Σελίδες

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΕΛΑΜΨΑΝ !!! ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΘΗΒΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΕΑΡΙΝΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ !!!




Θήβα , Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013
ΚΑΦΕ ΜΕΛΩΔΕΙΟΝ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΩΝ ΕΠΑΘΛΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ( ΤΕΝΝΙΣ ) ΘΗΒΑΣ 
Παρουσία πλήθους Μελών - Αθλητών όλων των ηλικιών τού ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΘΗΒΑΣ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Καφέ Μελωδείον τής Θήβας η Εκδήλωση των Απονομών Κυπέλλων και Μεταλλείων  στους Νικητές όλων τών Κατηγοριών τού Εαρινού Τουρνουά Αντισφαίρισης ( Τέννις ) πού πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις των Γηπέδων Αντισφαίρισης   τής Συνοικίας Κοντίτο Θηβών .
Η Εκδήλωση άρχισε με καλωσόρισμα τού  κοινού  από τον  Πρόεδρο τού Ομίλου κ. Γιάννη Μαρίνη
ο οποίος προσκάλεσε τον πρώην Δήμαρχο τού Καποδιστριακού Δήμου Θηβαίων , με μεγάλη προσφορά στην δημιουργία των Αθλητικών Εγκαταστάσεων Αντισφαίρισης τού Κοντίτο και Αθλητή τού Ομίλου κ. Νίκο Σβίγγο νά απευθύνει χαιρετισμό στην Εκδήλωση . Επίσης  προσκάλεσε τον Επίτιμο Πρόεδρο και Αθλητή τού   Ομίλου κ. Θεόδωρο Βλαχογιάννη να απευθύνει και αυτός χαιρετισμό στην Εκδήλωση .
Στη συνέχεια πολλές Απονομές Κυπέλλων και Μεταλλείων σε μικρούς και μεγάλους Αθλητές όλων των κατηγοριών δημιούργησαν όμορφη και συγκινητική ατμόσφαιρα , ενώ πολλοί γονείς καμάρωναν τα παιδιά τους πού μέσα από την Αθλητική δράση τού ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΘΗΒΑΣ έχουν την τύχη να Αθλούνται και να  Διαπαιδαγωγούνται από τούς Προπονητές τους σε αυτές τις κρίσιμες ηλικίες σε υγιείς βάσεις .
Τίμησαν με την παρουσία τους την Εντυπωσιακή Εκδήλωση : Ο πρώην Δήμαρχος τού Καποδιστριακού Δήμου Θηβαίων και Αθλητής τού Ομίλου κ. Νίκος Σβίγγος , ο Επίτιμος Πρόεδρος  και Αθλητής τού Ομίλου κ. Θεόδωρος Βλαχογιάννης , ο Πρώην Πρόεδρος  και Αθλητής τού Ομίλου κ. Γιώργος Λυμπερόπουλος  , ο πρώην Αντιδήμαρχος τού Δήμου Θηβαίων κ. Σωτήρης Καραμαγκιώλης , καί ο Δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Σοβατζής .
***  Σύμφωνα μέ αποκλειστικές πληροφορίες τού ΒΟΙΩΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ  ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΘΗΒΑΣ προγραμματίζει    Καλλιτεχνική Εκδήλωση με προσκεκλημένο Μεγάλο Όνομα τού Ελληνικού Πενταγράμμου και τούς συνεργάτες του σύντομα στη Θήβα , και σχετικά με το θέμα αυτό ο Διαχειριστής του Δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Σοβατζής δεσμεύθηκε να αναλάβει αφιλοκερδώς την προβολή  τής  Καλλιτεχνικής Εκδήλωσης σε συνεργασία με  Μ.Μ.Ε. τής περιοχής .


ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email:sovdim@hotmail.com 
  
Φωτογραφίες : Άγγελος Μαρίνης


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email:sovdim@hotmail.com

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΔΟΞΑΤΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ !!!


Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Δοξάτο 
το Μνημόσυνο των 600 και πλέον σφαγιασθέντων κατοίκων
 από τους Βουλγάρους την Κυριακή 30 Ιουνίου 1913, μια ημέρα 
πριν από την 
απελευθέρωση της πόλης από τον Ελληνικό Στρατό. Το γεγονός 
ο Μητροπολίτης 
Δράμας το χαρακτήρισε σαν πένθιμη προανάκρουση της Ελευθερίας.

