Σελίδες

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΛΛΩΝ ΜΠΟΦΟΡ !!! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ !!!




Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος 

Επανέρχονται τα σενάρια περί Grexit

Δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο προαναγγέλλουν καταιγίδα πολλών μποφόρ τόσο στην πορεία της ελληνικής οικονομίας όσο και στην γενικότερη πορεία της ευρωζώνης.
Από τον παγίως φιλέλληνα Βαλερύ Ζισκάρ ντ’ Εσταίν, που όμως εισηγείται να περιοριστεί η ευρωζώνη σε έναν πιο περιορισμένο κύκλο βορειο- και κεντρο-ευρωπαϊκών χωρών με κοινές δομές, μέχρι τα χθεσινά δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων γιά ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Αλλά ο μεγαλύτερος κόλαφος για την τεχνητή και ανυπόστατη αισιοδοξία της κυβέρνησης υπήρξε η προχθεσινή έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, που περιλαμβάνει πρωτοφανείς επισημάνσεις, όπως ότι «δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί ένα εθνικό πρόγραμμα για την εποχή μετά το τρέχον μνημόνιο το οποίο ολοκληρώνεται το 2014», ότι όσα έχουν αναγγελθεί έως τώρα για την εποχή μετά το μνημόνιο «επαναλαμβάνουν γενικούς στόχους (ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας κλπ) χωρίς να συνοδεύονται από συγκεκριμένα μέτρα» κι ότι «ό,ποια λύση και αν τελικά επιλεγεί, η έξοδος στις αγορές ή το αγκυροβόλιο του ΕΜΣ (π.χ. μέσω μιας προληπτικής γραμμής πίστωσης ή με απευθείας δανεισμό), θα συνοδεύεται από στενή εποπτεία της ελληνικής οικονομικής πολιτικής, πράγμα που συχνά παραβλέπει η δημόσια συζήτηση».

Σε μία άλλη κοινωνία, που θα διέθετε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, μία τέτοια έκθεση καταπέλτης για την κυβερνητική πολιτική θα οδηγούσε άμεσα σε παραίτηση της κυβέρνησης. Διότι σε απλά ελληνικά η έκθεση αυτή λέει ότι η κυβέρνηση α-πέ-τυ-χε.Και ότι είναι ακατάλληλη να διαχειριστεί σοβαρά εθνικά ζητήματα. 
Επίσης η έκθεση σαφέστατα προβλέπει ότι θα υπάρξει και στο μέλλον «στενή εποπτεία», δηλαδή μνημόνιο και τρόϊκα, μαζί με τα δανεικά που θα συνεχίσουμε να χρειαζόμαστε. Γιατί, απλούστατα, στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και η μακροβιότερη όλων κυβέρνηση Σαμαρά απέτυχαν να πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να καταστήσουν την χώρα δημοσιονομικά βιώσιμη.

Αλλά μάλλον είναι πλέον πολύ αργά γιά νέες εκκινήσεις. 
Η μείζων κρίση της Ευρωζώνης καθιστά πολύ δυσχερή την παραμονή της Ελλάδας σε αυτήν. 
Είτε η Ευρωζώνη θα θεωρήσει την Ελλάδα βαρίδι που πρέπει να πετάξει στην θάλασσα για να διασωθεί ως μία πιό περιορισμένη και ομοιογενή νομισματική ένωση γύρω απο το Βερολίνο, είτε θα αποσυντεθεί η ίδια η Ευρωζώνη, οπότε και πάλι η Ελλάδα θα βρεθεί στο κενό. 
Και στις δύο περιπτώσεις η επιστροφή στην δραχμή είναι μονόδρομος.

Και διερωτάται κανείς: Πέρα από το αρρωστημένο παραλήρημα της μνημονιακής συγκυβέρνησης, υπάρχουν σε αυτόν τον τόπο δυνάμεις που να συνειδητοποιούν την πραγματικότητα και να μπορούν να οργανώσουν μία όσο γίνεται πιό ασφαλή και συστηματική πορεία στην προαναγγελθείσα θύελλα;
Υπάρχουν πρόσωπα που να κατανοούν, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες και την γνωστή ψυχολογική παγίδα του αυτο-εφησυχασμού, ότι η χώρα χρειάζεται υπερεπειγόντως ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και τα κατάλληλα πρόσωπα γιά να το υλοποιήσουν; 
Η κυβέρνηση ασφαλώς ούτε μπορεί ούτε θέλει να το καταλάβει. 
Η αντιπολίτευση τι σκέπτεται;

Πηγή "KontraNews"

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ 300 ΤΖΑΜΙΑ !!! ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ !!!


Η Αυστρία κλείνει 300 τζαμιά ενώ αυξάνονται οι αντιδράσεις κατά του Ισλάμ στην Ευρώπη

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Ένα καινούργιο νομοσχέδιο που προωθείται στην αυστριακή βουλή και σύμφωνα με το οποίο η αυστριακή κυβέρνηση θα προχωρήσει στο άμεσο κλείσιμο περίπου 300 παράτυπων μουσουλμανικών τζαμιών που λειτουργούν στην αυστριακή επικράτεια,
 έχει εξοργίσει την Τουρκία η οποία όμως διαπιστώνει  ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης αυξάνονται με επικίνδυνο ρυθμό οι αντιδράσεις στην ανεξέλεγκτη προώθηση τα τελευταία χρόνια του Ισλάμ, μια εξέλιξη που έχει ήδη δημιουργήσει ποικίλα προβλήματα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της ισλαμικής εφημερίδας, Yeni Şafak, το αυστριακό κόμμα «Νέα Αυστρία» προωθεί στην αυστριακή βουλή ένα καινούργιο νομοσχέδιο που  θα προβλέπει το κλείσιμο 300 τζαμιών που σήμερα λειτουργούν στην Αυστρία,
ενώ θα κόψει κάθε εξωτερική οικονομική επιχορήγηση σε ισλαμικά ιδρύματα. Εκείνο όμως που εξόργισε τους Τούρκους, είναι το σύμφωνα με το νέο αυστριακό νόμο το Κοράνι όταν αναγιγνώσκεται δημόσια στην Αυστρία, θα αναγιγνώσκεται υποχρεωτικά μόνο στην τοπική γερμανική γλώσσα και απαγορεύεται αυστηρά η ανάγνωση του Κορανίου σε άλλη γλώσσα όπως αραβικά ή τουρκικά. 
Αλλά το πιο ενδιαφέρων είναι ότι τον τελευταίο καιρό, όπως σημειώνει και ο τουρκικός τύπος, παρατηρείται μια έντονη αντίισλαμική δραστηριότητα σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Οι βίαιες διαδηλώσεις πριν από λίγες μέρες στην Κολωνία της Γερμανίας κατά των Σαλαφιστών και κατά της προβολής των  ισλαμικών πρότυπων στην καθημερινή ζωή των Γερμανών, καθώς και οι αντιδράσεις κατά της προώθησης του Ισλάμ σε μια σειρά άλλων χωρών όπως το Βέλγιο, Αγγλία ακόμα και πέρα του Ατλαντικού στον Καναδά, σκιαγραφούν ένα άκρως εύφλεκτο τοπίο που έχει αρχίσει να ανησυχεί έντονα τους «σπόνσορες» της προώθησης του Ισλάμ στην Δύση. Φαίνεται πως οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι Δυτικοί, μετά την ψυχρολουσία και το σοκ που υπέστησαν από την εμφάνιση των Τζιχαντιστών και τα φρικτά εγκλήματα τους σε στυλ παράστασης που παρουσιαστήκαν στις ευρωπαϊκές τηλεοπτικές οθόνες, έχουν αρχίσει να αντιδρούν έντονα στην επιβολή των ισλαμικών προτύπων στην καθημερινότητα τους. Παράλληλα συνεχίζεται η μεγάλη κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Δανίας και της Τουρκίας εξ’ αιτίας της απόφασης τουρκικών δικαστηρίων να αφήσουν ελεύθερο τον Δανό υπήκοο, ισλαμιστή Basil Hassan. Ο Basil Hassan που ασπάστηκε το Ισλάμ και ενώ είναι καταζητούμενος από τις δανικές αρχές γιατί είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Δανό συγγραφέα, Lars Hedegard, ο οποίος στα βιβλία του καταγγέλλει με σκληρές φράσεις το Ισλάμ σαν μια βάρβαρη θρησκεία, κατέφυγε στην Τουρκία όπου ζήτησε προστασία από τις τουρκικές αρχές. Μάλιστα ο εν λόγω Δανός κατηγορείται και για άλλες  παράνομες πράξεις και για άμεση σύνδεση του με τους Τζιχαντιστές. Αυτό το έντονα αντί ισλαμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης ενίσχυσαν τελευταία και οι φήμες πως Τζιχαντιστές έχοντας σαν βάση των επιχειρήσεων τους το ισλαμικό στοιχείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επιχειρήσουν να σκορπίσουν δηλητηριασμένα τρόφιμα σε ευρωπαίους καταναλωτές. Μάλιστα στην Γαλλία υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα και με το πρακτορείο Reuter ότι υπάρχουν υπόνοιες πως τα περίφημα τουρκικά κεμπάπ είναι ύποπτα για δηλητηριασμένα κρέατα .
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην Ευρώπη και ενώ οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι έχουν αρχίσει να ξεσηκώνονται κατά της επέκτασης του Ισλάμ, εμείς εδώ στο «Ελλαδιστάν» που έχουμε και το μεγαλύτερο πρόβλημα της καθημερινής εισβολής εκατοντάδων μουσουλμάνων αγνώστου προέλευσης και αγνώστων  προθέσεων, εκστασιαζόμαστε με τις συνεχείς εξαγγελίες για ανέγερση μουσουλμανικών τζαμιών, κέντρων ισλαμικών σπουδών και όλα τα συναφή και ακατανόητα. Ως εδώ και μη παρέκει.!

