Σελίδες

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ Ν & Σ ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑΣ : ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ !!!




Το ΟΧΙ της Ρωμιοσύνης

Τo Έπος 1940-41 - Φως στην ιστορική αλήθεια

Πηγαδάς Νίκος

Το έπος του ’40 αποτελεί αδιαμφισβήτητα την πιο λαμπρή σελίδα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Την ώρα που ολόκληρος ο κόσμος υποκλίνονταν μέσα σε πανικό στις δυνάμεις του Άξονα, μια μικρή χώρα είπε ΟΧΙ στην υποδούλωση και όρθωσε το ανάστημά της απέναντι στη μεγαλύτερη πολεμική μηχανή της εποχής. Οι Έλληνες δεν κατάφεραν μόνο να αντισταθούν στη δόλια επίθεση ενός πολυπληθέστερου, καλύτερα οργανωμένου και ετοιμοπόλεμου στρατού, αλλά να καταφέρουν μεγάλες νίκες στα χιονοσκέπαστα αλβανικά βουνά. Αυτές οι νίκες κατάφεραν να εμψυχώσουν όλους τους δοκιμαζόμενους συμμάχους τους ενάντια στον φασισμό.
Το βιβλίο παρουσιάζει ενδελεχώς τις μάχες σε στεριά, αέρα και θάλασσα μέσα από συστηματική μελέτη και μαρτυρίες των εμπλεκομένων. Παράλληλα επεκτείνεται και σε άλλους τομείς όπως τη διεθνή πολιτική, τη διπλωματία, την αναζήτηση των αιτίων της ήττας των Ιταλών και τις συνέπειες στο άμαχο ελληνικό πληθυσμό. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην πολύτιμη συνεισφορά των αμάχων της Ηπείρου και της Πίνδου στον κοινό αγώνα. Προσφέρει μια πλήρη εικόνα των επιχειρήσεων, εκπέμποντας ξανά το μήνυμα που ώθησε τους Έλληνες σε αυτόν τον πρωτόγνωρο άθλο, ότι δηλαδή η διασφάλιση της ειρήνης και της λευτεριάς απαιτεί αγώνες, θυσίες και λαϊκή αυτενέργεια.
ISBN: 978-960-6813-87-0 | Σελίδες: 538
Ο Νίκος Πηγαδάς είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1939 στον Σταφιδόκαμπο Ηλείας. Εργάστηκε επί τέσσερις δεκαετίες ως ρεπόρτερ στις αθηναικές εφημερίδες (κατά χρονολογική σειρά) : Ακρόπολις, Καθημερινή, Πρωινή Ελευθεροτυπία, Πρωινή, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και Εθνος. Ουδέποτε συνεργάστηκε με κρατικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ούτε θήτευσε σε γραφεία Τύπου. Κυκλοφoρούν επίσης τα βιβλία του: Αίγινα, κάθε κελί σελίδα ιστορίας (2005), Εθελοντές στα κονβόι του θανάτου (2007) και Τορπίλες και συρματόπλεγμα (εκδόσεις Μπατσιούλας, 2010).

Ο Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης

Ο Στύλος της Ορθοδοξίας και της Αιγίνης το έρεισμα

Χριστοδουλάκης Σταύρος

Αυτό το βιβλίο σκιαγραφεί με απλό, ευσύνοπτο και λιτό τρόπο τη ζωή, τη δράση και τα θαύματα του Αγίου Νεκταρίου. Ο Άγιος Νεκτάριος είναι μία αγία μορφή του αιώνα μας, για την οποία έχουν γραφεί πολλά άρθρα και βιβλία και η σύγχρονη βιβλιογραφία σχετικά με τη ζωή και τη δράση του Αγίου ανανεώνεται συνεχώς, με νέες εκδόσεις και νέο πληροφοριακό υλικό. Αυτό αποδεικνύει ότι ο Άγιος Νεκτάριος είναι όντως μία αγία και ιδιαιτέρως προσφιλής μορφή για τον λαό τόσο κατά την εποχή του Αγίου όσο και τη σημερινή εποχή.
Τα θαύματα του Αγίου είναι αμέτρητα και συνεχώς αυξάνονται, αφού ο Άγιος παρέχει απλόχερα τη βοήθειά του σε κάθε χριστιανό που με πίστη και μετάνοια εκλιπαρεί να του παράσχει βοήθεια σε κάποια δύσκολη στιγμή του. Μέσα από αυτό το μικρό σύγγραμμα ο αναγνώστης πληροφορείται με απλό και γρήγορο τρόπο για τη ζωή και τη θαυματουργική δράση του Αγίου, κατανοώντας ότι η δύναμη της πίστης είναι ασύλληπτη και η μεγαλοθυμία του Θεού διά των Αγίων Του είναι άπειρη.
ISBN: 978-960-6813-86-3 | Σελίδες: 110
Ο Σταύρος Χριστοδουλάκης γεννήθηκε την 25η Ιανουαρίου 1967 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Αρσακείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ψυχικού από την οποία απεφοίτησε το 1987. Αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, άρχισε να ασκεί το διδακτικό του έργο στην Πρωτοβάθμια Δημοτική Εκπαίδευση. Από το 2002 μέχρι το 2005 μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Πατρών, το 2005 έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα της Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και την παρούσα στιγμή είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Δείτε περισσότερα για τις εκδόσεις μας κάνοντας κλικ εδώ: www.batsioulas.gr
Διαβάστε περισσότερα νέα μας κάνοντας κλικ εδώ: news.batsioulas.gr

Εκδόσεις - Βιβλιοπωλεία Ν. & Σ. Μπατσιούλας
Αθήνα: Κηφισίας 5, 11523 | τ: 2103315186 | f: 2103315134
Θήβα: Πελοπίδου 5, 32200 | τ: 2262100975 | f: 2262027275
u: www.batsioulas.gr | e: info@batsioulas.gr