Σελίδες

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

'' ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ '' !!! ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ !!!









Ενώ οι εξελίξεις γύρω μας τρέχουν με ασύλληπτες ταχύτητες εμείς βουλιάζουμε καθημερινά στην μνημονιακή μας μιζέρια απαρνούμενοι τον ρόλο για τον οποίο μας έταξε η Χάρη Του.


Ο Παντοδύναμος χάρισε στους Έλληνες μια από τις πιο προνομιούχες χώρες του κόσμου που τα πλούτη της είναι αμύθητα και μπορούν να κάνουν τους κατοίκους της ευτυχισμένους και ρυθμιστές παγκοσμίων εξελίξεων.

Ο Παντοδύναμος διάλεξε τους Έλληνες για να τους προσφέρει την Χάρη Του μετά την προδοσία των Ιουδαίων. Με τον Μέγα Αλέξανδρο και με την ευλογημένη γλώσσα τους για να διαδώσουν τον Χριστιανισμό στα πέρατα του κόσμου. Εμείς διδάξαμε την Ορθοδοξία στους Ρώσους και είμαστε οι πνευματικοί πατέρες τους.

Σήμερα όμως αναδείξαμε ηγέτες προδότες, ψεύτες, θεομπαίχτες και άθεους, που είναι ταγμένοι να ξεπουλούν για τα τριάκοντα αργύρια όλα αυτά τα ανεκτίμητα δώρα μας. Σήμερα αναδείξαμε ποιμένες που αδίστακτα παραβιάζουν όλους τους κανόνες της Ορθοδοξίας και προωθούν την θρησκευτική αποστασία.

Σήμερα ζούμε τα σημεία των καιρών σε μια προδομένη χώρα. Σε αυτά που ήρθαν και σε αυτά που θα έρθουν, θέλουμε δεν θέλουμε θα πρέπει να επιλέξουμε με ποιον θα είμαστε. Εκεί που ανήκαμε πάντα, ή σε αυτόν τον «Άρχοντα του σκότους» της Νέας Τάξης;


Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ο '' ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ '' !!!

















Ο Αγιορείτης μοναχός Εφραίμ (Μωραΐτης) ήρθε για πρώτη φορά
 στην Αμερική το 1972, κατόπιν προσκλήσεως πνευματικών τέκνων του.
 Μίλησε με τους ανθρώπους, συμβούλεψε, παρηγόρησε, δίδαξε…

Οι Αμερικανοί αισθάνονταν την ανάγκη να ζήσουν το λόγο του
 Ευαγγελίου και να αναζητήσουν μια πραγματική πνευματική ζωή 
και έτσι ο Γέροντας Εφραίμ ξεκίνησε το ιεραποστολικό έργο.

Ένα-ένα ίδρυσε δεκαεννέα Ορθόδοξα μοναστήρια,
 ανδρικά και γυναικεία, σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ και του Καναδά:
 Νέα Υόρκη, Τέξας, Φλόριντα, Ουάσιγκτον, Νότια Καρολίνα,
 Πενσυλβάνια, Ιλινόις, Καλιφόρνια, Μίτσιγκαν, Μόντρεαλ και Τορόντο........


Το πρώτο μοναστήρι στις ΗΠΑ, η Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου,
 ιδρύθηκε το 1995 στην άνυδρη έρημο της Αριζόνα. 
Η αρχική στέγαση του γέροντα Εφραίμ και των υποτακτικών
 του ήταν μέσα σε τέσσερα τρέιλερ.

Σήμερα το μοναστήρι είναι μία ανθισμένη όαση, με τον αριθμό
 των επισκεπτών στην Αριζόνα να κατέχουν τη δεύτερη θέση,
 ελαφρώς πίσω από αυτών του Grand Canyon.

Ο Γέροντας Εφραίμ τώρα ζει στο μοναστήρι και είναι πνευματικός
 οδηγός για χιλιάδες απλούς ανθρώπους, που έρχονται
 στην Αριζόνα από όλο τον κόσμο.
Δείτε το βίντεο ντοκιμαντέρ


Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ !!! ΜΕ ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ !!!













Για αυτή την φωτογραφία μας απειλεί με ιερό πόλεμο η Τουρκία !!!



Η φωτογραφία αυτή καταγράφει την επίσκεψη του γιου του Ελευθέριου Βενιζέλου, Σοφοκλή, στην πόλη Προύσα, που οι Τούρκοι ονομάζουν Μπούρσα, όταν επισκέφθηκε τον τάφο του Οσμάν Γκαζί, το 1920.

Ο Σοφοκλής Βενιζέλος, σύμφωνα με τις ελληνικές πηγές, έγραψε τότε: «Σοφοκλής Βενιζέλος, υιός Ελευθερίου ελευθερωτού».

Σύμφωνα με τους αστικούς μύθους της Τουρκίας ο Σοφοκλής Βενιζέλος φέρεται να μπήκε στον τάφο κλωτσώντας την πόρτα και επίσης δεν έβγαλε τις μπότες του «βάζοντας μέσα στον τάφο την σκόνη από τις μπότες του», είχε πει χαρακτηριστικά στην ομιλία του προς την τουρκική εθνοσυνέλευση τον Νοέμβριο του 1922 ο υπουργός Οικονομικών, Μαχμούτ Εσάτ Μπέη.

«Ακούμπησε μάλιστα τις μπότες με τα σπιρούνια τους πάνω στην σαρκοφάγο του Οσμάν Γκεζί και φώναξε: Σήκω Οσμάν! Μπορεί να άργησα αλλά ήρθα να σε πυροβολήσω» συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός.

Σύμφωνα με ένα άλλο ιστορικό κείμενο του Yazar Asım Ümit ο Σοφοκλής Βενιζέλος πριν βγάλει την φωτογραφία φώναξε: «Σήκω Οσμάν! Σήκω και κοίτα το κράτος των απογόνων σου. Διαλύσαμε αυτό που ίδρυσες. Ήρθα εδώ για να σε σκοτώσω».

Σε άλλο τουρκικό κείμενο ο Σοφοκλής Βενιζέλος όταν μπήκε στο ταφικό μνημείο έβγαλε το σπαθί του και είπε «Ας βγάλουμε ένα σουβενίρ από την Προύσα» ενώ σε άλλο κείμενο του Ζεκέρια Γιλντίζ από το Πανεπιστήμιο Γκουμουσιουγιού «ο Σοφοκλής Βενιζέλος με στάση που θύμιζε Δον Κιχώτη είπε στον φωτογράφο ότι θα στείλει την φωτογραφία στην Αθήνα με την εξής λεζάντα: Ο στρατός μας νίκησε την Προύσα. Ο ιδρυτής της Οθωμανικής Δυναστείας είναι κάτω από τα πόδια μου. Πήρα την εκδίκηση για την πτώση του Βυζαντίου».