Η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στη μικρή Εκκλησία, 
τον ιστορικό 
Ιερό Ναό, όπου πριν 100 χρόνια  η τότε Θεία Λειτουργία δεν πρόλαβε
 να τελειώσει, 
αφού ξεκίνησε η σφαγή πριν το «δι ευχών» με πρώτους μάρτυρες τους 
δύο ιερείς. 
Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ.κ. Θεόκλητος και 
στη Θεία 
Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιος. 
Ο Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος αναφέρθηκε εν ολίγοις στο ιστορικό 
των δραματικών γεγονότων επισημαίνοντας την απουσία της Κεντρικής 
Εξουσίας 
«που είναι οι υπουργοί να κλίνουν το γόνυ στους μάρτυρες;» και της
 αδιαφορίας 
των ομοδόξων γειτόνων και φίλων μας «οι απόγονοι των σφαγέων δεν έχουν 
την τόλμη να καταθέσουν τον στέφανον της συγγνώμης»

Παρόντες στις φετινές εκδηλώσεις και δύο Αγιορείτες, οι Μοναχοί Μάξιμος 
Ιβηρίτης και Νικόδημος Αγιοπαυλίτης οι οποίοι χθες μετέφεραν στη Δράμα 
αντίγραφο της Εφέστειας Ιεράς Εικόνας της Θεοτόκου Άξιόν Εστιν, το δώρο
 των Αγιορειτών στον λαό της Δράμας για την Επέτειο των 100 χρόνων 
από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. 

 Φωτογραφίες της πρώτης σφαγής και πυρπόλησης του Δοξάτου από 
τους Βουλγάρους, την Κυριακή 30 Ιουνίου 1913:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ !!!


Για την Νέα Παγκόσμια Τάξη μια παγκόσμια κυβέρνηση είναι μόνο η αρχή.

Ο Alex Jones αποκαλύπτει το μυστικό τους σχέδιο για την εξόντωση του 80% του παγκόσμιου πληθυσμού της ανθρωπότητας: επιχείρηση ENDGAME. Ενώ η "ελίτ" θα ζήσουν για πάντα με τη βοήθεια της προχωρημένης τεχνολογίας. Η αιματηρή ανόδου στην εξουσία της παγκόσμιας ελίτ και αποκαλύπτει πώς έχουν χρηματοδοτήσει τους πιο αιματηρούς πολέμους και δικτάτορες για να ανοίξει ο δρόμος για την πρώτη πραγματική παγκόσμια αυτοκρατορία. Παρακολουθούν την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ για να τεκμηριώσουν της μυστικές συνόδους τους, ορίζοντας την ατζέντα του κόσμου και να παρακινούν για των Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ανακαλύψτε πώς οι επαγγελματίες της ψευδοεπιστήμης της ευγονικής έχουν πάρει τον έλεγχο των κυβερνήσεων πανγκόσμια ως μέσο για να διεξάγουν μύωση του πληθυσμού.
Δείτε ακόμη την εξέλιξη της επερχόμενης κατάρρευσης των ΗΠΑ.

To "Endgame" είναι το τελικό αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας πάνω σε ιστορικά ντοκουμέντα που εξηγούν γιατί οι ηγέτες αυτού του κόσμου είναι μανιακοί με τον απόλυτο έλεγχο, της κατακυρίευσης και της σκλαβιάς της ανθρωπότητας, χειριζόμενοι τρομαχτική ισχύ για χάρη μόνο της ισχύoς, συγκεντροποιώντας την εξουσία σε ένα αδυσώπητο παγκόσμιο κυβερνητικό σύστημα, και επιδιώκοντας την "τελική λύση τους" για παγκόσμιο πληθυσμιακό αποδεκατισμό.

Δειτε παρακατω το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Alex Jones με ελληνικούς υπότιτλους: Endgame, blueprint for global enslavement (Το σχέδιο των ελιτιστών για την παγκόσμια σκλαβιά).

ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΑ !!!


Ελλάδα: Η μόνη χώρα στον πλανήτη που δεν θα εισπράττει τέλη διέλευσης αγωγού Φ.Α.!


 ΥΠΟΙΚ: "ΚΕΡΔΗ 320 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ 15ΕΤΙΑ"!

Σε πολιτικό φιάσκο που αποδίδεται στην αγωνία των επικοινωνιολόγων της κυβέρνησης να αναστήσουν το ανύπαρκτο succes story, εξελίσσεται η υπόθεση του αγωγού φυσικού αερίου TAΡ. 

