Σελίδες

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ !!! Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!



Στους 25 αιώνες, που έχουν περάσει από την εποχή του Αλεξάνδρου, έχουν γραφεί γι’ αυτόν πολλά βιβλία κι έχουν εξετασθεί όλες οι πτυχές της ζωής και της δράσης του από κάθε πιθανή πλευρά.

Γεγονότα, πρόσωπα, στρατηγοί και απλοί στρατιώτες, ίντριγκες και φιλοδοξίες, ανατροπές και επιτεύγματα, δολιοφθορές και μύθοι που θα μας συναρπάσουν!
Η σειρά διασταυρώνει τα ιστορικά στοιχεία, τα αντιπαραθέτει και αποκαλύπτει όλες τις άγνωστες πτυχές της στρατιωτικής ιδιοφυΐας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του χαρακτήρα του ανθρώπου που ξεπέρασε τον εαυτό του και δημιούργησε την πρώτη μεγάλη αυτοκρατορία στην ιστορία.



Βασικός κορμός της παρουσίασης, είναι το έργο «Αλεξάνδρου Ανάβασις» του Αρριανού, που κατά γενική αποδοχή αποτελεί την αρτιότερη και αρτιότερη πηγή για την εκστρατεία του Αλεξάνδρου.

Μετά τη μάχη στο Γρανικό, η ελληνικές δυνάμεις υπό τον Αλέξανδρο, δημιουργούν ένα σταθερό στρατιωτικό & ψυχολογικό προγεφύρωμα που τους δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν με διαφορετικό αέρα τις κινήσεις για την απελευθέρωση των ελληνικών πόλεων στη Μικρά Ασία.

Η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα της στρατιάς και οι ικανότητες του Αλεξάνδρου, τρομοκρατούσαν τους εχθρούς και πειθαρχούσαν τους φίλους.Οι Πέρσες διοικητές αντί να δυσκολέψουν τον Αλέξανδρο, το βάζουν στα πόδια και την κατάσταση παίρνει στα χέρια του ο ίδιος ο Αυτοκράτορας Δαρείος, που θα αντιμετωπίσει τον Αλέξανδρο στην Ισσό...



Μετά την κατάκτηση της Τύρου, ο δρόμος για την κατάληψη της Αιγύπτου ήταν ανοικτός, καθώς ο ανεφοδιασμός της στρατιάς θα μπορούσε να γίνεται απρόσκοπτα.

Στην Αίγυπτο έγινε δεκτός ως Απελευθερωτής από τον περσικό ζυγό, ενώ σημαντικό γεγονός, είναι και η ίδρυση της Αλεξάνδρειας. Μεγάλη αναφορά γίνεται στην επίσκεψη του μαντείου του Άμμωνος Διός στην όαση της Σίβα.

Η έκβαση του πολέμου όμως δεν είχε ακόμη κριθεί, καθώς ο Δαρείος θα αντιμετωπίσει τον Αλέξανδρο στα Γαυγάμηλα...




krasodad

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ !!! '' ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΩΝ !!!


Πρωτοφανή τουρκική πρόκληση συνέβη από την Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, η τουρκική πρεσβεία στην Αυστραλία προσπάθησε χρησιμοποιώντας το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο στην Καμπέρα το οποίο διοργάνωνε εκδήλωση με αντικείμενο έρευνας την γενοκτονία Ποντίων και Αρμενίων, να διαστρεβλώσει την ιστορική πραγματικότητα!

Στην εκδήλωση μίλησε ένας Αμερικανός καθηγητής, ονόματι Τζάστιν ΜακΚάρθυ (προσκεκλημένος από την τουρκική πρεσβεία, επί πληρωμή να φανταστούμε), ο οποίος θέλησε να «ισοπεδώσει» την ιστορική πραγματικότητα, λέγοντας πως «υπήρξαν νεκροί, αλλά δεν ήταν αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου που να συνιστά γενοκτονία».

Η ομιλία του εν λόγω καθηγητή (μάλιστα έχει περιοδεύσει σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη) προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Πολλά μέλη του Κοινοβουλίου, καθώς και οργανώσεις Ελλήνων, Αρμενίων και Εβραίων χαρακτήρισαν απαράδεκτη τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς και τα... συμπεράσματά της.

Μάλιστα, με κάθε επίσημο τρόπο το αυστραλιανό κοινοβούλιο αποδοκίμασε τον ΜακΚάρθυ και τις εξτρεμιστικές απόψεις του.

Τον Μάιο του περασμένου έτους, το Κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας αναγνώρισε την γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας αναγνώρισε τη γενοκτονία των Ποντίων.

defencenet.gr

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η '' ΝΕΑ ΘΗΒΑ '' ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ !!!