Κεντρικό σημείο όλων των κειμένων, που είναι διαφορετικά το ένα από το άλλο, είναι «η προσβολή των Ελλήνων απέναντι στους Τούρκους» που είχε εξαγριώσει τους Τούρκους τότε και εξακολουθεί σήμερα να εξαγριώνει τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, που απειλεί την Ελλάδα με ιερό πόλεμο για αυτή την φωτογραφία.

Αυτή η φωτογραφία έγινε τεράστιο ζήτημα στην Τουρκία γιατί ο Οσμάν Γκαζί είναι ο ο πρώτος Σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ιδρυτής της δυναστείας των Οθωμανών Αυτοκρατόρων.

Όταν πέθανε κηδεύτηκε στην Προύσα που ήταν και η πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όταν την κατέλαβαν το 1326.

Από την Προύσα, όπως είναι το όνομα της πόλης από το 202 π.Χ, που την χάρισε ο Μακεδόνας βασιλιάς Φίλιππος Ε” στον Προύσιο Α΄ της Βιθυνίας ως δώρο για την βοήθεια που του είχε προσφέρει σε μια μάχη κατά της Περγάμου, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε την Παρασκευή: «Όπως στα χρόνια της κατοχής (εννοεί οι Έλληνες κατά την Μικρασιατική εκστρατεία) μπήκαν μέσα στο ταφικό μνημείο του Οσμάν Γκαζί στην Μπούρσα με τις μπότες τους, έτσι τώρα και αυτοί (Ισραηλινοί) προσπάθησαν να μπουν στο ιερό τέμενος Αλ Ακσά με τις μπότες τους. Όπως τότε οι δυνάμεις μας στην Μπούρσα τους εμπόδισαν (τους Έλληνες) να μπουν μέσα, έτσι τώρα θα εμποδίσουν τις δυνάμεις κατοχής (το Ισραήλ) να μπουν μέσα, τόσο οι Παλαιστίνιοι όσο και όλοι οι μουσουλμάνοι θα εναντιωθούν».

Ουσιαστικά ο Αχμέτ Νταβούτογλου καλεί σε ιερό πόλεμο (τζιχάντ) κατά του Ισραήλ αλλά και κατά της Ελλάδας, αφού σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι βέβηλοι του Ισλάμ και οι Ισραηλινοί ακολουθούν τα βήματά μας.

Ο Σοφοκλής Βενιζέλος που είχε γεννηθεί στα τουρκοκρατούμενα Χανιά στις 5 Νοεμβρίου του 1894, τον Μάιο του 1920 όταν ο ελληνικός στρατός ξεκινούσε μεγάλη επίθεση κατά των τουρκικών δυνάμεων στη Μικρά Ασία πήγε κατευθείαν στο μέτωπο.

Η επιχείρηση διεξήχθη από τη Μεραρχία Αρχιπελάγους, την ταξιαρχία ιππικού και από μια μοίρα πεδινού πυροβολικού υπό την ηγεσία του.

Οι ελληνικές δυνάμεις εντός τριών ημερών κάλυψαν απόσταση 120 χιλιομέτρων και διέλυσαν στη κυριολεξία όλες τις οργανωμένες δυνάμεις του κεμαλικού στρατού.

Ο Σοφοκλής από την Προύσα έγραψε, γεμάτος υπερηφάνεια, προς τη μνηστή του: «Προχθές ο ανταποκριτής τού Daily Mail με εφωτογράφισε πλησίον των πυροβόλων μου και εις την ανταπόκρισίν του προς την εφημερίδα του έγραψεν ότι ενώ ο πατέρας αγωνίζεται εις την Δύσιν ο υιός μάχεται εις την Ανατολήν».

Κάτω από τις συνθήκες αυτές βγήκε η άλλη φωτογραφία του Σοφοκλή Βενιζέλου στον τάφο του Οσμάν Γκαζί στην Προύσα, που έμελλε να σημαδέψει την σύγχρονη ιστορία.

Η φωτογραφία σώζεται στο Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο και φυσικά έχει μια άλλη λεζάντα, που διαφέρει από αυτό που γράφουν τόσο οι ελληνικές όσο και οι τούρκικες πηγές.

«Η Ελλάς αναγεννώμενη, η Τουρκία θνήσκουσα. Ο υιός του Προέδρου της Κυβερνήσεως ταγματάρχης Βενιζέλος παρά του τάφου του Οσμάν στην Προύσσα» είναι το κείμενο της φωτογραφίας.





ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ !!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ !!!

Άρθρο Τούρκου για την Άλωση της Πόλης που λέει ανατριχιαστικές αλήθειες!

Άρθρο Τούρκου για την Άλωση της Πόλης που λέει ανατριχιαστικές αλήθειες !!!






Με ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που δημοσιεύτηκε το 2009 στην έγκυρη εφημερίδα SABAH, από τον Engin Ardic, γνωστό συγγραφέα και δημοσιογράφο στην Τουρκία στηλιτεύεται ο Τουρκικός τρόπος εορτασμού της πτώσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαίου. 
Στο εν λόγω άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει µια σειρά από αλήθειες για τις οποίες το Κεµαλικό καθεστώς εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να καταπνίξει. Αξίζει να παρατεθεί μεταφρασμένο μέρος του κειμένου, από την συγκεκριμένη διεύθυνση της Τουρκικής εφημερίδας Sabah το οποίο έχει ως εξής :

