Σελίδες

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ !!! ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ !!!


Η ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ ψήφισε «όχι» στον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια


Του Αποστόλη Ζουπανιώτη Πρόεδροι και στελέχη 18εθνικοτοπικών ομοσπονδιών που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο «Σταθάκειο Κέντρο» στην Αστόρια, ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούν συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του. Το ψήφισμα μέχρι στιγμής συνυπογράφεται από 21 ομοσπονδίες.
Παράλληλα, απευθύνεται η προειδοποίηση πως οποιοσδήποτε πολιτικός, συνυπογράψει μία απόφαση που θα επιτρέπει την χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με γεωγραφικό ή επιθετικό προσδιορισμό, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή της Οργανωμένης ομογένειας.
Οι οργανώσεις της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας ζητούν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να συγκαλέσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς σε Συμβούλιο και να επαναβεβαιώσει την Εθνική Γραμμή που χαράχτηκε το 1992 υπό την προεδρεία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παράλληλα υποστηρίζουν ότι η οποιαδήποτε λύση που θα προκύψει, θα πρέπει να τεθεί υπό την κρίση του Ελληνικού λαού σε Δημοψήφισμα.
Αποφασίστηκε επίσης από όλες τις ομοσπονδίες που διοργανώνουν εθνικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, να έχουν ως κεντρικό θέμα της Μακεδονία.
Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Πέτρος Γαλάτουλας πρόκειται να μεταβεί αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα, όπου μαζί με τον πρόεδρο της Παμμακεδονικής Στελιο Κιριμλή που ήδη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, θα έχουν σειρά επαφών με πολιτικούς κι άλλους παράγοντες, ενώ θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Ανοίγοντας τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας καλωσόρισε τους συγκεντρωθέντες, χαιρετίζοντας το αίσθημα ευθύνης τους απέναντι στις οργανώσεις τους και τον Ελληνισμό.
«Είμαστε εδώ για να σταθούμε στο πλευρό της Παμμακεδονικής, για να λυθεί το θέμα της ονομασίας όχι προς όφελος των παραχαρακτών της ιστορίας, αλλά της Ελλάδας. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να σταλεί το μήνυμα και προς την Ελλάδα, και προς την Αμερική, από την Ομογένεια, ότι κανείς μας δεν θέλει να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων».
Ο κ. Γαλάτουλας διευκρίνισε ότι οι ομογενείς δεν είναι υπέρ κανενός κόμματος, αλλά έχουν ως κόμμα την Ελλάδα και είναι ενωμένοι.
«Πρέπει όλη η Ελλάδα να κινητοποιηθεί, γιατί σήμερα είναι το Μακεδονικό, ενώ αύριο μπορεί να είναι το Αιγαίο ή άλλο εθνικό θέμα».
Ο αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης, Δημήτρης Φιλιππίδης, είπε ότι βρισκόμαστε σήμερα σε κομβικό σημείο, πράγμα το οποίο είχε συμβεί κι άλλες φορές, όμως τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και δίνουμε αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες.
«Δεν είμαστε εναντίον κανενός κόμματος, αλλά ούτε και υπέρ κανενός. Είμαστε υπέρ της πατρίδος μας η οποία ακόμη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια. Αυτοί που καίγονται αυτή τη στιγμή είναι οι Σκοπιανοί».
Ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε ότι άρση του βέτο για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ θα να γίνει μόνο αν συμφωνήσει η Ελλάδα.
«Εμείς δεν θα παραδώσουμε το όνομα της Μακεδονίας. Και παρότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, θα υπάρξει λύση για τις επόμενες γενιές. Θέλουμε λύση, αλλά όχι λύση για τη λύση», πρόσθεσε.