Αποκλειστικό:συνέντευξη της Κων/νας Παπαναστασίου για την ίδρυση της Νέας Θήβας από τον θείο της στη Βραζιλία

H Κωνσταντίνα Παπαναστασίου ανηψιά του Ηλία Παπαναστασίου
που ίδρυσε την ΝΕΑ ΘΗΒΑ στο Πάρανα της Βραζιλίας
μιλα ζωντανα στην 
Εκπομπη του Viotiashop '' Αθλητικο Περισκοπιο '' με τους Δημήτρη Σοβατζή και Σίλα Παύλου,  και διηγείται την ιστορία του θείου της ο οποίος ίδρυσε στη Βραζιλία μία πόλη όμοια της Θήβας. Ακούστε την συγκλονιστική αποκαλυπτική συνέντευξη της.
Ακολουθεί όλη η εκπομπή!!!

Αποκλειστικό : Το Viotiashop στο πατρικό σπίτι του Ηλία Παπαναστασίου ο οποίος έφτιαξε τη Νέα Θήβα στη Βραζιλία


Το Viotiashop επισκέφτηκε  την αδελφή του Ηλία Παπαναστασίου , Ευαγγελία Παπαναστασίου 
η οποία μας μίλησε για τον αδελφό της ο οποίος έχτισε τη νέα Θήβα στη Βραζιλία.  Με συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια και η αδελφή του αλλά και ο ξάδελφός του μας πήγαν στο πατρικό του  Ηλία. Περπατήσαμε στο χωριό του και μας μίλησαν για τη δύναμη της θέλησης που είχε ο Ηλίας Παπαναστασίου και έκανε κάτι που κανείς από όσο ξέρουμε μετανάστης δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Πήγε την γεννέτειρά του , τη Θήβα στη Βραζιλία . Δείτε το συγκινητικό ρεπορτάζ το οποίο θα μεταδοθεί και στο Κανάλι Ένα της Κεντρικής Ελλάδας.
Το θέμα αυτό πρώτο έφερε στην επιφάνεια η διαδικτυακή εκπομπή Αθλητικό περισκόπιο με τον Δημήτρη Σοβατζή και τον Σίλα Παύλου στο Viotiashop.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΟ Η ΘΗΒΑ - ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΘΗΒΑΣ‏ !!!


Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, διοργανώνει ποδοσφαιρικό αγώνα παλαιμάχων μεταξύ των ομάδων του ΑΟ Η ΘΗΒΑ και ΑΕΚ, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 στο Δημοτικό Στάδιο 
 με ώρα έναρξης του αγώνα 3:00 μμ
Οι παλάιμαχοι της Α.Ε.Κ. με την παρουσία τους στην πόλη μας συμβάλουν στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την δημιουργία του Μουσείου Μικρασιατικής Μνήμης Θήβας.

Η αποστολή της ΑΕΚ θα αποτελείται από γνωστά αστέρια του παρελθόντος μεταξύ των οποίων οι
 Νεστορίδης, Σεραφίδης , Παπαιωάννου, Καραφέσκος, Τόσκας, Περισίδης, Καρακίδης , Μπατίστα, Κασάπης, Νικολάου, Αρδίζογλου, Στυλιανόπουλος, Γεωργιάδης, Σεβαστόπουλος, Βλαντής, Πυθαρούλης, Παπαδόπουλος, Ζήσης, Συμιγδαλάς, Αντωνόπουλος, Καρούσης, Μουσούρης, , κλπ.

Χορηγοί Επικοινωνίας : Star Κεντρικής Ελλάδος, Εν Δελφοίς, Μikrasiatis.gr, Start fm102.1

Με την παρουσία σας συμβάλετε ουσιαστικά και εσείς στην δημιουργία του Μουσείου Μικρασιατικής Μνήμης Θήβας του οποίου οι εργασίες συνεχίζονται .

                                                                                   Το Δ.Σ.
Ανοικτή πρόσκληση στους συμπολίτες μας  !!!

Απευθυνόμαστε σε όλους  τους συμπολίτες μας, με το ρόλο που μας έδωσαν τα πάνω από 800 μέλη της Ένωσης Μικρασιατών  Θήβας τους οποίους σεβόμαστε ,τιμούμε και υπηρετούμε εκπροσωπώντας τους απο αυτόν τον Σύλλογο.
Η παλαίμαχοι της ΑΕΚ έρχονται στην πόλη μας για να συνεισφέρουν σε ένα και για έναν σκοπό !!!
Το Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης Θήβας .
Για μας τους Μικρασιάτες είναι  όνειρο ζωής η δημιουργία  ενός Μουσείου που θα στεγάσει τις Μνήμες , τα κειμήλια , τα  έγγραφα που διαθέτει η Ένωση και τα ενθυμήματα που μας έχουν προσφέρει απλόχερα τα μέλη μας . Οφείλουμε να τα διασώσουμε να διασφαλίσουμε την φύλαξη και την δυνατότητα να εκτεθούν σε ένα χώρο που θα αποτελεί και σημείο αναφοράς των Μικρασιατών της πόλης μας.  
Σας ζητούμε  να τιμήσουμε τόσο τους παλαιμάχους της ΑΕΚ όσο και την ΑΕΚ ως ιδέα.
Θέλουμε την συμμετοχή και την συμπαράσταση  σε αυτόν το στόχο,  των συμπατριωτών μας Μικρασιατών , των Αεκτζήδων και των συμπολιτών μας που πιστεύουν ότι αξίζει τον κόπο, με την ελάχιστη συμμετοχή τους να συνεισφέρουν σε κάτι που θα μείνει παρακαταθήκη στην ιστορική μας πόλη .
Η δική μας προσπάθεια θα συνεχιστεί αμείωτη γιατί έχουμε επικεντρωθεί στην υλοποίηση του στόχου. Ελπίζοντας ότι θα συμβάλουμε σε αυτό που λέμε όλοι για ανάπτυξη της ιστορικής μας πόλης μέσα από δράσης πολιτισμού, θα συνεχίσουμε με αμείωτη την αγάπη και την αγωνία μας, η Θήβα να γίνει σημείο αναφοράς και στον Μικρασιατικό τουρισμό σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που θα προσφέρει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας.
Υπηρετούμε την Μικρασιατική καταγωγή μας μέσα από την δεδομένη αγάπη και προσφορά μας στην γενέτειρα πόλη μας τη Θήβα, και  με δεδομένη την αγωνία για το καλύτερο που ελπίζουμε όλοι να έρθει σύντομα..   

