Σελίδες

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΣΙΜΠΛΑΚΟΣ ...ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΕΙΡΙΟ FM.....

Αριστείδης Τσιπλάκος στο ΣΕΙΡΙΟ: «Δεν υπάρχουν λεφτά για να πάρουμε τα αναδρομικά»



Οι οικονομικές διεκδικήσεις των συνταξιούχων βουλευτών είναι παλιές, προ κρίσης και τώρα έχουν παγώσει, δήλωσε στο ΣΕΙΡΙΟ FM ο τέως υπουργός και νυν αντιπρόεδρος της Ένωσης τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών κ.Αριστείδης Τσιπλάκος.
Άδικα, είπε λοιδορούν τους βουλευτές, οι προσφυγές ήταν δίκαιες και κατατέθηκαν το 2006 πριν την οικονομική κρίση. Μάλιστα παρά τις τελεσίδικες αποφάσεις της δικαιοσύνης αρκετοί βουλευτές αρνήθηκαν να εισπράξουν τα αναδρομικά. Μεταξύ αυτών και ο ίδιος, όπως τόνισε, του επιδικάστηκαν 70.000 ευρώ τα οποία δεν εισέπραξε.
Μεταξύ άλλων ο κ. Τσιπλάκος δήλωσε ότι η Ένωση δεν ασχολείται με τις οικονομικές διεκδικήσεις των βουλευτών και πως ο καθένας κινείται νομικά μόνος του. Σχολίασε μάλιστα ότι τους επικρίνουν αυτοί που έχουν πάρει τα αναδρομικά και είναι οι δικαστές.
Σύμφωνα με τον πρώην υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας «λεφτά δεν υπάρχουν για να πάρουν, φαγώθηκαν στις μίζες των υπουργών».
Ο κ. Τσιπλάκος ζήτησε έλεγχο του πόθεν έσχες όλων των υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών από το 1974 έως σήμερα, ώστε να φανεί ποιοί πλούτισαν από την ενασχόληση τους με την πολιτική. Πρότεινε, όσοι δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσουν τα έξοδα τους να δημεύονται οι περιουσίες του, για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να μην διασύρονται όλοι οι πολιτικοί.
Για την οικονομική κρίση επέρριψε ευθύνες σε όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, με εξαίρεση τον Κ. Μητσοτάκη, που όπως είπε την περίοδο 1990-1993 προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα, αλλά δεν τον άφησαν.
Για την έξοδο από την κρίση πρότεινε ως λύσεις την αναδιαπραγμάτευση των κρατικών προμηθειών της τελευταίας εικοσαετίας και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.



Την συνέντευξη του κ. Τσιπλάκου μπορείτε να ακούσετε ζωντανά πατώντας στην αναμετάδοση της εκπομπής "Πρωινή Γραμμή Επικοινωνίας" με την Μαρία Σφυρή στο