Σελίδες

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ !!!


Ένα εκπληκτικό μίνι ντοκιμαντέρ για τους Έλληνες Σταυροφόρους...

http://www.monoistoria.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

ΠΑΤΜΟΣ - ΤΟ ΙΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ !!!

ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ !!! Ο ΚΛΗΡΟΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ !!!


ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: "ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ"!

"Μάσησε" τα λόγια του όταν ρωτήθηκε για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες!
Aπαντήσεις σε φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Σεργίου στη Μόσχα έδωσε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία.
Η συζήτηση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να απαντήσει στις ερωτήσεις που του απηύθυναν οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής.
Σχετικά με τον "εθνικισμό" ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως "υπάρχουν δύο συνώνυμες λέξεις. Ο πατριωτισμός και ο εθνικισμός". 
"Τον πατριωτισμό τον στηρίζουμε, ενώ τον εθνικισμό τον απορρίπτουμε ως Εκκλησία", πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.
Για το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε πως "η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών στο μάθημα των θρησκευτικών είναι μεγάλη".
"Στη Ρωσία κάνουν τα πάντα για να βάλουν το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, ενώ στην Ελλάδα κάνουν τα πάντα για να το βγάλουν" είπε χαρακτηριστικά.
Για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και όλα όσα λέγονται για τον αριθμό "666" που αναγράφεται σε barcode ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας σημείωσε πως "αν έχουμε μέσα στη καρδιά μας τον Χριστό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".


ΑΠΟΡΙΑ: 
Αφού όπως είπε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος πατριωτισμός και εθνικισμός είναι έννοιες συνώνυμες,γιατί τον μεν τον στηρίζει και τον δε όχι;!
Για να το επεκτείνουμε λίγο, ο εθνικισμός χωρίζεται σε δύο σκέλη: Τον υγιή εθνικισμό ή έντονο πατριωτισμό και τον αρρωστημένο εθνικισμό ή σοβινισμό!
Επομένως, ας μην βιάζεται τόσο να "απορρίψει" ο Μακαριώτατος, γιατί οι Πατέρες της Εκκλησίας μας στην Επανάσταση του 1821, τον Μακεδονικό Αγώνα, τους Βαλκανικούς Πολέμους, την Μικρασιατική Εκστρατεία κλπ, είχαν στόχο τους την ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ, που για τα σημερινά δεδομένα ακούγεται άκρως...εθνικιστική!
Όσον αφορά το θέμα της κάρτας του πολίτη και των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, θα περιμέναμε μια πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση: Ως πότε η επίσημη Εκκλησία θα μασάει τα λόγια της στα κρίσιμα αυτά ζητήματα; 

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ(ΨΕΠ) ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ > Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!



Η εικονική εκτέλεση είναι μία από τις πλέον ψυχοφθόρες μεθόδους βασανιστηρίων. Χρησιμοποιείται από στρατούς, αστυνομίες, μυστικές υπηρεσίες και εγκληματικές οργανώσεις προκειμένου να σπάσουν τον τσαμπουκά του ομήρου με στόχο την τρομοκράτησή του και τον ψυχικό εξαναγκασμό του. Για να "σπάσει" ψυχικά. Για να λυγίσει και να παραδοθεί στις ορέξεις τους, για να υπακούσει. Δεν χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο απ' την αρχή. Στην αρχή χρησιμοποιούν πιο.. ορθόδοξες μεθόδους, όπως η τυπική ανάκριση με λίγο ξύλο και πολύ εκβιασμό. 



Αλλά αν δεν καταλαβαίνει με το... "καλό" ο όμηρος πως πρέπει να υπακούσει, τότε θα καταλάβει με το κακό.

Φανταστείτε να σας έχουν συλλάβει, να σας τοποθετούν όρθιο μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα (συχνά έχοντας δέσει με μαντήλι τα μάτια σας), να δίνουν το παράγγελμα "άρξατε πυρ" και να πυροβολήσουν στοχεύοντάς σας. Να ακούτε αυτό το "μπαμ" των όπλων...
Τα πυρά που χρησιμοποιούνται βέβαια είναι άσφαιρα. Αλλά αρκεί η στιγμή αυτή για να περάσει όλη η ζωή σου σαν φιλμ μπροστά από τα μάτια σου σε κλάσματα του δευτερολέπτου, να παγώσει το αίμα σου και να βιώσεις τη φρίκη του θανάτου, αν και είσαι ακόμη ζωντανός!
Σ' αυτή τη φοβερή κι απάνθρωπη δοκιμασία το θύμα υποκύπτει στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Στην ουσία στην ίδια δοκιμασία υποβάλλεται ο ελληνικός λαός εδώ και σχεδόν ένα μήνα, αφού βιώνει την εικονική του εκτέλεση από την ευρωπαϊκή και την εγχώρια οικονομικο-πολιτική ελίτ, οι οποίες έχουν σταθεί ως εκτελεστικό απόσπασμα απέναντί μας και πυροδοτούν εικονικά.
Αφού αντισταθήκαμε σθεναρά στις πιέσεις και τους εκβιασμούς της... "ανακρισούλας" εδώ και δύο χρόνια, τώρα επιχειρούν να μας σπάσουν τα νεύρα. Και η αλήθεια είναι ότι το ψιλοκαταφέρνουν.

Διότι ακόμη κι αν δε λυγίσεις τελικά, πάντα κλονίζεται σε κάποιο βαθμό το νευρικό σου σύστημα από αυτήν τη δοκιμασία.

Η εικονική εκτέλεση έχει τη μορφή της άτακτης χρεωκοπίας και της εξαναγκασμένης εθελουσίας εξόδου από την Ευρωζώνη. Πρόκειται για μια μέθοδο βασανιστηρίων από μια αδίστακτη διεθνή οικονομικο-πολιτική Μαφία. Εμείς, ως όμηρος, έχουμε κάποια λίγα όπλα για να αντιπαλέψουμε αυτήν την κατάσταση. Λίγα αλλά αποτελεσματικά και η αποτελεσματικότητά τους αυτή επαφίεται στην ικανότητα χειρισμού των όπλων.

Λοιπόν, ένας ανακρινόμενος τι όπλο έχει;
Μα ότι ξέρει μόνο αυτός κάτι που έχει ανάγκη να μάθει ο ανακριτής. Ότι τον έχει ανάγκη ζωντανό και όχι νεκρό. Αλλιώς, αν δεν τον είχε ανάγκη, θα τον εκτελούσε με συνοπτικές διαδικασίες διότι δε θα τον χρειαζόταν. Για να μην τον εκτελεί εξαρχής και για να μην τον εκτελεί τόσο καιρό, αυτό σημαίνει πως από κάπου ο όμηρος κρατάει την κατάσταση στα χέρια του.