Σας ευχαριστούμε για την συμπαράσταση και τη συμμετοχή σας !!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: «ΓΙΝΑΜΕ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑ;» !!!


Με τροπολογία στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αναμένεται να επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια το Σύμφωνο Συμβίωσης στην Ελλάδα.
Η κυβερνητική αυτή στροφή έρχεται λίγες μέρες μετά από απόφαση στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, σύμφωνα με την οποία ο αποκλεισμός των ατόμων ιδίου φύλου από το σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα αποτελεί παραβίαση του δικαιώματος της ιδιωτικής ζωής.
Για επιστροφή στην εποχή των Σοδόμων και Γομόρρων κάνει λόγο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κος Νικόλαος, ο οποίος δεν κρύβει την οργή του για όλα αυτά που προβλέπονται στο αντιρατσιστικό μεταξύ άλλων και ο αποκλεισμός ιερών κειμένων της Ορθοδοξίας που αναφέρονται στους Εβραίους.

Νικόλαος για το αντιρατσιστικό από LAMIASTARGR

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ !!!


Μάθημα ζωής, ένα μάθημα αθλητισμού: Το βίντεο που έκανε 2 εκατ. ανθρώπους να δακρύσουν

Το βίντεο κάνει το γύρο του Διαδικτύου και δίνει ένα μάθημα ζωής, ένα μάθημα αθλητισμού.

Απλά... συγκλονιστικό. Δείτε το.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΣ ΤΑ'Ι'ΖΟΥΝ ΠΡΟΩΡΟ ΘΑΝΑΤΟ !!!

Βίντεο ΣΟΚ: Να τι  τρώμε - Τερατώδεις γενετικά τροποποιημένες αγελάδες είναι πλέον πραγματικότητα

Λόγω της γενετικής τροποποίησης και πειραμάτων, γεννήθηκε το Belgian Blue, ένα γιγαντιαίο είδος αγελάδας, γεμάτο με μυς και κρέας.

Αυτό το καταπληκτικό σούπερ είδος βοοειδών είναι γνωστό ότι έχει περισσότερο από 40% επιπλέον μυϊκή μάζα. Θα κερδίσει το βάρος απίστευτα γρήγορα, και θα παράγει γάλα υψηλής πρωτεΐνης για τα μοσχάρια του.

Αυτό που κρύβεται από το ευρύ κοινό, είναι το γεγονός ότι αυτό το είδος βοοειδών είναι γενετικώς τροποποιημένο.

Η ανεμπόδιστη ανάπτυξη των μυών τους παρουσιάζει πολλούς κινδύνους για την υγεία, τα μοσχάρια μπορούν να αναπτύξουν διευρυμένες γλώσσες και σκληρά πόδια, που καθιστάτε δύσκολο για αυτά να τρώνε οδηγώντας τα σε πρόωρο και επώδυνο θάνατο.

Νέες φυλές

Η επιστήμη της γενετικής βελτίωσης ζώων μετρά περισσότερο από έναν αιώνα ζωής, καθώς ξεκίνησε στη Δανία το 1895. Τα Ελληνικά κέντρα ιδρύθηκαν μόλις το 1978, γεγονός που -σύμφωνα με τους επιστήμονες- οφείλεται στη σχετικά περιορισμένη κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας μας, σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία 30 χρόνια οι Έλληνες επιστήμονες έχουν στην ουσία δημιουργήσει δύο νέες φυλές αγελάδων, την Ελληνική κόκκινη και την Ελληνική ξανθόχρωμη. «Πρόκειται για διασταυρώσεις Ελληνικών ειδών με γαλλικές και ολλανδικές φυλές.

Στο παρελθόν, οι διασταυρώσεις αυτές γίνονταν χωρίς κανένα πρόγραμμα από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους, με αποτέλεσμα η παραγωγή να μειώνεται, αντί να αυξάνεται. Σήμερα, με τον προγραμματισμό της αναπαραγωγής, μία αγελάδα δίνει πλέον έως και 8 τόνους γάλακτος το χρόνο, σε σχέση με τους 4 τόνους που έδινε στο παρελθόν».

