Σελίδες

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ... ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ !!!

Τι προβλέπουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για την Ελλάδα - Στο 25% η παραοικονομία λόγω υπερφορολόγησης 70% - Η έκθεση προειδοποιεί τους ξένους αναλυτές και επενδυτές ότι η Αθήνα παραμένει επιρρεπής στα πισωγυρίσματα και δεν έχει αφήσει πίσω την κρίση

Του Κωστή Πλάντζου

Τον ρόλο και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κρίση, ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση ακόμα, φωτίζει ενημερωτικό σημείωμα της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, της περίφημης CIA.

Συντάχθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2018 και περιγράφει την ελληνική κρίση ως απόρροια της παγκόσμιας οικονομικής αναταραχής αλλά και της αδυναμίας της πολιτικής ηγεσίας του τόπου να αντιμετωπίσει έγκαιρα τα κρατικά -και όχι μόνο- ελλείμματα.

Επισημαίνει ότι το 2014 η χώρα έβγαινε ήδη από την ύφεση, αλλά και ότι οι χειρισμοί που ακολούθησε η κυβέρνηση το 2015 είχαν ως επακόλουθο να ακολουθήσει νέα κρίση και νέο μνημόνιο. Κυρίως, όμως, προειδοποιεί τους ξένους αναλυτές και επενδυτές ότι η Αθήνα παραμένει επιρρεπής στα πισωγυρίσματα και δεν έχει αφήσει πίσω την κρίση.

Το newmoney.gr παρουσιάζει το ενημερωτικό σημείωμα της CIA για τη χώρα μας, το οποίο περιλαμβάνεται στην ετήσια έκθεση «The World Factbook», όπου καταγράφονται οι πληροφορίες που απευθύνονται στους Αμερικανούς πολίτες για όλα τα κράτη του κόσμου. Είναι μια άλλη ματιά των κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για τη χώρα μας, πέρα από τις πολύ τεχνοκρατικές αναλύσεις που δημοσιεύονται κατά καιρούς από άλλους διεθνείς οργανισμούς, όπως τον ΟΟΣΑ, το ΔΝΤ ή τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Στο κεφάλαιο για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας η έκθεση περιγράφει εν συντομία τα χαρακτηριστικά της (αν είναι ανοιχτή στις αγορές, το επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης κ.λπ.) και αναλύει τα πιο σημαντικά οικονομικά και πολιτικά γεγονότα που την καθορίζουν.

Πηγή: newmoney.gr