"Πέρασαν 556 χρόνια και γιορτάζετε (την Άλωση) σαν να ήταν χθες; Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή, µ΄ αυτές τις γιορτές που κάνετε, διακηρύσσετε σε όλο τον κοσµο ότι:«αυτά τα μέρη δεν ήταν δικά µας, ήρθαµε εκ των υστέρων και τα πήραμε µε τη βία». Γιά ποιό λόγο άραγε φέρνετε στη µνηµη µια υπόθεση έξι αιώνων;
 Μήπως στο υποσυνείδητό σας υπάρχει ο φόβος ότι η Πόλη κάποια µέρα θα δοθεί πίσω; Μην φοβάστε, δεν υπάρχει αυτό που λένε µερικοί ηλίθιοί της Εργκενεκόν περί όρων του 1919. Μη φοβάστε, τα 9 εκατοµµύρια Ελλήνων δεν μπορούν να πάρουν την πόλη των 12 εκατοµµυρίων, και αν ακόμα την πάρουν δεν μπορούν να την κατοικήσουν. Κι οι δικοί µας που γιορτάζουν την Άλωση είναι µια χούφτα φανατικοί µόνο που η φωνή τους ακούγεται δύσκολα. Ρε σείς, αν µας πούνε ότι λεηλατούσαμε την Πόλη τρεις µέρες και τρεις νύχτες συνεχώς τι θα απαντήσουμε ; Θα υπερασπιστούμε τον εαυτό µας στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η θα αφήσουμε το θέμα στους ιστορικούς ;
 Αντί να περηφανευόμαστε µε τις πόλεις που κατακτήσαμε, ας περηφανευτούμε µε αυτές που ιδρύσαμε, αν υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχουν. Όλη η Ανατολή είναι περιοχή µε την βία κατακτημένη... Ακόμα και το όνομα της Ανατολίας δεν είναι αυτό που πιστεύουν (ana=µανά, dolu=γεµάτη) αλλά προέρχεται από την ελληνική λέξη η Ανατολή. Ακόμα και η ονομασία της Ισταµπούλ δεν είναι όπως µας λέει ο Ebliya Celebi «εκεί όπου υπερτερεί το Ισλάµ» τράβώντας τη λέξη από τα μαλλιά, αλλά προέρχεται από το «εις την Πόλιν».
Εντάξει λοιπόν, αποκτήσαµε µόνιµη εγκατάσταση, τέλος η νοµαδική ζωή και γι' αυτό ο λαός αγοράζει πέντε - πέντε τα διαµερίσµατα. Κανείς δεν μπορεί να µας κουνήσει, ηρεμήστε πιά... Οι χωριάτες µας ας αρκεστούν στο να δολοφονούν την Κωνσταντινούπολη χωρίς όμως πολλές φανφάρες....».

ΚΡΗΤΕΣ !!! ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑΣ !!!












Στις 15 Μαρτίου 1453, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για βοήθεια από τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, 1000 Κρήτες στρατιώτες ξεκίνησαν από τη Σούδα με 5 καράβια προκειμένου να ενισχύσουν την άμυνα της Πόλης.

Αρχηγός τους ήταν ο Μανούσος Καλλικράτης από τα Σφακιά, ιδιοκτήτης των τριών καραβιών και καπετάνιος του ενός.

Στα άλλα δύο καράβια του καπετάνιοι ήταν ο Γρηγόρης Βατσιανός Μανάκης από τ” Ασκύφου Σφακίων και ο Πέτρος Κάρχας από την Κυδωνία, γνωστός και με το παρανόμι Γραμματικός. Το τέταρτο καράβι ανήκε στον Ανδρέα Μακρή από το Ρέθυμνο και είχε κυβερνήτη τον ίδιο και στο πέμπτο, ιδιοκτησίας του καπετάν Νικόλα του Στειακού, τη διοίκηση ανέλαβε ο Παυλής Καματερός από την Κίσσαμο.

Στο Μαρμαρά, τα κρητικά πλοία συγκρούονται με μεγάλο αριθμό τουρκικών, βυθίζοντας αρκετά από αυτά αλλά χάνοντας και 2 από τα δικά τους. Τα 3 εναπομείναντα πλοία φτάνουν τελικά στην υπό πολιορκία Πόλη και οι Κρήτες χωρίζονται σε 2 ομάδες. Η πρώτη, υπό τον καπετάν Παυλή, σπεύδει να ενισχύσει την άμυνα στην πύλη του Αγίου Ρωμανού, στο πλευρό του αυτοκράτορα, ενώ η δεύτερη αναλαμβάνει την υπεράσπιση 3 πύργων, του Βασιλείου, του Λέοντος και του Αλεξίου.

Οι Τούρκοι χτυπάνε με σφοδρότητα τα τείχη με τα κανόνια τους. Έχουν στην διάθεσή τους την μπομπάρδα, το τεράστιο κανόνι του Ούγγρου Ουρβανού. Αυτό το κανόνι είναι τόσο μεγάλο, που για την μεταφορά του απαιτούνται 60 βόδια.

Οι βολές γίνονται όλο και πιο ακριβείς τινάζοντας πέτρες, ξύλα και σάρκες μαζί τους. Τα τείχη σκίζονται σαν χαρτί. Οι επιτιθέμενοι τρέχουν ευθεία προς τα τείχη αλαλάζοντας, σκορπώντας τρόμο στο διάβα τους. Οι Κρήτες τοξεύουνε με όλη την γρηγοράδα και την ακρίβεια που τους διακρίνει. Τα πτώματα απ’ τις τουρκικών ορδές σωριάζονται κατά χιλιάδες, αλλά δεν τους σταματάει τίποτε πια. Οι εισβολείς είναι κατά πολύ υπέρτεροι αριθμητικά απ’ τους υπερασπιστές.

Ο καπετάν Παυλής και τα παλικάρια του, έπεσαν ηρωικά πολεμώντας δίπλα στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, μπροστά στην πύλη του Αγίου Ρωμανού. Αντίθετα, οι υπερασπιστές των 3 πυργών πολεμάνε σαν παλληκάρια χτυπώντας τους Τούρκους πάνω από τους πύργους. Οι εισβολείς σκυλιάζουν και κάνουν έφοδο στους πύργους προσπαθώντας να σπάσουν τις βαριές ξύλινες πόρτες. Τα βέλη των Κρητών τελειώνουν, αλλά δεν χάνουν την ψυχραιμία τους. Συνεχίζουν την μάχη με πέτρες και ξύλα. Δεν παραδίδονται!

Οι ανώτεροι αξιωματικοί του σουλτάνου, εντυπωσιασμένοι από την παλικαριά των τελευταίων ζωντανών υπερασπιστών της Πόλης, τους πρότειναν παράδοση υπό τους δικούς τους όρους. Εκείνοι δέχτηκαν να παραδοθούν υπό τον όρο να τους επιτραπεί να φύγουν χωρίς να πειραχτούν, με όλα τους τα υπάρχοντα και άρματα και με τιμή.

Οι ηγέτες των Οθωμανών, που εκτίμησαν τη γενναιότητα και που, βεβαίως, δεν ήθελαν να υποστούν δυσανάλογα μεγάλες απώλειες για να ολοκληρώσουν την κατάκτηση της πόλης που ήταν ήδη δική τους, ενώ πιθανόν έκριναν ότι αν χρονοτριβούσαν ακόμη περισσότερο στο σημείο αυτό, δεν θα είχαν το ανάλογο μερίδιο από τη λεηλασία, δέχτηκαν.