«Οι Ελληνικές φυλές αγελάδων είναι πιο μικρόσωμες από αυτές που ζουν στη βόρεια και τη δυτική Ευρώπη, τρώνε λιγότερο και είναι πιο ανθεκτικές σε διάφορες ασθένειες. Ο γενετικός συνδυασμός τους με τις εισαγμένες αγελάδες μας έχει δώσει ζώα που παράγουν αρκετό γάλα, αλλά ζουν λιγότερο και γεννούν σχεδόν τα μισά μοσχάρια».

Απαιτούνται βελτιώσεις

Παρά τη μεγάλη της συμβολή στην αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής, οι επιστήμονες δεν διστάζουν να τονίσουν ότι και οι ίδιες οι πρακτικές γενετικής βελτίωσης ζώων επιδέχονται... βελτιώσεων.

«Όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν, η έμφαση των γενετικών βελτιώσεων δινόταν αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση της παραγωγής κρέατος και γάλακτος.



Η ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ: «ΕΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ Σ 'ΑΓΑΠΩ» !!!

.Είναι αληθινή ιστορία που διαδραματίστηκε λίγες ώρες μετα από σεισμό στην Ιαπωνία, πριν λίγους μήνες. Θα μπορούσε να είναι και αυτή ένα παραμύθι, όμως... δεν είναι. Είναι η πραγματικότητα που μας θυμίζει πως τα παραμύθια δεν είναι πάντα μύθος.

Έχοντας πλέον ο σεισμός υποχωρήσει, διασώστες φτάνουν στα ερείπια του σπιτιού μιας νεαρής γυναίκας κι αντικρύζουν το πτώμα τηςμέσα στα χαλάσματα. Η στάση του σώματός της όμως ήταν σχετικά περίεργη, θυμίζοντας κατά πολύ την στάση που παίρνει πιστός έχοντας λυγίσει στα γόνατά του για να λατρέψει και να προσευχηθεί τον Θεό του.
 Τα συντρίμια του σπιτιού, είχαν καταπλακώσει την πλάτη και το κεφάλι της.
Αντιμετωπίζοντας όλες αυτές τις δυσκολίες, ο αρχηγός της ομάδας διάσωσης, αποφασίζει να βάλει το χέρι του μέσα από ένα στενό άνοιγμα στον τοίχο για να φτάσει το σώμα της άτυχης γυναίκας. Είχε ακόμη μέσα του την ελπίδα ότι αυτή η γυναίκα θα μπορούσε να είναι ζωντανή. Ωστόσο, τόσο το κρύο δέρμα όσο και η ακαμψία του σώματος, μαρτυρούσαν πως η γυναίκα είχε σίγουρα πεθάνει. Ο ίδιος μαζί με την υπόλοιπη ομάδα άφησαν αυτό το σπίτι και κατευθύνθηκαν στα υπόλοιπα, αναζητώντας τα επόμενα υπό κατάρρευση κτίρια.

Κάποιοι ανεξήγητοι όμως λόγοι, παρακινούσαν τον αρχηγό της ομάδας να επιστρέψει στο κατεστραμένο σπίτι της νεκρής γυναίκας, καθώς μια εντυπωσιακή δύναμη τον καλούσε πίσω... Έτσι κι έγινε. Πλησίασε, γονάτισε και έβαλε ξανά το χέρι του ανάμεσα στο άνοιγμα που είχε εντοπίσει πριν, αναζητώντας ένα μικρό κενό κάτω από το νεκρό σώμα.

Ξαφνικά, άρχισε να φωνάζει με ενθουσιασμό! «Είναι ένα παιδί! Υπάρχει ένα παιδί!»
Όλη η ομάδα συγκεντρώθηκε γύρω του και προσεκτικά αφαίρεσε τις σωρούςτων γκρεμισμένων τμημάτων του σπιτιου, γύρω από την άτυχη γυναίκα. Πράγματι, μπροστά τους πλέον, υπήρχε ένα τριών μηνών αγοράκι, τυλιγμένο σε μια κουβέρτα με μοτίβα άνθεων, κάτω από το νεκρό σώμα της μητέρας του. Προφανώς, η γυναίκα είχε πραγματοποιήσει μια υπεράνθρωπη θυσία για την διάσωση του γιου της. Όταν όμως αντιλήφθηκε πως το σπίτι κατέρρεε, χρησιμοποίησε το σώμα της για να δημιουργήσει ένα αυτοσχέδιο κάλυμμα προστασίας για τον γιό της. Το μικρό αγοράκι, κοιμόταν ακόμα ήρεμο και γαλήνιο, ενώ ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης τον είχε πλέον στα χέρια του και τον απομάκρυνε από τα χαλάσματα.

Ο γιατρός, κατέφθασε γρήγορα για να εξετάσει το μικρό αγόρι. Αφού άνοιξε την κουβέρτα, εντόπισε ένα κινητό τηλέφωνο.Υπήρχε ένα μήνυμα κειμένου στην οθόνη που έγραφε:

«Εάν καταφέρεις να επιζήσεις, να θυμάσαι μόνο ότι σ 'αγαπώ»

e-charity.gr

ΕΙΚΟΣΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ !!! ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΟΥΜΕ !!!