Τέλος εξέφρασε την υποστήριξη της Παμμακεδονικής στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, στις 21 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα στις 4 Μαΐου.
Ο τέως πρόεδρος της Παμμακεδονικής και πρόεδρος της επιτροπής εθνικών θεμάτων της οργάνωσης, Δημήτρης Χατζής, εξήγησε στους συμμετέχοντας το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ, κάνοντας μία αναδρομή από την εκστρατεία «Δεν είναι το όνομά σας», που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με συγκέντρωση υπογραφών και επίδοσή τους στον τέως πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, μέχρι σήμερα. Η εκστρατεία, όπως είπε, σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία.
«Έπρεπε να βγούμε στην επίθεση, να ξεφύγουμε από την ηττοπάθεια και να διεκδικήσουμε αυτό που είναι δικό μας. Το σημαντικότερο για μας, είπε, ήταν να ακούσουν οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, με τους οποίους συναντηθήκαμε και τα μέλη του Κογκρέσου, την επιχειρηματολογία μας».
Αναφέρθηκε στις επαφές της Παμμακεδονικής με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και είπε πως μετά τη συνάντηση που είχαν στην Ουάσιγκτον το Νοέμβριο, αντιλήφθηκαν ότι τα πράγματα έχουν προχωρήσει, ότι βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο κι ότι οι εξελίξεις θα ήταν ραγδαίες.
Ο κ. Χατζής είπε πως ίσως τώρα είναι η ευκαιρία να συζητηθεί το σκοπιανό από το μηδέν και να μην μείνουμε στα λάθη που έγιναν από άλλες κυβερνήσεις.
«Ζητούμε να δοθεί χρόνος στη διαπραγμάτευση και να υπάρξει σοβαρότητα. Ποιος ο λόγος να βιαζόμαστε;», αναρωτήθηκε.
Επανέλαβε τέλος ότι στη λύση που θα συμφωνηθεί δεν θα πρέπει να υπάρχει ο όρος Μακεδονία.
Ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας, Βασίλης Καυκάς, υπενθύμισε σε όλους το μεγάλο συλλαλητήριο του 1992 για τη Μακεδονία στην Ουάσιγκτον, με συμμετοχή 83.000 ατόμων.
«Πιστεύω και σήμερα ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία θα αντιμετωπίσει το θλέμα με σοβαρότητα», ανέφερε, ενώ κατηγόρησε τον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ότι παίζει βρόμικο ρόλο, αφού όλα τα ονόματα που έχει προτείνει περιέχουν τον όρο «Μακεδονία».
Είπε πως η Ομογένεια πρέπει να παίξει για την Ελλάδα το ρόλο που έπαιξε η Φιλική Εταιρεία το 1821, ενώ σημείωσε ότι πρέπει η οργανωμένη Ομογένεια να χτυπήσει και τις πόρτες των αμερικανικών πολιτικών.
Στη συνέχεια διαβάστηκε το ψήφισμα κι έγινε συζήτηση περί του περιεχομένου του, ενώ ακούστηκαν ιδέες και για διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και από την Ομογένεια.
Αρκετές από τις παρεμβάσεις εισηγήθηκαν να χαμηλώσουν οι τόνοι του ψηφίσματος σε ότι αφορά στις επικρίσεις προς τους Ελληνες πολιτικούς, κάτι που έγινε δεκτό, ενώ προστέθηκε η αναφορά στην σύγκλιση του συμβουλίου αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κι η επιστροφή στην εθνική γραμμή του 1992. Τονίστηκε επίσης ότι δεν θα πρέπει η Ομογένεια να εμπλακεί σε κομματικά παιγνίδια στην Ελλάδα, ενώ σημειώθηκε ότι δεν υπάρχει Ελληνοαμερικανός που θα δεχθεί όνομα για τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Οι περισσότερες εισηγήσεις έγιναν δεκτές,
Στις 18 οργανώσεις που ήταν παρούσες και συνυπέγραψαν, προστέθηκαν και άλλες τρεις, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί μέχρι τη Δευτέρα.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες, η Κυβέρνηση της Ελλάδος και η Κυβέρνηση της FYROM, ετοιμάζονται για την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, υπό την πίεση του Διεθνή Παράγοντα για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες της σημερινής ηγεσίας του Ελληνικού ΥΠΕΞ να σταματήσουν οριστικά οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της ΠΓΔΜ. Ωστόσο, οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της γείτονος δεν πρόκειται να σταματήσουν όσο παραμένει το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγό της στην ονομασία τους. Κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας ότι αποτελεί την πηγή της Σκοπιανής προκλητικότητας και προπαγάνδας.
