Σελίδες

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ !!!

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - Πρόσφυγες ψαρεύουν στο λιμάνι

Φωτογραφίες: Eurokinissi
Οι παρακάτω εικόνες από το λιμάνι του Πειραιά είναισημερινές. Και δείχνουν την απόγνωση των περίπου πέντε χιλιάδων προσφύγων που έχουν βρει καταφύγιο εκεί.
Ενας πρόσφυγας, λοιπόν, εκμεταλλευόμενος την ηλιόλουστη μέρα, προμηθεύτηκε πετονιά και ψωμί και το έριξε στο ψάρεμα. Δίπλα του, μικρά προσφυγόπουλα παρακολουθούν με ενδιαφέρον την προσπάθειά του...

Ως γνωστόν, όμως, τα νερά είναι ακατάλληλα από τα λύματα των πλοίων, οπότε μια πιθανή «ψαριά» ενδεχομένως να κρύβει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία όσων την καταναλώσουν.
Σημειώνεται ότι οι σκηνές που φιλοξενούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έχουν φτάσει πλέον μέχρι την αποβάθρα, μετατρέποντας ουσιαστικά σε ένα μεγάλο hotspot το λιμάνι του Πειραιά.
Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 5.330 μετανάστες και πρόσφυγες.





Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες κάποιοι πρόσφυγες βούτηξαν στη θάλασσα προκειμένου να κάνουν μπάνιο. Και αυτό παρά την απαγόρευση από το Λιμεναρχείο αλλά και την περιφρούρηση από λιμενικούς του χώρου του λιμανιού.