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

'' ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ '' ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ !!! ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΝΤΑΔΕΣ !!!

Mια καλοστημένη παράσταση των μηχανισμών της κυβερνητικής προπαγάνδας

Ένας καταδρομέας σχολιάζει το "Ψηλά το κεφάλι" και θα προκαλέσει αντιδράσεις
Ένας απόστρατος αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων ο Νίκος Παπαναστάσης μ΄ ένα μικρό κείμενό του σχολιάζει τα όσα έγιναν στην Θεσσαλονίκη με την προτροπή του πιλότου του F 16 , να κρατήσουμε όλοι ψηλά το κεφάλι.
 Ένα κείμενο που είμαστε βέβαιοι ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις αν και πολλά απ΄ όσα επισημαίνει ο κ.Παπαναστάσης είναι πράγματι αυτονόητα.
Γράφει ο
Νίκος Παπαναστάσης
Αντισυνταγματάρχης ε.α.
Αμέσως μετά τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, αναπαράγεται από κάθε ηλεκτρονικό και έντυπο Μ.Μ.Ε., λυσσωδώς το γεγονός της εκφώνησης του «εμψυχωτικού» μηνύματος του πιλότου του ακροβατικού F-16.Όσοι στοιχειωδώς γνωρίζουν τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων,  αντιλαμβάνονται αναμφισβήτητα, ότι η ενέργεια αυτή όχι απλά υλοποιήθηκε με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, αλλά ο χειριστής του F-16, διάβασε το κείμενο κατ’ εντολή της.

Η πράξη του αυτή είναι αυτονόητο, ότι σε καμιά περίπτωση δεν απαλείφει ή δεν υποβαθμίζει τα στοιχεία εκείνα που κατατάσσουν τους πιλότους της Π.Α. στη συνείδηση του λαού μας γενικά, αλλά και τον συγκεκριμένο ειδικότερα, στη σφαίρα των ηρώων, γνωρίζοντας ότι για το προσωπικό των Ε.Δ. η εκτέλεση των διαταγών είναι μονόδρομος. ΑΡΑ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ.

Η ανάγνωση του «εμψυχωτικού» μηνύματος δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια καλοστημένη παράσταση των μηχανισμών της κυβερνητικής προπαγάνδας, που στόχο είχε τη καλλιέργεια ενός απατηλού κλίματος ευφορίας, που ιταμά εκμεταλλεύθηκε την αίγλη συμβόλων την ημέρα της επέτειο του ΟΧΙ. Ενός κλίματος που συνάδει με τις «επιτυχίες» της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, «επιτυχίες» που μέρα με τη μέρα κάνουν αβάσταχτη τη καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων. «Επιτυχίες» που εκτοξεύουν την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη, που οδηγούν στη μετανάστευση και στυγνή εκμετάλλευση εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους νέους. Επιτυχίες που σταθερά μειώνουν το προσδόκιμο επιβίωσης των Ελλήνων, μέσα απ’ την  «επιτυχημένη» εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας.   

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη προτροπή του πιλότου μας «ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ». Ναι,  ψιλά το κεφάλι  για να κοιτάξουμε όμως κατάματα και να φτύσουμε κατάμουτρα,  αυτούς που υλοποιούν απόλυτα επιτυχημένα, τη πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.
Ψηλά το κεφάλι για να παλέψουμε ενωμένοι, να αλλάξουμε τη πολιτική κι όχι τα πρόσωπα, που δυναστεύουν τη ζωή μας.
   

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!! ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!

Ταγματάρχης των καταδρομών χαρίζει το μετάλλιό του σε μαθήτρια με ειδικές ικανότητες στη Νάουσα

Του Θεόδωρου Ελευθεριάδη

Ο Ταγματάρχης  κ.Πανταζής Δημήτρης είναι ένας εξαιρετικά λαμπρός αξιωματικός των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων και ταυτόχρονα ένας εξαιρετικά λαμπρός χαρακτήρας. Για την αφιέρωση του μεταλλίου του από τον 28ο Μαραθώνιο του Ολύμπου, στην αριστούχο και γλυκιά μαθήτρια Μαρία Σιδηροπούλου είχαμε αναφερθεί σε παλιότερο άρθρο μας, την 1η Μαΐου του 2014. το οποίο αξίζει να το θυμηθούμε.
 
«Πάντα ευαίσθητος και κοντά στους συνανθρώπους του ένας ευγενικός και λαμπρός αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, ο φίλος Ταγματάρχης Δημήτρης Πανταζής, που υπηρετεί στην ΙΜΠ και είναι… γαμπρός της Νάουσας! Η έφεση του κ. Πανταζή στον αθλητισμό είναι δεδομένη και ο ίδιος συμμετέχει σε πολλούς αγώνες στίβου της χώρα μας. Ο κ. Πανταζής με αφορμή την παρέλαση της νεαρής μαθήτριας Μαρίας Παπαδοπούλου στο Ολοκαύτωμα της Νάουσας, της αφιερώνει το μετάλλιο του Μαραθωνίου του Ολύμπου, στον οποίο θα συμμετάσχει, με την εξής επιστολή που μας έστειλε. Από μας οι θερμότερες ευχές για ότι το καλύτερο στην καριέρα του Δημήτρη και στην Μαρία να πετάξει ψηλά στη γνώση και την δημιουργικότητα.
 
 
“Αγαπητό eleytheriadhs.blogspot.gr
 
με απόλυτο και ειλικρινή σεβασμό στη νεαρή μαθήτρια, Μαρία Σιδηροπούλου, που κατά την παρέλαση, όλος ο κόσμος της Νάουσας, τη χειροκροτούσε με ένταση και διάρκεια, συγκινήθηκα τόσο που κατευθείαν την πλησίασα για να τη γνωρίσω.
 
Ως ένδειξη αγάπης στην αριστούχο μαθήτρια, θεώρησα ότι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να της αφιερώσω το μετάλλιο του αγώνα ’ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ’, που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ενός δύσκολου και επίπονου για τις ανθρώπινες αντοχές, διάρκειας μέχρι και εννιά ώρες… 
 
Έτσι θα της δείξω πως δεν είναι μόνη της, είναι ΠΙΟ δυνατή από όλους μας, άπλα χρειάζεται να ανοίξει τα φτερά της για να φτάσει πιο ψηλά και από τον Όλυμπο».
 
Σήμερα Δευτέρα 27η Οκτωβρίου του 2014 ο Δημήτρης Πανταζής έκανε πράξη τον λόγο του, παραδίδοντας το μετάλλιο του στην Μαρία, στην γιορτή που διοργάνωσε το 1ο Λύκειο της Νάουσας για την εθνική επέτειο τουΈπους του 1940, παρουσία της μητέρας της και του διευθυντή του Λυκείου κ.Σαμόγλου.
Προσωπικές ευχές στην γλυκιά Μαρία για καλή πρόοδο στην ζωή της και στον Ταγματάρχη κ.Πανταζή να φτάσει ψηλά στην Ιεραρχία των Ενόπλων μας Δυνάμεων, αφού αποδεικνύει καθημερινά το λαμπρό του χαρακτήρος του, τόσο στις θέσεις ευθύνης που αναλαμβάνει στις Ειδικές Δυνάμεις, όσο και στην οικογενειακή του ζωή και την αθλητική του δράση.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΒΙΝΤΕΟ ΟΧΕΤΟΣ: Το Al Jazeera ετοιμάζει την ισλαμιστικη άνοιξη στην Ελλάδα!

Σε μια εποχή που η ανθρωπότητα παρακολουθεί έντρομη τις κτηνωδίες που διαπράττουν τα ισλαμιστικά κτήνη σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο, το μεγαλύτερο φερέφωνο της ισλαμιστικής προπαγάνδας, το δήθεν ανεξάρτητο και αντικειμενικό Al Jazzera, το οποίο χρηματοδοτείται από το Κατάρ, μιλάει για καταπιεσμένους μουσουλμάνους στην Αθήνα…θέτοντας τις βάσεις για το επόμενο επεισόδιο της «ισλαμιστικής άνοιξης».
Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, στη σελίδα AJ+, 
μιλούν μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν διωκόμενοι εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.
Κατηγορούν «με το γάντι» βέβαια, όπως άλλωστε επιτάσσει η σωστή χρήση της προπαγάνδας, το ελληνικό κράτος, επειδή δεν τους έχει κατασκευάσει τζαμί για να προσεύχονται, ενώ ο σχολιαστής αναφέρεται επανειλημμένα στο ρόλο που παίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα, υπονοώντας ότι εκείνη ευθύνεται για το «διωγμό» των μουσουλμάνων.