Η μόνη λύση για την αποκατάσταση της παγκόσμιας ιστορίας της ανθρωπότητας είναι να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» ή παραγωγό του στην ονομασία της ΠΓΔΜ. Τα λάθη και η ελαστικότητα ορισμένων πολιτικών κατά το πρόσφατο παρελθόν στο ζήτημα αυτό δεν επιτρέπουν περιθώρια για να αγνοήσουμε τους κινδύνους.
Εν όψει των επιταχυνόμενων εξελίξεων για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στο άμεσο μέλλον, οι δυνάμεις της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας συσπειρώνονται και πλαισιώνουν την εντεινόμενη εκστρατεία της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α.
Με το παρών ψήφισμα θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η ομογένεια, με έντονη την εθνική συνείδηση και ανησυχία για τις εξελίξεις, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:
Οποιοσδήποτε πολιτικός, συνυπογράψει μία απόφαση που θα επιτρέπει την χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με γεωγραφικό ή επιθετικό προσδιορισμό, θαβρεθεί αντιμέτωπος με την οργή της Οργανωμένης ομογένειας. Μία συμφωνία για λύση με χρήση του όρου Μακεδονία, θα σημάνει και την ρήξη στις σχέσεις του Εθνικού Κέντρου με την ομογένεια.
Η οργανωμένη Ομογένεια, οι εκπρόσωποι των φορέων που συνυπογράφουν το Ψήφισμα, ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς σε Συμβούλιο και να επαναβεβαιώσει την Εθνική Γραμμή που χαράχτηκε το 1992 υπό την προεδρεία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Πιστεύουμε ότι η οποιαδήποτε λύση που θα προκύψει, θα πρέπει να τεθεί υπό την κρίση του Ελληνικού λαού σε Δημοψήφισμα.
Λαμβάνεται η απόφαση να επιδοθεί Ψήφισμα προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ με τις θέσεις και την στάση της Οργανωμένης Ομογένειας για το Ζήτημα της Ονομασίας των Σκοπίων και να γίνει αίτημα συνάντησης μαζί του.
Επιπροσθέτως, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των Ομοσπονδιών που διοργανώνουν τις Εθνικές Παρελάσεις στις ΗΠΑ, οι Παρελάσεις για την Επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, θα είναι αφιερωμένες στο Εθνικό Ζήτημα της Μακεδονίας.
Οι υπογεγραμμένοι τονίζουν την στήριξη τους προς την Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ τις κρίσιμες αυτές στιγμές και όλοι μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ομογένεια σέβεται την ιστορία της πατρίδας, Ενωμένη και Αποφασισμένη για κοινή πορεία.
Αντί επιλόγου, επικαλούμεθα τον Ίωνα Δραγούμη: ‘Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει’».

Την ανακοίνωση προσυπογράφουν:
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ

Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης
Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας
Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Ιλινόις
Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας
Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νιου Τζέρσει
Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικής Νεολαίας
Παγκορινθιακή Ομοσπονδία
Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας ΗΠΑ
Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων
Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών ΗΠΑ
Πανηλειακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά
Χιακή Ομοσπονδία
Παναρκαδική Ομοσπονδία ΗΠΑ
Πανηπειρωτική Ομοσπονδία ΗΠΑ
Ομοσπονδία Μυτιληνιών
Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία
Ποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά
Παμμεσηνιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ
Πανθρακική Ομοσπονδία ΗΠΑ
Παγκρητική Ένωση Αμερικής

Πηγή http://www.tribune.gr