Μπαίνουν στο καράβι που τους προσφέρει και φεύγουν για την Κρήτη να μεταφέρουν τα θλιβερά μαντάτα της απώλειας της Βασιλεύουσας, ενώ η ιστορία τους επιβεβαιώνεται και από τον ιστορικό της εποχής, Γεώργιο Φραντζή και από χειρόγραφα του Άγιου όρους.

Σύμφωνα με την παράδοση, τα μαντήλια στην Κρήτη μετά την είδηση της άλωσης, βάφτηκαν μαύρα και μπήκαν κρόσσια, συμβολίζοντας τα δάκρυα των Κρητών για την απώλεια της Πόλης.

Επίσης, κατά μια άλλη παράδοση, ο χορός »χανιώτικος συρτός» πρωτοχορεύτηκε με την επιστροφή των τελευταίων υπερασπιστών, ενώ το όνομα του αρχηγού τους δόθηκε στο χωριό Καλλικράτης των Σφακίων.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ !!! ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΟΥ '' ΣΩΛΗΝΑ '' !!!












Εργαστήρια παραγωγής τεχνητού κρέατος θα έχουν στο μέλλον χωριά και πόλεις. 

Χάρη στην πρόοδο της επιστήμης σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε το κρέας… του σωλήνα από βλαστοκύτταρα...

Το τεχνητό κρέας αναμένεται να αποτελέσει το κρέας των χορτοφάγων και των οικολόγων, καθώς χωρίς να απαιτείται η θανάτωση του ζώου οι επιστήμονες θα μπορούν να παραγάγουν μεγάλη ποσότητα κρέατος.

Μάλιστα, σύμφωνα με το περιοδικό «Trends in Biotechnology», κάποια στιγμή στο μέλλον κάθε πόλη και χωριό θα μπορεί να έχει το δικό του εργαστήριο παραγωγής τεχνητού κρέατος.

«Πιστεύουμε ότι το κρέας εργαστηρίου είναι ένα τμήμα του μέλλοντος», σχολίασε η Cor van der Weele, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Wageningen στην Ολλανδία και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα δεδομένου ότι η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση κρέατος είναι μη βιώσιμη, δεδομένου ότι μολύνει το περιβάλλον, ενώ απαιτεί μεγάλη κατανάλωση ενέργειας και άσχημη μεταχείριση για τα ζώα.

Ήδη, οι επιστήμονες βρίσκονται πολύ κοντά στην παραγωγή κρέατος εργαστηρίου. Πέρυσι ο Mark Post, καθηγητής Μηχανικής Ιστών στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, παρουσίασε το πρώτο χάμπουργκερ εργαστηρίου.

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ '' ΕΛΛΗΝΙΚΗ '' ΝΗΣΟΣ ΣΑΣΩΝ !!!









Η μυστηριώδης Νήσος Σάσων στα σύνορα Ελλάδος και Αλβανίας !!!

Η μυστηριώδης Νήσος Σάσων στα σύνορα Ελλάδος και Αλβανίας, που στο παρελθόν ήταν μια σοβιετική στρατιωτική βάση και, ενδεχομένως και μια αποθήκη χημικών όπλων, αλλάζει όψη σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.


Το νησί θα μετατραπεί λίαν συντόμως σε μια τουριστική ατραξιόν σύμφωνα με τον Τουριστικό Οργανισμό της Αλβανίας, ο οποίος αποκάλυψε τα σχέδια του για την μετατροπή της πρώην στρατιωτικής βάσης σε τουριστικό αξιοθέατο αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με ιστορικά δεδομένα από την ιστοσελίδα himara.gr, το Νησί Σάσων βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στο στενό του Οτράντο στη νότια Αλβανία, όπου συναντώνται η Αδριατική και το Ιόνιο. Το νησί αυτό στην ουσία το «χάρισε» η Ελλάδα στην Αλβανία.!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ιστορικά η Σάσων, το Γιβραλτάρ της Αδριατικής, ανήκει στα Ιόνια νησιά. Από το 1696, μετά από 125 χρόνια Τουρκικής κατοχής, το βρίσκουμε μαζί με τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά κάτω από Ενετική επικυριαρχία, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε τη μοίρα των Ιονίων Νήσων σε όλες τις διεθνείς εξελίξεις.



Η παραχώρηση τῶν Ἰονίων Νήσων στήν Ἑλλάδα ἔγινε μέ τή Συνθήκη τοῦ Λονδίνου τόν Μάρτιο τοῦ 1864. Ἡ νῆσος Σάσων ἀκολουθοῦσα τή μοίρα τῶν Ἑπτανήσιων θά ἔπρεπε κανονικά νά ἐνσωματωθεῖ στήν Ἑλλάδα. Δυστυχῶς ὅμως δέν ὑψώθηκε ἡ Κυανόλευκος σ’ αὐτή τή νῆσο εἴτε «ἐξ ἀκατανοήτου μυωπίας καί ἀβλεψίας», εἴτε γιατί θεωρήθηκε «τελείως ἄχρηστη, διότι ἦταν τελείως ἄγονος». Οἱ Τοῦρκοι ὅμως ἀπό τή γειτονική Αὐλώνα καιροφυλακτοῦσαν! Ἐπωφελήθηκαν ἀπό τό ἀσυγχώρητο λάθος μας καί ἔσπευσαν νά κατοχυρώσουν τήν κυριαρχία τους σέ αὐτό τό «ἄγονο» νησί. Φρόντισαν μάλιστα νά ἐγκαταστήσουν φάρο πού λειτούργησε τό 1871.

