Σελίδες

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ... ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ !!!

«Εβαλαν χέρι» στα χρήματα για τα προσφυγόπουλα της Συρίας

Πολλά λόγια και ουσία... μηδέν! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη νέα έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Human Rights Watch (HRW),
η οποία καταγγέλλει ότι τα -πολλά- εκατομμύρια δολάρια που υποσχέθηκαν πέρσι οι παγκόσμιοι ηγέτες για τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων από τη Συρία δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, ενώ τώρα δεν μπορούν ούτε καν να τα εντοπίσουν!

Σύμφωνα με τη HRW, το ποσό των χρημάτων που οι παγκόσμιοι ηγέτες -από τις ΗΠΑ μέχρι την Ε.Ε.- είχαν υποσχεθεί ότι θα διαθέσουν ξεπερνά το 1,4 δισ. δολάρια. Το ποσό αυτό προέκυψε από την έρευνα των ανθρωπιστικών οργανώσεων και των αρμόδιων υπηρεσιών του ΟΗΕ, οι οποίες υποστηρίζουν ότι αυτό είναι το ύψος του ποσού που απαιτείται, ώστε τα παιδιά της Συρίας που σήμερα βρίσκονται εκτοπισμένα σε χώρες όπως η Ιορδανία, ο Λίβανος και η Τουρκία να μπορέσουν να επιστρέψουν στα μαθήματά τους.

Σύμφωνα με την έκθεση, μέχρι το τέλος του 2016 οι Αρχές του Λιβάνου εξακολουθούσαν να αναμένουν περισσότερο από το ένα τέταρτο των 350.000.000 δολαρίων που τους είχαν υποσχεθεί για την πρόσληψη καθηγητών, την αγορά βιβλίων και τον σχεδιασμό των μαθημάτων για τα παιδιά πρόσφυγες. Ανάλογη και η εικόνα στην Ιορδανία, όπου το έλλειμμα για το 2016 αντιστοιχούσε σε σχεδόν το ένα πέμπτο από τα υποσχεθέντα 250.000.000 δολάρια.

Την ίδια ώρα, οι δωρήτριες χώρες απέτυχαν να δημοσιοποιήσουν τον τρόπο που θα αποδείκνυε ότι η δέσμευσή τους υλοποιήθηκε. Ετσι, ποσά ύψους περίπου 601.000.000 δολαρίων από την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID) και 776.000.000 δολαρίων από την Ε.Ε. «αγνοούνται» ή επικρατεί μια αδιαφάνεια ως προς το πού κατέληξαν.