Σελίδες

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο Ο.Η.Ε. !!! ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!

Russia Today

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Πρόγραμμα που διαβάζει κάθε πληροφορία και θα επανασυνδέεται στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε.

Θα προχωρεί σε καταλογράφηση τους στο όνομα σας, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Τα στοιχεία αυτά θα δίνονται στην κυβέρνηση όταν ζητηθούν πληροφορίες για εσάς ή στο μεγαλύτερο πλειοδότη.


Μέλη της Ένωσης Διεθνών Τηλεπικοινωνιών των Ηνωμένων Εθνών (ITU) έχουν συμφωνήσει να εργαστούν για την υλοποίηση ενός προτύπου για το Διαδίκτυο, που θα επιτρέψει τις υποκλοπές σε παγκόσμια κλίμακα.

Σε ένα συνέδριο στο Ντουμπάι αυτή την εβδομάδα, τα μέλη της ITU αποφάσισαν να υιοθετήσουν το πρότυπο Y.2770 για τον έλεγχο των πακέτων δεδομένων, μία άκρως απόρρητη πρόταση που ακολουθεί το παράδειγμα της Κίνας και θα επιτρέψει σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε όλο τον κόσμο να ψάχνουν πιο εύκολα τα δεδομένα που έχουν περάσει σε όλο το διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η εφαρμογή του πακέτου αυτού βαθύτερου ελέγχου, ή DPI, σε μια τέτοια παγκόσμια κλίμακα θα επιτρέψει στις αρχές να εντοπίζει ευκολότερα την μεταφορά και ανταλλαγή των υλικών που άπτονται πνευματικών δικαιωμάτων και άλλα αρχεία που θα προστατεύονται με απευθείας ανάλυση του ωφέλιμου φορτίου σε απευθείας σύνδεση κατά τη μετάδοση , και όχι μόνο για τα δεδομένα κεφαλίδας που συνήθως εντοπίζονται και ερμηνεύονται.

"Δεν είναι μια τυπική διαδικασία για τη δρομολόγηση πακέτων με βάση τις επιγραφές τους, είναι το τμήμα του πακέτου που περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον προβλεπόμενο προορισμό του πακέτου," γράφει ο Λόρενς της Inquirer του Lati, "αλλά με τον έλεγχο των περιεχομένων του κάθε ISPs πακέτου οι κυβερνήσεις, και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να κοιτάξει σε ευαίσθητα δεδομένα. Ενώ οι χρήστες μπορούν να μετριάσουν τους κινδύνους από την κρυπτογράφηση των δεδομένων. "

Ο Tim Berners-Lee, ένας Βρετανός επιστήμονας υπολογιστών που θεωρείται ευρέως ως ο «πατέρας του Internet», μίλησε ενάντια στην προτεινόμενη DPI εφαρμογή σε μια τέτοια μεγαλειώδη κλίμακα κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης νωρίτερα φέτος στο World Wide Web Consortium.

"Κάποιος εισχωρεί ένα μεγάλο πακέτο ελέγχου στη σύνδεση σας το οποίο διαβάζει κάθε πληροφορία και επανασυνδέεται στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε, προχωρεί σε καταλογογράφηση τους στο όνομα σας, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου σας και τα στοιχεία αυτά είτε θα δίνονται στην κυβέρνηση όταν ζητηθούν πληροφορίες για εσάς ή θα πωληθούν στο μεγαλύτερο πλειοδότη - αυτό είναι πραγματικά μια σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, » είπε.

Ο Blogger Arthur Herman γράφει αυτή την εβδομάδα για το Fox News σε απευθείας σύνδεση ότι ο στόχος των αντιπροσώπων στο ITU " είναι να αρπάξει τον έλεγχο του Παγκόσμιου Διαδικτυακού ιστού μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και να τον τοποθετήσουν σε ένα σώμα του ΟΗΕ των γραφειοκρατών. "

"Θα είναι η μεγαλύτερη αρπαγή εξουσίας στην ιστορία των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και μια διαστροφή της εξουσίας του», προειδοποιεί.

Ο Γραμματέας της ITU, Δρ Ι. Hamadoun Toure, απέρριψε τους κριτικούς οι οποίοι έχουν χαρακτηρίσει το προτεινόμενο μοντέλο DPI επεμβατικο, γράφοντας σε ένα περιοδικό αυτή την εβδομάδα, όπου επιμένει πως η συνάντηση της οργάνωσής του στο Ντουμπάι δεν αποτελεί « καμία απειλή για την ελευθερία του λόγου. "

"Είναι η ευκαιρία μας να χαράξουμε μια παγκόσμια συμφωνία-οδικό χάρτη για να συνδέσετε τους ασύνδετους, διασφαλίζοντας παράλληλα τις επενδύσεις για τη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για την εκθετική αύξηση της κυκλοφορίας φωνής, βίντεο και δεδομένων," ο Δρ Τουρέ υποστηρίζει τα τεκταινόμενα του συνεδρίου, προσθέτοντας ότι παρουσιάζει στον ΟΗΕ «μια χρυσή ευκαιρία για να παρέχει οικονομικά προσιτή συνδεσιμότητα για όλους, συμπεριλαμβανομένων των δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που δεν μπορούν ακόμα να προχωρήσουν σε απευθείας σύνδεση."

Παρά τις εξηγήσεις του, όμως, κάποια έθνη-κράτη και μεγάλα ονόματα επιχειρήσεων παραμένουν σε αντίθεση με την πρόταση. Το Συνέδριο της ITU αυτή την εβδομάδα είχε πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, και οι εκπρόσωποι σε απευθείας σύνδεση με φορείς παροχής υπηρεσιών της Google, το Facebook και το Twitter είχαν παραγραφεί από την παρακολούθηση.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα από το CNet, ο δημοσιογράφος Declan McCullagh αναφέρεται σε ένα κορεατικό έγγραφο που περιγράφει το εμπιστευτικό Y.2770 πρότυπο, γράφοντας πως είναι σε θέση να προσδιορίσει"ενσωματωμένο ψηφιακό υδατογράφημα σε αρχεία MP3," να ανακαλύπτει "προστασία πνευματικών δικαιωμάτων ηχητικού περιεχομένου," να εντοπίζει " Jabber μηνύματα με κείμενο στην ισπανική γλώσσα, " ή να προχωρά σε εντοπισμό " των χρηστών που φορτώνουν υλικό τύπου BitTorrent ."

Την Τετάρτη, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ομόφωνα ένα ψήφισμα της Γερουσίας που ζητά η αμερικανική κυβέρνηση να αντιτάσσεται σε κάθε προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών για τον έλεγχο του Διαδικτύου.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/internet.html#ixzz2EdSdU2fg