 Βασική παράμετρος η οποία είχε αποκρυβεί και η οποία αποκαλύφθηκε χθες από το defencenet.gr και εν συνεχεία βέβαια αναπαράχθηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ είναι ότι η κοινοπραξία δεν θα πληρώνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από τέλη διέλευσης από το ελληνικό έδαφος! 
 Την ίδια στιγμή ο South Stream που θα περνά από την τουρκική ΑΟΖ στην Μαύρη Θάλασσα θα δίνει στην τουρκική οικονομία πάνω από 100 εκατ. ευρώ ετησίως. 
 Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που δέχεται μία κυβέρνηση να μην εισπράττει τέλη διέλευσης ενός αγωγού φυσικού αερίου, όταν όλες οι άλλες χώρες της Ευρώπης θησαυρίζουν. 
 Η συμφωνία και οι όροι της αγγίζουν τα όρια της απιστίας σε βάρος του δημοσίου...
 Όσο για τα πραγματικά έστω έμμεσα έσοδα το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ως εκτιμήσεις το ποσό των 320 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος ... 15ετίας από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού!
 Δηλαδή μέχρι το 2038 (ο αγωγός θα αρχίσει να λειτουργεί και να στέλνει στην Ιταλία φυσικό αέριο το 2023) η Ελλάδα θα ειπράξει αυτά τα λεφτά και ο Α.Σαμαράς αποκαλεί "επιτυχία της 10ετίας" την συμφωνία!
 Αλλά ζήτημα τίθεται και ως προς απαλλοτριώσεις. Θα πληρωθούν τα ακίνητα που θα απαλλοτριωθούν στην πραγματική τους αξία η θα είναι συμβολική η απαλλοτρίωση.
 Επίσης δημιουργούνται ερωτήματα γιατί δεν κλείστηκε πριν την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό συμφωνία αγοράς του αζέρικου φυσικού αερίου σε προνομιακή τιμή έτσι ώστε να πιεστεί και η Gazprom να μειώσει την τιμή στην οποία πουλάει το φυσικό αέριο στην Ελλάδα; Τώρα είναι αργά για οποιαδήποτε ουσιαστική διαπραγμάτευση.
 Η Gazprom είναι πολύ ισχυρή για να διακανονίζει αυτή τις εξελίξεις ακόμα και στην τιμή του αζέρικου φυσικού αερίου. Το πρόβλημα της Gazprom ήταν ο Nabucco όπως έχουμε ήδη αναλύσει, ο οποίος θα πλαγιοκοπούσε τον South Stream με πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα από μτον ΤΑΡ. Η χθεσινή δήλωση του προέδρου της Gazpom A.Mίλερ για την επιλογή του ΤΑΡ, τα λέει όλα: "Nabucco, τέλος"!
 Ακόμα και φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, μετά τις αποκαλύψεις του defencenet.gr, παραδέχονται τις πραγματικές διαστάσεις του deal, αλλά μακάρι να περιοριζόταν στο ανύπαρκτο ή ελάχιστο οικονομικό όφελος η συμφωνία: 
 Ο αγωγός θα λειτουργήσει ως ένα ακόαμ μέσο πίεσης των ΗΠΑ και της Τουρκίας για μεταφορά του ισραηλινού και του κυπριακού φυσικού αερίου μέσω της Τουρκίας. Η ευθεία απόσταση από τα ισραηλινά ενεργειακά πεδία της Ανατολικής Μεσογείου μέχρι τον αγωγό TAP είναι περίπου 700 χιλιόμετρα (περιοχή της Άγκυρας) και το κόστος σύνδεσης υπολογίζεται σε 2 έως 3 δισεκατομμύρια δολάρια. 
 Αντίθετα, η κατασκευή ενός τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο υπολογίζεται σε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.
 Εκτός αυτού θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά στην εξαγωγή του κυπριακού και του μελλοντικού ελληνικού φυσικού αερίου προς τις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας;
 Πραγματικά πρέπει να είναι απελπισμένοι στην κυβέρνηση για να πανηγυρίζουν για μα τέτοια συμφωνία. Να τονίσουμε ότι είναι το πρόβλημα ο ΤΑΡ, αλλά τα όσα έχουν συμφωνηθεί από την κυβέρνηση για τον ΤΑΡ που προβληματίζουν...
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/06/agwgos-tap-fiasko.html#ixzz2XhZHv000

«ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΗΡΥΞΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ» ΜΗΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;

\
profiteia12Είναι μια «προφητεία» που αναρτήθηκε από την προσωπική σελίδα του Γέροντα Νεκτάριου
Βιτάλη στις 26 Μαΐου του 2011...
Τα νέα και οι ειδήσεις που κυκλοφορούν τις
 τελευταίες ημέρες όμως έφεραν την «προφητεία»
 και πάλι στην επικαιρότητα. Διαβάστε
 τι είχε πει ο Γέροντας πριν από δύο περίπου 
χρόνια...
«Κάποια μέρα του καλοκαιριού θα ξυπνήσουμε
και θα ακούσουμε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ότι η Ελλάδα κήρυξε Πτώχευση.
 Τότε οι οποιεσδήποτε καταθέσεις στις τράπεζες,
θα παρακρατηθούν για να πληρωθούν τα χρέη.
 Από εκείνη τη στιγμή και μετά, αρχίζουν
τα χειρότερα στην Ελλάδα».

makeleio.gr

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ : ΖΩΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ !!!