1. Σε ξέχασαν; Δε σε πήραν ούτε ένα τηλέφωνο; Δεν πειράζει. Και προπαντός μην παραπονείσαι.
2. Σε αδίκησαν; Ξέχασέ το.

3. Σε περιφρόνησαν; Να χαίρεσαι.

4. Σε κατηγορούν; Μην αντιλέγεις.

5. Σε κοροϊδεύουν; Μην απαντάς.

6. Σε βρίζουν; Σιωπή και προσευχή.

7. Σου αφαιρούν το λόγο; Σε διακόπτουν; Μη λυπάσαι.

8. Σε κακολογούν; Μην αντιμάχεσαι.

9. Σου μεταδίδουν ευθύνες τα παιδιά σου; Οι συγγενείς σου, οι δικοί σου οι άνθρωποι; Μη διαμαρτύρεσαι.


10. Θυμώνουν μαζί σου; Να παραμένεις ήρεμος.

11. Σου κλέβουν φανερά; Κάνε τον τυφλό.

12. Σε ειρωνεύονται; Να μακροθυμείς.

13. Δεν ακούνε τις συμβουλές σου; Ιδίως δεν ακούνε τις συμβουλές σου τα παιδιά σου; Πέσε στα γόνατα και κάνε προσευχή.

14. Εκνευρισμός στο αντρόγυνο; Εσύ φταις. Κι εσύ φταις. Όχι ο άλλος.

15. Έφταιξες; Ζήτησε συγγνώμη.

16. Δεν έφταιξες; Πάλι ζήτησε συγγνώμη.

17. Έχεις υγεία; Δόξαζε τον Θεόν.

18. Έχεις αρρώστια; Έχεις καρκίνο, ταλαιπωρείσαι, υποφέρεις, βασανίζεσαι, πονάς; Δόξαζε τον Θεόν.

19. Γκρίνια, ανεργία, φτώχεια μέσα στο σπίτι; Νήστευσε. Αγρύπνησε. Κάνε προσευχή.

20. Για όλους και για όλα προσευχή. Πολλή προσευχή. Πολλή προσευχή. Νηστεία και προσευχή διότι “τούτο το γένος των παθών και των δαιμόνων ουκ εκπορεύεται παρά μόνο με νηστεία και προσευχή”.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ !!!


ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΡΟ, ΑΕΡΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΩΝΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ!

ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Η MOSANTO ΕΧΕΙ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ 
ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!


 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ!

Ο Αναπλ. Πρόεδρος των Οικολόγων Ελλάδος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου!


Γιάννης Αξελής: 

Αναπληρωτής Πρόεδρος των Οικολόγων Ελλάδος, με Πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα (Πανεπιστημίου 57). Ο κ. Αξελής έχει αναλάβει το καθαρώς οικολογικό κομμάτι του κινήματος. «Το νερό πρέπει να παραμείνει σε ελληνικά χέρια και να μην ιδιωτικοποιηθεί», επισημαίνει και συνεχίζει: «Ο κώδικας Alimentarius με τη Mosanto να μην μπουν στα χωράφια μας. Θέλουν να μας υποχρεώσουν να παίρνουμε σπόρους από τη Mosanto», ενώ για τους αεροψεκασμούς υπογραμμίζει: «Ο Αρχιεπίσκοπος ενδιαφέρεται ζωηρά να ενημερωθεί γιατί μας ψεκάζουν.


Το ότι μας ψεκάζουν το γνωρίζει, θέλει όμως να μάθει τους λόγους που το κάνουν»


Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr


Ο Γιάννης Αξελής, Αναπληρωτής Πρόεδρος των Οικολόγων Ελλάδος, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του στους «Νέους Ανθρώπους» αποκαλύπτει …σημεία και τέρατα για το τι έχουν σχεδιάσει σε βάρος μας οι παγκοσμιοποιητές. «Θέλουμε τρία πράγματα: καθαρό νερό, καθαρή τροφή και καθαρό αέρα. Είναι τα βασικά αγαθά που μας έδωσε η φύση και δεν μπορεί να μας τα πάρουν πολυεθνικές εταιρείες», τονίζει ο κ. Αξελής. Αν τα ξένα συμφέροντα καταφέρουν να πάρουν στα χέρια τους και αυτά τα αγαθά της φύσης, τότε δεν θα μιλάμε πλέον μόνο για υποδούλωση οικονομική, αλλά ολοκληρωτική. Υποδούλωση διατροφική, εξάρτηση από το νερό που θα μας δίνουν μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και σάρωση των ουρανών με αεροψεκασμούς για τον έλεγχο των καλλιεργειών και της αλλαγής του κλίματος. Η ύπαρξή μας και το μέλλον μας θα καθορίζονται από ό,τι μας ποτίσουν και ό,τι μας ταΐσουν οι ξένοι επικυρίαρχοι!



Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
MOSANTO: ΕΧΕΙ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!


Κύριε Αξελή, πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την υπερφορολόγηση χωραφιών και αγροτικών καλλιεργειών. Ποια δυνατότητα θα έχει ο Έλληνας παραγωγός να καλλιεργήσει το χωράφι του την ώρα που θα το φορολογήσουν υπέρογκα; 

Αξελής: Εάν πράγματι φορολογήσουν τους αγρούς με βάρβαρο τρόπο, τότε ο κόσμος θα εξαθλιωθεί περισσότερο. Δεν θα υπάρχουν καλλιέργειες. Εκτός και αν η νέα τάξη πραγμάτων εφεύρει το δίλημμα ή πληρώνεις βαρείς φόρους ή δεν πληρώνεις φόρο αρκεί να βάλεις σπόρους της Mosanto στο χωράφι σου; Υπάρχει περίπτωση να γίνει και αυτό.

Τι ακριβώς είναι η Mosanto;

Αξελής: Πρόκειται για μία Παγκόσμια Διατροφική Συνωμοσία που με πρόσχημα την καλύτερη υγεία και τη μείωση του κόστους γεωργικής παραγωγής έχει ως απώτερο σκοπό τον αποδεκατισμό του παγκόσμιου πληθυσμού. Η πολυεθνική εταιρία γεωργικής βιοτεχνολογίας Mosanto με έδρα στο Creve Coeur στο Missouri της Αμερικής, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός του ζιζανιοκτόνου «glyphosate» γνωστό κι ως «Roundup» και ο μεγαλύτερος παραγωγός γενετικά τροποποιημένων σπόρων στον κόσμο. Η συγκεκριμένη εταιρία παρέχει στο 90% του παγκόσμιου χάρτη την τεχνολογία των γενετικά τροποποιημένων σπόρων προς σπορά δηλαδή των μεταλλαγμένων μετέπειτα τροφών που καταλήγουν στο τραπέζι μας. Μέχρι το 1999 η περί ου ο λόγος εταιρία, χρησιμοποιούσε την ονομαζόμενη "Τεχνολογία Εξολοθρευτής" (δηλαδή φυτά που τροποποιούνται γενετικά για να παράγουν στείρους σπόρους) όπου και... υποσχέθηκε δημόσια να μην την ξαναχρησιμοποιήσει για εμπορικούς σκοπούς. Μετά από αυτό όμως, η Mosanto προώθησε ένα νέο ισχυρισμό όπου τώρα πλέον υποστηρίζει πως μπορεί να αναπτύξει με σκοπό να χρησιμοποιήσει τους ονομαζόμενους «αυτοκαταστροφικούς σπόρους».

Μέχρι αυτή τη στιγμή τι έχει πετύχει η Mosanto στην ΕΕ αλλά και στην Ελλάδα;

Αξελής: Μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει πετύχει τον έλεγχο της διατροφής. Η φιλοσοφία της Mosanto είναι ότι μπορεί να ελέγξει όλο τον κόσμο μέσω της διατροφής. Στη χώρα μας, προς το παρόν δεν έχει διεισδύσει με άμεσο αλλά με έμμεσο. Η άμεση επέμβαση της Mosanto στην Ελλάδα θα γίνει όταν επιβάλλει να παίρνουμε σπόρο από την ίδια την εταιρεία. Θα μας απαγορεύσει να κάνουμε αναπαραγωγή του σπόρου. Την πατάτα της Νάξου για παράδειγμα, την πήρε η Mosanto.

Εννοείτε δηλαδή ότι οι πατάτες που προμηθευόμαστε από το Σούπερ Μάρκετ και είναι προέλευσης Νάξου είναι με σπόρο από την Mosanto;

Αξελής: Και όχι μόνο της Νάξου. Και της Κύπρου επίσης. Οι ετικέτες που φέρουν οι συγκεκριμένες συσκευασίες της πατάτας αναγράφουν «απαγορεύεται η φύτευση».

Είναι βέβαιον ότι αυτό σημαίνει η συγκεκριμένη ένδειξη;

Αξελής: Ναι. Δίνει τον σπόρο η Mosanto και τον σπόρο τον αγοράζει ο παραγωγός σε τιμές που θέλει η Mosanto και απαγορεύει να κρατάει σπόρο από την πατάτα. Τις πατάτες Νάξου τις έχει κατοχυρώσει Ολλανδική εταιρεία, οπότε για να σπείρει κάποιος πατάτες Νάξου θα πρέπει να αγοράσει σπόρο από τους Ολλανδούς!!!