Στή διάρκεια τοῦ Α’ Βαλκανικοῦ Πολέμου στίς 15 Νοεμβρίου τοῦ 1912, ὁ Διοικητής Ὁμάδας Ἀτμομυοδρομώνων τῆς Μοίρας Ἰονίου, Ἀντιπλοίαρχος Κωνσταντῖνος Γεωργαντᾶς, ἐπιβαίνων τοῦ Ἀτμομυοδρόμωνος ΠΗΝΕΙΟΣ ὅπου ἦταν Κυβερνήτης ὁ Πλωτάρχης Ἀναστάσιος Ἀνδρεάδης, ἀπελευθέρωσε τή νῆσο καί ὕψωσε τήν Ἑλληνική Σημαία. Ἡ ἀπελευθέρωση γιορτάσθηκε μέ μεγάλο ἐνθουσιασμό ἀπό τίς δεκαπέντε Ἑλληνικές Οἰκογένειες κτηνοτρόφων πού κατοικοῦσαν ἐκεῖ. Παντοῦ κυμάτιζε ἡ Ἑλληνική Σημαία! Μιά μεγάλη γιορτή εἶχε ἀρχίσει σ’ αὐτό τό ἀκριτικό Ἑλληνικό νησί. Ἀμέσως στίς 21 Νοεμβρίου ἄρχισε μέ τή φροντίδα τοῦ Ἀντιπλοιάρχου Γεωργαντᾶ νά λειτουργεῖ ξανά καί ὁ φάρος τοῦ νησιοῦ. Ὅλα ἔδειχναν πώς ἡ Ἑλληνική κυριαρχία εἶχε σκεπάσει στοργικά τό νησί. Δυστυχῶς ὅμως αὐτό δέν κράτησε γιά πολύ. Οἱ Μεγάλες Δυνάμεις εἶχαν ἄλλα σχέδια!!! Μετά ἀπό πιέσεις τῆς Ἰταλίας συμφώνησαν μεταξύ τους τήν παραχώρησή της στήν Ἀλβανία μέ τό Πρωτόκολλο τῆς Φλωρεντίας στίς 13 Φεβρουαρίου 1914. Στή συνέχεια καί ἐνῶ βρισκόταν στήν ἐξουσία ἡ Κυβέρνηση τοῦ Ἐλευθέριου Βενιζέλου, ἡ Ἑλληνική Βουλή ἔκανε κάτι τό πρωτοφανές: μέ τό Νόμο 272 τῆς 5ης Ἰουνίου τοῦ 1914 παραχώρησε τή νῆσο Σάσωνα στήν Ἀλβανία!!! Στίς 2 Ἰουλίου, ἐκτελῶντας ἐντολή τῆς Ἑλληνικῆς Κυβερνήσεως, ἀπεχώρησε ἡ Ἑλληνική φρουρά, ὑποστέλλοντας τή Σημαία μας. Οἱ δυστυχεῖς κάτοικοι τοῦ νησιοῦ ἀφέθηκαν τελείως ἀπροστάτευτοι. Λίγες μέρες μετά τήν ἐγκληματική ἐγκατάλειψή τους, στίς 16 Ἰουλίου 1914, σφαγιάσθηκαν μέ τόν ἀγριότερο τρόπο!

Σύμφωνα με το άρθρο του διεθνούς τύπου , μέχρι πρότινος η αλβανική ναυτική βάση που υπήρχε στο Νησί αυτό, περιελάμβανε δύο ναύτες και ένα νυχτερινό καταφύγιο για περιπολίες για το αλβανικό ναυτικό, ενώ τις ημέρες της δόξας του, υπήρχαν 3.000 στρατεύματα που στάθμευαν νησί για έως και έξι μήνες το χρόνο. Υπάρχουν πληροφορίες ότι Αλβανοί λαθρέμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν το νησί αυτό ως ορμητήριο για τις παράνομες δράσεις τους στα παράλια της δυτικής Ελλάδος.

Η ναυτική βάση στο νησί, κατασκευάσθηκε κατά την διάρκεια της κομμουνιστικής περιόδου του Εμβέρ Χότζα, όταν οι φόβοι των πυρηνικών επιθέσεων από την Δύση ήταν εφικτοί .

Ως εκ τούτου, την εποχή του Ψυχρού Πολέμου το δύο τετραγωνικών μιλίων νησί , ήταν γεμάτο με 3.600 αποθήκες σχεδιασμένες για να αντέχουν σε εναέρια προσβολή».

Ο ιταλικός στρατός για πρώτη φορά στάθμευσε εκεί την δεκαετία του 1930, ενώ στη δεκαετία του 1950, η βάση χρησιμοποιούνταν για την παρακολούθηση ιταλικών και αμερικανικών πολεμικών πλοίων που έπλεαν στα στενά του Οτράντο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα χαρακώματα και οι σήραγγες δείχνουν ακριβώς πόσα χρήματα δαπάνησε η αλβανική Κυβέρνηση , φοβούμενη μια πιθανή εισβολή από την δύση, ενώ οι τουρίστες σήμερα θα έρθουν για να απολαύουν στον Σάσων, τις πολλές κοντινές όμορφες παραλίες , τα πανύψηλα βουνά και την πλούσια ιστορία που χρονολογείται από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας.

Το δημοσίευμα δηλαδή, σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, επικαλείται την ιστορία του νησιού, αποδεικνύοντας ότι το νησί αυτό μας ανήκει από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδος.Αυτό που αναφέρεται ότι έπραξε ο Ελευθέριος Βενιζέλος με την παραχώρηση του Σάσων στην Ιταλία , ήταν ένα είδος σημερινού μνημονίου σαν και αυτά που μας ζητούν να υπογράψουμε οι ίδιες « Μεγάλες δυνάμεις». Το ίδιο ακριβώς μας υποχρέωσαν να πράξουμε οι « σύμμαχοι» και στους βαλκανικούς πολέμους με την παραχώρηση της δυτικής Θράκης στην Βουλγαρία, και έπρεπε να φτάσει το 1920 για να την πάρουμε πίσω .

Στην ουσία με τα σημερινά μνημόνια που εκβιάζουν να υπογράψουμε , αυτό επιδιώκουν οι «εταίροι» μας . Αλλά δεν πρόκειται να τους « περάσει» με τίποτα. Θέλουν να μας «μικρύνουν» , διότι ακόμη και έτσι πού είμαστε μας « φοβούνται», τέτοια είναι η δύναμη του ελληνισμού.

Έτσι η Νήσος Σάσων, θα « στέκεται» εκεί ακοίμητος φρουρός της Αδριατικής, υπενθυμίζοντας ποια είναι η αποστολή μας , και για να μας θυμίζει συνεχώς ότι είναι ελληνικό νησί , που κακώς δόθηκε « ως δώρο» στην Αλβανία, για χατίρι των Ιταλών , ενώ θα μπορούσαμε εμείς να το εκμεταλλευόμασταν σήμερα …

Το νησί είναι ένας επίγειος παράδεισος και «το σπίτι» για χιλιάδες σπάνια πουλιά και ερπετά, ενώ διαθέτει παράκτια ύδατα , αλλά και μια σταθερή θερμοκρασία 10-25 βαθμών Κελσίου όλο το χρόνο. Διαθέτει επίσης μια πραγματικά εκπληκτική θέα από το βραχώδες παραθαλάσσιο τοπίο του . Κάποια μέρα ελπίζουμε να κυματίζει στον Σάσων η γαλανόλευκη σημαία, όπως και στην Βόρειο ήπειρο όπως θα έπρεπε.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ο ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΕΝΟΣ !!! ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!! ΤΗΣ '' ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ '' !!!












