Σελίδες

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ !!!



Οι εξελίξεις στην Ευρώπη δείχνουν να είναι κατακλυσμιαίες.
Μέρα με τη μέρα η κρίση οξύνεται, οι μάσκες πέφτουν, τα στρατόπεδα συγκροτούνται. Εκ των πραγμάτων βρίσκονται σε εξέλιξη δύο συσπειρώσεις, μια των πιστωτριών χωρών του Βορρά και μια συνεννόηση των χρεωμένων χωρών, που στην ουσία είναι ένα μέτωπο του Νότου.
Ολόκληρου του Νότου; Όχι, η Ελλάδα της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης όχι μόνον δεν
συμμετέχει στις προσπάθειες συντονισμού των χωρών του Νότου, αλλά ταυτίζεται κιόλας με το γερμανικό μπλοκ. Ακόμα χειρότερα, υιοθετεί ολόκληρη την κίτρινη, σχεδόν ρατσιστική και αποπροσανατολιστική επιχειρηματολογία των συντηρητικών κέντρων. Δεν πρόκειται να ένδεια επιχειρημάτων για ουσιαστική σύμπτωση των συμφερόντων του κεφαλαίου σε ολόκληρη την Ευρώπη για τη μετακύλιση του κόστους της κρίσης στον κόσμο της εργασίας.


Εν όψει της προεκλογικής περιόδου για τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013, η Ελλάδα κινδυνεύει να καταστεί ακόμα περισσότερο ο αποδιοπομπαίος τράγος ή ο αιχμάλωτος πολέμου της κ. Μέρκελ ή όμηρος των όποιων εξελίξεων.


Πριν από τον Σεπτέμβριο του 2013, μάς περιμένει ο Σεπτέμβριος του 2012 και η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη θεωρεί ότι το καλύτερο ή το μόνο που έχει να κάνει μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό είναι να παίζει το καλό παιδί “προκειμένου να κρατηθεί στο παιχνίδι της Ευρώπης” και να κερδίσει την επιμήκυνση. Άσχετα με το αν η επιμήκυνση θα δοθεί ή όχι, είναι το περιεχόμενο του Μνημονίου και των πρόσθετων 15 δισ. και όχι η διάρκεια που παίζει τον κύριο ρόλο. Και η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας την ιδιοκτησία του προγράμματος, όπως χαρακτηριστικά (και γραπτά) έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, οδηγεί τη χώρα σε κοινωνικό και οικονομικό κραχ. Αντί να προσπαθεί να κρατήσει μια στοιχειώδη άμυνα και να επιδιώξει πολιτική λύση με συντονισμό του Νότου, τα δίνει όλα και επιδιώκει να υπερακοντίσει τις προσδοκίες των εταίρων, να τους εκπλήξει ευχάριστα “σκοτώνοντας” αιφνιδιαστικά, Παρασκευή βράδυ, μια υγιή κρατική τράπεζα και βασικό εργαλείο ανάπτυξης, την Αγροτική Τράπεζα, στην οποία βρίσκεται υποθηκευμένο ολόκληρο το βιός των αγροτών.


Είναι σαφές ότι τα μέτρα που προωθεί η τρόικα εσωτερικού δεν κρατούν την Ελλάδα στην Ευρώπη περιμένοντας καλύτερες ημέρες, αλλά τη στέλνουν στην Αφρική.
http://www.apocalypsejohn.com 

'' ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ '' ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΒΑΤΖΗ ΣΤΟ VIOTIASHOP ( 23 η ΕΚΠΟΜΠΗ 26 - 7 -2012 )

27,6 from viotiashop.gr on Vimeo.

Η "ΠΡΑΣΙΝΗ"ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ !!!



Εικόνες από το «ΑΠΕ-μέλλον» που μας 
ετοιμάζουν: Σίτανος Σητείας


Απομυθοποίηση τώρα!


Ένα οδοιπορικό στη Σητεία, και συγκεκριμένα στο χωριό Σίτανος, αποκαλύπτει 
στην πράξη την εικόνα ενός κρητικού χωριού που «αναπτύχθηκε» μέσα
 από τις επενδύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Παραγωγή της «Τηλεόρασης από τους Πολίτες», που συναντά τους 
κατοίκους της Σιτάνου και συζητά μαζί τους για τη σημερινή κατάσταση 
του τόπου.


Οι κάτοικοι μιλούν για τα οφέλη που αρχικά πίστεψαν ότι θα αποκόμιζαν, 
όπως τις νέες θέσεις εργασίας και τη μείωση ή κατάργηση του τιμολογίου
 της ΔΕΗ. Για το ποια ανταλλάγματα τελικά ήρθαν από την 
Πράσινη Ενέργεια στο χωριό τους και το πόσο επηρεάστηκε η ζωή τους 
μέσα σε μερικούς μήνες. Ακόμα, για το μέγεθος των σημερινών επενδύσεων 
και το πώς προσεγγίστηκαν οι ίδιοι προκειμένου να διαθέσουν τη γη τους 
προς "αξιοποίηση", πουλώντας την σε εξευτελιστικές τιμές.


Την ίδια ώρα όμως, οι τοπικοί φορείς φαίνεται να πείθονται για την 
ανταποδοτικότητα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων ΑΠΕ που 
σχεδιάζονται όχι μόνο στην περιοχή της Σητείας, αλλά σε ολόκληρο το νησί.


Έτσι η Σίτανος, άλλοτε ιστορικό χωριό στο ιδιόμορφο τοπίο του «οροπεδίου
 των βράχων» κοντά στο Καρύδι, με το εντυπωσιακό σπήλαιο Όξω Λατσίδι 
στα βορειοδυτικά του και περικυκλωμένο από σημαντικά μνημεία-σταθμούς 
για την τοπική ιστορία, σήμερα αποτελεί μικρογραφία της αντίληψης
 των εταιρειών και των τοπικών φορέων για τη μελλοντική έννοια της 
ανάπτυξης της υπαίθρου…


Ωστόσο, οι κάτοικοι της Κρήτης αντιδρούν πλέον στην αλόγιστη και 
μη αναστρέψιμη καταστροφή μεγάλων εκτάσεων του νησιού και
 μάλιστα χωρίς σημαντικά ανταλλάγματα για τις τοπικές κοινωνίες.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


ΠΗΓΗ:http://www.environment.gr

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΕΚΑΘΛΗΤΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ ΤΖΙΜ ΘΟΡΠ ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΗΞΗ !!!



