Σελίδες

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΛΙΑΓΚΑ ΕΛΕΝΗ !!! ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ !!! ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ !!!




ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΕΛΕΝΗΣ

Γεννήθηκα στα Άνω Λεύκαρα Κύπρου ,μόνιμη κάτοικος Θήβας.
Σύζυγος του Λιάγκα Δημητρίου ,Μηχανολόγου , καθηγητή Ε.Π.Α.Λ και Μητέρα 4 παιδιών(Πολύτεκνη} του Θεόδωρου Λιάγκα Αντισυνταγματάρχης στο Ν.Α.Τ.Ο Της Ευαγγελίας Πλωτάρχη στο Ναυτικό Νοσοκομείο της Κατερίνας Λιαγκα αστυνομικού και του Χριστόφορου Οικονομολόγου και Δάσκαλου χορού στον Ωρωπό.
ΣΠΟΥΔΕΣ Πτυχιούχος Φυσικομαθηματικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ α) Διδακτική Φυσικών Επιστημών
β) Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
γ) Αγωγή Υγείας
δ) Πληροφορική
ε) Διοίκηση
στ) Στο Σ.ΕΠ
ζ) Ειδική Αγωγή και Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία
Διοικητική Εμπειρία, Υποδ/ντια του 2ου Γυμνασίου Θήβας , Δ/ντρια του 3ου Γυμνασίου Θήβας, Δ/ντρια του 5ου Γυμνασίου Θήβας και Δ/ντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Θήβας.
Promoter των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Ν. Βοιωτίας.
Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας στο Ν. Βοιωτίας
Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας από 2002 έως το 2007.
Δίδαξε στα Π.Ε.Κ σε πρωτοδιόριστους καθηγητές Ευρωπαική Διάσταση στην Εκπαίδευση
Μιλώ καλά Αγγλικά
Επιπέδου Α1 Γαλλικά, Ισπανικά. Ιταλικά
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ
1) Μέλος του Δ.Σ Πολυτέκνων
2) Εκπρόσωπος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Α.Σ.Π.Ε
3) Πρόεδρος της εξελικτικής Επιτροπής της Ε.Λ.Μ.Ε
4) Μέλος της Δ.Ε.Π του Δήμου Θηβαίων
5) Γραμματέας Εξωραϊστικού Συλλόγου Ανθηδώνος
6) Μέλος της Ένωσης Φυσικών Ελλάδος
7) Μέλος της Ένωσης Βιολόγων Ελλάδος
Μέλος της Επιτροπής του Κ.Α.Π.Η
9) Αναπληρωματικό μέλος του Δ.Ο.Θ
10) Πρόεδρος της Δημοτικής χορωδίας( Του Δ.Ο.Θ)
11) Γραμματέας της Δημοτικής Χορωδίας ( Του Δ.Ο.Θ)
12) Γραμματέας του Συλλόγου Ισμήνη
13) Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της χορωδίας του Κ.ΑΠ.Η
14) πρώην Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Λάιος
15) Μέλος της χορωδίας του Συλλόγου Ισμήνη
16) Μέλος της Χορωδίας του Αγίου Νικολάου
17) Μέλος της χορωδίας του Κ.Α.Π.Η
18) Μέλος της Δημοτικής Χορωδίας
19) Μέλος του εργαστηρίου Φωτογραφίας
20) Μέλος του Διοικητικού του Δ.Ο.Θ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΛΙΑΓΚΑ ΕΛΕΝΗ




