Σελίδες

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ... ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ !!! ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ !!!

Ηλεκτρονικά εγκλήματα που παραβλέπουν οι κυβερνήσεις και προχωρούν στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών

Προσωπικά στοιχεία 9.000.000 πολιτών!
Είχαν φακελώσει όλη την Ελλάδα σε τρεις υπολογιστές!
Υπόθεση πιθανής υποκλοπής προσωπικών δεδομένων απασχολεί την Ελληνική Αστυνομία, μετά τη σύλληψη 35χρονου άντρα το Νοέμβριο, ο οποίος κατείχε εγγραφές
με προσωπικά στοιχεία περίπου εννιά εκατομμυρίων πολιτών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, εταιρεία που εδρεύει στη Δάφνη Αττικής, κατείχε παράνομα πάνω από 67.000.000 στοιχεία που αφορούσαν νομικά και φυσικά πρόσωπα.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε έρευνα στους servers της εταιρείας, όπου ανακάλυψε κρυφή βάση δεδομένων με προσωπικά στοιχεία (ονόματα, διευθύνσεις τηλέφωνα, φορολογικές δηλώσεις, στοιχεία οχημάτων κτλ).
Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη του 59χρονου προέδρου της εταιρείας, ενώ αναζητούνται ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος, καθώς και ο υπεύθυνος Πληροφορικής, για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε και κατάσχεσε δύο κεντρικούς διακομιστές (servers) με έξι σκληρούς δίσκους ο συνολικής χωρητικότητας 870 GB, έναν κεντρικό διακομιστή (server) με τρεις σκληρούς δίσκους συνολικής χωρητικότητας 218,4 GB, έναν εξωτερικός σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή και εννιά κασέτες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup tapes).
Ο 59χρονος, θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ τα στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία, θα ερευνηθούν για την προέλευση και για την περαιτέρω διαχείριση τους.