Βέβαια πουθενά δεν αναφέρεται ότι όλοι οι αυτοί οι «ευσεβείς» πιστοί εισέβαλαν και βρίσκονται παράνομα στη χώρα, πουθενά δεν λέγεται ότι έχουν συστήσει μερικές από τις πιο επικίνδυνες εγκληματικές οργανώσεις και πουθενά εννοείται δεν αναφέρεται ότι ο στόχος τους δεν είναι απλά η δημιουργία ενός επίσημου τζαμιού, αλλά η επιβολή της Σαρία στην Ελλάδα, κοινός πόθος των απανταχού μουσουλμάνων.

Ο «πρωταγωνιστής» σε άπταιστα ελληνικά παριστάνει το θύμα τόσο πειστικά, επαναλαμβάνοντας σκόπιμα τους «κινδύνους» που αντιμετωπίζουν οι μουσουλμάνοι εξαιτίας της έλλειψης ενός επίσημου λατρευτικού χώρου, που ίσως κάποιοι καλοπροαίρετοι να σκεφτούν ότι έχει δίκιο.

Εάν όμως ήθελαν απλά να φτιάξουν ένα «επίσημο» τζαμί ας συγκέντρωναν χρήματα και ας το έφτιαχναν μόνοι τους. Πουθενά δεν είναι υποχρεωμένο το κράτος να τους χτίσει τζαμί, με τα λεφτά των φορολογουμένων. Στις ΗΠΑ οι Έλληνες ομογενείς έφτιαξαν εκκλησίες με δικά τους χρήματα. Πουθενά δεν επιβάρυναν το κράτος που τους υποδέχθηκε. Αυτή η επιμονή αποδεικνύει πως το τζαμί είναι απλά ο Δούρειος Ίππος για την άλωση της ορθόδοξης Ελλάδας.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στο πλάνο με τον Λυκαβηττό και ηχητική υπόκρουση τον ιμάμη να καλεί σε προσευχή τους μουσουλμάνους.

Μία εικόνα που ίσως δεν αργήσει και πολύ να συμβεί στην πραγματικότητα…

olympia.gr

ΟΠΛΟ ΜΑΣ !!! ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΟΣΗΡΗ ΕΠΟΧΗ !!! Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !!!

Διάλυση του κοινωνικού ιστού, αποχαύνωση του λαού με τον “καθημερινό βομβαρδισμό”

Έχουμε το δικαίωμα να είμαστε ‘Ελληνες Ορθόδοξοι;

Αν αυτό το ερώτημα το έκανε κάποιος πριν από τρεις περίπου δεκαετίες, θα τον κοιτούσαν παράξενα μη αντιλαμβανόμενοι τι εννοεί και κάποιοι ίσως να τον θεωρούσαν και… φρενοβλαβή. Από τότε φαίνεται πως πέρασαν πολλοί «αιώνες».
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Από τότε που εκείνος ο περίφημος τέως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο πολύς Χένρι, (που φαίνεται πως… ξέχασε να αποδημήσει εις Κύριον όπου θέλει δεν θέλει κάποτε θα δώσει απολογισμό των έργων του), είχε δηλώσει πως θα πρέπει να εξαφανίσουμε τις ελληνικές πολιτιστικές και θρησκευτικές αξίες, άρχισε να εφαρμόζεται ένα μεγάλο σχέδιο αποταύτισης μας που την αποκορύφωση του την βλέπουμε σήμερα. Το σχέδιο αυτό κλήθηκαν να το υλοποιήσουν μιας σειρά απο πολιτικούς προδότες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν βρει σαν πολύτιμο στήριγμα και σύμμαχο στις προδοτικές τους επιλογές και την επίσημη εκκλησιαστική ιεραρχία, (βλέπε πρόσφατη δήλωση του υπουργού Παιδείας κ Λομβέρδου και νομικού υποστηριχτή της διαβολικής και παράνομης σε πολλές χώρες αίρεσης των Scientology, ότι η πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία βασίζουν μαζί σε πλήρη σύμπνοια στην …ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας).
Το σχέδιο άρχισε να εφαρμόζεται με δειλά βήματα ακόμα απο την δεκαετία του εβδομήντα. Ο τότε και επίσημα αρχιμασόνος πρωθυπουργός, έκανε τις ολέθριες  μεταρρυθμίσεις στην παιδεία που άρχισε να παίρνει τον μεγάλο της κατήφορο. Κατάργησε τα αρχαία ελληνικά και το πολυτονικό και η ελληνική ταυτότητα έχανε ένα μεγάλο και βασικό συστατικό της χάριν της «προόδου» και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της. Στη συνέχεια όταν εισήρθαμε πανηγυρικά στην ευρωπαϊκή οικογένεια, της οποίας το έμβλημα με τα δώδεκα αστέρια μας θυμίζει αυθόρμητα την πόρνη της Αποκάλυψης, το σχέδιο άρχισε να προχωρεί με αργούς στην αρχή ρυθμούς και με μεγάλη επιτάχυνση στη συνέχεια. Από την δεκαετία του ογδόντα μια πολιτική σοσιαλιστική παράταξη που επαγγέλονταν την ανάστατη της χώρας, εδραίωσε ένα σύστημα που υπήρχε και πριν αλλά τώρα αυτό γίνονταν η επίσημη λεηλασία του κρατικού κορβανά και το δημόσιο εδραιώθηκε όσο ποτέ πριν σαν ένα κομματικό υποχείριο των εκάστοτε κυβερνητικών αρχών. Παράλληλα ένας αλλοπρόσαλλος αρχιεπίσκοπος, που από την μια είχε το προτέρημα να ξεσηκώνει τον κόσμο ενάντια σε νεοταξικά νομοσχέδια, όπως αυτό της απάλειψης του θρησκεύματος, στη συνέχεια όμως τον εγκατέλειπε στην τύχη του, (ενώ έκανε και το φοβερό και ασυγχώρητο λάθος να επιτρέψει στον παγκόσμιο αρχιαιρεσιάρχη και από τους ηγέτες της Νέας Τάξης, τον πάπα της Ρώμης, να έρθει και να μολύνει με την παρουσία του τα χώματα της ορθόδοξης Ελλάδας), ακύρωσε με την όλη στάση του ένα σοβαρό ανάχωμα αντίστασης.
Από εκεί και πέρα τελέστηκε η μεγάλη σύζευξη σε μια αρμονική προδοσία της πολιτικής και εκκλησιαστής ηγεσίας για την καταστροφή της ελληνορθόδοξης ταυτότητας του ελληνικού λαού. Ο σημερινός πολιτικός ηγέτης της χώρας, είναι αυτός που άνοιξε από τις αρχές του 1990 τα σύνορα και άρχισε η μεγάλη εισβολή των ξένων, κυρίως μουσουλμανικών στοιχείων, που την δεκαετία του 2000 και πιο πολύ την τρέχουσα δεκαετία έχει λάβει την μορφή ασύλληπτης χιονοστιβάδας που απειλεί πλέον να αλλοιώσει οριστικά και επιθανάτια την πληθυσμιακή δομή της πατρίδας μας χωρίς καμία αντίδραση. Μια σειρά αντιχριστιανικών και αντεθνικών νομοσχεδίων επιβλήθηκαν από την πολιτική κλίκα και επικροτηθήκαν από την εκκλησιαστική ιεραρχία που έχει συνταχτεί απόλυτα με τους πρωτεργάτες της εξόντωσης της ταυτότητας μας. Προώθηση της φυσικής ανωμαλίας με νόμο, κατάργηση της ελληνορθόδοξης αποκλειστικότητας μας κατοχυρωμένη και συνταγματικά, προώθηση με διάφορους νόμους ενός Ισλάμ σαν τον καλύτερο τρόπο της νόθευσης κάθε εθνικοθρησκευτικής ακεραιότητας μας και συνάμα με όλα αυτά διάλυση του κοινωνικού ιστού, αποχαύνωση του λαού με τον καθημερινό βομβαρδισμό κατευθυνόμενων προδοτικών ΜΜΕ.
Σήμερα φτάσαμε στο σημείο αποκορύφωμα όπου όποιος δηλώνει πως εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα και Ορθόδοξο να χαρακτηρίζεται ρατσιστής, φασίστας και …χρυσαυγίτης, (από μια πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Μέγα στις 22 Οκτωβρίου). Όποιος αντιτίθεται στην εισαγωγή του Ισλάμ στην Ανωτάτη Θεολογική σχολή της Θεσσαλονίκης πάλι να θεωρείται φασίστας, ρατσιστής και εχθρός της «προόδου» της χώρας μας. Όποιος δεν πιστεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το σύγχρονο χάλι και κατάντημα της και στις μέχρι σήμερα στρατηγικές συμμαχίες μας που μας ξεπούλησαν σε κάθε εθνική κρίση, θωρείται επικίνδυνος και θα πρέπει να εξοβελίζεται στο περιθώριο και να καταδικάζεται στην αφάνεια και το χειρότερο στην οικονομική καταστροφή του.  Παράλληλα η προετοιμασία για την τελική επίλυση, βλέπε ξεπούλημα όλων των εθνικών θεμάτων, έχει ήδη γίνει και τώρα δεν απομένει παρά το τελευταίο βήμα, Αλήθεια ποια σοβαρή χώρα που σέβεται την ύπαρξη της, θα στέκεται «στήλη άλατος» όταν βλέπει να παραβιάζονται σχεδόν καθημερινά τα σύνορα της, είτε θαλάσσια, είτε αέρος, και να ασχολείται με το… «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» ;  Προσέξτε λοιπόν μην τυχόν και δηλώσετε σε δημόσιο χώρο πως εξακολουθείτε να θεωρείται τον εαυτό σας σαν Έλληνα και ακόμα περισσότερο σαν πιστό Ορθόδοξο!
Αλήθεια φτάσαμε μέχρι εδώ ; Ως πότε θα ανεχόμαστε την αυτοκαταστροφή μας από μια ομάδα μειοδοτών και από μια ιεραρχία αποστατών ποιμένων που εναγκαλίζεται με όλη αυτή την μειοδοσία ; Ως εδώ και μη παρέκει! Καιρός να συμμαζευόμαστε, να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να ξεσηκώσουμε καινούργιους Καποδιστρίες. Δόξα τον Παντοδύναμο υπάρχουν και σήμερα πολλοί. Το δικαίωμα να είμαστε και να δηλώνουμε δημόσια Έλληνες Ορθόδοξοι, μας το έχουν πλήξει, μας το έχουν τραυματίσει, αλλά κανείς δεν θα μπορέσει, όσο υπάρχουμε, να μας το εξαφανίσει ολοκληρωτικά.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΖΗΤΩ !!! Η 28 η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 !!! ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!!


ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΤΕ !!! ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΚΑΛΠΑΚΙ-ΠΙΝΔΟΣ-ΑΛΒΑΝΙΑ 1940-1941

Η ΜΑΧΗ   
 Μετά την κατάληψη της Αλβανίας από τα στρατεύματα του Μουσολίνι το 1939 ο κίνδυνος επίθεσης της Ιταλίας εναντίον της Ελλάδας ήταν πλέον ορατός. Από την άνοιξη του 1940 οι ιταλικές προκλήσεις άρχισαν να πυκνώνουν, με κορύφωση τον τορπιλισμό του εύδρομου «Ελλη» στις 15 Αυγούστου 1940 στο λιμάνι της Τήνου. 
Ο Ιωάννης Μεταξάς, αμφιταλαντευόμενος ανάμεσα στα φιλογερμανικά αισθήματά του και στις διπλωματικές δεσμεύσεις του απέναντι στους Βρετανούς, επέμενε στην ουδετερότητα της Ελλάδας και προτιμούσε να αγνοεί τις προκλήσεις.
Στο ιταλικό τελεσίγραφο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με το οποίο ο Μουσολίνι απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση των ιταλικών στρατευμάτων από το ελληνικό έδαφος και τον έλεγχο στρατηγικών σημείων της χώρας, ο Μεταξάς, αντιλαμβανόμενος επιτέλους τα αισθήματα της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων, αντέτεινε το θρυλικό «Οχι». 
Η ιταλική επίθεση 

Η απόφαση του Μουσολίνι να επιτεθεί εναντίον της Ελλάδας ελήφθη στις 15 Οκτωβρίου σε συμβούλιο με τους επιτελείς του και κυρίως με τον υπουργό Εξωτερικών και σύζυγο της κόρης του Γκαλεάτσο Τσιάνο, ο οποίος είχε μεγάλη ανυπομονησία για την έναρξη των εχθροπραξιών εναντίον της Ελλάδας επειδή θεωρούσε ότι αυτός ήταν «ο δικός του πόλεμος», όπως έλεγε. Το οριστικό επιχειρησιακό σχέδιο με την ονομασία «Emergenza G» προέβλεπε κατάληψη όλης της Ελλάδας σε δύο φάσεις: η πρώτη περιελάμβανε επίθεση για την κατάληψη της Ηπείρου με ταυτόχρονες αποβάσεις σε Κέρκυρα, Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο και στη συνέχεια κατάληψη του Αμβρακικού. Μετά την επιτυχία της πρώτης φάσης θα ξεκινούσε η δεύτερη με στόχο τη Θεσσαλία, απ' όπου οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα προχωρούσαν προς Αρτα, Λαμία, Αταλάντη, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Αθήνα και μετά προς Κόρινθο, Πελοπόννησο και Κρήτη. Το όνειρο του Ντούτσε θα ολοκληρωνόταν με την κατάληψη της Φλώρινας, της Καστοριάς και της Θεσσαλονίκης με ορμητήριο την Κορυτσά. 
Παρά τον στρατό 105.000 ατόμων που οι Ιταλοί είχαν στείλει στην Αλβανία, τις περίφημες μεραρχίες με τα ονόματα ιταλικών πόλεων («Βενέτσια», «Φεράρα», «Σιένα», «Πάρμα», «Αρέτσο» κτλ.), την 131η Μεραρχία Τεθωρακισμένων, τους τρομερούς «Κενταύρους» ή την 3η Μεραρχία Αλπινιστών, την περίφημη «Τζούλια», καθώς και τα υπερσύγχρονα για την εποχή τους αεροπλάνα, το όνειρο του Μουσολίνι μεταβλήθηκε σε εφιάλτη. 
Προτού ακόμη εκπνεύσει η διορία του τελεσιγράφου της 28ης Οκτωβρίου οι ιταλικές δυνάμεις είχαν διαβεί τα ελληνοαλβανικά σύνορα και είχαν εισβάλει στο ελληνικό έδαφος καταλαμβάνοντας Φιλιάτες και Κόνιτσα και προχωρούσαν προς το Μέτσοβο για να αποκόψουν την Ηπειρο από τη Θεσσαλία. Αν οι Ιταλοί είχαν επιτύχει σε αυτή τη φάση, ίσως η έκβαση του ελληνοϊταλικού πολέμου να ήταν διαφορετική. 
Η Ελλάδα απέναντι στην ιταλική υπεροπλία ήταν ουσιαστικά απροετοίμαστη. Το μοναδικό εφόδιό της στην πραγματικότητα ήταν το υψηλό φρόνημα και η ομοψυχία των πολιτών της. Η επιστράτευση εξελίχθηκε σε αληθινό πανηγύρι, άρματα μάχης όμως δεν υπήρχαν ούτε μεταγωγικά. Τα αεροπλάνα ήταν παλιά, σχεδόν άχρηστα, και τα λιγοστά αεροδρόμια εντελώς ανεπαρκή. Οσο για τον εξοπλισμό, υπήρχαν ελλείψεις ακόμη και στα πιο αναγκαία εφόδια. Ωστόσο οι Ελληνες ήταν αποφασισμένοι να πολεμήσουν τον εχθρό. Πρώτος στόχος της ιταλικής επίθεσης ήταν η Ηπειρος και η Πίνδος. Εκεί τις πρώτες ημέρες του πολέμου αντιστάθηκαν ηρωικά η VIII Μεραρχία με διοικητή τον στρατηγό Χαράλαμπο Κατσιμήτρο και το Απόσπασμα Πίνδου υπό τις διαταγές του συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Δαβάκη. 
Η μάχη στο Καλπάκι 
Ο Κατσιμήτρος είχε αναλάβει την VIII Μεραρχία το 1938 και, αδιαφορώντας για τις αμφιταλαντεύσεις και τις πολιτικές ισορροπίες της Αθήνας, πίστευε ότι αν γινόταν ιταλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας αυτή θα ξεκινούσε από την Αλβανία και επομένως η Ηπειρος θα ήταν ο πρώτος στόχος. Ετσι, αξιοποιώντας με θαυμαστό τρόπο τις μικρές πιστώσεις που του δόθηκαν από την Αθήνα τον Απρίλιο του 1939 και με την εθελοντική εργασία των ντόπιων κατοίκων, ο στρατηγός ετοιμάστηκε να υποδεχθεί τους εισβολείς: έστησε πρόχειρα αντιαρματικά εμπόδια, κατασκεύασε πολυβολεία σε καίρια σημεία και σταυροδρόμια και έκρυψε τα λιγοστά πυροβόλα του σε ορεινές σπηλιές. 
Τις πρώτες ημέρες του πολέμου οι Ιταλοί είχαν μερικές επιτυχίες, πολύ μικρές είναι αλήθεια σε σχέση με την ετοιμοπόλεμη υπεροχή τους έναντι των Ελλήνων. Το μέτωπο άνοιξε από τον Γράμμο ως το Ιόνιο. Το σχέδιο του στρατηγού Σεμπαστιάνο Βισκόντι Πράσκα, ανωτάτου διοικητή των στρατευμάτων στην Αλβανία, ήταν σχετικά απλό: στο μισό μέτωπο, από το Λεσκοβίκι ως τα γιουγκοσλαβικά σύνορα, οι μεραρχίες «Πάρμα», «Βενέτσια», «Πιεμόντε» και «Αρέτσο» θα κρατούσαν την άμυνα. Στο άλλο μισό του μετώπου, από το Λεσκοβίκι ως τη θάλασσα, θα γινόταν η επίθεση με τις μεραρχίες «Τζούλια», «Φεράρα», «Κένταυροι» και «Σιένα». Η μεραρχία «Τζούλια», αφού θα κατελάμβανε την Πίνδο και θα έκοβε την επικοινωνία ανάμεσα στη Μακεδονία και στην Ηπειρο, θα έφθανε στο Μέτσοβο και θα προχωρούσε για να καταλάβει τα Γιάννενα. 
Ετσι το μέτωπο που έπρεπε να υπερασπιστεί η μεραρχία του Κατσιμήτρου εκτεινόταν από την Ηγουμενίτσα ως τις δυτικές πλαγιές της Πίνδου. Με διορατικότητα ο στρατηγός αποφάσισε ότι η αποφασιστική μάχη εναντίον της προέλασης των Ιταλών θα έπρεπε να δοθεί στα στενά του Καλπακίου (Ελαίας). Πίστευε ότι εκεί θα στρεφόταν η κύρια επίθεση των Ιταλών, δεδομένου ότι το Καλπάκι ήταν η κυριότερη δίοδος προς τα Γιάννενα. Με το σχέδιο αυτό δεν συμφώνησαν το Γενικό Επιτελείο Στρατού και ο στρατάρχης Αλέξανδρος Παπάγος, αλλά ο Κατσιμήτρος ήταν πεισματάρης και επέμεινε στην άποψή του. 

