Σελίδες

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΚΥΠΡΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ !!! ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ !!!

 


Μία συσκευή που παράγει ηλεκτρισμό με καύσιμο τα ανθρώπινα ούρα, παρουσίασε ο κύπριος καθηγητής Ιωάννης Ιερόπουλος, ο οποίος είναι γνωστός στη Βρετανική κοινότητα για τις ριζοσπαστικές μελέτες του.
Και όμως είναι δυνατόν, όσο ασυνήθιστο και αν ακούγεται, ο καθηγητής του Bristol Robotics Laboratory, είναι σήμερα σε θέση να αποκαλύψει τη νέα του εφεύρεση, η οποία όσο και να ξενίζει από το προϊόν της, εντούτοις πρόκειται για ένα απόβλητο το οποίο υπάρχει σε αφθονία.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο Κύπριος επιστήμονας, εξήγησε ότι ο βασικός μηχανισμός λειτουργίας έγκειται στον μεταβολισμό μικροοργανισμών, οι οποίοι μέσω αναερόβιας αναπνοής, μεταβάλλουν ουσίες, όπως ούρα, νερά υπονόμων και άχρηστα φαγητά σε ηλεκτρόνια, τα οποία περνώντας από ηλεκτρόδια παράγουν ηλεκτρισμό.

Αυτό που έκανε ουσιαστικά ο Ιωάννης Ιερόπουλος, ήταν να τιθασεύσει την ενέργεια που παράγεται όταν τροφοδοτούνται τα ούρα στις μικροβιακές κυψέλες καυσίμων.
Χρησιμοποιόντας τη συσκευή του, κατάφερε να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο.

«Μπορέσαμε μέχρι στιγμής να παράγουμε αρκετή ενέργεια, για αποστολή sms, περιήγηση στο διαδίκτυο και να κάνουμε και ένα σύντομο τηλεφώνημα», ανέφερε.

Αυτή τη στιγμή, ο ίδιος και η ομάδα του εργάζονται για να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τη διαδικασία, καθώς υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά στη θερμοδυναμική απόδοση των κυψελών, που υποδεικνύουν ότι οι μικρότερες κυψέλες, έχουν μεγαλύτερη απόδοση από τις πιο μεγάλες κυψέλες.

Για το λόγο αυτό, η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να γίνουν οι κυψέλες, όσο το δυνατόν πιο μικρές, ώστε να μπορέσουν να ενώσουν, πιο πολλές μαζί.

H συσκευή εκμεταλλεύεται τον μεταβολισμό των μικροβίων που τοποθετούνται στις κυψέλες όταν καταναλώνουν οργανική ύλη. Ο ηλεκτρισμός είναι ένα υποπροϊόν του φυσικού κύκλου αυτών των μικροοργανισμών, έτσι όσο περισσότερο τρώνε τόση περισσότερη ενέργεια παράγουν.

Πέραν των ούρων, ο Κύπριος καθηγητής, έχει δοκιμάσει την ίδια μέθοδο και με σάπια φρούτα, κέλυφος γαρίδων, έντομα, πράσινο χόρτο, απόβλητα νερά και νερά υπονόμων.