Η ιστορία του μοιάζει να είναι βγαλμένη από ταινία, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από το μικρό γηπεδάκι του Ζωγράφου και τον ταπεινό Φιλαθλητικό επελέγη στο υψηλότερο νούμερο (Νο 15) όπου έχει βρεθεί ποτέ έλληνας παίκτης στο ντραφτ του ΝΒΑ από τους Μιλγουόκι Μπακς!
Τον επέλεξαν στον πρώτο γύρο και ήδη τον περιμένουν για την πρώτη ξενάγηση στο Harris Bradley Center! «Είναι εκπληκτικό το συναίσθημα, δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που νιώθω. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Από την Ευρώπη και από τη δεύτερη κατηγορία, στο ΝΒΑ. Είναι πραγματικά υπέροχο» τόνισε ο νεαρός, την ώρα που ο μεγαλύτερος αδελφός του Θανάσης πανηγύριζε με την ελληνική σημαία στα καθίσματα του Barclays Center του Μπρούκλιν.
Ο Γιάννης ετοιμάζεται πλέον για το ταξίδι στο όνειρο και από το μεροκάματο του τρόμου στην Αθήνα (για τον ίδιο και την οικογένειά του) βρίσκεται προ των πυλών της υπογραφής συμβολαίου με το Μιλγουόκι, για 2+2 χρόνια, που θα του αποφέρει συνολικά περί τα 7.000.000 δολάρια μεικτές αποδοχές!
Μαζί με τα αδέλφια του, τον μεγαλύτερο Θανάση και τους μικρότερους Κωστή και Αλεξ, αλλά και με τους γονείς του, ο Γιάννης έδινε καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης. Τώρα μπορεί να τους αποκαταστήσει όλους και όπως έχει πει κατ' επανάληψη στη μητέρα του θα πάρει μαζί του την οικογένειά του όπου και αν παίζει.
Οι σκάουτερ από το ΝΒΑ είναι αλήθεια πως ειδικά τον τελευταίο χρόνο είχαν... κατασκηνώσει στο κλειστό του Ζωγράφου, αλλά ταξίδευαν και σε όλη την Ελλάδα (μέχρι Τρίκαλα και Σέρρες) όπου αγωνιζόταν ο Γιάννης με τον Φιλαθλητικό. 
«Μα καλά, τι είδαν σε σένα» ρωτήθηκε λίγο μετά την επιλογή του ο παίκτης της Σαραγόσα (αφού πλέον έχει υπογράψει συμβόλαιο στην ισπανική ομάδα και είναι πολύ πιθανόν οι Μπακς να το εξαγοράσουν) και με απόλυτη ειλικρίνεια απάντησε: «Να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω! Εγώ απλά παίζω μπάσκετ και δεν με νοιάζουν οι σκάουτερ».
Η επόμενη ερώτηση που του έγινε φυσικά είναι για το αν παρακολουθεί στενά το ΝΒΑ, αλλά ο Γιάννης και πάλι με αφοπλιστική ειλικρίνεια είπε: «Οχι ιδιαίτερα, αν και φέτος είδα λίγο τους τελικούς και κυρίως τον ΛεΜπρον Τζέιμς και τον Κέβιν Ντουράντ με τους οποίους λένε ότι μοιάζω. Πάντως εγώ να ξέρετε δεν κοιτώ τι κάνουν οι άλλοι, αλλά μόνο τον εαυτό μου και το πώς μπορώ να βελτιωθώ. Κάτι που θέλω να κάνω και γι' αυτό θα δουλέψω σκληρά και όταν είμαι έτοιμος τότε να παίξω και στο ΝΒΑ».
Αξιοσημείωτα είναι όμως και τα σχόλια του γενικού διευθυντή των Μιλγουόκι Μπακς, Τζον Χάμοντ, που δείχνουν και το πόσο υπολογίζουν τον Γιάννη: «Πιστεύω πως διαθέτει το ταλέντο να γίνει πραγματικός all star! Ειλικρινά το πιστεύω πως μπορεί. Θέλει να γίνει μεγάλος.
 Στην επίθεση μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να τον έχουν στο παρκέ αμέσως» τόνισε ο εκπρόσωπος της ομάδας, η οποία δεν έχει κανένα πρόβλημα με το buy out που θα πρέπει να πληρώσει στους Ισπανούς για να τον αποδεσμεύσει και να τον πάρει από τώρα στην ομάδα. Εκεί όπου θα παίζει δίπλα σε παίκτες όπως ο Μπράντον Τζένινγκς και ο Λάρι Σάντερς.
Μάλιστα ο μικρός μόλις... ξεψάρωσε λίγο ζήτησε και τη φανέλα με την οποία θέλει να παίζει, το νούμερο 34.
Ο Αντετοκούνμπο είχε εντυπωσιάσει τους σκάουτερ, ιδιαίτερα φέτος, κυρίως με τον τρόπο που κινείται μέσα στο γήπεδο. Είναι εξαιρετικός χειριστής παρά το ύψος του (2μ06 και συνεχίζει να ψηλώνει!). Πραγματικός ηγέτης που καθοδηγεί την ομάδα του μέσα στο γήπεδο, ενώ έχει και ένα ακόμα πλεονέκτημα, το ότι είναι εξαιρετικά γρήγορος.  «Εχεις μπροστά σου τον Μότσαρτ και δεν έχει φαγητό. Τι του δίνεις; Η απάντηση δεν είναι το βιολί αλλά φαγητό» είπε πει πολύ σοφά ο πρώτος προπονητής που είχε διαγνώσει το ταλέντο του, ο Σπύρος Βελινιάτης.