Στις 5.30 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου, σκοτάδι ακόμη, οι άνδρες τμημάτων της VIII Μεραρχίας είδαν απέναντί τους να ανάβουν χιλιάδες φλογίτσες και αμέσως μετά να σκάνε οβίδες που τίναζαν στον αέρα τα οχυρωματικά έργα του στρατηγού. Οι Ιταλοί είχαν ξεκινήσει με τον «φραγμόν πυρός» ο οποίος προηγείται της επίθεσης. Αμέσως μετά ακούστηκαν οι ερπύστριες των τεθωρακισμένων αρμάτων, των «Κενταύρων», το κροτάλισμα των πυροβόλων και οι πεζικάριοι της «Σιένα» και της «Φεράρα» ξεχύθηκαν σε πυκνούς σχηματισμούς. Με το χάραμα της πρώτης ημέρας του πολέμου από τις βάσεις στην Αλβανία άρχισαν να απογειώνονται τα ιταλικά αεροπλάνα και να βομβαρδίζουν την Ηπειρο. Μπροστά σε αυτή την τρομερή επίθεση οι άνδρες του Κατσιμήτρου αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν προς την κύρια γραμμή άμυνας, δηλαδή το Καλπάκι. 
Την 1η και στις 2 Νοεμβρίου οι Ιταλοί επιχείρησαν να μπουν στα στενά του Καλπακίου. Οι Ελληνες όμως ήταν αποφασισμένοι να μην τους αφήσουν να περάσουν. Το πρωί της 2ας Νοεμβρίου τα ιταλικά βομβαρδιστικά εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση. Βομβάρδισαν ακόμη και τα Γιάννενα σκοτώνοντας αμάχους. Το μεσημέρι με έναν «φραγμό πυροβολικού» οι Ιταλοί επιτίθενται με μεγάλες δυνάμεις στο Καλπάκι. Ο Κατσιμήτρος όμως με τους άνδρες του τούς περιμένει. Η ιταλική επίθεση καθηλώθηκε από τα πυρά του ελληνικού πυροβολικού και πεζικού. Ωστόσο οι Ιταλοί με τη βοήθεια ενός τάγματος Αλβανών κατέλαβαν το ύψωμα της Γκραμπάλας, το οποίο, μολονότι βρισκόταν εκτός της αμυντικής περιμέτρου του Καλπακίου, ήταν στρατηγικά απαραίτητο για την έκβαση των επιχειρήσεων γιατί δέσποζε των στενών. Τα ξημερώματα της επομένης το ύψωμα ανακαταλήφθηκε από τους Ελληνες, αλλά μετά από λίγο το ξαναπήραν οι Ιταλοί και μετά πάλι το κατέκτησαν οι Ελληνες. Αυτές οι «καντρίλιες» Ελλήνων και Ιταλών στην Γκραμπάλα συνεχίστηκαν ώσπου έληξε η μεγάλη μάχη στο Καλπάκι. 
Στις 3 Νοεμβρίου από τα προκεχωρημένα παρατηρητήρια της VIII Μεραρχίας στάλθηκε στον Σταθμό Διοικήσεως το μήνυμα ότι «εχθρική φάλαγξ αρμάτων εκκινεί επί της οδού από Δολιανά προς Καλπάκι». Πράγματι, μοιρασμένοι σε δύο φάλαγγες, 30 αρμάτων η μία και 50 αρμάτων η άλλη, οι «Κένταυροι» εφόρμησαν πλησιάζοντας σε απόσταση βολής από τους ταμπουρωμένους Ελληνες που τους περίμεναν. 
Οι πρώτες ομοβροντίες από τα ελληνικά πυροβόλα αιφνιδίασαν τους Ιταλούς, οι οποίοι στη συνέχεια δέχθηκαν την επίθεση του «αντιαρματικού συγκροτήματος», το οποίο απετελείτο από τέσσερα αντιαρματικά όλα κι όλα. Εννέα τεθωρακισμένα άρματα των «Κενταύρων» αχρηστεύονται. Ορθιοι έξω από τα χαρακώματα οι έλληνες στρατιώτες αλάλαζαν «Αέρααα!», ιαχή που πρωτακούστηκε στο Καλπάκι και έμελλε να τρομοκρατεί τους αντιπάλους καθ' όλη τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου. 
Ως τις 8 Νοεμβρίου οι Ιταλοί έκαναν πολλές σφοδρές προσπάθειες να καταλάβουν το Καλπάκι και να περάσουν από εκεί. Δεν τα κατάφεραν όμως και στις 9 Νοεμβρίου το πήραν απόφαση ότι το μέτωπο στο Καλπάκι δεν σπάει και υποχώρησαν. Η άρτια σχεδιασμένη επίθεση των Ιταλών εναντίον της Ηπείρου είχε αποτύχει εντελώς. 
Η μάχη της Πίνδου 

Αλλά το κρίσιμο πρόβλημα της ελληνικής αντίστασης στην επίθεση των ιταλικών στρατευμάτων ήταν η Πίνδος. Οι λιγοστοί άνδρες του Αποσπάσματος Πίνδου με διοικητή τον Δαβάκη ήταν εντελώς ανεπαρκείς για να υπερασπιστούν ένα μέτωπο 70 χιλιομέτρων, από την Κόνιτσα ως το Επταχώρι όπου βρισκόταν και ο Σταθμός Διοικήσεως. 
Ο Δαβάκης ήταν καινούργιος στην περιοχή. Είχε αναλάβει τη διοίκηση του τομέα της Πίνδου μόλις δύο μήνες πριν και είχε υπό τις διαταγές του όλα κι όλα τρία τάγματα ή μάλλον δύο, αφού το ένα, στις 28 Οκτωβρίου, βρισκόταν καθ' οδόν προς το Επταχώρι από τον Πεντάλοφο. Ετσι, όταν τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου εμφανίστηκαν οι αλπινιστές της μεραρχίας «Τζούλια», σε ένα μέτωπο από τον Γράμμο ως την Κόνιτσα, ο Δαβάκης, εκτός από το πεζικό, διέθετε μόνο έξι διμοιρίες πυροβολικού, ελάχιστα πολυβόλα στους λόχους και ακριβώς μιάμιση ορεινή πυροβολαρχία. Είχε επίσης και δύο σωλήνες όλμων, χωρίς όμως βλήματα, μια και τους όλμους τους μετέφερε το τάγμα που ερχόταν από τον Πεντάλοφο στο Επταχώρι. 
Οι ειδήσεις που έφθαναν στο Επταχώρι ήταν απελπιστικές: Τα λιγοστά φυλάκια προκάλυψης που είχε ο Δαβάκης δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον εχθρό, ο οποίος προχωρούσε ακάθεκτος στη διείσδυσή του στην Πίνδο. Τι μπορούσαν να κάνουν οι λίγοι αυτοί στρατιώτες, εκ των οποίων μάλιστα οι περισσότεροι έβλεπαν για πρώτη φορά πόλεμο; Ο Δαβάκης κρατώντας την ψυχραιμία του προσπάθησε να εμψυχώσει τους άνδρες του λέγοντάς τους ότι σε λίγο θα έφθαναν ενισχύσεις. Ωστόσο τις τρεις επόμενες ημέρες (29, 30 και 31 Οκτωβρίου) οι Ιταλοί έμοιαζαν αήττητοι: Από το βόρειο μέρος του μετώπου προσπαθούσαν να ανοίξουν δίοδο προς την Καστοριά, στο κέντρο το 8ο Σύνταγμα της «Τζούλια» ήθελε να περάσει ανάμεσα στον Γράμμο και στον Σμόλικα προς το Κεράσοβο και τη Σαμαρίνα και στα νότια το 9ο Σύνταγμα βάδιζε προς τη Βωβούσα για να φθάσει από εκεί στο Μέτσοβο. Ο Δαβάκης ήξερε ότι μόνο η έγκαιρη άφιξη ενισχύσεων μπορούσε να ανακόψει την προέλαση των Ιταλών και να αποτρέψει την κατάρρευση του μετώπου. Με τις λιγοστές δυνάμεις του προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο ούτως ώστε να φθάσουν οι ενισχύσεις. 

