Σελίδες

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΕ !!! ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΝΙΑΔΗΣ !!!


Τον Παναγιώτη Αγνιάδη βράβευσε για την προσφορά του στον επιμελητηριακό θεσμό το Επιμελητήριο Άρτας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γεν. Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτης Αγιάδης τιμάται στην Άρτα για την προσφορά του στον Επιμελητηριακό θεσμό 


Η «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ»  στις εργασίες της Γεν. Συνέλευσης της ΚΕΕΕ
που συνέπεσαν με τα εγκαίνια στο νέο «στολίδι» της πόλης της Ηπείρου

Στην Άρτα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου, η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, η οποία συνέπεσε με τον επίσημο εγκαινιασμό του νέου κτηρίου του Επιμελητηρίου Άρτας στο κέντρο της πόλης. Στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης παρέστη, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Στέφανος Κομνηνός. Κατά το κλείσιμο των εργασιών, η Διοίκηση του ΕΒΕ Άρτας τίμησε για την προσφορά του στον Επιμελητηριακό θεσμό τον Στερεοελλαδίτη Γενικό Γραμματέα της ΚΕΕΕ και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη. Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν ακόμη εκ μέρους του ΕΠΒ ο Οικονομικός Επόπτης κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, το μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπος στην ΚΕΕΕ κ. Αλέκος Μηττάς καθώς η προϊσταμένη Διοικητικού κα Σωτηρία Μητραντζούλη. 

Ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους προφέρει ένα αναμνηστικό εκ μέρους του ΕΠΒ στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας με αφορμή τον εγκαινιασμό του νέου τους κτηρίου
Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αποθανόντα επιτίμου προέδρου της ΚΕΕΕ, Γεωργίου Κασιμάτη.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της ΚΕΕΕ για το 2012, εισηγητές των οποίων ήταν αντίστοιχα οι κκ. Παναγιώτης Αγνιάδης, γενικός γραμματέας, και Γιώργος Χονδρογιάννης, οικονομικός επόπτης της ΚΕΕΕ.
Ξεκινώντας τις εργασίες της Γ.Σ., ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κ. Στυλιανός Μωραΐτης, παρουσίασε και ανέλυσε το μείζον θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων που απασχολεί μεγάλη μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου. Επίσης, κατά την πρώτη μέρα των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, έγινε παρουσίαση της πορείας υλοποίησης του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, καθώς και τη συμμετοχή της ΚΕΕΕ στην υλοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων. Ακολούθησαν τοποθετήσεις προέδρων και μελών της Γενικής Συνέλευσης. Το Σάββατο 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Επιμελητηρίου της Άρτας.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος πλαισιώνεται από τον Γεν. Γραμματέα της ΚΕΕΕ και Πρόεδρο του ΕΠΒ κ. Παναγιώτη Αγνιαδή και τον Εκπρόσωπο του ΕΠΒ στην ΚΕΕΕ και μέλος του ΔΣ κ. Αλέξανδρο Μηττά.

Τις εργασίες της δεύτερης ημέρας της Γενικής Συνέλευσης άνοιξε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος στην εισήγησή του αναφέρθηκε διεξοδικά στην «οικονομική κατάσταση και κυβερνητική πολιτική». Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη λήψης άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων για τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου. Ο κ. Μϊχαλος υπογράμμισε την ανάγκη για την άμεση μείωση των έμμεσων και άμεσων φόρων για τις επιχειρήσεις, τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που είναι από τις υψηλότερες στην Ε.Ε., την υιοθέτηση των προτάσεων της ΚΕΕΕ για την εξάλειψη του παραεμπορίου και της παραοικονομίας, την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά κλπ.
Ο κ. Παναγιώτης Αγνιάδης που τιμά την Βοιωτία σε όλη την Ελλάδα... στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στην Άρτα! 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ στη στήριξη του Επιμελητηριακού Θεσμού από μέρους της κυβέρνησης και τόνισε την ανάγκη σκλήρυνσης της στάσης της απέναντι στους εταίρους και δανειστές μας, τόσο σε ότι αφορά στον Επιμελητηριακό Θεσμό, όσο και γενικότερα στην απαίτηση για προώθηση αντιαναπτυξιακών εισπρακτικών μέτρων που θέτουν προσκόμματα στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.
Τέλος ο κ. Μίχαλος επεσήμανε και την ανάγκη αλλαγής κουλτούρας από μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου, με την πλήρη εξάλειψη της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας και της προσδοκίας του εύκολου κέρδους. Στη συνέχεια, η Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ υιοθέτησε την πρόταση του Α’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κ. Ιωάννη Μήτση, για την έκδοση ψηφίσματος που θα αφορά στη μείωση των τιμών στην αγορά με πρωτοβουλία του επιχειρηματικού κόσμου. Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της χωροταξικής και διοικητικής αδειοδότησης των επιχειρήσεων.
Οι εργασίες της Γεν. Συνέλευσης συνέπεσαν με τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του ΕΒΕ Άρτας 

Αξίζει να σημειωθεί πως τις εργασίες παρακολούθησαν και πολλά ακόμη μέλη των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας ενώ παρεμβάσεις έγιναν τόσο από τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Φθιώτιδας κ. Αλέκο Διαμαντάρα όσο και από τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Εύβοιας κ. Παναγιώτη Σίμωση.

Πηγή : ORCHOMENOS-PRESS