Παραλίγο ποδοσφαιριστής
Ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο λάτρευε το ποδόσφαιρο επειδή έπαιζε και ο πατέρας του. Ομως ήθελε ό,τι κάνει στον αθλητισμό να είναι μαζί με τον μεγάλο του αδελφό Θανάση, οπότε άρχισε να παίζει και μπάσκετ. Οταν πλέον άρχισε να ψηλώνει με κινηματογραφική ταχύτητα, δεν μπορούσε πια να κοντρολάρει εύκολα τα πόδια του κι έτσι η πορτοκαλί  μπάλα τον κέρδισε οριστικά.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ: ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ !!!


Πόσο εφικτή είναι η αγιότητα στην εποχή μας;  Μπορεί να υπάρξει άγιος σήμερα;  Το ερώτημα τίθεται για τον πρόσθετο λόγο ότι η αγιότητα δεν είναι άγνωστο φαινόμενο, όπως όταν πρωτοξεκίνησε η Εκκλησία. Τότε ο κόσμος δεν ήξερε τι σημαίνει Τριαδικός Θεός, τι σημαίνει πίστη, τι σημαίνει χριστιανική ζωή, τι σημαίνει κάποιος να λαμβάνει ως καρπό της καθόδου του Αγίου Πνεύματος την αγιότητα ως την μέγιστη δωρεά και στην παρούσα και στην αιώνια ζωή. Για τον κόσμο η αγιότητα ήταν μία κατάσταση που ούτε κατά λέξιν ούτε κατά διάνοιαν μπορούσε να υπάρξει. Σήμερα, η αγιότητα μπορεί να περιφρονείται από τους πολλούς, ωστόσο θεωρείται μία δεδομένη κατάσταση, έστω και μόνο για τον παρόντα κόσμο από αυτούς που δεν πιστεύουν στο Θεό ή για την μεταφυσική κατάσταση του ανθρώπου, σύμφωνα με όσους πιστεύουν, αλλά θεωρούν ότι η Εκκλησία υπάρχει για το επέκεινα.
                Η εορτή των Αγίων Πάντων μας δείχνει ότι για το Ευαγγέλιο και τον αψευδή λόγο του Χριστού η αγιότητα χαρακτηρίζει τον άνθρωπο κάτω από τρεις προϋποθέσεις:
την ομολογία, την υπέρβαση των δεσμών συγγένειας με τον κόσμο και τους οικείους και την ανάληψη του σταυρού, που συνεπάγεται η ακολούθηση του Χριστού. Ομολογία σημαίνει τη συνειδητή απόφαση του ανθρώπου να δηλώνει με το λόγο και την βιωτή του ότι πιστεύει στο Χριστό ως τον Θεό, τον Σωτήρα και τον Αναγεννητή της ύπαρξής Του, αλλά και ολόκληρου του ανθρώπινου γένους. Η υπέρβαση των δεσμών της συγγένειας με τον κόσμο και τους οικείους σημαίνει την συνειδητή απόφαση του ανθρώπου να μην αγκιστρώνεται στις προτεραιότητες της ζωής αυτής, ακόμη κι αν χρειάζεται η παραίτηση από την πρόταξη της αγάπης στα οικεία πρόσωπα. Να μην θεωρεί δηλαδή ο άνθρωπος ότι του ανήκουν είτε πρόσωπα είτε αγαθά και ότι η ζωή του εξαρτάται αποκλειστικά από αυτά, αλλά να τα βλέπει στην προοπτική της κοινωνίας με το Χριστό. Αυτό σημαίνει ότι αποδίδει την τιμή και την αγάπη σ’  αυτά, αλλά βλέπει ευρύτερα τη ζωή. Όλοι συμπορευόμαστε προς την αιωνιότητα. Στόχος μας είναι η κοινωνία με το Χριστό. Αν το συναίσθημα, η οικειότητα, ακόμη και η αγάπη προς τα πρόσωπα με τα οποία συνδεόμαστε μας χωρίζουν από την αγάπη του Θεού, μας κρατούνε δηλαδή καθηλωμένους στο τώρα, η συγγένεια λειτουργεί ως εμπόδιο ή πειρασμός στην αγιότητα. Ο δρόμος της αγιότητας, εξάλλου, δεν είναι δρόμος εύκολος. Προϋποθέτει την ανάληψη του σταυρού που αναλογεί στον καθέναν. Και σταυρός σημαίνει θυσία, παραίτηση από το ίδιον θέλημα και ταύτιση της πορείας μας με τον δρόμο του Ευαγγελίου και των εντολών που καταγράφονται σ’  αυτό και βιώνονται στην Εκκλησία.
