Σελίδες

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ !!!


Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Τρέμουν τον πρεσβευτή των Ελληνορωσικών σχέσεων! ‘Κρατήστε τον μέσα μέχρι να ολοκληρωθεί η καταστροφή της χώρας!

Αρνητικά απάντησε η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ε. Καλού, στο αίτημα αποφυλάκισης  του ηγούμενου Εφραίμ και αντικατάσταση της προφυλάκισης με περιοριστικούς όρους.
Η Ειρήνη Καλού με διάταξή τηςλέει ακόμη μια φορά «όχι» στον επικεφαλής της αγιορείτικης μονής κρίνοντας ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αποφυλάκισή του.
Θετική εισήγηση στο αίτημα του αρχιμανδρίτη Εφραίμ είχε υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών, Π. Μαντζούνης, ο οποίος έκρινε πως ο ηγούμενος μπορεί να απελευθερωθεί με την επιβολή περιοριστικών όρων και καταβολή ως χρηματική εγγύηση ποσού 200.000 ευρώ.

Ανάλογη θέση είχε διατυπώσει ο εισαγγελικός λειτουργός και μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου κρίνοντας ότι ο Εφραίμ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με όρους. Η πρόταση του εισαγγελέα δεν είχε βρει σύμφωνη την ανακρίτρια Ειρήνη Καλού η οποία θεωρούσε πως ο μοναχός πρέπει να προφυλακιστεί.

Η προφυλάκιση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, που κρατείται σε κελί του καταστήματος Κορυδαλλού, είχε αποφασιστεί από το Συμβούλιο Εφετών, στις 23 Δεκεμβρίου, που συγκλήθηκε για να λύσει τη διαφωνία ανακρίτριας και Εισαγγελέα.

Η νέα αυτή απόφαση προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τους λόγους της επιμονής στην προσωρινή κράτηση του Ηγουμένου της μεγαλύτερης Αθωνικής Μονής, σε μία δικαστική συγκυρία κατά την οποία από τους δέκα με δεκαπέντε επιχειρηματίες που συλλαμβάνονται καθημερινά για χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς το δημόσιο, δεν προφυλακίζεται κανένας.

Όπως επίσης απορίες για τους λόγους που κρατούν στην φυλακή έναν πνευματικό άνθρωπο εγνωσμένου διεθνούς κύρους, προκαλεί η μη προφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου για ψευδές πόθεν έσχες και η απλή εγγυοδοσία των 150.000 ευρώ που του επιβλήθηκε, όταν γύρω του συνεχίζεται ένας χορός ερευνών και ανακρίσεων για την υπόθεση των υποβρυχίων και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.

Η απόφαση της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού για την συνέχιση της κράτησης του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, προκάλεσε αντιδράσεις και σε έναν χώρο που δεν το περίμενε κανείς.

Αυτό των φυλακών του Κορυδαλλού όπου οι κρατούμενοι βρήκαν στο πρόσωπο του γέροντα ένα ισχυρό στήριγμα. Με πρωτοβουλία του Ηγουμένου Εφραίμ στις φυλακές Κορυδαλλού διανεμήθηκαν ρούχα και κουβέρτες για κρατουμένους που μέσα στο ιδιαίτερα οξύ ψύχος που επικρατεί αυτή την περίοδο, κοιμόντουσαν στο πάτωμα των κελιών –λόγω του κορεσμού της φυλακής- με τα εσώρουχα.Αντικείμενο θαυμασμού για τους κρατούμενους έχει γίνει και η στάση του Μοναχού ο οποίος παρά την εξαιρετικά επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του, δεν έχει ζητήσει την μεταφορά του για νοσηλεία στο νοσοκομείο των φυλακών.