Ο Τζιμ Θορπ γεννήθηκε το 1888, σε μια περιοχή περιορισμού των Ινδιάνων στην Οκλαχόμα. Ηταν μισός Ινδιάνος Φοχ από τον πατέρα του που είχε αίμα ιρλανδικό και μισός Ινδιάνος Ποταουτόμι από τη μητέρα του, που είχε και γαλλικές ρίζες. Αυτή είναι η συγκλονιστική ιστορία του, που γυρίστηκε μάλιστα αργότερα σε ταινία με τίτλο «Ο άνθρωπος από μπρούντζο». Ολοι τον γνώριζαν σαν Τζιμ Θορπ εκτός από τους ανθρώπους της φυλής του που τον αποκαλούσαν Ουά Το-Χουκ. Οταν ήταν 10 χρονών χάνει από πνευμονία τον δίδυμο αδελφό του Τσαρλς, στα 12 του χρόνια τη μητέρα του και στα 15 του τον πατέρα του. Τίποτα δεν προμήνυε στη ζωή του ότι μια μέρα θα γινόταν ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές της ιστορίας, αν αναλογιστεί κανείς μάλιστα ότι η επίδοσή που πέτυχε στο δέκαθλο το 1912 μπορούσε να του χαρίσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 1948, 36 χρόνια μετά.
Ολα άρχισαν από τύχη. Ο Θορπ περνούσε μια μέρα με πολιτικά ρούχα έξω από ένα προπονητήριο στίβου, το 1907, όταν είδε αθλητές να ρίχνουν συνέχεια τον πήχη του ύψους στο 1.70μ. Χωρίς ούτε καν ο ίδιος να γνωρίζει τι τον έσπρωξε στην ενέργειά του, μπήκε μέσα και προτού κανείς τον σταματήσει πήρε φόρα και πέρασε εύκολα τον πήχη. Στη συνέχεια ήταν τέτοιες οι αθλητικές του ικανότητες, που σύλλογοι από 11 διαφορετικά αθλήματα τον ήθελαν μαζί τους, ενώ κέρδισε ακόμα και το κολεγιακό πρωτάθλημα χορού με τις σπάνιες φιγούρες του. Στη Στοκχόλμη κέρδισε πανεύκολα τόσο το πένταθλο, όσο και το δέκαθλο. Στην ιστορία έμεινε ο διάλογός του με τον σουηδού βασιλιά, Γκούσταβ, που τον συνεχάρη με τη φράση: «Κύριε, είστε ο μεγαλύτερος αθλητής του κόσμου». Ο Θορπ απάντησε: «Ευχαριστώ».

H υποδοχή που του επιφυλάχθηκε στις ΗΠΑ ήταν εντυπωσιακή. «Ακουγα τόσο κόσμο να φωνάζει το όνομά μου που δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι ένας άνθρωπος μπορεί να έχει τόσους φίλους», διηγείται ο Θορπ. Λίγους μήνες αργότερα όμως ήρθαν τα άσχημα μαντάτα για τον Τζιμ Θορπ. Τον Ιανουάριο του 1913 κατηγορήθηκε ύστερα από καταγγελία ότι σαν παίχτης του ράγκμπι πριν πάει στη Στοκχόλμη εισέπραττε 25 δολάρια την εβδομάδα και η ΔΟΕ απεφάνθη ότι δεν ήταν ερασιτέχνης αθλητής και αποφάσισε να του πάρει τα δύο χρυσά μετάλλια πίσω. Ο Θορπ απάντησε με ένα γράμμα προς την Ολυμπιακή Επιτρπή των ΗΠΑ. «Ζητώ συγνώμη που εγώ σαν ένα απλό ινδιανόπουλο δεν μπορούσα να γνωρίζω τέτοια πράγματα. Δεν έκανα τίποτα λάθος, το ίδιο πράττουν και άλλα παιδιά στα κολέγια. Φανταστείτε ότι μετά την Ολυμπιάδα, δέχθηκα χιλιάδες γράμματα με χρήματα τα οποία όμως γύρισα όλα πίσω, γιατί δεν ήθελα να βγάλω δολάρια από τις αθλητικές ικανότητές μου στο στίβο».

Παρόλο που η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ πήρε το μέρος του η ΔΟΕ δεν άλλαξε γνώμη και έστειλε τα δύο χρυσά μετάλλια στον σουηδό Βισλάντερ, που ήταν δεύτερος στο δέκαθλο και τον νορβηγό Μπι που ακολούθησε τον Θορπ στο πένταθλο. Και οι δύο αθλητές αρνήθηκαν να τα παραλάβουν λέγοντας ότι ανήκουν στον μεγαλύτερο αθλητή του κόσμου. Στην υπόλοιπη ζωή του όλα ήταν δύσκολα για τον Ινδιάνο Φοξ που έβγαζε χρήματα παριστάνοντας τον αρχηγό της φυλής και μετέχοντας σε σόου με ινδιάνικους χορούς. Πάντως το 1932 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες προσεκλήθη και έκατσε δίπλα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τσαρλς Κέρτις. Το 1950 προσεβλήθη από καρκίνο και στις 28 Μαρτίου 1953 πέθανε από καρδιακή προσβολή στην Καλιφόρνια. Η κηδεία του έγινε στο χωριό Τσανκ της Πενσιλβάνια, που δέχθηκε μάλιστα να αλλάξει το όνομά του σε Θορπ, προκειμένου να πάρει το δικαίωμα να φιλοξενήσει στη γη του το κορμί του μεγαλύτερου ίσως δεκαθλητή στον κόσμο.

Η δικαίωση ήρθε περίπου 30 χρόνια αργότερα. Η ΔΟΕ, στις 13 Οκτωβρίου 1982, αποφάσισε ότι ο Τζιμ Θορπ δικαιούτο τα χρυσά του μετάλλια και στις 18 Ιανουαρίου 1982 τα παρέδωσε στα παιδιά του αμερικανού δεκαθλητή.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Η ΠΡΟΦΗΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ... ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!