                Αυτές οι τρεις προϋποθέσεις βιώθηκαν από μυρίους μυριάδων Αγίους ανά τους αιώνες. Αποτελεί αυτό το γεγονός παρήγορη διαπίστωση σε όσους αισθανόμαστε ότι η αγιότητα δεν είναι εφικτή στο σήμερα. Η ανθρώπινη φύση δεν έχει αλλάξει εντός της. Τυραννιέται από την ανάγκη να αναζητήσει νόημα για την ύπαρξη, να ερμηνεύσει την πορεία της, να βρει ελπίδα για την αιωνιότητα. Παλεύει εναντίον του κακού με τις πολυποίκιλες μορφές του. Οργανώνει κοινωνίες, για να μπορέσει να το τιθασεύσει. Θέλει να απαντήσει στο ερώτημα περί του Θεού. Συναντά τις εξουσίες του αιώνος του κόσμου τούτου και καλείται να διαμορφώσει στάση έναντί τους. Αξιοποιεί το νου και τις ιδέες που γεννά και διατυπώνει κοσμοθεωρίες, στην προσπάθεια για απαντήσεις. Και ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, εξακολουθεί να συμβαίνει και σήμερα. Μόνο που στις ημέρες μας ο κόσμος έχοντας υπερβολική πεποίθηση στον πολιτισμό και τα επιτεύγματά του, λειτουργεί με την οίηση  ότι μπορεί τα πάντα χωρίς το Θεό. Έτσι, η αγιότητα δεν συμπεριλαμβάνεται στις πιθανές απαντήσεις στις υπαρξιακές αναζητήσεις του σύγχρονου ανθρώπου.  
                Ωστόσο, δεν έπαψαν ούτε θα πάψουν να υπάρχουν πλείστοι όσοι συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να δίδουν την απάντηση της αγιότητας που ο Χριστός προσφέρει στον κόσμο και τον άνθρωπο. Και είναι γεγονός ότι ακόμη και όσοι δεν πιστεύουν στην αγιότητα, θαυμάζουν, φανερά ή κρυφά, τα όσα αυτή περιλαμβάνει. Παρότι δεν θεωρούν ότι είναι για αυτούς, εντούτοις απορούν πώς άνθρωποι ομολογούν το Χριστό, ανεξαρτήτως των συνεπειών που μια τέτοια ομολογία μπορεί να έχει, κυρίως στο κοινωνικό επίπεδο, όπου η ομολογία συνοδεύεται συνήθως από περιφρόνηση και απόρριψη και ειρωνεία που γίνεται αφορμή συνεχούς μείωσης της αξίας της ανθρώπινης υπόστασης. Απορούν πώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν βάζουν το συμφέρον, αλλά και την συγγένεια και την ανάγκη για πρόταξη των οικείων δεσμών, αλλά είναι ζούνε με απόφαση η Αλήθεια και η Δικαιοσύνη που φέρει η πίστη να είναι πιο πάνω από τα συναισθήματά τους, ακόμη κι αν αυτό μοιάζει ιδιαίτερα σκληρό και ακατανόητο, αληθινό μαρτύριο. Απορούν πώς υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι έτοιμοι να φέρουν το σταυρό τους, αρνούμενοι να υποκύψουν στα «γιατί»  που τον συνοδεύουν, αλλά εμπιστευόμενοι το Χριστό και την Εκκλησία και ζώντας σε ένα ήθος αυταπάρνησης και αφιέρωσης που τους κάνει να αγαπούνε το Θεό και τον συνάνθρωπο όχι απλώς όπως τον εαυτό τους, αλλά και περισσότερο.
                Μπορεί ο δρόμος της αγιότητας να φαίνεται ακατόρθωτος ή ξεπερασμένος στην εποχή μας. Όμως η Εκκλησία παραμένει η πόλις επάνω όρους κειμένη και στην εποχή μας και σε κάθε εποχή. Και οι Άγιοί της είναι τα λυχνάρια που φέγγουν σε όλο τον κόσμο, δίδοντάς μας τη δυνατότητα να παραδειγματιζόμαστε από την ομολογία, την υπέρβαση των δεσμών με τον κόσμο, αλλά και την πορεία του σταυρού που ακολουθούν και να τους έχουμε πρεσβευτές και στον δικό μας αγώνα. Ας είναι λοιπόν η δική τους πορεία η αφορμή για να ξαναβλέπουμε τη ζωή μας στην προοπτική της κοινωνίας με το Χριστό εν τη Εκκλησία. Και η χάρις του Πνεύματος θα μας ενισχύει, για να μη νικιόμαστε από την αντίρροπη νοοτροπία, όπως κι αν αυτή εκφράζεται.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΩΧ !!! ΩΧ !!! ΩΧ !!! ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ !!!