Ο τσιπαρισμένος άνθρωπος έρχεται ολοταχώς !!!

Η καταβύθιση στον ψηφιακό κόσμο μόλις έγινε βαθύτερη και απείρως πιο σωματική, σε ένα τολμηρό βήμα που άλλοι αποκαλούν ενδιαφέρον και καινοτόμο και άλλοι πάλι δαιμονοποιούν ως καθαρή αποκοτιά. 

Το ανθρώπινο τσιπάρισμα μπορεί άλλοτε να ανήκε στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας, σήμερα όμως είναι απτή πραγματικότητα και ολοένα και περισσότεροι πρωτοπόροι αγκαλιάζουν εθελοντικά τη νέα τεχνολογία αιχμής: το «διασυνδεδεμένο» σώμα, το άγιο δισκοπότηρο του sci-fi, όχι μόνο είναι γεγονός αλλά επιστρατεύεται για να βελτιώσει, να αναβαθμίσει δηλαδή, τις δυνατότητες του ανθρώπου. 

Περί τσιπάκια NFC λοιπόν ο λόγος, του ακρογωνιαίου λίθου της νέας κοινότητα των βιο-χάκερ δηλαδή, η οποία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τεχνολογικά εμφυτεύματα όχι για τους γνώριμους μέχρι σήμερα ιατρικούς λόγους, αλλά για να διευκολύνει την ψηφιακή της καθημερινότητα και να ισχυροποιήσει την ασφάλεια στις διαδικτυακές συναλλαγές. 

Ένα μικροσκοπικό τσιπάκι μέσα σε ένα γυάλινο κυλινδρικό και βιοσυμβατό περίβλημα -που εμφυτεύεται με μια ευμεγέθη σύριγγα στην παλάμη μας- επιστρατεύεται πια για να φέρει υποδόρια τα ηλεκτρονικά μας ίχνη! Εκεί αποθηκεύονται οι πληροφορίες του ηλεκτρονικού μας πορτοφολιού, κάνοντας τις διαδικτυακές συναλλαγές παιχνιδάκι, εκεί κρατούνται τα πλήρη στοιχεία του χρήστη, τα οποία εμφανίζονται μεμιάς στην οθόνη του smartphone, την ίδια στιγμή που το χέρι μας λειτουργεί πια σαν μαγικό γάντι, ανοίγοντας πόρτες και αναβαθμίζοντας την αλληλεπίδραση των ανθρώπων με τις συσκευές του τεχνολογικού τους κόσμου. Οι δυνατότητες της τεχνολογίας πρακτικά ανεξάντλητες, αν και για την ώρα περιορίζονται και από τις ηθικές πτυχές που εγείρει.

Το τσιπάκι NFC λειτουργεί ως απόδειξη φυσικής παρουσίας και ενεργοποιεί εύκολα, γρήγορα και ασύρματα υπηρεσίες και εφαρμογές σε πολύ κοντινή απόσταση, με τα μεγάλα πλεονεκτήματα να είναι τόσο ότι πρόκειται για τον καλύτερο τρόπο επιβεβαίωσης της παρουσίας του χρήστη και της θέλησής του να εκτελέσει την ηλεκτρονική πράξη, όσο και το γεγονός ότι τα δεδομένα του τσιπ δεν μπορούν να υποκλαπούν ασύρματα. Τι πιο ασφαλές εξάλλου από το να κρατάς τα ευαίσθητα προσωπικά σου δεδομένα στο εσωτερικό του σώματός σου;

Ακόμα και όσοι δεν είχαν ποτέ ένα smartphone ή tablet εφοδιασμένο με τεχνολογία NFC (πράγμα αρκετά δύσκολο στις μέρες μας είναι η αλήθεια!), έχουν πιθανότατα χρησιμοποιήσει την καινοτόμα τεχνολογία που επιτρέπει σε δυο κοντινές συσκευές να μοιραστούν δεδομένα, καθώς τη συναντάμε πια σε πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας, όπως έξυπνες κάρτες, διαφημίσεις και άλλα πολλά. Πλέον τη βρίσκουμε σε όλα τα Android και Windows τηλέφωνα αλλά και στα προϊόντα της Apple και δεν πρόκειται φυσικά για εωσφορική συνωμοσία της Silicon Valley!

Πάμε λοιπόν να δούμε τι γίνεται με το τσιπάκι που κάνει πολλούς να μιλούν για την έλευση του Σατανά…

Η τεχνολογία NFC


Η τεχνολογία NFC (Near-Field Communication) αφορά στην ασύρματη μετάδοση δεδομένων σε απόσταση μικρότερη των 10 εκατοστών (συνήθως μέχρι 4-5 εκατοστά), επιτρέποντας τη γρήγορη ανάγνωση και εγγραφή δεδομένων. Για να συμβεί βέβαια η ανταλλαγή των δεδομένων με την πρότυπη αυτή τεχνολογία συνδεσιμότητας, οφείλουν και οι δύο συσκευές να είναι εφοδιασμένες με το τσιπάκι NFC. Δύο είναι στην ουσία οι λειτουργίες της επικοινωνίας κοντινού πεδίου στην καθημερινότητα. 


Η αμφίδρομη επικοινωνία: αυτή περιλαμβάνει δύο συσκευές που μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν η μία στην άλλη. Για παράδειγμα, μπορείς μέσω του NFC να φέρεις δύο συσκευές Android κοντά ώστε να μεταφέρεις δεδομένα όπως οι επαφές σου, φωτογραφίες, βίντεο και συνδέσμους. Η μονόδρομη επικοινωνία: εδώ μια συσκευή, όπως ένα smartphone ή ένα μηχάνημα ανάγνωσης πιστωτικών καρτών, διαβάζει ή γράφει σε ένα τσιπάκι NFC. Όταν φέρεις λοιπόν σε επαφή το τσιπ με τη συσκευή, εκείνη θα διαβάσει τις καταχωρισμένες πληροφορίες, όπως τα passwords. 