«Τέλος μέ τά φοβικά σύνδρομα τοῦ Μνημονίου καί τῶν Δανειακῶν Συμβάσεων, πού εἶναι ὅλα ἄκυρα καί παράνομα, ἀντισυνταγματικά καί ἀπάνθρωπα!
200 χρόνια πρίν ὁ Ἐθναπόστολος τοῦ Γένους, ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός πού ἀνέστησε Πίστη καί Πατρίδα στίς ψυχές τῶν Σκλάβων, μᾶς ἀποκάλυψε μέ τή Χάρη τοῦ Θεοῦ, ὅτι ΔΕΝ θά πληρωθεῖ τό δυσβάσταχτο καί ἐν πολλοῖς κατασκευασμένο καί παράνομο Ἑλληνικό «χρέος», τό.... ὁποῖο δημιουργήθηκε ρίχνοντάς μας χρῆμα πολύ, μέσω ΕΟΚ/ΕΕ, πού ἀλλοίωσε ὁ λαό μας, τίς ἀξίες, τίς παραδόσεις καί τήν ἴδια τήν ὑπόστασή του! Ἰδού οἱ συγκεκριμένες προφητεῖες του γιά τό Ἑλληνικό «Χρέος»:

α. «Θά σᾶς ρίξουν παρά πολύ• θά σᾶς ζητήσουν νά τόν πάρουν πίσω, ἀλλά ΔΕΝ θά μπορέσουν»! (σ.σ. παράς εἶναι τό χρῆμα)
β. «Θά σᾶς ἐπιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, ἀλλά ΔΕΝ θά προφθάσουν»!
Καί ἀναφέρει ἐπίσης σχετικά:
γ. «Θά βάλουν φόρο στίς κότες καί στά παράθυρα»!
δ. «Θά ζητήσουν νά σᾶς πάρουν καί στρατιῶτες. ΔΕΝ θά προφθάσουν ὅμως»!
ΝΑΙ, χάρη στήν Πρόνοια τοῦ Θεοῦ, ΔΕΝ θά προφθάσουν!.. Μήν ἀνησυχεῖτε γιά αὐτό τό «χρέος» λοιπόν, ἀλλά κοιτάξτε μονάχα τό ἕνα καί ἀληθινό ΧΡΕΟΣ πού ἔχουμε στόν Χριστό, τήν Παναγιά καί τούς Ἁγίους μας πού δέν σταματοῦν νά πρεσβεύουν καί τήν Πατρίδα μας!
Οἱ σκοτεινές δυνάμεις, πᾶνε νά καταπιοῦν τήν Ὀρθόδοξη Ἑλλάδα μας και ἤδη πανηγυρίζουν τήν μεγάλη ἐπιτυχία τους...
Μά ΔΕΝ θά προφθάσουν... Θά κοιμηθοῦμε χρεωμένοι καί θά ξυπνήσουμε λευτερωμένοι... Θά κοιμηθοῦμε μικρό κράτος καί θά ξυπνήσουμε καί πάλι Αὐτοκρατορία!»
newsbomb

ΕΚΡΗΞΗ !!! ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΤΑ ΡΕΠΟΥΣΗ !!!



Αφορμή για την επίθεση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ κατά της Μαρία Ρεπούση, είναι η πρόταση της τελευταίας για κατάργηση του εκκλησιασμού των μαθητών.
Ο Μητροπολίτης αναφέρεται στους 1629 ψήφους επί συνόλου 120.000 του εκλογικού σώματος στην Ά Πειραιά, που συγκέντρωσε η κ. Ρεπούση, θεωρώντας ότι η πρόταση της δεν εκπροσωπεί δημοκρατικά τους ψηφοφόρους της Περιφέρειας. Δεν παραλείπει μάλιστα να σχολιάσει την επίθεση που είχε δεχτεί από την κ. Ρεπούση, μέσα από τηλεοπτική εκπομπή.
Η ανακοίνωση του:

"Η εντιμοτάτη κυρία Μαρία Ρεπούση, Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στην Α Περιφέρεια Πειραιώς, εκπροσωπούσα 1629 ψηφοφόρους επί συνόλου 120.000 του εκλογικού σώματος, υπέβαλε πρόταση στο Κοινοβούλιο για την κατάργηση του εκκλησιασμού των μαθητών ως δήθεν αντικειμένου στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της σχολικής κοινότητας.
Από την πρόταση της κ. Βουλευτού, που εξελέγη και στην Μητροπολιτική μου Περιφέρεια προκύπτουν τα ακόλουθα:
1. Η εντιμοτάτη κ. Ρεπούση συλλαμβάνεται αγνοούσα ότι Νόμος δεν έχει ισχύ καταργήσεως του Συντάγματος, του θεμελιώδους Νόμου του Κράτους, το οποίο προβλέπει στο άρθρο 16 ότι: "2. Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες".
Όπως δε προβλέπει η νομολογία του ΣτΕ με δύο αποφάσεις της, η ανάπτυξις της θρησκευτικής συνειδήσεως συνάπτεται αρρήκτως μετά της επικρατούσης εν Ελλάδι θρησκευτικής παραδοχής του άρθρου 3 του Συντάγματος.
2. Η εντιμοτάτη κ. Ρεπούση εισήλθε στο Εθνικό Κοινοβούλιο με την προτίμηση 1629 ψηφοφόρων επί συνόλου 7534 του κόμμματος ΔΗΜΑΡ στην Α Περιφέρεια Πειραιώς που απαρτίζεται από 120.000 ψηφοφόρους.
Όταν λάβει κανείς υπ’ όψιν του τα αμάχητα στοιχεία της εκλογικής διαδικασίας του Μαΐου 2012 στην εν λόγω εκλογική περιφέρεια, όπου υπήρχε η σταυροδοσία, ότι ο κ. Δημήτριος Καρύδης του κόμματος ΠΑΣΟΚ που συνεκέντρωσε 4422 ψήφους, ο κ. Σπυρίδων Σπυρίδωνος του κόμματος ΝΔ που συνεκέντρωσε 5541 ψήφους, η κ. Ελένη Σταματάκη του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ που συνεκέντρωσε 4334 ψήφους, ο κ. Σάββας Τσίμπογλου του κόμματος ΚΚΕ που συνεκέντρωσε 2299 ψήφους και ο κ. Γεώργιος Ζησιμάτος του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες που συνεκέντρωσε 2376 ψήφους δεν εξελέγησαν, αντιλαμβάνεται κανείς ευχερώς την πολιτική βαρύτητα και το πολιτικό εκτόπισμα της κ. Ρεπούση που εξελέγη κατά παράβαση κάθε εννοίας αναλογικότητος δυνάμει αθλιοτάτου εκλογικού νόμου.
3. Η εντιμοτάτη κ. Ρεπούση στην προεκλογική της συνέντευξη στον κ. Στ. Θεοδωράκη στον τηλεοπτικό δίαυλο MEGA δήλωσε: "Ο Μητροπολίτης Πειραιώς έχει ήδη κηρύξει τον ανένδοτο εναντίον μου. Ας αποφασίσει να βγάλει τα ράσα και να φορέσει πεντελόνια".
Ασφαλώς η δήλωση έγινε για να επιτύχει αρνητική διαφήμιση, η οποία όμως απέδωσε γλίσχρα αποτελέσματα 1629 ψήφων, επί συνόλου 120.000 ψηφοφόρων και αυτό διότι η δήλωση της κ. Ρεπούση ήτο παντελώς ψευδεστάτη και κακοηθεστάτη, καθ’ όσον δημόσια είχα προκληθείς διακηρύξει στις 21/2/2012 ότι: "Επί της ουσίας του δημοσιεύματος έχω να παρατηρήσω ότι ασφαλώς και η κ. Ρεπούση όπως και κάθε συνέλληνας, δικαιούται να εκτεθή στην κρίσιν των συμπολιτών του δια να τους εκπροσωπήσει στο Εθνικό Κοινοβούλιο και ασφαλώς ουδέποτε διενοήθην ότι ο Πειραιάς μου "ανήκει".
Αντιθέτως έχω διακηρύξει ότι ως Μητροπολίτης Πειραιώς θεωρώ τον εαυτόν μου απλό διαχειριστή και έσχατο διάκονο του ευχαριστιακού σώματος της Εκκλησίας άχρι καιρού".
Συνεπώς ποίο ανένδοτο αγώνα κατά της κ. Ρεπούση είχα κηρύξει;
4. Παραμένει ωστόσο αναπάντητο από την εντιμοτάτη κ. Ρεπούση το ερώτημα που δημοσία της είχα θέσει στο παραπάνω ανακοινωθέν μου: "Πως συμπίπτουν οι ιστορικές της απόψεις του γνωστού βιβλίου της, που ευτυχώς αποσύρθηκε από την Ελληνική Πολιτεία, με την χρηματοδοτηθείσα και κατευθυνόμενη από το Ίδρυμα του γνωστού διατάκτη του διεθνούς Σιωνισμού και εβραϊκού λόμπυ των ΗΠΑ κ. George Soros τετράτομη Ιστορία των Βαλκανίων που συνέγραψαν Τούρκοι και Κροάτες ιστορικοί για να ανασυνθέσουν και να επαναδιατυπώσουν ασφαλώς επί το "ακριβέστερον" και την ιστορία του τόπου μας και που κυκλοφορείται ήδη από γνωστές εκδόσεις στη χώρα μας;", καταλήγει.
news247.gr

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ !!! ΠΟΛΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο 17ΧΡΟΝΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΔΑΒΙΔ ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑΣ !!!


Μεταγραφικός Στόχος Πολλών Ποδοσφαιρικών ομάδων τής Βοιωτίας , αλλά καί Ποδοσφαιρικής Ομάδας τής Δυτικής Αττικής είναι ο 17χρονος Κεντρικός Χάφ Δαβίδ Μακρυπούλιας υιός τού Παλαίμαχου Ποδοσφαιριστή τού ΑΡΗ ΘΗΒΩΝ , τού ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΥ , τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ , καί τού ΛΗΛΑΝΤΑ ΒΑΣΣΙΛΙΚΟΥ Χρήστου Μακρυπούλια .
Ο νεαρός Δαβίδ Μακρυπούλιας είναι μέλος τής Μικτής Νέων Βοιωτίας , ξεκίνησε τό Ποδόσφαιρο από τίς Ακαδημίες τής Π.Α.Ε. Α.Ο. Η ΘΗΒΑ τής Γ ' Εθνικής Κατηγορίας τήν Ποδοσφαιρική Περίοδο 2006 - 2007 προωθήθηκε  στήν ομάδα τών Νέων , ενώ πέρυσι   Μεταγράφηκε καί αγωνίστηκε στόν ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝ τής Α ' Ε.Π.Σ. Βοιωτίας   όπου διακρίθηκε γιά τό πληθωρικό του ταλέντο .
Ήδη αρκετές  Ποδοσφαιρικές Ομάδες ενδιαφέρονται γιά τήν απόκτηση του , αφού είναι ελεύθερος νά μεταγραφεί σέ οποιαδήποτε ομάδα εκπληρώνει τίς φιλοδοξίες του , ήδη ο Μάνατζερ του επεξεργάζεται τίς προτάσεις πού εχουν γίνει γιά τήν απόκτηση του καί σύντομα αναμένεται νά συμφωνήσει μέ τήν Ποδοσφαιρική Ομάδα πού θά συνεχίσει τήν Ποδοσφαιρική του καριέρα .


Τό ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ οί Συνεργάτες του καί ο Διαχειριστής του Δημοσιογράφος Δημήτρης Σοβατζής , εύχονται στόν νεαρό Θηβαίο Ποδοσφαιριστή καλή συνέχεια τής Ποδοσφαιρικής του καριέρας στέλνοντας του τό μύνημα ότι , οπως καί στή ζωή , έτσι καί στό Ποδόσφαιρο τά Αγαθά αποκτώνται μέ Υπομονή καί Κόπους !!!


ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com

*** H Ημερήσια Εφημερίδα ΘΡΙΑΣΙΟ τής Δυτικής Αττικής στό Φύλλο τής Δευτέρας 30 Ιουλίου 2012  έχει στή σελίδα 10 Αφιέρωμα στόν Νεαρό Ποδοσφαιριστή Δαβίδ Μακρυπούλια .........

ΧΑΡΤΗΣ ΣΟΚ...!!! ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ CIA KAI ГРУ... ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΓΓΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ...



Και τα Σκόπια ''Μακεδονία''...

Χάρτης που δημοσιεύθηκε σε ορισμένα αμερικανικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, έφεραν στην επιφάνεια την ενοποίηση της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο με την προσάρτηση ορισμένων εδαφών από τα Σκόπια, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο κλπ. όπως δημοσιεύεται στο αλβανικό πρακτορείο ΙΝΑ.