Η Κ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ , ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ 22 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ.
1)Το οικόπεδο που δόθηκε δωρεάν από τον Συμπατριώτη μας κ. Σκένδρο για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου έχει αποδεσμευτεί από την Αρχαιολογία .Το οικόπεδο αυτό βρίσκεται δίπλα στο Βιοκλιματικό Πάρκο, Επειδή κρίθηκε ακατάλληλο για την οικοδόμηση του 1ου Δημοτικού σχολείου και έχει επιλεγεί άλλο οικόπεδο για τον σκοπό αυτό , κάνω πρόταση να γίνει αρχαιολογικό Πάρκο επισκέψιμο με χώρους στάθμευσης.
2) Αν ανεγερθεί και μεταφερθεί το 1ο Δημοτικό στο οικόπεδο που έχει επιλεγεί ,ο Χώρος αυτός αφού κατεδαφισθεί να φτιαχτεί ένα Δημοτικό πάρκιν που στερείτε η Πόλις της Θήβας κάτι ανάλογο με το Δημοτικό πάρκιν της Χαλκίδος.
3) Η Δημιουργία Κολυμβητηρίου στην Θήβα επιβάλλεται
4) Επιβάλλεται η Δημιουργία Παιδικών Σταθμών σε όλες τις συνοικίες της Θήβας και σε όλα τα χωριά του διευρυμένου Δήμου.
5) Στο Υπέροχο Βιοκλιματικό πρέπει να περιποιούνται τα λουλούδια και οι θάμνοι μια φορά την βδομάδα από την ομάδα κηπουρικής του Δήμου. ΝΑ ΜΠΕΊ ΟΠΩΣΉΠΟΤΕ SEKIOYRITI κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας , διότι οι καταστροφές που γίνονται είναι περισσότερες από τα χρήματα που θα χρειασθούν για την ασφάλειά του. Πρέπει να μπουν παγκάκια ώστε να κάθονται οι περιπατητές στο Πάρκο.
.
6) Να φτιαχτεί ο Δρόμος που οδηγεί στο Μοσχοπόδι ως περιπατητικός δρόμος με Πεζοδρόμηση και να είναι φωταγωγημένος.
7)Να προτείνουμε να φτιαχτεί Περιβαλλοντικό Κέντρο στο Μοσχοπόδι να το επισκέπτονται τα διάφορα Σχολεία από όλη την Ελλάδα
8)Να καθαρισθεί και να αξιοποιηθεί ο χώρος της Αγίας Τριάδος.
9)Να συνεργασθεί ο Δήμος της Θήβας με την Αρχαιολογία για την ετοιμασία ενός Τουριστικού χάρτη της Περιοχής της Θήβας και των χωριών της Θήβας ο οποίος θα περιλαμβάνει όλους τους Αρχαιολογικούς μας χώρους , με ταμπελίτσες που θα επεξηγούν τον κάθε Αρχαιολογικό χώρο σε Συνεργασία με την Αρχαιολογία της Θήβας και τα Σχολεία του Δήμου.
10)Να συνεργασθούν ο Δήμος της Θήβας , Η Αρχαιολογία της Θήβας με εθελοντικές ομάδες με Συλλόγους της Θήβας και των χωριών με πολίτες και Σχολεία του Δήμου με σκοπό τον καθαρισμό όλων των Αρχαιολογικών χώρων της Θήβας και όλων των χωριών του Δήμου της Θήβας.
11) Να γίνει φωτογράφηση όλων των αρχαιολογοκών χώρων με λίγα λόγια για τον κάθε χώρο , καθώς και όλων των αξιοθέατων χώρων που έχει η Θήβα και τα χωριά . Οι Φωτογραφίες αυτές να εκτεθούν στον χώρο του Υπέροχου Μουσείου μας , με αυτό τον τρόπο θα μπορεί ο επισκέπτης του Μουσείου να γνωρίζει ποιούς αξιόλογους χώρους να επισκεφθεί.
12) Να γίνουν εντατικές προσπάθειες εκ μέρους του Δήμου των βουλευτών και των Πολιτών καθώς και των Γιατρών για την κάλυψη όλων των αναγκών του Νοσοκομείου Θήβας.
13) Να γίνει ένα Γραφείο στο χώρο του Δημαρχείου το οποίο να εξυπηρετεί όλα τα Προγράμματα. α) Τα Δια βίου β) Τα Περιβαλλοντικά γ) Τα Αγωγής Υγείας δ) Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα Σχολεία και Συλλόγους τα ERASMUS στα οποία υπάρχουν διάφορες υποκατηγορίες και περιλαμβάνουν και Συλλόγους και Κ.Α.Π.Η. Από το Γραφείο αυτό να συντονίζονται όλες οι εκδηλώσεις της Θήβας και όλων των χωριών του Δήμου της Θήβας.
14) Το Κοινοτικό Παντοπωλείο μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα εάν συνεργασθεί με Εθελοντικές ομάδες , Σχολεία και Συλλόγους της Θήβας και των χωριών του Δήμου της Θήβας.
15)Να προτείνουμε ένα αρχαιολογικό περίπατο με ξεναγό ξεκινώντας από το Μουσείο της Θήβας, όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους της Θήβας και σε όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους των χωριών του Δήμου μας. Ώστε ο τουρίστας να μένει στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.
16) . Να γίνουν Αδελφοποιήσεις του Δήμου της Θήβας και των χωριών της Θήβας να πραγματοποιηθούν Προγράμματα ERASMUS σε Σχολεία , Γηροκομεία ,Κ.Α.Π.Η και Συλλόγους. Ώστε ο Δήμος της Θήβας να γίνει πρώτος σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
17)Να λειτουργήσει και πάλι το Δημοτικό Φροντιστήριο με εθελοντισμό . Να προβάλλεται και να επαινείται το έργο των εθελοντών.
18) Στην καθαριότητα της Πόλης και των χωριών του Δήμου μας πρέπει να ρίξουμε το μεγαλύτερο βάρος μας . Να γίνουν προσλήψεις περισσότερες για την καθαριότητα.. Οι Κάδοι να αδειάζουν και να καθαρίζονται καθημερινά τις νυχτερινές ώρες όπως γίνεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις.
Να γίνει συνεργασία του Δήμου με τις Περιβαλλοντικές ομάδες των Σχολείων και με εθελοντικές ομάδες με σκοπό την καθαριότητα της πόλη και των χωριών μας. Να βραβεύονται τα Σχολεία που δραστηριοποιούνται για την καθαριότητα του Δήμου και οι Εθελοντικές ομάδες.
19)Δημοτική Βιβλιοθήκη
Όραμά μας όλο το κτίριο να στεγάσει την Δημοτική βιβλιοθήκη στην οποία να γίνονται δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους . Ένα σημείο αναφοράς στην καρδιάς της πόλης , για πραγματοποίηση εκδηλώσεων, ανταλλαγής απόψεων , ιδεών και πολιτιστικής έκφρασης. Πραγματοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ERASMUS για ανταλλαγή εμπειριών του προσωπικού μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής ένωσης
20)Πρέπει να στηρίξουμε τον ΚΔΗΦ Άγιοι Ανάργυροι Θήβας - Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αμέα να φτιάξει το πρώτο σπίτι Αυτόνομης διαβίωσης ,αν καταφέρουν και το φτιάξουν θα μπορέσουν να μπουν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και να φτιαχτούν και τα υπόλοιπα σπίτια αυτόνομης διαβίωσης. Χρειάζεται επέκταση του κέντρου για να στεγάσουν περισσότερα παιδιά.
21)Μείωση του τιμολογίου του νερού σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες και εάν υπάρχουν περιθώρια να μειωθεί το τιμολόγιο του νερού σε όλους .
22) Να πραγματοποιηθούν περισσότεροι χώροι άθλησης στην Θήβα και τα χωριά μας
Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΛΙΑΓΚΑ ΕΛΕΝΗ