Η μικρής εμβέλειας τεχνολογία NFC έχει εξελιχθεί από την παλιότερη τεχνολογία ταυτοποίησης ραδιοκυμάτων RFID και δουλεύει βασικά ως το ένα μέλος μιας ασύρματης σύνδεσης. Μόλις ενεργοποιηθεί από άλλον αισθητήρα (που διαθέτει το αντίστοιχο τσιπάκι), μικροποσότητες δεδομένων (όπως προσωπικά στοιχεία, passwords, τραπεζικοί λογαριασμοί κ.λπ.) μεταφέρονται μεταξύ των δύο κυκλωμάτων σε απόσταση που δεν ξεπερνά όπως είπαμε τα 10 εκατοστά (η εμπειρία υποδεικνύει ότι η συνδεσιμότητα λειτουργεί στα 4-5 εκατοστά). Το NFC καταναλώνει απειροελάχιστες ποσότητες ενέργειας, κάτι που του δίνει το πάνω χέρι συγκριτικά με τα άλλα ασύρματα πρωτόκολλα, όπως το Bluetooth…

Πού και πώς χρησιμοποιείται 


Τα τσιπάκια NFC που φιλοξενούνται στις πιστωτικές κάρτες που πραγματοποιούν ανέπαφες συναλλαγές δεν είναι κάτι καινούριο. Καινούρια είναι η μόδα της περίληψης της συγκεκριμένης τεχνολογίας στα smartphone, κάτι που επαναστατικοποίησε τη λειτουργία της, αφού πλέον όλο το πορτοφόλι μας είναι ψηφιοποιημένο. Κάθε κατασκευαστής λειτουργικών συστημάτων προσφέρει πλέον τη δική του εφαρμογή NFC, στέλνοντας τη λειτουργικότητα της τεχνολογίας στα ύψη. Μέχρι στιγμής, οι χρήστες Android έχουν στα χέρια τους τη μεγαλύτερη γκάμα επιλογών, αφού μπορούν να πραγματοποιούν ανέπαφες ηλεκτρονικές συναλλαγές με το κινητό τους (όπως τα Google Wallet και Samsung Pay).

Ταυτοχρόνως, όσοι έχουν Android ξέρουν ότι μπορούν να μεταφέρουν μεταξύ δύο κινητών φωτογραφίες, επαφές και άλλα δεδομένα κρατώντας απλά κοντά τα δύο τηλέφωνα. Το νέο iPhone6 διαθέτει την αντίστοιχη τεχνολογία NFC, παρά τη φειδωλή χρήση που επιτρέπει μέχρι στιγμής ο κατασκευαστής, περιορίζοντάς τη μόνο σε πληρωμές μέσω Apple Pay. Οι κάτοχοι (Microsoft) Windows Phone θα μπορούν σε λίγο να χρησιμοποιούν το αντίστοιχης λειτουργίας Microsoft Payment, όταν κυκλοφορήσουν τα Windows 10.


Οποιαδήποτε συσκευή κι αν έχει κάποιος, ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες παγκοσμίως, όπως σουπερμάρκετ, ταξί, σταθμοί τρένων και λεωφορείων, ακόμα και καφετέριες και εστιατόρια, υποστηρίζουν το ασύρματο πρωτόκολλο NFC, κάτι που επιτρέπει την ανέπαφη συναλλαγή με το smartphone. Ε, αν στη θέση του smartphone βάλουμε την παλάμη μας, καταλαβαίνουμε τι σου δίνει το εμφυτευμένο τσιπάκι!

Η εποχή που τα τσιπάκια NFC θα αντικαταστήσουν όλες τις κάρτες που κρατάμε στο πορτοφόλι μας δεν είναι μακριά και μιλάμε για τα πάντα: από κάρτες πρόσβασης στη βιβλιοθήκη μέχρι κάρτες εξειδικευμένων αγορών ή επαγγελματικές. Το μέλλον κοντοζυγώνει.


Αυτός που θα σκεφτεί «μα για στάσου, αυτό ακριβώς κάνει και το Bluetooth», έχει απόλυτο δίκιο! Και είναι ακριβώς η σημαντικά λιγότερη ενέργεια που καταναλώνει το πρωτόκολλο NFC το συγκριτικό του πλεονέκτημα, γιατί μια μέρα τα κινητά (ή τα δάχτυλά μας) θα αντικαταστήσουν τα πορτοφόλια μας, οπότε η ζωή της μπαταρίας θα γίνει πιο ζωτικής σημασίας από ποτέ.

Το NFC και οι ασφαλείς ψηφιακές συναλλαγές 


Είπαμε, η μέρα που θα πληρώνουμε τα πάντα με το κινητό μας μόνο μακριά δεν είναι και το NFC είναι εδώ το απόλυτο κλειδί του μέλλοντος. Ειδικά μέσα στο πλαίσιο των ψεγαδιών του συστήματος των πιστωτικών καρτών, καθώς οι παραβιάσεις ασφαλείας είναι καθημερινές, η ώρα έχει φτάσει για μια οριστική λύση που θα ασφαλίζει τις τσέπες μας από ηλεκτρονικούς κλέφτες, απάτες και υποκλοπές.

Ολοένα και περισσότερα καταστήματα λιανεμπορίου σε Ευρώπη και ΗΠΑ εγκαθιστούν μηχανήματα ανέπαφων συναλλαγών με τεχνολογία NFC, κάνοντας τις πληρωμές ευκολότερες και απείρως πιο ασφαλείς. Το πρωτόκολλο NFC εκμεταλλεύεται την περίπλοκη δομή των φορητών πληρωμών (συναλλαγές από κινητό τηλέφωνο κοντολογίς), κάνοντας οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης του απορρήτου εξαιρετικά δύσκολη. Την ίδια στιγμή, για να υποκλέψει κάποιος τα στοιχεία που φυλάσσονται στο τσιπάκι θα πρέπει να βρεθεί εκατοστά κυριολεκτικά δίπλα του, οπότε κάτι θα πάρετε χαμπάρι, δεν μπορεί! Είτε είναι εγκατεστημένο στο κινητό είτε στο χέρι μας, το NFC είναι από τα ασφαλέστερα πρωτόκολλα που διαθέτουμε μέχρι στιγμής…

Άλλες χρήσεις του τσιπ


Όποιος διαθέτει κινητό ή ταμπλέτα συμβατή με NFC (η συντριπτική πλειονότητα πλέον των μοντέλων, δείτε τα όλα εδώ) ή το εμφυτευμένο στο σώμα του τσιπάκι -καμία διαφορά σε επίπεδο χρηστικότητας-, έχει πολλές ακόμα δυνατότητες πρακτικής χρήσης, πέρα από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Υπάρχουν πλέον μια σειρά από τεχνολογικές εφαρμογές που εκμεταλλεύονται την τεχνολογία, όπως οι φακοί Sony QX, που σου επιτρέπουν να τραβήξεις φωτογραφίες και βίντεο και να τις στείλεις κατευθείαν στη βιβλιοθήκη του κινητού σου μέσω NFC.