Αν σπάσει και μιλήσει, τότε τα δυο ενδεχόμενα είναι είτε να εκτελεστεί διότι θα πάψει να είναι χρήσιμος είτε να αφεθεί ελεύθερος, όπου θα κινδυνεύει όμως από τους υπολοίπους εκεί έξω. Από αυτούς που ζημίωσε.

Σε κάθε περίπτωση αυτός που "σπάει" είναι χαμένος. Αν πάλι το πάει τελείως στην κόντρα, παραπουλήσει μαγκιά και πειστούν 100% οι ανακριτές του ότι δεν πρόκειται να πάρουν τίποτα από αυτόν, τότε πάλι υπάρχει η περίπτωση να τον εκτελέσουν.

Ο όμηρος έχει ένα δρόμο σωτηρίας.
Να χρησιμοποιεί συνεχώς τον εκβιασμό του για να κερδίζει συνεχώς πράγματα.
Να μη "σπάει", αλλά να δίνει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να είναι συνεργάσιμος, αρκεί να του δώσουν αυτό, αυτό κι αυτό.

Αυτοί θα του δίνουν αρκετά από αυτά που θέλει για να τον έχουν ζωντανό για να τους βοηθήσει. Κι εξάλλου ξέρουν καλά πως αν πεθάνει, τότε θα χαθούν και όλα όσα θέλουν από αυτόν.

Αφού πάρει κάμποσα πράγματα από αυτούς, κάποια στιγμη σίγουρα οι ανακριτές θα γίνουν πιο πιεστικοί και θα αρχίσουν να απελπίζονται ότι αυτός τους δουλεύει ψιλό γαζί και δεν πρόκειται να τους χρησιμεύσει σε τίποτα.

Και πάνω που θα αρχίσουν να σκέφτονται ότι ήρθε η ώρα να τον ξαποστείλουν, εκεί μάλλον χρειάζεται να κάνει μισό βηματάκι πίσω, να δίνει κάτι για να συνεχίσει να τους "κρατάει".
Να δίνει κάτι το οποίο όμως να ξέρει ότι δεν τους είναι αρκετό, ώστε να συνεχίσουν να τον χρειάζονται. Κάτι λίγο, σαν ένδειξη πιθανής συνεργασιμότητας.


Έχοντας ένα χειροπιαστό -έστω και μικρό- δείγμα από τον όμηρο ότι είναι συνεργάσιμος, αυτοί αναβάλλουν (στο μυαλό και το σχεδιασμό τους) επ' αόριστον την εκτέλεσή του.


Φυσικά δε θα του το πουν, αλλά έχουν πειστεί ότι μπρος στο τίποτα, μπρος στο να χαθούν όλα, καλύτερα να κρατούν ζωντανό αυτό το στραβόξυλο που δύσκολα μιλάει, αλλά μια στο τόσο δίνει κι ενα σημάδι συνεργασίας.

Ο όμηρος όσο είναι βαθιά πεπεισμένος ότι είναι απείρως πιο χρήσιμος στους ανακριτές του ζωντανός παρά νεκρός, τότε δεν έχει τίποτα να φοβάται.

Αρκεί να παίζει καλά το παιχνίδι των εκβιασμών. Αρκεί να τους δείχνει ότι για να δώσει το παραμικρό θα πρέπει οι ίδιοι να του προσφέρουν άνετες συνθήκες διαβιωσης στη φυλακή τους.

Μέχρι να οργανωθεί η μαζική απόδραση από τη φυλακή τους αυτή είναι η καλύτερη λύση. Αν αποδράσουμε μόνοι, θα είναι πιο εύκολο να μας πιάσουν και να 'χουμε χειρότερα. Υπομονή και σε λίγο θα γίνει η μαζική απόδραση και δε θα 'χουν ποιον να πρωτοπιάσουν!

Θα μας κάνουν πολλές εικονικές εκτελέσεις, στο μεταξύ, μπας και λυγίσουμε. Μα η μαζική απόδραση πλέον φαντάζει αναπόφευκτη. Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω πια. Και μην ξεχνάμε ότι οι εικονικές εκτελέσεις είναι από τα τελευταία τους όπλα. Άρα τελειώνουν τα όπλα τους, παίζουν τα ρέστα τους. Άρα έχουν "σπάσει" και αυτοί πριν από μας. Γιατί βλέπουν τη μαζική απόδραση να έρχεται.

Ως τότε, φροντίζουμε κι εμείς να μη "σπάσουμε", να γνωρίζουμε ότι μας χρειάζονται ζωντανούς και όχι νεκρούς και να παίζουμε καλά το παιχνίδι των εκβιασμών για να εξασφαλίζουμε ό,τι μπορούμε.

toixo-toixo

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!


ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ > ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ¨ της ¨Ε.Ε.¨ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΗΔΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΕ ¨ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ¨

Σύμφωνα με ανταπόκριση – ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες ( Τρίτη 29/5) που δημοσιεύεται στην αυριανή/σημερινή (30/5 ) έκδοση της “DERSTANDART” ( Αυστρία ) ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ¨ της ¨Ε.Ε.¨ ΣΥΖΗΤΟΥΝ – ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΗΔΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΕ ¨ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ¨ !!! Η τρομοκρατία του ψυχολογικού πολέμου δεν θα περάσει.http://derstandard.at/1336698195591/Planungen-fuer-Ernstfall-Griechenland-EU-macht-im-Ernstfall-Grenze-dicht
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών δήλωσαν στον ανταποκριτή Thomas Mayer πως μελετούν σοβαρά την ¨συνοριακή καραντίνα¨ της Ελλάδας με πάγωμα της Συνθήκης του Σένκεν και την εισαγωγή αυστηρών συνοριακών ελέγχων στην διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων . 

Η περίπτωση κήρυξης της χώρας σε ¨Έκτακτη Ανάγκη¨ θα μπορούσε να επέλθει , εάν στη χώρα ξεσπάσουν λόγω , ¨οικονομικής κατάρρευσης , ¨αναταραχές¨ με παράλληλη αύξηση της εγκληματικότητας , είτε λόγω μαζικής προσέλευση στις τράπεζες και προσπαθειών μαζικής εξαγωγής κεφαλαίων εκτός Ελλάδας , είτε λόγω αδυναμίας ελέγχου-προστασίας των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της , τα οποία αποτελούν και ¨πύλη εισόδου προς την Ε.Ε.¨, για Πρόσφυγες από χώρες του τρίτου κόσμου ή από ¨τρίτες χώρες¨ γενικότερα.


Ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η περίπτωση ¨έξωσης¨ της Ελλάδας είναι νομικά μια δύσκολη περίπτωση , ο συνοριακός – ¨υγειονομικός αποκλεισμός της¨ , με αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους , είναι δυνατός , βάση των Συμφωνιών του Σέγκεν , που προβλέπουν για λόγους ¨εσωτερικής ασφαλείας¨ των κρατών – μελών της Ε.Ε. , αρχικά την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων ( και στα αεροδρόμια των κρατών- μελών για αεροσκάφη που προέρχονται από την Ελλάδα ) για τριάντα μέρες με δυνατότητα παράτασης ενός μηνός και στην συνέχεια μετά από νέα απόφαση της ¨Επιτροπής¨.


Βέβαια ¨δεν μασάμε εύκολα¨ ,
 ξέρουμε καλά πως τα ¨σενάρια¨ αυτά ( όπως και αυτά που συζητιούνται – μελετώνται στην Γερμανία για ¨ενδεχόμενη Δικτατορία¨ και την επακόλουθη ¨αναγκαία¨ Διεθνή Στρατιωτική Επέμβαση , βλέπε http://www.istrilatis.blogspot.com/2012/05/german-foreign-policy-215-httpwww.html ) μπορεί να εξυπηρετούν –παράλληλα- δύο τρομοκρατικούς σκοπούς : 


Α) Την πραγματική προετοιμασία εγκληματικών σχεδίων
 – επεμβάσεων , έχει μια παραδοσιακή αποικιοκρατική εμπειρία η παλαιά – ¨Νέα¨- Ευρώπη παρά τις δημοκρατικές της ευαισθησίες…

Β) ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ Η ΤΗΝ ¨ ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΟΥΣ¨ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ “ DER STANDART” ΤΗΣ «ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗΣ – ΑΞΟΝΙΚΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ « ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ¨ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ¨ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΡΡΕΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΥΠΕΡΨΙΦΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥΣ.

¨Χάος¨ , Πείνα χωρίς θέρμανση και φάρμακα , Ξωπέταγμα από την Ευρωζώνη , που όμως είναι δύσκολο όπως παραδέχονται . Τώρα προσθέτουν και την ¨συνοριακή καραντίνα¨.

Η Αυστρία σαν πολιτικός κυβερνητικός σχηματισμός , όπως και τα κυρίαρχα μ.μ.ε της (τα οποία οργιάζουν εδώ και δύο χρόνια με άρθρα που φέρουν τίτλους : ¨αρκετά με τους Έλληνες , πετάξτε τους έξω από την Ευρωζώνη ¨ ) , δεν είναι Αγγελούδι. Είναι δορυφόρος της Γερμανίας ( οικονομικά τελείως εξαρτημένη χώρα, αποικία ) ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΕ ΠΑΝΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ … Από την εποχή του Μέτερνιχ , στην συνέχεια σαν εμπρηστής του 1ο Π.Π., μέχρι στον πρώην δήμαρχο της Βιέννης , Νόϋμπάχερ , που είχε στείλει ο Χίτλεργια να ληστέψει – ρημάξει την Ελλάδα στην κατοχή και τον… ¨ Βάλντχάιμ¨ της δημοκρατίας τους. Θυμόμαστε τα… ¨Κύματα του Δουνάβεως¨ , τον πολιτισμό της, όπως και τον οπορτουνισμό της στο διάβα της ιστορίας .

Μάλλον όμως λάθος λαό διάλεξαν να τρομοκρατήσουν. Η Ελλάδα δεν είναι Γιουγκοσλαβία του 1999 για να μπορέσουν να εκδικηθούν κάποιοι τον ελληνικό λαό ( όπως έκαναν με τους Σέρβους ) για την Αντίσταση του στο προηγούμενο Ράιχ και για ν΄ ανοίξουν οι δρόμοι προς τις θερμές θάλασσες , για το νέο… ( ¨Ευρωπαϊκή Ένωση¨ ).

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΚΗΝΗ !!! ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΤΥ !!!


Απίστευτη σκηνή στην Ισπανική TV με τη γυναίκα του Προέδρου της Μπαρτσελόνα

Χαμός στην Ισπανία, το βίντεο σπάει τα κοντέρ.
Η γυναίκα του προέδρου της Barcelona, του Juan Laporta, που έφερε τους παικταράδες στη Βαρκελώνη, Maria Lapiedra, παρουσιάζει εκπομπή, όταν ένας τύπος πηγαίνει πίσω της και της βγάζει το φόρεμα, αφήνοντάς την γυμνή !
Δείτε το βίντεο:




ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!


10 ερωτήσεις που αποδεικνύουν το "φανταστικό" του ελληνικού χρέους

Eρώτηση 1:
Πώς γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ διάσωση, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2:
Πώς γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

Ερώτηση 3:
Πώς γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά Εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;


Ερώτηση 4:
Πώς γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5:
Πώς γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται διάσωση ή περικοπές;

Ερώτηση 6:
Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 0,5 τρις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7:
Πώς γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της Γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;

Ερώτηση 8:
Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9:
Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10:
Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;

Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

Κ. Τοκμακίδης
Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ !!!

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ Η ΔΕΗ !!!


Σπείρες Πακιστανών ρημάζουν και ζημιώνουν εκατομμύρια την ΔΕΗ.

Μετά την εξάρθρωση της σπείρας Πακιστανών που ρήμαζαν τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ στη Μεσσηνία, μια παρόμοια τετραμελής ομάδα ομοεθνών τους «κυνηγών» χαλκού εξαρθρώθηκε και στην Λακωνία όπου είχαν προκαλέσει ζημιά ύψους 72.000 ευρώ στο δίκτυο της Δ.Ε.Η.!Οι τρεις από τους Πακιστανούς ηλικίας 31, 30 και 31 χρόνων που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα,

εντοπίστηκαν από τις συντονισμένες έρευνες που έκαναν τα αστυνομικά τμήματα Βλαχιώτη, Σκάλας, Κροκεών και Περιφέρειας Σπάρτης στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ευρώτα. Ένας ακόμη ομοεθνής τους αναζητείται για συμμετοχή στη σπείρα που κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και φθορές.

Μέσα σε τρία μερόνυχτα, από τις 21 ως τις 24 Μαΐου, οι Πακιστανοί είχαν καταστρέψει έξη μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. για να αρπάξουν τον χαλκό που περιείχαν και να τον πουλήσουν. Στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων που αποδόθηκε στον προϊστάμενο του τοπικού υποκαταστήματος της Δ.Ε.Η., ενώ κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο με το οποίο μετέφεραν τον κλεμμένο χαλκό.

Και στην Καρδίτσα χτύπησαν «κυνηγοί» χαλκού που λεηλατούν μετασχηματιστές και δίκτυα ύδρευσης, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημία τόσο στη ΔΕΗ όσο και στο δήμο Μουζακίου. Οι δράστες εισέβαλαν στον οικίσκο του αντλητικού συγκροτήματος της κοινότητας Αγναντερού και κατέστρεψαν τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και τον μετασχηματιστή της ΔΕΗ κλέβοντας καλωδιώσεις και χαλκό μεγάλης αξίας.
protothema.gr

ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ !!! ΠΕΝΘΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ !!!