Από τα Σκόπια, γράφει το δημοσίευμα, αφαιρείται ένα μέρος του εδάφους τους κυρίως αυτό των δυτικών εδαφών, αλλά ο χάρτης δεν παρουσιάζει συρρίκνωση του σκοπιανού εδάφους στο νότια, ανατολικά ή βόρεια.

Από CIA και ГРУ οι αναλύσεις

Αναλύσεις και μελέτες για ην προετοιμασία του χάρτη έγιναν από ειδικούς μελετητές κύρους των ΗΠΑ – από τη CIA-Central Intelligence Agency(Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών), και των σχετικών υπηρεσιών της Ρωσίας- από ГРУ –Главное Разведывательное Управление (στρατιωτική μυστική υπηρεσία εξωτερικού τομέα), αλλά και άλλων σημαντικών πηγών των διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με γεωστρατηγικές μελέτες, όπως του Δρ. Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι του Σάμουελ Χάντινγκτον κλπ. Ο Χάρτης προβλέπει διαχωρισμό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης μεταξύ της Κροατίας και της Σερβίας.

Αλλαγές Στην Ευρώπη

Προοιωνίζεται νέα διαίρεση στην Ευρώπη. Εδαφικές αλλαγές θα ξενικήσουν στις Βρετανικές Νήσους, όπου η Σκωτία θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία της με το δημοψήφισμα του 2013. Αυτό θα δώσει ώθηση στην ενοποίηση της Ιρλανδίας. Η χώρα των Βάσκων και η Καταλωνία θα γίνουν οι νέες χώρες με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τους από την Ισπανία που θα λάβουν ένα μέρος της γαλλικής επικράτειας.

Κατάρρευση της πολυπολιτισμικότητας

Η κατάρρευση της πολυπολιτισμικότητας θα ξεκινήσει στη Γαλλία. Η αδυναμία της αφομοίωσης των διαφορετικών εθνοτήτων από τις πρώην αποικιακές χώρες, θα οδηγήσουν τη κυβέρνηση της Γαλλίας να καταφύγει στην απέλαση των μεταναστών. Υψηλή συγκέντρωση των ισλαμικών ομάδων, θα ανοίξει το δρόμο για ένα αυξανόμενο αραβικό ισλαμικό κράτος στη νότιο Γαλλία. Η Λωρραίνη για ομοσπονδοιακούς λόγους θα ενταχθεί στη Γερμανία.

Στο Βέλγιο θα διαιρεθούν οι Φλαμανδοί, οι οποίοι θα συνταχθούν με τους Ολλανδούς. Θλιβερή είναι η μοίρα της Πολωνίας, η οποία θα χάσει τη Σιλεσία, Πομερανία και Πρωσία, οι οποίες θα γίνουν στόχοι διαπραγμάτευσης συμφωνιών μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας.

Από την άλλη πλευρά η Μόσχα θα χάσει την περιοχή του Καλλίνινγκραντ που θα μεταφερθεί στην εποπτεία της Γερμανίας.

Η Λευκορωσία θα εξαφανιστεί ως κράτος και θα γίνει επαρχία της Ρωσίας. Η Ρωσία θα εκμεταλλεύεται επίσης τις ανατολικές περιοχές της Λετονίας, της Εσθονίας και της Ουκρανίας (συμπεριλαμβανομένης της νότιας Ουκρανίας και της Κριμαίας). Σημαντικές αλλαγές θα γίνουν στον Καύκασο, λόγω αδυναμίας της Ρωσίας να κρατήσει την Τσετσενία και το Νταγκεστάν.

echedoros-a.gr


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/07/cia-kai.html#ixzz22102hsek

ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ !!! ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ !!!


Λονδίνο 2012: Διπλή προσβολή για την Αρχαία Ολυμπία!

Λονδίνο 2012: Διπλή προσβολή για την Αρχαία Ολυμπία!Ξεπέρασαν τα όρια οι Βρετανοί με τη συμπεριφορά τους απέναντι στο κορυφαίο σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων και την .........
Αρχαία Ολυμπία. Τις τελευταίες ώρες δύο περιστατικά προκαλούν οργή στην Ηλεία και κυρίως στην κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων την Αρχαία Ολυμπία. Όπως κατήγγειλε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας οι διοργανωτές των Αγώνων του Λονδίνου δεν προσκάλεσαν όπως συνηθίζεται στην τελετή ‘Εναρξης τον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά, μα ούτε κάποιον άλλο θεσμικό φορέα από την Ηλεία. Και σα να μην έφτανε αυτό, το γύρο του κόσμου κάνει από το πρωί η εικόνα ενός Σκωτσέζου – σύμφωνα με τα δημοσιεύματα – που περιπαίζει το Ολυμπιακό Φως που άναψε στην Αρχαία Ολυμπία στις 10 Μαΐου για τους Αγώνες του Λονδίνου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Star ο Σκωτσέζος ανάβει το τσιγάρο του με τη φλόγα από την Ολυμπιακή Δάδα και έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστή κάποια αντίδραση της ΔΟΕ ή της ΕΟΕ. Η εικόνα αυτή αποτελεί προσβολή προς το σύμβολο και το θεσμό και φυσικά προς την Αρχαία Ολυμπία, την ιερή μήτρα των Αγώνων. Στο άλλο θέμα, οι Βρετανοί διοργανωτές δεν κάλεσαν ως όφειλαν τουλάχιστον το δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας στην τελετή έναρξης των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Πρόσκληση που θεσμικά έχει καθιερωθεί στις τελευταίες τελετές έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Με δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, καυτηρίασε το θέμα και κάλεσε την Ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε επίσημη διαμαρτυρία προς τους Βρετανούς. Η δήλωση – διαμαρτυρία Καφύρα «Οι 30οι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας (ΛΟΝΔΙΝΟ 2012) ξεκίνησαν με το άναμα της Ιερής Φλόγας της Ολυμπίας, που μετά από την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία που ξεκίνησε από το Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, θα λάμπει και θα φωτίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εμείς ως Ηλείοι και Ολύμπιοι, χαιρετίζουμε τους Αγώνες αυτούς και ελπίζουμε πως το Φως της Ολυμπίας θα φωτίζει και θα εμπνέει με τα πανάρχαια οικουμενικά μηνύματα της αγάπης, της ελπίδας, της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών. Σε αυτή την γιορτή, που οι ρίζες της είναι πολύ μακρινές, όταν οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν το 776 π.Χ στην Αρχαία Ολυμπία και οι σύγχρονοι το 1896 , υπάρχει μια τεράστια έλλειψη που είναι και προσβολή για όλους τους Έλληνες και περισσότερο για τους Ηλείους και τους Ολυμπίους. Από την τελετή έναρξης και όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στο Λονδίνο το 2012, δεν έχει προσκληθεί κανείς Ηλείος, ούτε Ολύμπιος, ούτε καν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας ή η Δημοτική Αρχή ή η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Αυτή η απαράδεκτη εξαίρεση μας προσβάλλει και καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να διαμαρτυρηθεί για αυτό και να αποκατασταθεί το ηθικό, το τίμιο και το πραγματικό. Δεν μπορεί να εξαιρείται από αυτή την παγκόσμια γιορτή η κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, η Αρχαία Ολυμπία και η διοργανώτρια πόλη Ήλιδα, που αυτές «γέννησαν» τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ολυμπιακή Ιδέα και χάρις αυτών τελούνται οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Επαναλαμβάνω ότι θεωρούμε απρέπεια αυτή την ενέργεια, την εξαίρεση της Ολυμπίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην επαναληφθεί στο μέλλον».

Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ !!!


Π. Δανιήλ από την Μονή Ραρέου-Ρουμανία Πώς θα μπορέσουμε να ζήσουμε όταν δεν θα μπορούμε να πουλάμε και να αγοράζουμε;





Οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν, πολλές αντίχριστες ενέργειες
(ηλεκτρονικέςταυτότητες,σφράγισμα,οικουμενισμός,πορνογραφία,ομοφυλοφιλία)τις οποίες θα αντιμετωπίσουν μόνο με την βοήθεια του Θεού.
Ο Θεός επιτρέπει αυτούς τους πειρασμούς ,συμπεριλαμβανομένου του τσιπαρίσματος, για να μετανοήσουμε, να πάμε στην εκκλησία, να κοινωνήσουμε των αχράντων μυστηρίων και να σωθούμε.


Εάν δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε και να πουλήσουμε χωρίς το σφράγισμα, πώς θα ζήσουμε;
Αυτοί είναι προβληματισμοί ανθρώπων αμαρτωλών και απίστων, οι οποίοι εμπιστεύονται μόνο την λογική τους.
Ο Θεός όμως, με το στόμα του προφήτη Ιερεμία λέει: «ΕΠΙΚΑΤΑΡΑΤΟΣ  άνθρωπος, ς τν λπίδα χει π’ νθρωπον καστηρίζει σάρκα βραχίονος ατο π’ ατόν, κα π Κυρίου ποστ  καρδία ατο»
Από μικροί μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε τους γονείς μας ή κάποιος πλούσιους συγγενείς μας, τον Θεό όμως Τον ξεχνάμε. Ο Θεός για να μας σώσει επιτρέπει να μας εγκαταλείψουν, να μας προδώσουν, κάποιες φορές ακόμη και να μας διώξουν ,για να τρέξουμε στο Θεό και να σωθούμε.
Ο Θεός μας δίνει την ζωή, τη δύναμη, την υγεία, την τροφή. Αυτός μας δίνει τον ήλιο και την βροχή και όχι οι κυβερνήσεις. Αυτές μόνο διαχειρίζονται τα υλικά αγαθά και δυστυχώς είναι διεφθαρμένες. Μόνο στο Θεό ανήκει κάθε δόξα, τιμή και προσκύνηση και όχι στους ανθρώπους.


Εάν δεν έχουμε πραγματικό φόβο Θεού, τότε ο φόβος προς το Θεό διαστρέφεται και φοβόμαστε τους δαίμονες, τους ανθρώπους, τον θάνατο, τους διωγμούς, την απώλεια της επίγειας περιουσίας μας, τον αντίχριστο και όλες τις αντίχριστες ενέργειες τις οποίες πρέπει να απαρνηθούμε.
Για την απώλεια του πιο σημαντικού πράγματος όμως-την ψυχή-δεν φοβόμαστε.
Ο Θεός μας όμως  λεει«μηδν φοβο  μέλλεις παθεν. δο δ μέλλει βαλεν  διάβολος ξ μν ες φυλακν να πειρασθτε, κα ξετε θλψιν μέρας δέκα. γίνου πιστς χρι θανάτου, κα δώσω σοι τν στέφανον τς ζως.»(Αποκ.2,10).
 Πώς θα μπορέσουν να ζήσουν οι ορθόδοξοι χριστιανοί στα χρόνια του Αντίχριστου εάν δεν κάνουν αντίχριστους συμβιβασμούς, εάν δεν μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν χωρίς το τσιπάρισμα και το σφράγισμα;
Η λύση είναι υπερφυσική: Με τη βοήθεια του Θεού.
Με πίστη και ελπίδα στο Θεό. Ο Θεός είναι ο Πατέρας μας, Εκείνος δημιούργησε τον ορατό και τον αόρατο κόσμο από το τίποτα, μόνο με τον Λόγο και θυσίασε τον Μονογενή Του Υιό για την δική μας σωτηρία. Είναι Παντοδύναμος και μπορεί να μας θρέψει από τον Ουρανό και την γη ή μπορεί να μας χορτάσει με λιγότερη τροφή ή όπως Εκείνος θεωρεί ότι είναι το καλύτερο για την σωτηρία μας.
 Ρώτησε κάποιος τον γέροντα Παίσιο για τα χρόνια του Αντίχριστου
-Γέροντα, εάν δεν μπορούν να πουλήσουν και να αγοράσουν (χωρίς το σφράγισμα) πώς θα ζήσουν;
-Ο Θεός γνωρίζει έναν τρόπο. Με απασχόλησε και εμένα αυτό το θέμα και έλαβα...τηλεγράφημα(πληροφορία)... Να δεις πως τα οικονομεί ο Θεός.


    Εμείς θα θέλαμε να ξέρουμε ακριβώς να ξέρουμε πώς θα ζήσουμε χωρίς το σφράγισμα, αλλά αυτό δεν είναι πίστη, αλλά ανθρώπινη λογική.


Ο γέροντας Παίσιος δεν μας λέει ακριβώς πως θα ζήσουμε επειδή εδώ πρόκειται για την πίστη και την ελπίδα στον Θεό για την οποία δεν μπορούν να υπάρξουν εξηγήσεις και λογικές λύσεις. Ο Θεός είναι ο Πατέρας μας και η δύναμή Του είναι ανυπολόγιστη.