Και, σαν πραγματικό θαύμα, χωρίς μεταγωγικά μέσα, με πεζοπορία ατέλειωτων ωρών, νηστικοί και άυπνοι έφθασαν στις 3 Νοεμβρίου στο Επταχώρι οι άνδρες της Ι Μεραρχίας Πεζικού της V Ταξιαρχίας Πεζικού ενώ ολόκληρη η Μεραρχία Ιππικού είχε αποστολή να ανακόψει την προέλαση των Ιταλών προς το Μέτσοβο. Σημαντικότατη βοήθεια στον αγώνα κατά των Ιταλών στην Πίνδο πρόσφεραν οι γυναίκες των γύρω χωριών. Με απαράμιλλο θάρρος και υπεράνθρωπη προσπάθεια κάλυπταν τις ελλείψεις του στρατού σε μεταγωγικά. Μέσα από δύσβατα μονοπάτια, κουβαλώντας στην πλάτη τους κάσες με πυρομαχικά και όπλα, ανέβαιναν στις βουνοκορφές για να δώσουν τα εφόδια στους μαχομένους. 
Στο μεταξύ οι ιταλικές δυνάμεις είχαν ήδη καταλάβει τη Σαμαρίνα και τη Βωβούσα και απείχαν μόλις έξι ώρες με τα πόδια από το Μέτσοβο, το οποίο, αν το έπαιρναν, θα έκοβε την Ελλάδα στα δύο. 
Στις 3 Νοεμβρίου ωστόσο οι Ιταλοί κατάλαβαν ότι οι νίκες τους ήταν πρόσκαιρες. Τα τμήματα της «Τζούλια» που είχαν προωθηθεί από το Κεράσοβο προς τη Σαμαρίνα αποκόπηκαν. Προσπάθησαν να ξεφύγουν προς τα Γρεβενά και, όταν συνειδητοποίησαν ότι η δίοδος φυλασσόταν από την Ταξιαρχία Ιππικού, εξαπέλυσαν εναντίον της μια τρομερή επίθεση. Οι ιππείς κινδύνεψαν να αποδεκατιστούν αν δεν επενέβαινε την κατάλληλη στιγμή η μικρή, εξαθλιωμένη αλλά ηρωική Ελληνική Αεροπορία. Την ίδια ημέρα η Ταξιαρχία Ιππικού μπήκε θριαμβευτικά στη Σαμαρίνα. Την επομένη τμήματα της Ι Μεραρχίας Πεζικού ανακατέλαβαν τη Βωβούσα. Ο δρόμος προς το Μέτσοβο είχε αποκοπεί για τους Ιταλούς, οι οποίοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν όπως όπως. Ο μόνος δρόμος που τους απέμενε ήταν η οπισθοχώρηση. 
Τις επόμενες ημέρες το σφυροκόπημα των Ιταλών από τους Ελληνες συνεχίστηκε και στις 10 Νοεμβρίου τα ράκη της υπερήφανης «Τζούλια» σύρθηκαν προς την Κόνιτσα όπου τους περίμενε η μεραρχία «Μπάρι», η οποία αρχικά προοριζόταν για την κατάκτηση της Κέρκυρας αλλά το ιταλικό Επιτελείο αποφάσισε να τη στείλει στην Κόνιτσα για να αντιμετωπίσει το φιάσκο των πρώτων ημερών του πολέμου. 
Η ελληνική προέλαση στην Αλβανία 
Εξαλλος ο Μουσολίνι από την αποτυχία των ιταλικών δυνάμεων αντικατέστησε στη διοίκηση των στρατευμάτων της Αλβανίας τον στρατηγό Πράσκα με τον υφυπουργό Στρατιωτικών Σοντού. Στο μεταξύ ο ελληνικός στρατός, αφού πέταξε τους Ιταλούς έξω από τα σύνορά μας, άρχισε να προελαύνει μέσα στο αλβανικό έδαφος και να καταλαμβάνει τη μία πόλη μετά την άλλη: Κορυτσά (22 Νοεμβρίου), Πόγραδετς (30 Νοεμβρίου), Πρεμετή (3 Δεκεμβρίου), Αγιοι Σαράντα (6 Δεκεμβρίου), Αργυρόκαστρο (8 Δεκεμβρίου), Χιμάρα (22 Δεκεμβρίου), Κλεισούρα (10 Ιανουαρίου 1941). 
Το αποτέλεσμα ήταν η καθήλωση 27 ιταλικών μεραρχιών στην Αλβανία από 16 ελληνικές μεραρχίες και η επέκταση των ελληνικών συνόρων 60 χιλιόμετρα μέσα στο αλβανικό έδαφος. Ο Μουσολίνι στην απελπισία του άλλαξε και πάλι τον στρατιωτικό διοικητή της Αλβανίας επιλέγοντας τον στρατηγό Καμπαλέρο, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού. 
Οι νίκες αυτές του ελληνικού στρατού εναντίον των Ιταλών στάθηκαν βαρύ πλήγμα για τον άξονα Βερολίνου - Ρώμης. Ο Χίτλερ θέλοντας να βοηθήσει τον σύμμαχό του υπέγραψε εντολή επίθεσης κατά της Ελλάδας στις 13 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το σχέδιο της επίθεσης εναντίον της Σοβιετικής Ενωσης. Ο Μουσολίνι χολωμένος από την αποτυχία του να κατακτήσει την Ελλάδα κάνοντας έναν απλό περίπατο, όπως είχε ελπίσει, σχεδίαζε τώρα να εξαπολύσει την περίφημη «εαρινή επίθεση» για να συντρίψει επιτέλους τον ελληνικό στρατό. 
Στο μεταξύ στις 29 Ιανουαρίου 1941 πέθανε ο Μεταξάς και διάδοχός του ορίστηκε από τον βασιλιά Γεώργιο Β' ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Κορυζής, ο οποίος δεν φάνηκε και τόσο επαρκής για να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση και τον ορατό πλέον κίνδυνο της γερμανικής εισβολής. Στο μέτωπο, λόγω και του χειμώνα ο οποίος ήταν δριμύς, επικρατούσε στασιμότητα. Το κυριότερο ωστόσο πρόβλημα ήταν οι τεράστιες ελλείψεις σε εφόδια και η υπερβολικά συντηρητική τακτική του Γενικού Στρατηγείου. Παρ' όλες όμως τις δυσκολίες ο ελληνικός στρατός ετοιμαζόταν και αυτός να αντικρούσει την «εαρινή επίθεση» του Μουσολίνι. 

Οι ιταλικές δυνάμεις ήταν συντριπτικά υπέρτερες και ο εξοπλισμός τους ήταν ασύγκριτα αρτιότερος από των ελληνικών. Οι Ιταλοί, π.χ., είχαν 27 τάγματα πεζικού και οι Ελληνες μόνο 13. Οι Ιταλοί διέθεταν 120 πυροβόλα και οι Ελληνες μόλις 52. Επίσης τα ιταλικά στρατεύματα είχαν βοήθεια από 300 τελευταίου τύπου αεροσκάφη ενώ η Ελληνική Αεροπορία ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Για να τονώσει το ηθικό του στρατού του ο Μουσολίνι αποφάσισε να πάει στην Αλβανία και να παραστεί ο ίδιος, επικεφαλής κλιμακίου αξιωματούχων της κυβέρνησής του, στην εξαπόλυση της μεγάλης επίθεσης εναντίον αυτών των αναιδών Ελλήνων που δεν τον άφηναν να αποδείξει στον Χίτλερ το πόσο σπουδαία στρατεύματα είχε και αυτός. Η επίθεση των Ιταλών εναντίον των Ελλήνων στην Αλβανία άρχισε το πρωί της 9ης Μαρτίου 1941 και κράτησε ως τις 20 Μαρτίου χωρίς οι Ιταλοί να επιτύχουν τους στόχους τους. 
Τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνες τις ημέρες τα περιγράφει με τον απαράμιλλο τρόπο του ο Γιάννης Μπεράτης στο Πλατύ ποτάμι
«Η μεγάλη ανοιξιάτικη επίθεση της 10ης Μαρτίου, όπως τη λέγαμε εμείς, που τόσο διθυραμβικά την προαναγγέλνανε τόσον καιρό και που σ' αυτήν στήριζαν τις ύστατες ελπίδες τους, είχε αρχίσει - πραγματικά φοβερή. Το πολεμικό τους υλικό ήταν άφθονο και το ρίχνανε αφειδώς. Το δικό μας γλίσχρο, αγωνιώδες, προβληματικό, μα σε κάθε ελληνικό στήθος είχε ριζώσει μια βουβή αμετάκλητη απόφαση: "Δεν θα περάσουν". 
Εδώ και δυο-τρεις ώρες πιο πίσω από τις πρώτες γραμμές, η βοή της ακατάπαυτης μάχης μάς ερχότανε σαν ένα βαρύ, μόνιμο, χωρίς καμιά διακοπή, εξακολουθητικό μπουμπουνητό. Πίσω απ' το βουνό οι λάμψεις φωτίζανε τη νύχτα εκτυφλωτικά τον βαρυσυννεφιασμένο ουρανό, κ' οι νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές, σε μας και στον αποκάτω μας δρόμο όπου πέρναγαν εσπευσμένως όλες οι εφοδιοπομπές μας, δεν παύανε μια στιγμή. 
Μα μ' αυτά τα Υ.Α. που τους πιάναμε κάθε στιγμή με τα μηχανήματά μας υποκλοπής,μ' αυτά τα συνεχή ραδιοτηλεφωνήματα και τα τηλεγραφήματά τους,παρακολουθούσαμε και βλέπαμε καλά την κατάστασή τους: Τις απεγνωσμένες εκκλήσεις τους για βοήθεια, την άμεση ανάγκη τους από τραυματιοφορείς, από υγειονομική υπηρεσία, και από πολεμικό υλικό, τις δικαιολογίες τους "εν αμαρτία" για την ομίχλη που εμποδίζει κάθε ορατότητα, τη σχεδόν αδιάκοπη αλλαγή κι αντικατάσταση των Διοικητών τους, τους νεκρούς, τους τραυματίες και τις εσπευσμένες, αγωνιώδεις τους αιτήσεις για όλμους! για όλμους! για όλμους! και για εντονότερη, συνεχή, ακατάπαυστη και ιδίως πιο αποτελεσματική δράση του Πυροβολικού τους. Και προσοχή! Προς Θεού, προσοχή! - τους χτυπάει πολλές φορές αυτούς τους ίδιους!