Το "δεξιό" κόμμα τής ΝΔ, είναι για μένα το πιο αποκρουστικό.
Δεν υπάρχουν πιο πολιτιστικά και πολιτικά, δειλοί άνθρωποι.
Θαυμάζουν και υποστηρίζουν ό,τι τους φτύνει και ταλαιπωρούν και περιθωριοποιούν, ό,τι τους βοηθάει ή τούς βλέπει με αγάπη.
Έχουν το σύνδρομο, της πόρνης.
Θέλουν δυστυχώς, τον νταβατζή τους.

Άλλα δυό λόγια.........ΒΙΝΤΕΟ>>


 

Μέ όσο πιό απλά λόγια μπορώ, θα απαντήσω σέ όσους με ρωτάτε περί πολιτικής, δημοκρατίας, πολιτισμού καί πιά η σημερινή στάση-θέση μου.
Αρχίζω με τά αρνητικά. Ουδέποτε υπήρξα, σοσιαλιστής, αριστερός, προοδευτικός καί τα τοιαύτα. Στήν πραγματικότητα από το 74' πού γύρισα στήν Ελλάδα, αυτοί ακριβώς ήταν καί είναι ακόμη, που με πολέμησαν με λύσσα. Καί βέβαια, όχι μόνον εμένα. Και πολλούς άλλους, πού ή εξαφανίστηκαν, ή τελικά συμβιβάστηκαν.
Στόν τομέα τού "πολιτισμού" τελικά, βρίσκονται οι πιό εμπαθείς και διαπλεκόμενοι, άνθρωποι. Αν κάποτε άνοιγε ο φάκελος πολιτισμός, χορηγίες, διαπλοκή, φακελάκια, ημέτεροι κλπ, θα έκανε την λίστα Λαγκάρντ ή όποια άλλη, να ωχριά. Γιατί εδώ πρόκειται υποτίθεται, για "πνευματικούς "ανθρώπους. Ίσως κάποτε γράψω, γιά όσα με τα μάτια μου είδα καί έπαθα, από ανθρώπους πού τήν ταυτότητα τους, σάς έδωσα παραπάνω.
Αλλά μάλλον βαρυέμαι, γιατί έχω έργο να κάνω καί γιατί τίς πληγές μου
καί τίς κακίες, τίς ακουμπάω με αγάπη πάντα, στα χέρια του Θεού.
Εκείνος και ξέρει καί μπορεί, Εγώ πάλι, όχι.
Δέν γράφω μουσική, μόνο για να με ακούτε. Γράφω κυρίως, για τό μετά. Για τά παιδιά σας, όταν είναι η ώρα τους, για τα εγγόνια σας κλπ
Γιά τότε, πού το πραγματικά αληθινό, θα λάμψει και τό ψεύτικο, θα πάει στήν φυσική του θέση. Τήν οριστική λήθη.
Όταν οι σημερνοί συνθέτες, τραγουδιστές και οι δημοσιογράφοι υπερασπιστές τους, δεν θα υπάρχουν πιά, να ελέγχουν ασφυκτικά, τά καλλιτεχνικά πράγματα.
Σέβομαι για να αναφέρω μόνον λίγους, τόν Σεφέρη, τόν Ελύτη, την Λαμπέτη, τόν Χόρν καί βέβαια τον Χατζιδάκη και τόν Παπαθανασίου. Όχι μόνο για το έργο τους, αλλά και γιά την στάση τους.

Δέν θεωρώ ότι πιά έχουμε πραγματική Δημοκρατία. Σέ ποιά δημοκρατία θα ήταν αντιπρόεδρος τής κυβερνήσεως, ο αρχηγός ενός κόμματος τού 4-5 %
καί θα διώριζε καί υπουργούς. Καί σε ποιά δημοκρατία, ένα κόμμα τού 10-15%, δέν "δικαιούται δια να ομιλεί" και υβρίζεται καθημερινά από όλους, χωρίς να τού δίνεται βήμα, να απαντήσει. Συμφωνείς η όχι μαζί του.
Ποιά δημοκρατία τό διδάσκει αυτό; Απαντήστε μου συνταγματολόγοι καί λοιποί προοδευτικοί ιστορικοί.