28-29 ΜΑΐΟΥ 1453 - ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ...


  
 Η Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως
Είναι βράδι της 28ης Μαΐου 1453. Μόλις έχει τελειώσει η δοξολογία μπροστά από την εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας φτιαγμένης από τον Απόστολο Λουκά, αφού όλοι έψαλλαν - ωΐμέ! - για τελευταία φορά τον Ακάθιστο Ύμνο, αναχωρούν για τις επάλξεις αυτοί πού θα υπερασπίζονταν τα Θεοφύλακτα Τείχη πού προστάτεψαν για 1000 χρόνια τη Πόλη των Κωνσταντίνων. Όλοι έλαβαν τη Θεία Ευχαριστία, κοινώνησαν μέσα στην Πορφυρογέννητο Ιουστινιανή της του Θεού Σοφίας την μεγάλη Εκκλησιά τη καρδιά του παγκόσμιου Χριστιανισμού! Το σύμβολο του μεσαιωνικού ελληνισμού! Ζήτησαν συγχώρεση ο ένας από τον άλλον χιλιάδες κόσμος όσο ορθόδοξοι και καθολικοί ιερείς τελούσαν τη Θεία Λειτουργία μέσα στο Ναό.

Ο αυτοκράτορας έγινε αντιληπτός μόλις για λίγα λεπτά από το θεοσεβούμενο πλήθος. Το βάρος της ευθύνης του να σώσει ένα έθνος, μιά τιμή, μιά χιλιόχρονη ιστορία, τη μνήμη των Κωνσταντίνων, τον ελληνικό πολιτισμό, όλα αυτά μαζί με το γρίφο της υπεράσπισης της πόλης και την επίλυση του σχεδίου άμυνας φορτώνουν τον έσχατο αυτοκράτορα με ''Ακάνθινο Στέφανο'' όμοιον με εκείνον του Χριστού...

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τη συναισθηματική φόρτιση αυτού του υπερήφανου λαού πού η ελπίδα του προς το Θεό του αποτρέπει φρικαλέες σκέψεις του τι πρόκειται να επακολουθήσει! Στη Πόλη βασιλεύει σιγή.. Μιά νεκρική σιγή πού παγώνει το αίμα όλων αυτών πού μέσα τους αρχίζει μιά αγωνία πού θα μετατραπεί σε επιθανάτιο ρόγχο...

Ο Αυτοκράτορας αφού έφυγε από την Αγία Σοφία κατευθύνεται στο ανάκτορο των Βλαχερνών πάνω στο άλογό του. Δεν υπάρχει χρόνος γιά χάσιμο. Το κεφάλι του πάει να σπάσει από τη τρομερή σκέψη. ''Είναι θέλημα θεού η Πόλη να τουρκέψει;''...Αφού φτάνει στο ανάκτορο, εκεί συγκεντρώνει την οικογένειά του και όλους όσους υπηρέτησαν πιστά το σπίτι του. Με πατρική στοργή τους αγκαλιάζει έναν έναν και τους ζητά να τον συγχωρέσουν. Αφού βαθειά συγκινημένοι τον χαιρετούν όλοι για τελευταία φορά ο ίδιος φεύγει με το άλογό του και ευσπευσμένα πάει στις επάλξεις για τη τελευταία επιθεώρηση των αμυντικών θέσεων. Είναι αργά τη νύχτα. Τα άγρυπνα μάτια των σκοπών χαμογελούν πού τον βλέπουν. Υπάρχει ακόμα ελπίδα πιστεύουν. Ο Θεός, ο Αυτοκράτορας, ο λαός, το Δίκαιο είναι μαζί τους!

Μεσάνυχτα, φρενετικά κτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών της Βασιλεύουσας, της Αγίας Σοφίας, των Αγίων Αποστόλων, ακούγονται όλες από τις εκκλησιές κατά μήκος του δρόμου του Επτάσκαλου. Ποιός άραγε μιά τέτοια στιγμή θα είχε ύπνο όταν.. πυκνά σύννεφα μαύρα έχουν κάνει τη νύχτα, τη τελευταία, σκοτάδι κόλασης με απαίσια όρνια να πλανώνται πάνω από την υπερήφανη Πόλη;

Η ΜΑΧΗ ΣΤΥ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ -7- YΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ


Η Οθωμανική επίθεση ξεκινάει μετά τα μεσάνυχτα. Είναι πιά η 29η Μαΐου 1453. Κύματα γενίτσαρων πού το ένα ακολουθεί το άλλο επιτίθονται με πολεμικές κραυγές, ήχους ταμπούρλων, σαλπίγγων, πίπιζων, πού γεμίζουν με το θόρυβό τους τον αέρα τού πέπλου της σκοτεινής νύχτας. Ο στρατός του Μεχμέτη (όπως ήθελε να τον αποκαλούν οι έλληνες) είναι πάνω κάτω 250 χιλιάδες διοικούμενος από τον Ζαγανός Πασά. Άντρας με πείρα στα πολεμικά και βαθύς γνώστης των βυζαντινών όπλων, συγγενής, γυναικάδελφος του Μεχμέτη. Στον στρατό αυτό βρίσκονται αποβράσματα μισθοφόρων χριστιανών ευρωπαίων, γενουατών, 25 χιλιάδων ελλήνων της Θράκης πού ο Μεχμέτης τους έταξε αξιώματα και μάλαμα και κάθε λογής λιμάρικη ψυχή, για φαΐ, για πιοτό, για βιασμό και φόνο...Προσελκύονταν από τη μεγάλη λεία πού ήταν η μεγάλη πρωτεύουσα του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους, καθόλοκληρίαν ΕΛΛΗΝΙΚΟ! Όλοι αυτοί μαζί με τους ατάκτους δολοφόνους τυχοδιώκτες επιτέθηκαν στη οχυρωματική γραμμή των σιδηρόφρακτων σκληρών επαγγελματιών πού ήσαν υπό τας διαταγάς του Ιωάννη Ιουστινιάνη (γενοβέζου ευγενούς από τη Χίο, πιστού συμμάχου του αυτοκράτορα και φιλέλληνος) όλοι κι όλοι καμμιά εκατοστή, όχι παραπάνω. Όλοι οι αμυνόμενοι της Πόλης πού μπορούσαν να κρατήσουν όπλο ήσαν 5 χιλιάδες ψυχές άντε με τους βοηθητικούς 7 χιλιάδες. Όλοι μεγάλοι στην ηλικία ενώ οι εχθροί όλοι νέοι λίγο πάραπάνω από τα είκοσι. Η μάχη κράτησε δύο ώρες έως τις τρείς τη νύχτα...Το σώμα των ατάκτων υποχώρησε σε πλήρη διάλυση πατώντας ο ένας τον άλλον ''τούρλου μπούγδου'', αφήνοντας μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών.

