Σελίδες

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΡΑΓΕΙ ΛΗΘΗ !!!



Δέκα αποφθέγματα για την τηλεόραση

* Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση.( Umberto Eco )

* Το φορτίο της πρωτοτυπίας είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να αποδεχτούν. Προτιμούν να κάθονται μπροστά στην τηλεόραση και αφήνουν να τους λέει τι πρέπει να τους αρέσει, τι πρέπει να αγοράζουν και με τι πρέπει να γελάνε. (Marilyn Manson)

* Η τηλεόραση είναι μια τσίχλα για το μυαλό. (Frank Lloyd Wright, 1867-1959, Αμερικανός αρχιτέκτονας)

* Από τότε που έχουμε τηλεόραση στο σπίτι, γευματίζουμε όλοι από την ίδια μεριά του τραπεζιού, όπως στο Μυστικό Δείπνο του Ντα Βίντσι.( Marcel Pagnol, 1895-1974, Γάλλος συγγραφέας & Σκηνοθέτης)

* Μ’ αρέσει να μιλάω στην τηλεόραση για πράγματα για τα οποία δεν αξίζει να γράψω. (Truman Capote)

* Η τηλεόραση είναι για να εμφανίζεσαι σ’ αυτήν, όχι για να την κοιτάς. (Noel Coward, 1899-1973, Βρετανός θεατρικός συγγραφέας)

* Ποτέ δεν θα έβλεπα μια καλή ταινία για πρώτη φορά στην τηλεόραση.( Jean-Luc Godard)

* Η ζωή δεν μιμείται την τέχνη. Μιμείται την κακή τηλεόραση.(Γούντυ Άλλεν)

* Η τηλεόραση παράγει τη λήθη. Ο κινηματογράφος παράγει αναμνήσεις. (Jean-Luc Godard)

* Τηλεόραση: δασκάλα, μητέρα, κρυφή ερωμένη.(Homer Simpson)

Την περασμένη Παρασκευή πήγα να πληρώσω μια δόση σε ένα κατάστημα. Επικρατούσε πανικός. Οι ουρές ήταν τεράστιες, γονείς κρατούσαν από τα χέρια τα παιδιά, μια μαυροντυμένη γιαγιά καθόταν «λιώμα» σε μια καρέκλα και άκουγε τις οδηγίες ενός υπαλλήλου κοιτάζοντας τον στα μάτια σαν χαμένη. Δίπλα της ένας εικοσάχρονος με δυο ξυραφιές στο κρανίο. Οι υπάλληλοι φώναζαν ότι «το σύστημα έχει κολλήσει» (σ.σ Αυτό θα μπορούσε να είναι και σύνθημα σε διαδήλωση).

Ήταν η πρώτη μέρα που όσοι δεν είχαν αποκωδικοποιητή και καινούρια τηλεόραση τα έβλεπαν όλα μαύρα. «Δέκα ευρώ για να σας το συντονίσουμε και να μην ταλαιπωρηθείτε καθόλου» ακούστηκε να λέει.

Δέκα ευρώ για να σε συντονίσουν με το τίποτα της ελληνικής τηλεόρασης. Δεν είναι πολλά όταν η φαντασία είναι δωρεάν; Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι το μοναδικό πράγμα που μας ενώνει, ακόμα και το καλοκαίρι, είναι το μαύρο της τηλεόρασης. Αν μας στερήσεις την (κακή μας) τηλεόραση, δεν θες να μας δεις με στερητικά. «Ξεκόλλησε» φώναξε η υπάλληλος ανακουφισμένη. Κάποιοι όμως παραμένουν σταθερά κολλημένοι. Και είναι αρκετοί.

Βαγγέλης Μακρής
***

Μ’ αρέσει να μιλάω – απαντάω- βρίζω- σιχτιρίζω στην τηλεόραση για θέματα τα οποία βαριέμαι ή δεν αξίζει να γράψω.

Αν με ακούσει άνθρωπος θα «πεθάνει» στα γέλια.

Το ‘χουμε κάνει και παιχνίδι.

Μαζευτείτε 2-3 φίλοι και απαντήστε σε κάθε βλακεία που ακούτε, απλά βάλτε ένα επίπεδο απαντήσεων, πλάκα, χοντρή πλάκα, ΠΑΡΑ πολύ χοντρή πλάκα, σοβαρή πλάκα κλπ κλπ και φυσικά μην απαντάτε όλοι μαζί.

Μιλάμε ΤΟ ΓΕΛΙΟ.