γίνεται πλέον με ρυθμούς έντονους. Πρέπει να κάνουμε κάτι για να αποσυμφορηθεί το νησί. Το Βαθύ όσο περνάει ο καιρός γίνεται πόλη μόνο με μετανάστες», τόνισε ο μητροπολίτης Σάμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Αυτή την εβδομάδα, σε επιστολή του στον πρωθυπουργό, εξέφραζε αυτή την αγωνία των κατοίκων του νησιού.
Ο μητροπολίτης Ευσέβιος ανέφερε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στη Σάμο βρίσκονται 3.700 μετανάστες και πρόσφυγες, ανάμεσά τους 850 ανήλικα και 90 ασυνόδευτα παιδιά.
«Ολοι αυτοί είναι εγκλωβισμένοι στο hotspot που έχει υπερκορεστεί, αφού είναι φτιαγμένο για 800 άτομα και σε απόσταση 200 μέτρων από την πόλη. Αρχισαν να στήνονται σκηνές. Τώρα ο καιρός είναι καλός, μετά τι θα γίνει με τις λίγες αυτές υποδομές; Η διαβίωση θα γίνει προβληματική και για αυτό υπάρχουν εξάρσεις», σημείωσε.
Εξηγώντας γιατί έστειλε επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «εγώ εξέφρασα την αγωνία για το μέλλον. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει όταν οι μετανάστες είναι 4.000 και 6.000 οι κάτοικοι».
«Δημιουργούνται επεισόδια. Είχαμε 6 φωτιές το καλοκαίρι, καταστροφές και ξυλοδαρμούς, εξεγέρσεις μέσα στο hotspot. Για αυτό εμμένουμε στην αποσυμφόρηση νησιού. Ζητούμε να ενισχυθούν οι υπηρεσίες ασύλου για να γίνεται γρηγορότερα η διαδικασία, ώστε να πάνε στον προορισμό τους αυτοί οι άνθρωποι. Είναι εγκλωβισμένοι, θέλουν να φύγουν», από το νησί, κατέληξε.