Δέν θεωρώ επίσης, ότι έχουμε πιά κόματα. Κομμάτια διεφθαρμένων ελλήνων, ναί. Απίστευτους αριβίστες, σκληρούς καί αυστηρούς (μέ τούς άλλους πάντα, ποτέ με τον εαυτό τους) πολιτικούς, ναί. Διαπλοκή άρρωστη πού υγειώς όμως, ελέγχει και μεγαλουργεί ακόμα και επί όλων των κυβερνήσεων, ναί. Γερμανούς καί άλλους ξένους πού μάς διατάζουν, μάς υποτιμούν καί μας καταστρέφουν, ναι. Ποιός όμως τούς δίνει, τό κλειδί της πόλης; Οι πολιτικοί μας, καί μάλιστα, εν ονόματι μας. Είναι αλήθεια βέβαια ότι πιά, η πλειονότητα τών Ελλήνων, ειναι πάσχουσα.
Δεν είναι η φτώχεια, το μόνο, κακό πού μάς βρήκε. Άλωστε ούτε φτωχοί, ούτε αμόρφωτοι, ήσαν καί είναι όσοι κατέστρεψαν την Ελλάδα. Πλουσιότατοι και μορφωμένοι, όλοι τους.

Τό ότι είμαι κομμένος, αποκλεισμένος και τα τοιαύτα είναι ψέμματα.
Εγώ, ονομαστικά καί όταν κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει, απέκλεισα καί έκανα εχθρούς μου, το όλον Πασόκ, τους Σημίτη, Παπανδρέου και Βενιζέλο, μιλώντας καθαρά, ονομαστικά καί ανοιχτά, εναντίον τους. Εξ' ίσου καθαρά, μίλησα για το αίσχος Λαμπράκη καί Μεγάρου, αλλά καί Μπόμπολα καί Mega. Επίσης για την απίστευτη διαπλοκή καί έλεγχο πού ασκούν τα αριστερά-σοσιαλιστικά κόμματα στόν "πολιτισμό" μας. Ξέρετε πολλούς καλλιτέχνες, πανεπιστημιακούς και άλλους πού να μήν κλείνουν το ρήμα αριστερός, προοδευτικός κλπ, σε ολους τούς τόνους και τις υποκλίσεις;
Όλα όσα ανωτέρω είπα, τι με κάνουν; δεξιό, φασίστα, βασιλικό, χουντικό; Αυτά είναι μερικά μόνον,από τα ονόματα που κατά καιρούς, μου αποδώσαν.
Ακούστε λοιπόν κι' αυτο. Τό "δεξιό" κόμμα τής ΝΔ, είναι για μένα το πιό αποκρουστικό. Δεν υπάρχουν πιο πολιτιστικά και πολιτικά, δειλοί άνθρωποι. Θαυμάζουν καί υποστηρίζουν ότι τους φτύνει καί ταλαιπωρούν και περιθοροποιούν, ότι τούς βοηθάει, η τούς βλέπει με αγάπη. Έχουν τό σύνδρομο, τής πόρνης. Θέλουν δυστυχώς, τον νταβατζή τους. Καί τόν βρήκαν επιτέλους, στό πρόσωπο του Βενιζέλου, τής Γεννηματά καί των υπολοίπων "μαυρισμένων" προσφάτως απο τούς Έλληνες, πολιτικών. Εύχομαι σέ όλους τους, καλές εισπράξεις, καλή διαπλοκή, καλά ψέμματα πρός όλους τούς Έλληνες καί καλές και βαθύτατες υποκλίσεις, πρός τούς ξένους. Νά επιτέλους και μια ευχή πρός πολιτικούς, πού έχω την υποψία πώς θα πιάσει! Ελπίζω, τα όσα σας είπα, να απάντησαν, στίς περισσότερες ερωτήσεις σας. Αν συμφωνείτε μαζί μου, νάναι ευλογημένο, αν διαφωνείτε, νάναι ακόμη πιό ευλογημένο!
- Έχω και μία επισήμανση, πρός τους πολιτικάντηδες που κατακλύζουν τα κανάλια καί τούς δημοσιογράφους, πού εντολοδόχοι της εκάστοτε διαπλοκής τους, τους καλούν, για να τούς φέρουν δήθεν με τίς παιδαριώδεις και προσυνεννοημένες ερωτήσεις τους, σε δύσκολη θέση, Όχι καλοί μου κύριοι. Πολιτική, δεν είναι, η τέχνη τού εφικτού. Είναι αντιθέτως, η τέχνη τού ανέφικτου! Μήν ακυρώνετε με τα μυαλά σας πού δεν χωρούν την καθαρή σκέψη, όσα η χώρα αυτή, με θυσίες, παλληκάρια καί αίμα, αιώνες τώρα, απέδειξε. Αν εσείς δεν έχετε τα απαιτούμενα "μπίπ", κάντε ενός λεπτού σιγή, για την σημερινή, κατάντια σας.


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/06/stamatis-spanoudakhs-gia-ND.html#ixzz2XbnkXKDZ