«Τίς Θεός μέγας ως ο Θεός ημών; συ εί ο Θεός, ο ποιών θαυμάσια»(Ψαλμ 76,13).
 Οι πραγματικοί χριστιανοί οι οποίοι θέλουν να σωθούν, θα ζήσουν με πίστη και ελπίδα στο Θεό, απλά. Ίσως στα ίδια μέρη ή σε άλλα, ίσως στις ίδιες κατοικίες ή σε πιο ταπεινές, ίσως θα τραφούν το ίδιο ή λιγότερο και πιο υγιεινά, ίσως θα έχουν τις ίδιες δουλειές ή άλλες, όπως ο Θεός θα θελήσει για τον καθένα για να φτάσει στην σωτηρία.

 Επίσης δεν θα περάσουν όλοι στην αιώνια ζωή με τον ίδιο τρόπο. Ο Θεός θα διαλέξει αυτούς που είναι άξιοι να πεθάνουν με μαρτυρικό θάνατο, άλλοι θα ζήσουν στις πόλεις και θα τους φυλάτει και θα τους σκέπει η θεία χάρη, άλλοι θα ζήσουν στα βουνά και στα δάση, για τον καθένα ο Θεός θα ορίσει τι είναι το καλύτερο για την σωτηρία της ψυχής του. έτσι έγινε και κατά τους διωγμούς των χριστιανών τους πρώτους αιώνες.

 Όταν μας πειράζουν αντίχριστοι άνθρωποι πρέπει να αναζητούμε την Θεία Χάρη, παρούσα στα Ιερά Μυστήρια(Θεια Κοινωνία, εξομολόγηση, προσευχές κ.τ.λ )για να καθαριστούμε από τις αμαρτίες, να βγάλουμε από μέσα μας τους δαίμονες και να ενισχύσουμε την πίστη μας και την ελπίδα μας στην βοήθεια του Θεού.


 Στα χρόνια του Αντίχριστου οι πιστοί θα μπορούν να δουν τη δύναμη και τα θαύματα του Θεού. Θα μας φροντίζει και θα μας θρέφει εάν θα Τον προσκυνούμε, Τον δοξάζουμε και προσευχόμαστε σ 'Αυτόν. Είμαστε κατά χάριν υιοί του Θεού(Ιωαν.1,12/Α Ιωαν.3,1)για τους οποίους θυσίασε τον μονάκριβο Υιό Του.
 Εάν μέχρι τον ερχομό του Αντίχριστου όλοι ελπίζουμε να ζήσουμε 70,80,90 χρόνια, όταν ο Αντίχριστος θα γίνει παγκόσμιος κυβερνήτης θα μας μείνουν 42 μήνες,3 χρόνια και έξι μήνες(Αποκ.13,5)

Ο Αντίχριστος με την σατανική του δύναμη θα«ποιε σημεα μεγάλα, κα πρ να κ το ορανο καταβαίν ες τν γννώπιον τν νθρώπων κα πλαν τος κατοικοντας π τς γς δι τ σημεα  δόθη ατ ποισαι νώπιον τοθηρίου, λέγων τος κατοικοσιν π τς γς ποισαι εκόνα τ θηρίς εχε τν πληγν τς μαχαίρας κα ζησε.(Αποκ 13,13-14).
Αυτά τα ψεύτικα θαύματα, τα μάγια, δεν θα είναι ορατά από τους πιστούς, λέγει ο Άγιος Λαυρέντιος του Τσερνιγκώβ και με την θαυμαστή βιωτή τους θα  βρίσκονται ήδη στον θαυμαστό κόσμο του Θεού.

Τι κάνει ένας πιστός χριστιανός εάν μάθει ότι έχει μία ανίατη ασθένεια και ότι θα πεθάνει σε λίγες εβδομάδες;Συμφιλιώνετε με τον Θεό και τον πλησίον του. Κάνει ελεημοσύνη, εξομολογείται και κοινωνάει, ετοιμαζόμενος για την αιώνια ζωή.
Ο άπιστος όμως προσπαθεί να ικανοποιήσει τα πάθη του για να μην λυπάται που δεν εκπλήρωσε όλες τις επιθυμίες του σε αυτήν την ζωή.
 Να χαιρόμαστε πνευματικά και να ευχαριστούμε τον Θεό που επιτρέπει τον ερχομό του Αντίχριστου ,προαναγγέλλοντας έτσι το τέλος του κόσμου. Έτσι θα μπορούμε να προετοιμαστούμε ακόμη καλύτερα. Για τους χριστιανούς θα είναι δώρο Θεού να ζήσουν σε μία τέτοια εποχή.

Παραδείγματα

Να έχουμε εμπιστοσύνη στο Θεό ο Οποίος  όταν ανελήφθη στους ουρανούς είπε στους Αγίους Αποστόλους και δια μέσω αυτών σε εμάς ότι « μεθ᾿ μν εμι πάσας τς μέρας ως τς συντελείας το αἰῶνος.»(Μτθ 28,20)εαν τηρήσουμε τις εντολές Του.

 Ο Θεός θέλει με την ζωή μας και την ομολογία μας να δοξασθεί και με τα θαύματά Του να πιστέψουν οι άπιστοι και οι πιστοί να γίνουν πιο πιστοί.

Έχουμε πάμπολλα παραδείγματα στην Αγία Γραφή κι στην Ιερά Παράδοση. Όσοι είχαν πίστη έζησαν κατά τρόπο θαυμαστό, αφού ο Θεός τους φρόντιζε τους ενίσχυε, τους παρηγορούσε, τους τάιζε και τους ξεδιψούσε.

Ο εβραϊκός λαός, ο οποίος δεν ήταν βαπτισμένος έζησε στην έρημο 40 χρόνια. Ο Θεός τους έστελνε μάνα εξ ουρανού (Έξ.16,15)και νερό ανάβλυζε από τον βράχο όταν ο Θεός διέταξε τον Μωυσή να χτυπήσει τον βράχο με το ραβδί του(Εξ.17,6).όταν περνούσαν τα ορτύκια, ένα παγωμένο ρεύμα αέρα τα πάγωνε και αυτά έπεφταν κάτω.
 Τους  κάτοικους  των Σοδόμων που ήθελαν να κάνουν κακό στον Λωτ και στις κόρες του τους τύφλωσε « π μικρο ως μεγάλου, κα παρελύθησαν ζητοντες τν θύραν»(Γεν.19,11).


