Σελίδες

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ !!! ΠΑΛΙ ΟΙ ΗΡΩ'Ι'ΚΟΙ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ !!!

Στα... όπλα πάλι οι Εσφιγμενίτες

  Νέο κύκλο διώξεων εναντίον τους καταγγέλλουν οι ζηλωτές μοναχοί της Ιερής Μονής Εσφιγμένου Αγίου Ορους. Απέστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι δικαστικός επιμελητής τούς κοινοποίησε απόφαση, με βάση την οποία πρέπει να εκκενώσουν το κονάκι του μοναστηριού που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και να το παραδώσουν στη νέα αδελφότητα, «που εν μία νυκτί», όπως καταγγέλλουν, «βαπτίστηκαν Νεοεσφιγμενίτες με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη».

«Δεν πρόκειται να παραδώσουμε το κονάκι, αλλά και κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο του μοναστηριού στους μοναχούς του ευρώ και της διαπλοκής. Δεν μας φοβίζουν και θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Μεθόδιος.

Οι ζηλωτές μοναχοί μέσω της επιστολής εξηγούν στον πρωθυπουργό τους λόγους για τους οποίους διαφωνούν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και καταγγέλλουν ότι εξαιτίας αυτής της διαφωνίας διώκονται και δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα, καύσιμα και ό,τι άλλο χρειάζονται για την επιβίωσή τους. «Μετά τις απαγορεύσεις ήρθαν οι δικαστικές διεκδικήσεις των περιουσιακών μας στοιχείων, κινητών και ακίνητων. Δεν μένει τίποτε άλλο στο Φανάρι παρά να διατάξει και τη σταύρωσή μας» σημειώνουν.

Οι μοναχοί εξαπολύουν πυρά κατά του κ. Βαρθολομαίου και τονίζουν ότι οι δικαστικές αποφάσεις αποτελούν «έναν μοχλό πίεσης του “πατέρα” μας και “φιλεύσπλαχνου” και βαθιά “χριστιανού” Οικουμενικού, ώστε να αποδεχτούμε τα φιλοπαπικά του αισθήματα και να χειροκροτήσουμε και εμείς, όπως το υπόλοιπο Αγιον Ορος, τα συλλείτουργα με τον Πάπα και την έκπτωση πίστης. Ενας Βαρθολομαίος ενάντια σε κανόνες των Πατέρων της Εκκλησίας και της Ομολογίας της Πίστεως. Οικουμενικός και προστάτης της πίστης, μαϊμού. Σας ενημερώνουμε, όμως, ότι η πίστη μας δεν μεταβιβάζεται ούτε με δικαστικές αποφάσεις ούτε με όλες τις διωκτικές Αρχές της Ελλάδος».

Οι Εσφιγμενίτες μοναχοί ξεκαθαρίζουν ότι δεν παραδίδουν τίποτα σε προδότες της πίστης και υπογραμμίζουν ότι «οι μοναχοί του ευρώ έχουν καρπωθεί με δικαστικές αποφάσεις περιουσιακά στοιχεία που επιτρέπουν σε αυτούς, τέσσερις μοναχούς, μια πλούσια ζωή, ενώ στους 128 μοναχούς της Εσφιγμένου αποτελούν πόρους επιβίωσης».

Θάνος Χερχελετζής
dimokratianews.gr