Μα και τα δικά μας τηλεφωνήματα που λάβαινα τη νύχτα, είχαν κι αυτά μέσα τους όλη τη δραματικότητα της στερνής απόφασης με σφιγμένα δόντια: "Υλικό! Υλικό! " γυρεύανε από παντού. Ολα τελειώνουν, οι εφοδιοπομπές είναι ανεπαρκείς, υπάρχουν τμήματα που σε λίγο θα εξαντλήσουν το τελευταίο τους φυσίγγιο. Και τότε ήταν οι κατεπείγουσες διαταγές να παρθούν όλα, ανεξαιρέτως όλα τ' αυτοκίνητα, από κάθε μονάδα, όπου και να βρίσκεται, όποια και να 'ναι - Πυροβολικό, Μηχανικό, Αεροπορία,Ορχος - και να μη μείνει ούτ' ένα, ό,τι και να 'ναι, όποιο σαράβαλο και να 'ναι, που να μην κατέβει να φορτώσει στα Γιάννενα και να τραβήξει ολοταχώς, μες στα όλα, για πάνω. 
Κάθε βράδυ, μόλις σουρούπωνε, έφταναν από το μύλο, όπου τους ξεφορτώνανε,πλήθος έφεδροι αξιωματικοί του πεζικού που ίσαμε τώρα ήτανε σε υπηρεσίες κάπως πιο μετόπισθεν, και παρουσιάζονταν ένας ένας, δυο δυο, τρεις τρεις, στο Ι Γραφείο,που αμέσως τους έδινε φύλλο πορείας, για την καινούργια τους μονάδα. Επρεπε να φύγουν αμέσως και να φτάσουν στον προορισμό τους το γρηγορότερο, για να συμπληρωθούν τα κενά που 'χαν δημιουργηθεί στις τάξεις μας. Ολοι τους ήτανε παραζαλισμένοι, ακατατόπιστοι ακόμα, φορτωμένοι μ' όλα τους τα εφόδια - έπαιρναν το χαρτί, χαιρετούσαν, το τύλιγαν στα τέσσερα, το 'βαζαν στην έξω τσέπη του στήθους τους, τραβούσαν προς την κοντοστούπικια πράσινη πορτούλα μας που όλο ανοιγόκλεινε σπασμωδικά - και χάνονταν μέσα στη νύχτα. 
Τα τηλέφωνα, οι διαταγές, οι αναφορές, οι αιτήσεις δεν παύανε ούτε στιγμή. Ολοι οι σύνδεσμοι ήταν στο πόδι, κι ο Δαλθανάσης μόλις πρόφτασε να μου φωνάξει ένα "Για σου, Μπεράτη" και να μου κλείσει, μ' ένα παράξενο χαμόγελο πάνω στο πρόσωπό του,το μάτι. Παρ' όλες τις επιδρομές, δε γινόταν τώρα πια συναγερμός, ή, αν γινόταν,κανένας σχεδόν δεν το κουνούσε από τη θέση του, όπου κάθε στιγμή ήταν εντελώς απαραίτητος. Η μεγάλη χαρά όλων μας ήταν το βράδυ, όταν πια μαζεύονταν όλες οι αναφορές των Μονάδων μας, που επικυρώνανε λακωνικά κάθε πεποίθησή μας κι ελπίδα μας. Οχι, δε θα περάσουν. Οι απώλειες του εχθρού ήταν τεράστιες». (Γιάννης Μπεράτης, Το πλατύ ποτάμι, εκδ. Ερμής, Αθήνα, 1992, σελ. 124-126) ΚΕΙΜΕΝΑ: ΙΩΑΝΝΑ ΖΟΥΛΑ
tovima.gr

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ !!! ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ '' ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ '' ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ !!!


Εδώ και χρόνια παρέδιδαν τους αρχαιολογικούς χώρους, την δικιά μας κληρονομιά σε Άγγλους,Γάλλους και Γερμανούς

“Είναι σκεπασμένος με 200 τόνους χαλίκι!
Γιατί;
Γιατί δεν άρεσε σε μερικούς. Τέ­λος πάντων, οι Άγγλοι θεώρησαν ότι η Λακωνία τους ανήκει.
Από πού;
Ρωτήστε τους. Μιλάμε για την Αγγλική Αρχαιολογική Σχολή που είχε δεσμεύσει τη Λακωνία για να κάνει τις έρευνες της.
Την είχαν δεσμεύσει από πού;
Από το ελληνικό κράτος.