 Πώς έζησαν οι τρεις παίδες οι οποίοι δεν απαρνήθηκαν τον αληθινό Θεό και δεν προσκύνησαν τα είδωλα; Ο Ναβουχοδονόσορας, ο οποίος είχε διατάξει να προσκυνήσουν τα είδωλα, βλέποντας ότι «οκ κυρίευσε τ πρ τοσώματος ατν, κα  θρξ τς κεφαλς ατν οκ φλογίσθη, κα τ σαράβαρα ατν οκ λλοιώθη, κα σμ πυρς οκ ν ν ατος»(Δαν.3,27)είπε:«ελογητς  Θες το Σεδράχ, Μισάχ, ᾿Αβδεναγώ, ς πέστειλε τν γγελον ατο καξείλατο τος παδας ατοτι πεποίθεισαν π' ατ κα τ ρμα το βασιλέως λλοίωσαν κα παρέδωκαν τ σώματα ατν ες πρ, πως μ λατρεύσωσι μηδ προσκυνήσωσι παντ θελλ'  τ Θε ατν»(Δαν.3,28).Και διέταξε ο βασιλιάς όπως όποιος πει κακό για τον Θεό των τριών παίδων « ες πώλειαν σονται κα ο οκοι ατν ες διαρπαγήν, καθότι οκ στι θες τερος, στις δυνήσεται ρύσασθαι οτως».Και ο βασιλιάς Ναβουχοδονόσορας διέταξε τους λαούς και τις φυλές «ερήνη μν πληθυνθείη· 3 τ σημεα κα τ τέρατα,  ποίησε μετ' μο  Θες  Υψιστος, ρεσεν ναντίονμο ναγγελαι μν  ς μεγάλα κα σχυρά·  βασιλεία ατο βασιλεία αώνιος κα  ξουσία ατο ες γενεν καγενεάν»(Δαν.3,31-33).


Ο Δανιήλ πώς έζησε στον λάκκο με τα λιοντάρια; Ο βασιλιάς της Περσίας είχε διατάξει να ριχτεί στον λάκκο με τα λιοντάρια όποιος για τριαντα μέρες θα προσευχηθεί σε άλλον Θεό εκτός από τον βασιλιά(Δαν.6,7).Ο Δανιήλ δεν υπάκουσε σε αυτήν την εντολή « κα καιρος τρες τς μέρας ν κάμπτων π τ γόνατα ατο κα προσευχόμενος κα ξομολογούμενοςναντίον το Θεο ατο, καθς ν ποιν μπροσθεν»(Δαν.6,11).Ο βασιλιάς τον έριξε στον λάκκο με τα λιοντάρια.(Δαν 6.16-18).
Την επόμενη μέρα πήγε ο Δάρειος στον λάκκο με τα λιοντάρια και ρώτησε «Δανιήλ,  δολος το Θεο το ζντος, Θεός σου,  σ λατρεύεις νδελεχς, ε δυνήθη ξελέσθαι σε κ το στόματος τν λεόντων»; (Δαν.6,20).Ο Δανιήλ απάντησε « βασιλε, ες τος αἰῶνας ζθι.   Θεός μου πέστειλε τν γγελον ατο, κα νέφραξε τ στόματα τν λεόντων, κα οκ λυμήναντό με, τι κατέναντι ατο εθύτης ερέθη μοί· κα νώπιον δέ σου, βασιλε, παράπτωμα οκποίησα»(Δαν.6,21-23).
«Τότε Δαρεος  βασιλες γραψε πσι τος λαος, φυλας, γλώσσαις, τος οκοσιν ν πάσ τ γ· ερήνη μν πληθυνθείη·  κ προσώπου μου τέθη δόγμα τοτο ν πάσ ρχ τς βασιλείας μου εναι τρέμοντας κα φοβουμένουςπ προσώπου το Θεο Δανιήλ, τι ατός στι Θες ζν κα μένων ες τος αἰῶνας, κα  βασιλεία ατο οδιαφθαρήσεται, κα  κυριεία ατο ως τέλους·  ντιλαμβάνεται κα ρύεται κα ποιε σημεα κα τέρατα ν τ οραν καπ τς γς, στις ξείλατο τν Δανιλ κ χειρς τν λεόντων. κα Δανιλ κατηύθυνεν ν τ βασιλεί Δαρείου κα ν τβασιλεί Κύρου το Πέρσου»(Δαν.6,25-28)


 Πώς υπέμειναν τα μαρτύρια εκατομμύρια άγιοι, μάρτυρες και ομολογητές της ορθοδόξου πίστεώς μας; Με πίστη και ελπίδα στο έλεος και στην βοήθεια του Θεού.
 Πώς έζησαν χιλιάδες ερημίτες και ησυχαστές για δεκάδες χρόνια σε σπηλιές και σε έρημους τόπους, με ελάχιστη τροφή και νερό;

Όσοι θα έχουν την ελπίδα τους μόνο στο Θεό, θα ζήσουν από αυτήν την ζωή στον θαυμαστό και υπερφυσικό κόσμο του Θεού. Ο Θεός στα χρόνια του Αντίχριστου θα δοξαστεί μέσω μεγάλων σημείων και θαυμάτων. Τότε είναι που θα στείλει στη γη τους προφήτες Ηλία και Ενώχ, οι οποίοι θα κάνουν θαύματα μεγάλα για να επιστρέψουν όσο πιο πολλοί άνθρωποι στο Θεό.«Κα ε τις ατος θέλει δικσαι, πρ κπορεύεται κ το στόματος ατν κα κατεσθίει τος χθρος ατν· κα ετις θέλει ατος δικσαι, οτω δε ατν ποκτανθναι,οτοι χουσιν ξουσίαν τν ορανν κλεσαι, να μ ετς βρέχτς μέρας τς προφητείας ατν, κα ξουσίαν χουσιν π τν δάτων στρέφειν ατ ες αμα κα πατάξαι τν γν ν πάσ πληγσάκις ἐὰν θελήσωσι.»
(Άποκ 11,5-6).


Ένα άρθρο του π. Δανιήλ από την Μονή Ραρέου-Ρουμανία


Απόδοση στα ελληνικά π.Γεώργιος Κονισπολιάτης/proskynitis.blogspot