Ακόμα και παιχνιδομηχανες και φιγούρες δράσης, όπως η Amiibo της Nintendo, η Skylanders η Disney Infinity, κρύβουν τσιπάκι NFC στο εσωτερικό τους, στέλνοντας τη λειτουργικότητα του τσιπ σε αχαρτογράφητα μέχρι τώρα νερά: ξεκλειδώνεις λειτουργίες και μπορείς να χειρίζεσαι την κονσόλα (ή τον ήρωα) με το κινητό σου (και σε λίγο ακόμα και με την παλάμη σου!). Μέχρι και την πρόοδό σου στο παιχνίδι μπορείς να αποθηκεύσεις στο τσιπάκι (high score, πόντους εμπειρίας και εξατομικευμένες ρυθμίσεις) αποκτώντας πρόσβαση στα αποθηκευμένα δεδομένα σου όπου κι αν είσαι.

Το μέλλον του NFC


Η εποχή του μαγικού τσιπ έχει μόλις αρχίσει και τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να την ανακόψει. Η τεχνολογία που φοριέται είναι ένα καλό -και προφανές- σημείο εκκίνησης, καθώς το NFC το συναντάμε ακόμα και σε high-tech κοσμήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες! 


Εκτός από το τσιπ NFC σε κινητά τηλέφωνα, υπάρχουν και ετικέτες NFC και κάρτες (εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, σε μπρελόκ, αυτοκόλλητα, μινιατούρες, κ.λπ.) με διαφορετική χωρητικότητα ή υπό μορφή έξυπνων καρτών σε σχήμα πιστωτικής κάρτας, που παρέχουν πληθώρα πλεονεκτημάτων και πρόσβαση σε εξειδικευμένο περιεχόμενο, όπως για παράδειγμα η ανάγνωση επιπλέον πληροφορίας από διαφημιστικά πόστερ. Που αλλού εφαρμόζονται οι ετικέτες NFC που διαβάζει το τσιπάκι; Στα πάντα! Από πληρωμές, εισιτήρια, διαφήμιση και πελατειακή πίστη μέχρι ανταλλαγή δεδομένων, καταγραφή παρουσίας και έλεγχο πρόσβασης.


Αν και το μέλλον ακούει στο τσιπάκι της xNT, η οποία με 99 δολάρια σου στέλνει ό,τι χρειάζεσαι για να το εμφυτεύσεις στον οργανισμό σου (ακόμα και την ευμεγέθη σύριγγα!) και να ανοιχτείς σε έναν καινούριο θαυμαστό κόσμο, τη διασύνδεση του ανθρώπινου σώματος δηλαδή…

Τελικά


Ο αριθμός των ανθρώπων που πειραματίζονται με το τσιπάκι που αναβαθμίζει το ανθρώπινο σώμα με τη βοήθεια της τεχνολογίας ολοένα και αυξάνεται, αν και οι επικρίσεις των πολέμιων δεν λείπουν, θεωρώντας ότι τέτοια τεχνολογικά βοηθήματα μας φέρνουν κοντύτερα στις μηχανές. Γιατί μπορεί τα έξυπνα εμφυτεύματα να μας κάνουν σχεδόν υπεράνθρωπους, ελέγχοντας με τα χέρια μας κλειδαριές, πραγματοποιώντας συναλλαγές και αποκτώντας πρόσβαση σε κινητά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι ηθικές προεκτάσεις όμως μιας τέτοιας διεύρυνσης των δυνατοτήτων δεν μπορεί να περάσει χωρίς αρκετή πρώτα σκέψη.

Από την άλλη, οι παθιασμένοι υπέρμαχοι της νέας μόδας διατείνονται ότι το ανθρώπινο τσιπάρισμα (που δεν διαφέρει σε κάτι από το τσιπάκι στα κατοικίδια) είναι ένα κομψό υποδερμικό εμφύτευμα που μοιάζει με άλλες παρεμβάσεις που κάνουμε στο σώμα μας, όπως τα τατουάζ και τα σκουλαρίκια, αν και εδώ υπάρχει το ασύγκριτο πλεονέκτημα της διευκόλυνσης της καθημερινότητάς μας. 


Την ίδια στιγμή, η βιοπροσθετική τεχνολογία είναι κάτι καινούριο (ειδικά σε τέτοια χρήση) και οι επιπτώσεις της δεν έχουν ακόμα μελετηθεί σε βάθος. Τι μπορεί να συμβεί δηλαδή όταν οι προσωπικές μας πληροφορίες και τα ιδιωτικά κλειδιά μας βρίσκονται κάτω από το δέρμα μας; Μπορεί να γίνει κάποιος «εικονικό αντίγραφό» μου μέσω μιας απλής χειραψίας; Μπορούν τα ίχνη μου και οι δραστηριότητές μου να με ακολουθούν όπου κι αν πηγαίνω; Και τι θα συμβεί σε περίπτωση υποκλοπής των δεδομένων μου;

Γιατί μπορεί το NFC να επιτρέπει πρόσβαση σε κτίρια, ξεκλείδωμα προσωπικών συσκευών χωρίς τη χρήση κωδικών PIN και είσοδο σε διάφορους τύπους αποθηκευμένων δεδομένων εγγυώμενο την ασφάλεια της συνδεσιμότητας, δεν παύει ωστόσο να είναι κάτι καινούριο και πειραματικό, τουλάχιστον σε επίπεδο εμφυτεύματος. Και ως τέτοιο θέλει την προσοχή του.

Το τσιπάκι NFC είναι αναμφίβολα μια επαναστατική στιγμή στην ιστορία της αλληλεπίδρασης ανθρώπου και μηχανής, αν και η τεχνολογική παρεμβολή στην τελειότερη μηχανή που εμφανίστηκε ποτέ στον κόσμο, το ανθρώπινο σώμα δηλαδή, είναι συζητήσιμο κατά πόσο την αναβαθμίζει ή τη μετατρέπει σε cyborg. Ένα πάντως είναι σίγουρο, το άμεσο μέλλον θα μας εκπλήξει και εδώ.