Δεν είχε αρχαιολόγους το ελ­ληνικό κράτος και παρέδωσε την περιοχή στους Άγγλους;
Η σκέψη ήταν πάντα σωστή. Στην πράξη τα στραβώνουν τα πράγματα.
Δηλαδή, μετά την απελευθέρωση του ελληνικού κράτους οι ξένοι και το φιλελ­ληνικό κίνημα είχε συμβάλει ου­σιαστικά στην υπόθεση της ανε­ξαρτησίας.
Όλοι αυτοί, λοιπόν, οι μεγάλοι σοφοί και φιλέλληνες είπαν «είμαστε στη διάθεση σας να συνεργήσουμε στη μελέτη για την αποκάλυψη των ελληνι­κών αρχαιοτήτων» Πρέπει, για να είμαστε αντικειμενικοί, να πούμε ότι η επιστήμη της Αρ­χαιολογίας θεμελιώθηκε από σο­βαρούς επιστήμονες, κυρίως του εξωτερικού.
Όχι ότι και οι δικοί μας δεν συνέβαλαν. Αλλά μαθη­τεύσαμε και ήταν φυσικό. Δη­λαδή, σε μια Ελλάδα που βγαίνει από μια δουλεία 400 χρόνων, οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν και έχουν κάνει πρότυπες ανασκαφές και καταπληκτικές μελέτες. Και οι Γάλλοι, και οι Άγγλοι και οι Γερ­μανοί. Εν πάση περιπτώσει, στη διανομή -επιτρέψτε μου να χρη­σιμοποιήσω αυτή τη λέξη, γιατί τη διένειμαν την περιοχή μεταξύ τους και
είπαν οι Γερμανοί «εμείς θα πάρουμε την Ολυμπία» και δεν ξέρω κατά πόσο το δικό μας κράτος αντέδρασε αλλά πολύ φοβούμαι ότι ή συμφώνη­σε ή αναγκάστηκε να συμφωνή­σει.
Οι Γάλλοι τους Δελφούς και τη Δήλο, οι Αμερικανοί την Αγο­ρά των Αθηνών, τη Σαμοθράκη, οι Άγγλοι με τον Έβανς είχαν σκάψει την Κνωσό, οι Ιταλοί τη Φαιστό, ενώ οι Άγγλοι έδειξαν προτίμηση και προς την Λακω­νία και μάλιστα ιδιαίτερη επιμο­νή προκειμένου να εντοπίσουν και να ανακαλύψουν το ανά­κτορο του Μενελάου και της Ελένης. Παράλληλα ήθελαν να βρουν ένα σημαντικό δωρικό Ιερό στη Σπάρτη, για να μελε­τήσουν την δωρική τέχνη, κατά το αντίστοιχο των Γερμανών που ανέσκαψαν το σημαντικό Ιερό της Ολυμπίας. Στο δεύτερο σκέλος της επιδίωξης τους πέ­τυχαν πράγματι, έσκαψαν το σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο Ιερό της Σπάρτης, το Ιερό της αρχαίας Αρτέμιδος. Βέβαια η μελέτη ήταν πάρα πολύ προσεκτική και μας έδωσε, παρά τα λιγοστά ευρήματα, σημαντι­κά στοιχεία για να παρακολου­θήσουμε την εξέλιξη της λακω­νικής τέχνης και αρχιτεκτονικής. Διότι η Σπάρτη δεν ήταν μόνο στρατιωτική δύναμη.
Ήταν ένας μεγάλος χώρος πολιτισμού και στο χορό και στη μουσική και στην ποίηση και στην επιστήμη και στην αστρονομία, κ.λπ. Αρ­γότερα, βέβαια κάθε πνευματική δημιουργία απαγορεύτηκε. Κάθε αναγραφή ιστορικού γεγονότος απα­γορεύτηκε. Η Σπάρτη δεν έβγα­λε ποτέ, κανέναν ιστορικό. Αυτή η νέα στροφή στην ιστορία της έγινε από το 550 και μετά. Τότε όμως,σύμφωνα με το hellasxg.blogspot.com, ήταν μία πολιτική προσω­πικότητα που δρούσε στη Σπάρ­τη. Ένας από τους επτά σοφούς, ο περίφημος Χείλων ο Λακεδαι­μόνιος. Αυτός ήταν Αμυκλαίος και θέλω να πιστεύω ότι οι Αμυ­κλές υπήρξαν πάντα ένα ισχυρό κέντρο Ιώνων και Αχαιών στη Λακωνία. Αυτό. κατά τη γνώμη μου. εξηγεί γιατί και ο Τυρταίος γράφει στην Ιωνική διάλεκτο. Στη Σπάρτη λοιπόν, τη δωρική μητρόπολη, δρούσε πάντοτε μια ισχυρή ομάδα Αχαιών, η οποία και αντιδρούσε στη νομοθεσία και στην πολιτική του Λυκούρ­γου και η οποία σιγά-σιγά εξαχρείωσε και την πολιτεία αυτή.
500
Η νομοθεσία του Λυκούργου πιστεύετε ότι την εξαθλίωσε την πολιτεία;
Έτσι πιστεύω εγώ.
Δεν ήταν η σωστή νομοθεσία δηλαδή.
Έτσι πιστεύω. Και θεωρώ πως η ρήτρα που έχει μέχρι σήμερα διατηρηθεί μέσω του Πλούταρ­χου δεν είναι η αρχική ρήτρα του Λυκούργου. Πιστεύω ότι είναι μία αναθεωρημένη νομική ρύθ­μιση, η οποία μάλιστα έχει κα­ταργήσει και την λεγόμενη τρί­τη τάξη, που αποτελούσε βασι­κό συστατικό της «Λακεδαιμο­νίων Πολιτείας». Διότι οι Λακε­δαιμόνιοι είναι πάντοτε χωρι­σμένοι στα τρία, σε όλες τις εκ­φάνσεις τους, θεολογικώς και ιστορικώς, αλλά και φυλετικώς και πολιτειακώς.
Εννοείτε τους «όμοιους»;
Οι όμοιοι είναι ένα μέρος της τριπλής διαίρεσης της πολιτείας και της κοινωνίας της Σπάρτης. Είναι ιστορικώς μαρτυρημένο ότι το 550 π.Χ. υπάρχει μία με­γάλη στροφή στην ιστορία της Σπάρτης. Εγώ θα έλεγα ότι αυτή μοιάζει λίγο με την πολιτιστική επανάσταση που έκανε ο Μάο στην Κίνα, τουλάχιστον ως προς τις εκδηλώσεις της, διότι μετά όλοι οι πολίτες κυκλοφορούν με μία ενιαία στολή, όπως οι Κι­νέζοι.
Τι έγινε τότε;
Όλοι οι δη­μιουργοί της Σπάρτης, καλλιτέ­χνες, λογοτέχνες, κ.λπ., εξε­διώχθησαν από τη Σπάρτη βι­αίως και πήγαν στην Κάτω Ιτα­λία.Έχουμε μαρτυρία για αυτό;
- Βέβαια. Από αττικούς συγ­γραφείς, γιατί, όπως είπαμε, η Σπάρτη δεν είχε δικό της ιστο­ρικό. Αλλά είναι μαρτυρημένο επίσης και από τα αρχαιολογικά δεδομένα, διότι όλος αυτός ο κό­σμος της δημιουργίας και της τέ­χνης, που έφυγε από τη Σπάρ­τη πήγε στον Τάραντα και βοή­θησε στην άνοδο του εμπορικού, οικονομικού και πολιτιστικού επιπέδου της πόλης αυτής. Από τότε αρχίζει στον Τάραντα μία άνθηση πρωτοφανής, που εκ­δηλώνεται με τις περίφημες επι­τύμβιες στήλες και με άλλα έργα τέχνης. Άρα η Σπάρτη το 550 κατήργησε αυτή την πόλη που ανθούσε και περιορίστηκε μόνο στην εξουσία, η οποία ήταν ου­σιαστικά οι δύο βασιλείς και οι εί­κοσι οκτώ γέροντες, και στους «ομοίους», άρα λείπει το τρίτο σκέλος. Η ρήτρα λοιπόν του Λυκούργου δεν αναφέρεται στο τρίτο σκέλος, γι’ αυτό πιστεύω ότι δεν είναι αυθεντική.
Πού οφείλεται η κατρακύλα της Σπάρτης;
Κατ’ εμέ, η προϊούσα εξαθλίω­ση της Σπάρτης οφείλεται στο γεγονός ότι και η ισοπολιτεία καταργήθηκε από τη στιγμή που καταργήθηκε η ασφαλιστική δι­κλείδα για τη λειτουργία της δημοκρατίας που ήταν η κτήση γης ώστε να μπορεί κανείς να επαρκεί στη συνεισφορά στα συσσίτια και το αμεταβίβαστο, το αναπαλλοτρίωτο της περι­ουσίας. Όταν λοιπόν με τη ρή­τρα που επετράπη να απαλλο­τριώνεται η περιουσία ή και να εκχωρείται έναντι χρεών κ.λπ., με τον ατομικό κλήρο, οι περισσό­τεροι Σπαρτιάτες έχασαν την περιουσία τους και έτσι μειώθη­κε δραματικά ο αριθμός των πο­λιτών.
Υπήρχε νόμος που έλεγε ότι αν κάποιος είχε τέσσερα αγόρια γλίτωνε κάθε στρατιωτική υποχρέωση, αν είχε τρία αγόρια γλί­τωνε εν μέρει, δεν πήγαινε δη­λαδή στην εκστρατεία αλλά είχε όμως υποχρεώσεις στο εσωτερι­κό. Αλλά από τη στιγμή που προσπαθούσαν να κάνουν τρία και τέσσερα αγόρια, η περιουσία μοιραζόταν.
Βέβαια.
Και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μοιράζεται η γη, να μικραίνει και έτσι δεν έφτανε να έχει τόσο καρπό ώστε να πάρει μέρος στα συσσίτια. Αυτά τα λέει ο Αρι­στοτέλης.
Ναι, αν και δεν του έχω από­λυτη εμπιστοσύνη. Θα ήταν εκ μέρους του Λυκούργου ασύνετο να πει το εξής: Μοιράζω τη γη σε 9.000 κλήρους – τόσοι πολίτες αναφέρονται την εποχή των Μηδικών πολέμων και μετά αδιαφορώ.
Στην Πελλάνα, στη Λακωνία, στην Αρκαδία, ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος έβαλε τη σφραγίδα του, ο Έλλην έκανε το καθήκον του. Έδωσε συνεντεύξεις, ξεσή­κωσε κόσμο, έμαθε όλη η οικουμένη την ξεφτίλα.
Κι εγώ. Ώρες – ώρες σκέφτομαι να πάρω ένα φτιάρι. Μόνος μου. Και να κατηφορίσω στον τάφο του Μενέλαου… Να τον απελευθε­ρώσω από αυτό το γελοίο γαρμπίλι…”

ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ 14 !!!

Φοβερό κατάντημα, συζητάνε για την Θράκη μας, χωρίς εμάς!

  Συνέδριο για την "δυτική Θράκη" με "Γκρίζους Λύκους" και ελληνίδες καθηγήτριες
Ξεκίνησε στην Κωνσταντινούπολη   2ήμερο Συμπόσιο με τίτλο «Η Δυτική Θράκη από το Χτες στο Σήμερα» με ομιλητές από την Τουρκια και την Βουλγαρία ενώ από την Ελλάδα μόνο τις καθηγήτριες Θ. Δραγώνα και Α. Φραγκουδάκη, που έχουν ασχοληθεί με το  Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων. Είναι ένα Συνέδριο - που όπως έχει πει απροκάλυπτα η Τουρκική Κρατική Τηλεόραση - όπου << θα συζητηθούν τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης>>!.
 Πρόκειται - γράφει ο ''Αντιφωνητής'' της Ξάνθης - για συνδιοργάνωση από το «Ινστιτούτο Αρχών και μεταρρυθμίσεων του Ατατούρκ» (του πανεπιστημίου της Πόλης) και από τις «Τουρκικές Εστίες», οι οποίες είναι πιο γνωστές στην Ελλάδα ως «Γκρίζοι Λύκοι». Στην οργανωτική επιτροπή λοιπόν βλέπουμε τον Τσεζμί Ερασλάν (καθηγητή πανεπιστημίου με θητεία στο Υπουργείο Εξωτερικών και σε άλλες κρατικές θέσεις), τον Τσεζμί Μπαϊράμ, πρόεδρο της οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων (Türk Ocakları) στην Κωνσταντινούπολη κ.ά.

Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται, γράφει ο Αντιφωνητης, ο καθηγητής Μουσταφά Μπουντάκ, διευθυντής των Κρατικών Αρχείων της Πρωθυπουργίας (!), κάποιος Σαβάς Ατσίκαγια από το προαναφερθέν Ινστιτούτο, που έκρινε σκόπιμο να γράψει στο βιογραφικό του ότι γεννήθηκε «τη μέρα της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο το 1974», η μόνιμη κατήγορος – συκοφάντρια της χώρας μας στα διεθνή φόρα Περβίν Χαϊρουλάχ, καθηγητές από τη Βουλγαρία κτλ. Παράλληλα οργανώνεται έκθεση με το ίδιο θέμα από τον παρακρατικό – αλυτρωτικό «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης».

Δεν ξέρουμε κατά πόσο οργανωτές ή ομιλητές είναι ή συνδεονται με τους''Γκρίζους Λύκους'', όπως αναφέρει ο Αντιφωνητής.Μας ενδιαφέρει πρωτίστως η θεματολογία και ο σαφώς μονόπλευρος προσανατολισμός του που αναιρουν όποια εμφανιζόμενη επιστημονικότητα .

http://www.onalert.gr/stories/synedrio-gia-tin-dytiki-thraki-me-grizous-lykous-kai-ellinides-kathigitries/38023