Αυτό δεν είναι και το Codex Alimentarious; 

Αξελής: Το Codex Alimentarius σημαίνει «κώδικας διατροφής» και μεθοδεύεται συστηματικά εδώ και καιρό από τα πανίσχυρα λόμπυ που εκπροσωπούν τα επίσης πανίσχυρα πολυεθνικά συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών στον χώρο της διατροφής. Σύμφωνα με το νέο αυτό κώδικα θα απαγορεύεται δια νόμου να καλλιεργείς στον κήπο σου οτιδήποτε, όπως και να δίνονται συνταγές για την παροχή κάθε είδους βιταμινών.
Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από διάφορες παθήσεις λόγω κακής διατροφής και περιορισμένης λήψης θρεπτικών διατροφικών στοιχείων, εάν επιτραπεί τελικά και ισχύσει ο επερχόμενος κώδικας διατροφής. Ο Κώδικας θα αναγράφει μόνο τα είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιαδήποτε διατροφικού είδους που δεν συμπεριλαμβάνεται σ" αυτόν. Θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένας οικονομικά επωφελής οργανισμός ελέγχου του πληθυσμού. Θα απαγορεύει μελλοντικά την αναπαραγωγή αγροτικών προϊόντων με κατοχυρωμένη πατέντα!
Με το Codex Alimentarius απαγορεύεται για παράδειγμα η φύτευση πατάτας, επειδή η «ράτσα» της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματα της σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της. Αυτό είναι το σχέδιο κι έτσι επιτυγχάνουν τον έλεγχο των τροφίμων.

Τι πρέπει να κάνει ο κόσμος για να προστατευθεί;

Αξελής: Επειδή χωρίς λεφτά ζεις αλλά χωρίς φαγητό όχι, φυλάξτε παλιούς σπόρους που αναφύονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες, γιατί τα υβρίδια είναι μονοετή και μολύνουν το έδαφος. Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε. Το θέμα είναι ίσως από τα σοβαρότερα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε από τώρα και στο εξής.


ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ: «ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΒΟΜΒΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ»



Ασχολείστε και με τους αεροψεκασμούς. Πολλοί αμφισβητούν ότι μας ψεκάζουν και ότι αυτό αποτελεί συνομωσιολογία και τίποτε περισσότερο. Εσείς τι λέτε;

Αξελής: Δεν ψεκάζουν μόνο την Ελλάδα. Αεροψεκασμοί με τις περίφημες ουρές από τα chemtrails συμβαίνουν και σε άλλες χώρες, όπως στην Αγγλία, τη Γαλλία, στην Αμερική, τον Καναδά. Ωστόσο, για όλους αυτούς τους αεροψεκασμούς οι κυβερνήσεις δεν μπορούσαν να δώσουν κάποια εξήγηση για το ποιοι εμπλέκονται. Βγήκε όμως κάποιος από το FBI και είπε ότι σε αυτά τα σχήματα εμπλέκονται στρατιωτικά αεροπλάνα. Εγώ όμως έχω την πληροφορία ότι οι αεροψεκασμοί γίνονται και από πολιτικά αεροπλάνα. Αυτός λοιπόν από το FBI είπε ότι γίνονται πειράματα για την αλλαγή του κλίματος.


Και πού θα αποσκοπεί η αλλαγή του κλίματος;

Αξελής: Όταν θέλουν να καταλάβουν μια χώρα θα την καταλαμβάνουν με την αλλαγή του κλίματος, χωρίς πολεμικά μέσα.

Αυτό που είδαμε πρόσφατα στις Φιλιππίνες, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, εξηγείται με αυτό τον τρόπο;

Αξελής: Όχι, δεν πιστεύω. Ίσως αυτό που έγινε στις Φιλιππίνες να είναι αυτό που λέει στην Αποκάλυψη ο Ιωάννης για τις σάλπιγγες του Χριστού.

Τι είναι αυτά που μας ψεκάζουν;

Αξελής: Ρίχνουν σε μικρά κομματάκι αλουμίνιο τα οποία όταν πέσουν στο έδαφος προσβάλλουν και καταστρέφουν τις καλλιέργειες.

Από πού οργανώνονται οι αεροψεκασμοί;

Αξελής: Από κέντρα αμερικάνικα αλλά μέσα δεν είναι το ΝΑΤΟ. Είναι οι μυστικές υπηρεσίες των αμερικανών.


«ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ» 



φωτό: Ο Αρχιεπίσκοπος με τον κ. Αξελή κατά την πρόσφατη συνάντησή τους

Για όλα αυτά τα ζητήματα επισκεφθήκατε τον Αρχιεπίσκοπο;

Αξελής: Ναι. Ως Οικολόγοι Ελλάδος επισκεφτήκαμε τον Μακαριότατο Ιερώνυμο για να τον ενημερώσουμε για θέματα που άπτονται του ποιμνίου του. Συγκεκριμένα τον ενημερώσαμε για το νερό τον κώδικα Alimentatius και του αεροψεκασμούς. 

Πού έδειξε περισσότερο ενδιαφέρον;

Αξελής: Στους ψεκασμούς στάθηκε λίγο περισσότερο Τον ενδιέφερε και ζήτησε να του δώσουμε περισσότερες πληροφορίες. Θα έχουμε νέα συνάντηση όπου θα διατυπώσει ζωηρές απορίες.