Δίχως παύση έρχεται η σειρά να επιτεθεί η στρατιά της Ανατολίας (Αναντολού Ασκερί) υπό τον Ισχάκ Πασά. Αυτοί προσπαθούν να γκρεμίσουν τους πασσαλοφράκτες. Πολεμούν με λύσσα αποφασισμένοι να σπάσουν την γραμμή των αμυνομένων. Η αποδυνάμωση των επιτιθέμενων βοήθησε τους αμυνόμενους. Με τις σπάθες τους και τους κεφαλοθραύστες τους κομματιάζουν εύκολα τον εχθρό και εκτοξεύουν βλήμματα στη πολυάριθμη μάζα χωρίς καν να σκοπεύσουν. Μιά ομάδα πολεμιστών του Ισχάκ Πασά ρίπτεται σε ένα ρήγμα των τειχών και προς στιγμήν φαίνεται να εισβάλλουν στη Πόλη. Αλλά ο αυτοκράτορας και οι άντρες του τους ορμούν και τους σφάζουν γρήγορα. Η δεύτερη τουρκική επίθεση επίσης απέτυχε.

Κατόπιν έρχονται οι γενίτσαροι. Είναι ειρωνικό ότι γεννήθηκαν έλληνες ορθόδοξοι. Ήσαν πειθαρχημένοι, επαγγελματίες, άγριοι πολεμιστές, τέλεια εκπαιδευμένοι και έτοιμοι να πεθάνουν για το Σουλτάνο τους. Πρίν την έναρξη των εχθροπραξιών, της τελευταίας ημέρας για τη Πόλη, ο Μεχμέτης ζήτησε από το στρατό του, ''Σήμερα δεν θέλω να πολεμήσετε για μένα. Θέλω να ΠΕΘΑΝΕΤΕ γιά μένα''!!! Οι γενίτσαροι όρμηξαν με μένος ανοίγοντας δρόμο από τα στιβαγμένα νεκρά κορμιά χριστιανών και μουσουλμάνων επιτίθοντας στους εξαντλημένους υπερασπιστές της Πόλης. Με τεράστια προσπάθεια οι έλληνες, οι ενετοί, οι γενουάτες και άλλοι ιταλοί σύμμαχοι απέκρουσαν στέλνοντας πίσω τον εχθρό.

Τότε μιά ομάδα εχθρών απροσδόκητα μπήκε στη Πόλη από μιά αφύλακτη μικρή πύλη εξόδου (είχε ανοιχθεί το προηγούμενο βράδι από προδότες πού είχε διαφθείρει ο Μεχμέτης). Η πύλη αυτή γνωστή ως ''Κερκόπορτα'' βρισκόταν στα τείχη των Βλαχερνών. Μάχη ξέσπασε σώμα με σώμα στη μικρή αυτή πύλη.

Ο Καρατζά Πασάς και οι ευρωπαίοι μισθοφόροι του περιβάλλουν το εξωτερικό τείχος της Πόλης στο Χρυσό Κέρας (Κεράτιο Κόλπο) στο χείλος του νερού. Περισσότεροι γενίτσαροι προσεγγίζουν τα τείχη των Βλαχερνών. Τα υπολείμματα των ενετών περικυκλώνονται από τους στρατιώτες της Ανατολίας πού επιτίθονται από το εξωτερικό τείχος και από αυτούς πού βρίσκονται ήδη στο ''Παρατείχιον''. Ένας θανατηφόρος οθωμανικός μύδρος από κανόνι με ακρίβεια κτυπά τους βυζαντινούς και οι έλληνες κόβονται στα δύο ενώ οι Χιώτες-Ρόδιοι και τα απομεινάρια των ενετών έχουν αμφότεροι διαλυθεί. Το βυζαντινό πύρ αυτή τη στιγμή διαλύει δύο αύτανδρες οθωμανικές μονάδες γενιτσάρων στα τείχη των Βλαχερνών, αποτρέποντας τους να μπούν στη Πόλη. Οι έλληνες υπό τη διοίκηση του ενετού Φιλίππο Κονταρίνι, η Παπική μονάδα του Καρδιναλίου Ισιδώρου και οι γενοβέζοι του Ιωάννη Ιουστινιάνη, όλοι μαζί επιτίθονται και διαλύουν τους γενιτσάρους στο Νέο Αυτοκρατορικό Ανάκτορο χωρίς όμως να μπορέσουν να τους απωθήσουν έξω. Οι Γενίτσαροι του τείχους των Βλαχερνών απωθούνται από τους εναπομείναντες Χιώτες-Ροδίους, όμως οι έλληνες σπρώχνονται προς τα πίσω και μιά μονάδα γενιτσάρων εισβάλλει στη Πόλη. Πολυάριθμα στίφη της Ανατολίας πιέζουν τους ενετούς να βγούν έξω από το ''Παρατείχιον'' και να εγκλωβιστούν σε έναν από τους πύργους της Πόλης. Ο Θεόφιλος Παλαιολόγος σκοτώνεται, αφήνοντας τον Τρεβιζάνο μόνο του επικεφαλής των Ενετών...

Λίγο προτού χαράξει η μέρα, ένα βέλος τρυπάει τον σιδερένιο θώρακα του Ιουστινιάνη και τον πληγώνει στο στήθος. Κλονισμένος από το τραύμα του και φυσικά εξαντλημένος η μαχητική του διάθεση κατέρρευσε...Παρόλες τις παρακλήσεις του αυτοκράτορα να μην εγκαταλείψει τη θέση του, ο Ιουστινιάνης έδωσε διαταγή στους στρατιώτες του να τον πάρουν έξω από το πεδίο μάχης. Οι άλλοι στρατιώτες του πού πολεμούσαν στη περιοχή βλέποντας το στρατηγό τους να μεταφέρεται λαβωμένος, υποπτεύτηκαν ότι είχε σπάσει η γραμμή άμυνας και σπεύδουν και αυτοί στη πύλη για να φύγουν μαζί του. Ο αυτοκράτορας και οι έλληνες μένουν μόνοι τους. Τότε οι οθωμανοί διοικητές βλέποντας αυτό διατάσσουν χιλιάδες γενίτσαρους να επιτεθούν στην αποδυναμωμένη αυτή πλέον άμυνα. Οι γενίτσαροι ορμούν και σπάνε το πασσαλοφράκτη στριμώχνωντας τους έλληνες στο τείχος.


