Σελίδες

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΑΝΑΒΟΥΝ ... ΦΩΤΙΕΣ !!! ΟΙ S-400 !!!

Ανησυχεί το Πεντάγωνο για την αγορά ρωσικών S-400 από την Τουρκία

Σύντομα δίνουν τα χέρια για τους πυραύλους Ερντογάν και Πούτιν/ Φωτογραφία: Alexander Zemlianichenko/AP
Η Τουρκία έπρεπε να επενδύσει σε μια τεχνολογία πουαναπτύχθηκε στους κόλπους του ΝΑΤΟ και όχι να προβεί σε αγορές από τη Ρωσία, δηλώνει το Πεντάγωνο εκφράζοντας την αποδοκιμασία του για τα σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει ένα σύγχρονο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας από τη Μόσχα.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την άλλη συνεχίζει τις συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά του πυραυλικού συστήματος εδάφους-αέρος S-400.
Γεγονός φυσικά, που το Πεντάγωνο δεν βλέπει με καλό μάτι, με τον φόβο ότι αυτό το σύστημα δεν θα λειτουργεί με τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται από τα 28 κράτη μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, όπως είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, ο πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις.
«Σε γενικές γραμμές είναι μια καλύτερη ιδέα οι σύμμαχοι να αγοράζουν υλικά που λειτουργούν από κοινού. Θέλουμε κάθε σύμμαχος, κάθε εταίρος με τους οποίο αλληλεπιδράμε να αγοράζει πράγματα που επενδύουν στη συμμαχία μας» συμπλήρωσε.
Ο τουρκικός Τύπος ωστόσο επιμένει τις τελευταίες ημέρες ότι η σχετική συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί με τη Ρωσία.