Ο αρχιεπίσκοπος πιστεύει ότι μας ψεκάζουν;

ΑξελήςΟ Μακαριότατος βρίσκεται σε ένα δίλημμα: «γιατί μας ψεκάζουν»; Το ότι μας ψεκάζουν το γνωρίζει, αλλά αναζητεί τους λόγους για τους οποίους το κάνουν αυτό. Στην επόμενη συνάντησή μας θα πάμε με περισσότερα ντοκουμέντα και σλάϊτς για να του δείξουμε ότι ψεκάζεται όχι μόνον η Ελλάδα αλλά και όλος ο κόσμος. Ζητήσαμε από τον Μακαριότατο να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες από την κυβέρνηση για να απαντήσει τι επιτέλους συμβαίνει.

Όταν λέτε ότι ψεκάζεται όλος ο κόσμος, εννοείτε ότι ψεκάζεται και η Ρωσία από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ;

Αξελής: Για Ρωσία δεν έχουμε κάποια ένδειξη ότι ψεκάζεται. Γνωρίζουμε ότι ψεκάζονται οι Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Καναδάς, Αυστραλία, Ρουμανία. 

Τη Ρωσική πρεσβεία την επισκεφτήκατε ώστε να μάθετε εάν οι Ρώσοι γνωρίζουν περισσότερα για τους ψεκασμούς; Και οι Ρώσοι διπλωμάτες που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα φαντάζομαι θα βλέπουν ότι ψεκάζονται. Έχουν κάνει κάποιες ενέργειες;

Αξελής: Το ερώτημά σας αποτελεί και πολύ καλή πρόταση ώστε να επισκεφτούμε την Ρωσική πρεσβεία και να ζητήσουμε την άποψή της.

Ποιες άλλες πρωτοβουλίες θα αναπτύξετε;

Αξελής: Θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια από τον οποίο θα ζητήσουμε βοήθεια και να συνδράμει στο έργο μας για το πρόβλημα των αεροψεκασμών. Επίσης, έχουμε ήδη κάνει επιστολή προς την Βουλή την οποία παρέλαβε ο Νίκος Νικολόπουλος με την υπόσχεση ότι θα την καταθέσει. Δεν ξέρουμε τι ενέργειες έχει κάνει. 


ΝΕΡΟ: «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ»



Αξελής: Το νερό επ’ ουδενί λόγο πρέπει να πάει σε πολυεθνικές εταιρείες. Πρέπει να παραμείνει για πολλούς λόγους ως δημόσιο αγαθό.

Η κυβέρνηση όμως είναι έτοιμη να ξεπουλήσει και το νερό.

Αξελής: Πρέπει να το εμποδίσουμε ακόμη και με ακτιβισμό.

Μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου να βγάλει η κυβέρνηση, το πούλησε σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Αξελής: Πρέπει να αγωνιστούμε, να πάμε κι έξω από την Βουλή για να το αποτρέψουμε. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί. Θέλουμε τρία πράγματα: καθαρό νερό, καθαρή τροφή και καθαρό αέρα. Είναι τα βασικά αγαθά που μας έδωσε η φύση και δεν μπορεί να μας τα πάρουν πολυεθνικές εταιρείες.

Έχει αναφερθεί ότι τα εμφιαλωμένα νερά είναι επικίνδυνα. Ισχύει κάτι τέτοιο, διότι ο περισσότερος κόσμος πίνει νερό εμφιαλωμένο.

Αξελής: Το εξασθενές χρώμιο έχει αναγνωριστεί ως καρκινογόνο για τον άνθρωπο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όμως οι περισσότερες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, εξακολουθούν να μη διαθέτουν ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο για το πόσιμο νερό.

Η έλλειψη τέτοιου ορίου έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται ελλιπής έλεγχος του νερού και να τίθεται σε κίνδυνο η ανθρώπινη υγεία, παραπλανώντας παράλληλα τους καταναλωτές ως προς την ασφάλεια του νερού που χρησιμοποιούν.

Στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα που έκαναν οι Οικολόγοι Πράσινοι, το εξασθενές χρώμιο δεν έχει εντοπιστεί μόνο στα εμφιαλωμένα νερά αλλά και σε υδάτινους πόρους και συγκεκριμένα στα νερά περιοχών όπως η κοιλάδα του Ασωπού στη Βοιωτία, στη Μεσσαπία στην κεντρική Εύβοια και στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία. Το επικίνδυνο εξασθενές χρώμιο έχει εντοπιστεί και σε εμφιαλωμένα νερά, στα οποία στρέφονται οι καταναλωτές για περισσότερη ασφάλεια και ποιότητα. Τα εμφιαλωμένα νερά όμως, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Τα πλαστικά μπουκάλια αναπτύσσουν μικρόβια και ειδικά αν τα χτυπήσει ο ήλιος πολύ ώρα, δεν πρέπει να καταναλωθούν αλλά να πεταχτούν. Πόσοι όμως έμποροι το κάνουν αυτό; 

Ο ΕΦΕΤ όπως φαίνεται δεν ασχολείται με μετρήσεις εξασθενούς χρωμίου σε εμφιαλωμένα νερά, το δε Γενικό Χημείο του Κράτους αρνείται να μετρήσει εξασθενές χρώμιο σε εμφιαλωμένα νερά για ιδιώτες, λόγω …φόρτου εργασίας.