Στο μεταξύ εισβάλλουν περισσότεροι στη Κερκόπορτα, όπου οι αμυνόμενοι δεν μπόρεσαν να εξουδετερώσουν τους πρώτους εισβολείς. Σύντομα οι πρώτες εχθρικές σημαίες κυματίζουν στα τείχη. Ο αυτοκράτορας και οι διοικητές του προσπαθούν απεγνωσμένα να συναθροίσουν τους στρατιώτες τους και να ωθήσουν πίσω τον εχθρό. Μάταια όμως, ήταν πιά πολύ αργά. Κύματα γενιτσάρων, ακολουθούμενοι από άλλες τακτικές μονάδες του Οθωμανικού στρατού ρίπτονται στις ανοιχτές πύλες της Πόλης γεμάτες από τρομοκρατημένους υπερασπιστές πού τρέχουν αλαφιασμένοι για να σωθούν και από σωρούς πτωμάτων σφαγμένων χριστιανών στρατιωτών.

Τότε ο αυτοκράτορας αντιλαμβανόμενος ότι τα πάντα έχουν χαθεί γυμνώνεται από τα αυτοκρατορικά του διακριτικά και σαν απλός στρατιώτης με το αίμα και τον ιδρώτα να ρέει ποτάμι από το μέτωπο και το σώμα του ακολουθούμενος από τον εξάδελφό του Θεόφιλο Παλαιολόγο, τον άρχοντα Βρανά, τον Καστιλιανό (ισπανό) Δον Φρανσίσκο Ντε Τολέδο, τον Κατακουζηνό, τον Ματθαίο Σγουρομάλη και τον Ιωάννη Δαλματό - και οι επτά τους κρατώντας τα ξίφη τους - επιτίθονται στα μιλιούνια των εχθρών, χτυπώντας ζερβά δεξά σε μιά ύστατη πράξη ηρωϊκου θάρρους. Κανείς δεν τους ξαναείδε πιά....

Πάνε από τότε 558 χρόνια... Η ροή ενός έθνους είναι αναλώσιμη, η γλώσσα και η Ιστορία του ποτέ! Εμείς και ελληνικά μιλάμε και η Αγιά Σοφιά υπάρχει!

Θα φοβηθούμε νέους ''Μεχμέτηδες'' του ΔΝΤ, δυτικοευρωπαϊκά αποβράσματα, πεινασμένα όρνια από το βορρά, λιμάρικες ψυχές για πιοτό, για φαΐ, για φόνο; (όπως έγραφε ο αείμνηστος νεοέλληνας συγγραφέας μας, Βασίλης Ρώτας για τις ορδές του Δράμαλη), μισθωμένους σπιούνους και κάθε λογής απόρριμα γιατί εξέλαβε την Ελλάδα για ''Πλούσια λεία της Ανατολής;'' !!! Ήγκηκεν γαρ ο καιρός της απάντησης!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 559 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ...Η '' ΑΠΟΦΡΑΔΑ '' ΗΜΕΡΑ !!! ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑΣ !!!


Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

559 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Προσοχή λοιπόν, σε όλους τους ολετήρες, φανερούς και κρυφούς, θρασείς και προβατόσχημους λύκους, που ετοιμάζονται να αλώσουν ξανά την Πατρίδα μας...

Οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση, γιατί οι καιροί είναι πονηροί: Τότε, οι λιγοστοί υπερασπιστές της Βασιλεύουσας είχαν ν' αντιμετωπίσουν ορδές βαρβάρων από τα βάθη της Ασίας.

Σήμερα, χτυπάνε τα "τείχη" της Ελλάδας όχι με κανόνια, αλλά με Μνημόνια, εκβιασμούς, ψευτοδιλήμματα.

Στη θέση του αλλοδαπού Μωάμεθ βρίσκονται "συνέλληνες" προδότες πολιτικάντηδες και τυχάρπαστοι ξεφτιλοπατριώτες...

Θα βρεθεί άραγε ένας νέος Παλαιολόγος να τους πει αυτά που λένε διαχρονικά οι Έλληνες στους εχθρούς τους;

«Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοὶ δοῦναι οὔτ' ἐμὸν ἐστίν οὔτ' ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ• κοινῇ γὰρ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως άποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν.»
ΑΥΤΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ κύριοι...ξέρετε τι σημαίνει; Χωρίς να σε πιέζουν οι "αγορές", χωρίς να περιμένεις να νοιαστείς για τη χώρα επειδή σου έκοψαν το μισθό ή τη σύνταξη...

Αυτοπροαιρέτως, ανιδιοτελώς, μαχητικά και ελληνικά!

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ !!! Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥ ΤΑΧΙΟΥ ΘΗΒΩΝ !!!



Κυριακή 27 Μα'ι'ου 2012
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ   ΤΑΧΙ ΘΗΒΩΝ
Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε καί φέτος στόν Ιερό Ναό τού Αγίου Νικολάου τού Νέου στό Τάχι Θηβών η καθιερωμένη  Εκδήλωση Μνήμης τής θλιβερής Επετείου τής Αλώσεως τής Κωνσταντινουπόλεως στίς 29 Μα'ι'ου τού 1453 .
Χοροστατούντος τού Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Θηβών καί Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου , πραγματοποιήθηκε από τόν Εφημέριο τού Ναού Πατέρα Ευάγγελο ,  Επιμνημόσυνη Δέηση γιά τούς Γενναίους Υπερασπιστές τής Βασιλεύουσας , μέσα σέ κλίμα συγκίνησης .
Τίμησε μέ τήν παρουσία του τήν Εκδήλωση καί ο Εφημέριος τού Ναού τού Αγίου Γεωργίου Θηβών Πατέρας Μελέτιος .
Στή συνέχεια ο Διευθυντής τού 6ου Δημοτικού Σχολείου Ταχίου Θηβών κ. Αθανάσιος Καραπέτσας ομίλησε γιά τήν Αποφράδα Ημέρα τού Ελληνισμού αναλύοντας ιστορικά τά συμβάντα τής Αλώσεως τής Πόλης .
Δύο βραβεία εις μνήμην τών Μακαριστών Ιερέων τής Ενορίας π. Γεώργιον Μακρυγένη καί π. Αλέξανδρο Αγγούρια απονεμήθηκαν από τόν Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών καί Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο σέ δύο Αριστούχες Μαθήτριες τής Ενορίας ,  βραβεία πού έχουν καθιερωθεί εδώ καί δώδεκα χρόνια .
Επιδόθηκαν Αναμνηστικά σέ όλους τούς Μαθητές τής Νεανικής Κατηχητικής Χρονιάς πού πέρασε από τόν Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών καί Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο ο οποίος στή συνέχεια πήρε τό λόγο καί αναφέρθηκε στήν Αποφράδα  Ημέρα τού Ελληνισμού , συμβούλεψε μικρούς καί μεγάλους γιά τήν δύσκολη εποχή πού ζούμε ενώ παρότρυνε τούς Μαθητές τής Ενορίας νά συμμετέχουν στίς Κατασκηνώσεις τής Μητροπόλεως .
Παραδοσιακοί Χοροί από τούς Μαθητές τής Ενορίας τού Αγίου Νικολάου τού Νέου στόν προαύλιο χώρο τού Ναού εκλεισαν μέ τόν καλύτερο τρόπο τήν Εκδήλωση πού πραγματικά κοσμεί χρόνια τώρα τήν Ενορία τού Αγίου Νικολάου τού Νέου στό Τάχι Θηβών , καί βέβαια πολλά εύσημα αξίζουν στόν Εφημέριο τού Ναού Πατέρα Ευάγγελο , ο οποίος πέρα από τό Θεάρεστο Κατηχητικό του έργο πρός τούς Μαθητές τής Ενορίας , τηρεί μέ πάθος καί αναδεικνύει κάθε χρόνο τήν Ελληνορθόδοξη Παράδοση μέσα από όμορφες Εκδηλώσεις. 
Θά πρέπει νά αναφερθεί καί η παρουσία τής Ελληνικής Αστυνομίας πού φρόντισε νά τηρηθούν μέτρα ασφαλείας πρός τό κοινό από τά διερχόμενα αυτοκίνητα δίπλα από τόν προαύλιο χώρο τού Ναού .
Τήν Εκδήλωση κάλυψε μέ Φωτορεπορτάζ τό ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ , ενώ Επαγγελματική Φωτογράφιση τής Εκδήλωσης  αφιλοκερδώς πραγματοποίησε τό STUDIO ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ .

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής 
Email:sovdim@hotmail.com



ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!



Το άρθρο αυτό αποτελεί μετάφραση κειμένου που αναρτήθηκε σε αγγλόφωνη ιστοσελίδα την 1η Σεπτεμβρίου 2010, 6 περίπου μήνες μετά την αιφνίδια περιδίνηση της χώρας μας στην “κρίση δανεισμού” της ευρωζώνης και 4 περίπου μήνες μετά την υπογραφή του 1ου μνημονίου. Τις μέρες αυτές ζούμε την εκπλήρωση μιας προφητείας. Εάν πιστεύετε ότι τα τελικά γεγονότα αυτής της προφητείας θα διαδραματιστούν σε μια από τις μελλοντικές γενιές, ίσως βρεθείτε προ μεγάλης εκπλήξεως.

Ευγνωμονούμε τον Θεό για το γεγονός ότι οι άγγελοι δεν επέτρεψαν την εξάπλωση της καταστροφικής θύελλας της διχόνοιας και φροντίζουν για την σωτηρία όλων μας. Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί σιμώνει ο καιρός κατά τον οποίο δεν θα έχουμε άλλες ευκαιρίες να μετανοήσουμε και να εξαγνιστούμε από τις αμαρτίες μας. Στο κατά Λουκά Ευαγγέλιο, κεφ. 21, εδάφια 34-36, ο Ιησούς είπε:

“Προσέχετε δὲ ἑαυτοῖς μήποτε βαρηθῶσιν ὑμῶν αἱ καρδίαι ἐν κραιπάλῃ καὶ μέθῃ καὶ μερίμναις βιοτικαῖς, καὶ αἰφνίδιος ἐφ᾿ ὑμᾶς ἐπιστῇ ἡ ἡμέρα ἐκείνη·”Προσέχετε τον εαυτό σας, μήπως γίνει βαριά η καρδιά σας και ασυγκίνητη στο άκουσμα του λόγου του Θεού, από την κραιπάλη, τη μέθη και τις βασανιστικές φροντίδες αυτής της ζωής. Να είστε άγρυπνοι, μήπως τυχόν μέσα στην κατάσταση αυτή της πνευματικής χαλάρωσης και παραζάλης πέσει επάνω σας άξαφνα η μεγάλη εκείνη ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας.

Προσέξτε τι μας λέει το Ευαγγέλιο. Θα πρέπει να ζούμε προσεκτικά, ώστε να μην εφησυχάσουμε και γίνουμε ανίκανοι να αντιληφθούμε τα σημεία των καιρών, με αποτέλεσμα να μας βρει ξαφνικά απροετοίμαστους η ημέρα του Κυρίου και της Κρίσεώς Του. Στο εδάφιο 35, το ίδιο Ευαγγέλιο λέει:

“ὡς παγὶς γὰρ ἐπελεύσεται ἐπὶ πάντας τοὺς καθημένους ἐπὶ πρόσωπον πάσης τῆς γῆς”.

Διότι πράγματι σαν παγίδα θα έλθει η ημέρα εκείνη και θα βρει απροετοιμάστους όλους αυτούς, οι οποίοι ξένοιαστοι περνούν την αμαρτωλή και κοσμική ζωή τους.

Οι μόνοι που δεν θα πιαστούν στην παγίδα είναι εκείνοι που ακολουθούν τις νουθεσίες και φροντίζουν τον εαυτό τους ώστε να ζουν κοντά στο Θεό σήμερα. Το Ευαγγέλιο δεν αναφέρεται σε κάποια μελλοντική εποχή, φίλοι μου. Αναφέρεται σε εσάς και σε εμένα, ακριβώς σήμερα. Στο εδάφιο 36, διαβάζουμε:

“ἀγρυπνεῖτε οὖν ἐν παντὶ καιρῷ δεόμενοι ἵνα καταξιωθῆτε ἐκφυγεῖν πάντα τὰ μέλλοντα γίνεσθαι καὶ σταθῆναι ἔμπροσθεν τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου”.

Να επαγρυπνείτε, λοιπόν, και να προσεύχεστε κάθε ώρα και στιγμή, ώστε να σας αξιώσει η Θεία Χάρη να αποφύγετε όλα αυτά τα φοβερά που πρόκειται να γίνουν και να σταθείτε με θάρρος και χαρά μπροστά στον Υιό του ανθρώπου.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ !!!


Το όραμα ενός μοναχού: "Παιδιά Μου, ετοιμαστείτε για την πρώτη θλίψη..."

Παιδιά Μου, έρχεται η πρώτη θλίψη. Πανικός, φόβος, λύπη, ταραχή και αναρχία θα επικρατεί παντού γύρω σας. Σ’ αυτό το ευλογημένο μέρος, την Ελλάδα, που τόσο πολύ λάτρεψε τον Μονογενή Μου, μα αγνοεί την ύπαρξή Μου, θα έρθει το πρώτο κακό. Ένα κακό που Εγώ θα επιτρέψω, για να καθυστερήσω τα διαβολικά τεχνάσματα των οπαδών του Εωσφόρου. Δεν θα αφήσω να καταστρέψουν τελείως τη χώρα που μέχρι τώρα Με δοξολογούσε. Πριν θελήσουν να της δώσουν το τελειωτικό χτύπημα, Εγώ θα αποτρέψω τα σχέδιά τους. Και όλοι θα καταλάβουν πόσο Εγώ σας στηρίζω. 
Τα παιδιά Μου στην Ελλάδα δεν θα καταλάβουν πως από θεία πρόνοια ήρθε το κακό και πολλοί θα Με καταραστούν, μα Εγώ πάλι θα τους συγχωρήσω, αφού η καρδιά Μου χτυπάει μητρικά. Μα όλοι αυτοί που ύπουλα υπονομεύουν το έθνος σας, θα καταλάβουν πόσο σας στηρίζω, αφού για άλλη μια φορά τα καταχθόνια σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό. Χρόνια τώρα προσπαθούν να σας καταστρέψουν, μα Εγώ πάντα σας σκεπάζω. Και αυτό το ξέρουν. Μυστικά μεταφέρονται τα λόγια Μου, σε ανθρώπους ευλαβείς για το πώς θα κινηθούν προκειμένου να στηρίξουν το έθνος τους και μέχρι να τους αναδείξω Εγώ στις κατάλληλες θέσεις, δεν θα επιτρέψω να σας χτυπήσουν οι αλλόθρησκοι εχθροί. Όσοι ηγούνται τώρα, έχουν πολύ αλαζονεία και ενώ δεν θα ήθελαν να κάνουν κακό στη χώρα τους, θα το έκαναν άθελά τους, λόγω του εγωισμού τους, αφού γι’ αυτό θα μπορούσαν να γίνουν εύκολη λεία στα χέρια των οπαδών του Εωσφόρου. 



Παιδιά Μου, πάντα σας στήριζα και πάντα θα σας στηρίζω. Πριν έρθει το οποιοδήποτε κακό, η μητρική καρδιά Μου φροντίζει πάντα να σας προστατέψει. Ήδη έχω φροντίσει, εδώ και πολλά χρόνια ώστε να περάσετε όσο πιο ανώδυνα την δύσκολη αυτή δοκιμασία του πολέμου. Είστε πολύ ευάλωτοι στα χτυπήματα του Εωσφόρου και οι ψυχές σας είναι ακάλυπτες από την ευλογία Μου. Έτσι δεν θα αντέχατε το σκληρό πρόσωπο του πολέμου. Παλιά τα παιδιά Μου, είχαν θεϊκό φόβο στην καρδιά τους και με την προσευχή και την ευλάβεια τους, Με συγκινούσαν για να τους ευλογώ. Και πολύ τους ευλογούσα. Όμως τώρα, έχει χαθεί η ευγένεια και η ευλάβεια και παντού επικρατεί η αχαριστία και η ασέβεια. Γι’ αυτό παιδιά Μου, μη Μου ζητάτε να καθυστερήσω τα κακά που έρχονται, αλλά ζητήστε Μου να σας προστατέψω σε όσα σκληρά και απάνθρωπα συμβούν. Άλλα θα είναι δικές Μου επεμβάσεις και άλλα σατανικά σχέδια. Σε όλα όμως Εγώ, θα κρατήσω σφιχτά στην αγκαλιά Μου, όσους θελήσουν να μπουν εκεί για να προστατευτούν. Όσους γονατίζουν μέσα στην καρδιά Μου για να ζητήσουν την προστασία Μου από πίστη στα λόγια Μου, πριν χτυπήσει ακόμη το κακό.


Ναι παιδιά Μου, το κακό έρχεται και σε λίγο θα χτυπήσει την πόρτα εκατομμύρια σπιτιών, που δεν θέλησαν να Με φωνάξουν για να τα ευλογήσω, να γίνω Εγώ ο βασιλιάς τους, μόνο αναίσχυντα προτίμησαν να ανοίξουν διάπλατα την πόρτα τους στον σατανά για να τα μολύνει ακόμη περισσότερο. Όλα αυτά τα σπίτια σαν χάρτινοι πύργοι θα πέσουν και η ορμή της παιδαγωγικής Μου αγάπης σαν αγριεμένο κύτος θα κατασπαράξει τις περιουσίες τους. Δεν θα επιτρέψω να χαθούν πολλά παιδιά Μου, δίχως να μετανοήσουν, μα πολλές σκληρόκαρδες, ζηλόφθονες ψυχές θα χαθούν. Πολλοί θα πιστεύουν πως ο πόλεμος θα είναι το πρώτο κακό, μα η παιδαγωγική Μου αγάπη, άλλο θα επιτρέψει. Μέσα από την θλίψη και τον φόβο, θα επέλθει μεγάλη μετάνοια. Γι’ αυτό ζητήστε το Πανάγιο Μου Πνεύμα για να ετοιμαστείτε και φτιάξτε αλυσίδα προσευχής για να προστατέψετε τις ψυχές σας από αυτά που θα έλθουν. 


Δεν θα προλάβει να έρθει η πένθιμη περίοδος της βασίλισσάς Μου Μαριάμ και μεγάλο κακό θα βρει απροετοίμαστες πολλές ψυχές. Ψυχές που δεν Με πίστεψαν. Γιατί να ξέρεις γιε μου πιστέ, πως όχι μόνο μέσα από το στόμα σου, αλλά και μέσα από πολλά στόματα παραδομένα σε Μένα, η μητρική καρδιά Μου θέλησε να προειδοποιήσει τα παιδιά Μου να προετοιμαστούν για όσα θα επακολουθήσουν, μα πολλές ψυχές αγνόησαν τις προειδοποιήσεις Μου, σχολιάζοντας εσάς και όσους σας πίστεψαν. Δίκαια η Πατρική οργή Μου έπρεπε να τους τιμωρήσει, μα Εγώ είμαι Μάνα και η μάνα πονά και εύκολα συγχωρεί και αγκαλιάζει όσους ακόμη και τελευταία στιγμή αποφασίσουν ταπεινά να μπουν στην αγκαλιά της ζητώντας συγγνώμη. 


Αλλάξτε ζωή παιδιά Μου. Δεν έχετε πλέον άλλο χρόνο. Τα κακά ξεκινούν και κανείς δεν μπορεί να τα σταματήσει παρά μόνο οι ίδιες σας οι προσευχές. Όλα όσα πρέπει να γίνουν θα γίνουν, προσευχηθείτε μόνο μέσα στο πέλαγος των πειρασμών και των θλίψεων, να μην χαθούν οι ψυχούλες σας. Είναι για Μένα τα πιο πολύτιμα στολίδια. Μόνο που πολλά απ’ αυτά είναι βρόμικα και Εγώ θέλω να τα καθαρίσω για να τα στολίσω στο ουράνιο Μου βασίλειο. Σας περιμένω θησαυροί Μου. Μπείτε γρήγορα στην πατρική αγκαλιά Μου. Αλλά και ακόμη πιο βαθιά, στην μητρική καρδιά Μου. 






Ο στοργικός Πατέρας σας,


Θεός της άπειρης Αγάπης.