Σελίδες

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΑΜΕΣΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΝΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΣΑΡΑΝΤΙ !!!

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

ΑΜΕΣΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΝΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΣΑΡΑΝΤΙ !!!







Αμεσα άρχισαν οι εργασίες προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών στο κανάλι μεταφοράς νερού από τον Μόρνο, με την επικείμενη τοποθέτηση μεταλλικού αγωγού μεγάλης διατομής.
Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν εντός ολίγων ημερών, ενώ παράλληλα θα αρχίσουν και οι εργασίες για την πλήρη επιδιόρθωση της ζημιάς.
Οπως έκανε γνωστό η ΕΥΔΑΠ οι τεχνικές υπηρεσίες της έχουν θέσει σε λειτουργία το δίκτυο μεταφοράς νερού από τις λίμνες Υλίκη και Μαραθώνα προς τις μονάδες επεξεργασίας (διυλιστήρια), ώστε να συνεχιστεί η αδιάλειπτη παροχή νερού στήν πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, η ζημιά προκλήθηκε από κατολίσθηση του εδάφους, κατά πάσα πιθανότητα λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή.
Το τμήμα του καναλιού που αποκολλήθηκε πλήρως, εκτείνεται σε μήκος περίπου 30 μέτρων, ενώ εκτεταμένες ζημιές έχουν προκληθεί σε τμήμα του καναλιού μήκους άλλων περίπου 70 μέτρων (συνολικό μήκος ζημιάς περίπου 100 μέτρα). Έχει διακοπεί πλήρως η παροχή νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου προς το κανάλι μεταφοράς και έχει σταματήσει η κατάκλυση με νερά των περιοχών γύρω από το κανάλι.

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
E-mail:sovdim@hotmail.com

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ !

«Την ώρα της καταστροφής, δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για την απόδοση ευθυνών» δηλώνει ο Μιχ. Γιαννάκης για τις καταστροφές στο Σαράντι


Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή τις καταστροφές που προκλήθηκαν από το κανάλι του Μόρνου στον οικισμό Σαράντι του νομού Βοιωτίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Την ώρα της καταστροφής, δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για την απόδοση ευθυνών. Αυτές, ούτως ή άλλως, είναι δεδομένες και καταλογίζονται τόσο στην διοίκηση της ΕΥΔΑΠ όσο και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για την ελλιπή συντήρηση του καναλιού και την πλήρη απουσία προληπτικών εργασιών και έργων, παρά τις διαπιστωμένες διαρροές που κατήγγειλαν οι κάτοικοι της περιοχής. Αυτό που προέχει αυτή την ώρα είναι η αποκατάσταση του καναλιού, του οδικού δικτύου, των λοιπών υποδομών της περιοχής και η πλήρης αποζημίωση των πληγέντων, που μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν τις περιουσίες τους. Έχω ήδη έρθει σε επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΥΠΟΜΕΔΙ και της ΕΥΔΑΠ και καλώ τα Υπουργεία Υποδομών, Οικονομικών και Εσωτερικών να αναλάβουν εκ μέρους της Πολιτείας τις ευθύνες που τους αναλογούν για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων. Τέλος, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οφείλει να δράσει άμεσα και να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών όσο και για τις αποζημιώσεις.»

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !!! ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΣΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ '' ΒΟΙΩΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ '' Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΘ !!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΘ Κ. ΑΛΕΚΟΣ ΣΤΑΊ΄ΚΟΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ !!! Τρίτη 29 Μαρτίου 2011 Ωρα 20.11....... Μέ δεδομένο τό σοβαρό πρόβλημα τής κατολίσθησης τσιμεντένιου τμήματος τού καναλιού τής ΕΥΔΑΠ πού μεταφέρει νερό από τόν Μόρνο γιά τήν Υδροδότηση τής Αθήνας στήν περιοχή τού οικισμού Σαράντι τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων μέ συνέπεια τόν πλημμυρισμό τής ευρύτερης περιοχής..........ο Διαχειριστής τής Ιστοσελίδας ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΚΟΠΙΟ Δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Σοβατζής επικοινώνησε μέ τόν Πρόεδρο τής ΔΕΥΑΘ κ. Αλέκο Στά'ι'κο καί τού έθεσε τό εύλογο ερώτημα τί μέλει γενέσθαι σχετικά μέ τό πόσιμο νερό τών Δημοτών τής ευρύτερης περιοχής τής Θήβας πού ώς γνωστόν παρέχεται από τό κανάλι τού Μόρνου τής ΕΥΔΑΠ καί διυλίζεται από τό ταχυδιυλιστήριο τής ΔΕΥΑΘ . Ο κ. Αλέκος Στά'ι'κος διαβεβαίωσε ότι υπάρχει μεγάλο απόθεμα νερού στό κανάλι τής ΕΥΔΑΠ πού εχει ασφαλιστεί καί παρέχει νερό πρός διοχέτευση στό ταχυδιυλιστήριο τής ΔΕΥΑΘ τουλάχιστον γιά 15 ημέρες , ενώ απέκλεισε τήν λειτουργία τών διαθέσιμων Γεωτρήσεων . Σύμφωνα μέ πληροφορίες από κύκλους τής ΕΥΔΑΠ τό υπάρχον πρόβλημα στό κανάλι τού Μόρνου αναμένεται νά επισκευασθεί τίς επόμενες ημέρες . Πηγή : ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ Δημήτρης Σοβατζής E-mail:sovdim@hotmail.com

ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΙ !!!

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011 Εικόνες καταστροφής στο Σαράντι - "Κανένα πρόβλημα με την ύδρευση" λέει η ΕΥΔΑΠ Εικόνες καταστροφής στον παραλιακό οικισμό του Σαράντι εξαιτίας της σοβαρής ζημιάς που προκλήθηκε στο κανάλι του Μόρνου. Χώματα, βράχια, δέντρα και άλλα αντικείμενα παρασύρθηκαν απο τους ορμητικούς χειμάρους που είχαν κατάληξη τον Κορινθιακό. Σπίτια, κυρίως υπόγεια, αλλά και οι περισσότεροι δρόμοι πλημμύρισαν ενώ σαν απο θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Απο νωρίς το απόγευμα συνεργεία του Δήμου Θηβαίων και της Περιφέρειας βρίσκονται στην περιοχή για την αποκατάσταση των ζημιών. Στην μάχη και το Πυροσβεστικό Σώμα καθώς και ομάδες Εθελοντών. Τεχνικό κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Ν. Μπάρδη, διεπίστωσε ότι η ζημία προκλήθηκε από κατολίσθηση του εδάφους, κατά πάσα πιθανότητα λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή. Ωστόσο μαρτυρίες των κατοίκων λένε ότι η ΕΥΔΑΠ είχε ενημερωθεί προ καιρού για σοβαρή διαρροή στο κανάλι!!!! Το τμήμα του καναλιού που αποκολλήθηκε πλήρως εκτείνεται σε μήκος περίπου 30 μέτρων, ενώ εκτεταμένες ζημιές έχουν προκληθεί σε τμήμα του καναλιού μήκους άλλων περίπου 70 μέτρων, αναφέρει η ΕΥΔΑΠ. Ακόμη, έχει διακοπεί πλήρως η παροχή νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου προς το εν λόγω κανάλι μεταφοράς και έχει σταματήσει η κατάκλυση με νερά των περιοχών γύρω από το κανάλι. Όπως αναφέρει η ΕΥΔΑΠ δεν υπάρχει πρόβλημα στην ύδρευση των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης και της Θήβας, που υδροδοτούνται απο τον Μόρνο, καθώς έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες ποσότητες μέχρι και το διάστημα της μιας εβδομάδας όπου αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση των ζημιών.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ !!!


Στο μέλλον παραπέμεπται το «χτίζοντας το μέλλον»

«Η κυβέρνηση οφείλει να εντάξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην στρατηγική για την εξοικονόμηση ενέργειας» τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκης σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

«Πελαγοδρομούν τα μεγάλα, ώριμα και με εξασφαλισμένους πόρους προγράμματα της ΝΔ για την εξοικονόμηση ενέργειας τόσο για τους ιδιωτικούς όσο και για τους δημόσιους φορείς» τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκης και συνεχίζει κατηγορώντας την υπουργό ότι παρασύρει τον πρωθυπουργό σε επικοινωνιακού τύπου φιέστες και προγράμματα, που εν μέσω ύφεσης στηρίζονται στην εθελοντική μείωση τιμών.

Τέλος, ο Μιχάλης Γιαννάκης καλεί την Υπουργό να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για την πορεία του προγράμματος «Χτίζοντας το μέλλον» και για τις μειώσεις τιμών που έχουν επιτευχθεί τους τρεις πρώτους μήνες εφαρμογής του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:



ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2011

ΘΕΜΑ: Στο μέλλον παραπέμπεται το «Χτίζοντας το μέλλον»


Κυρία Υπουργέ,

Τον Οκτώβρη του 2009, λίγο πριν εφαρμοστεί το ώριμο και με εξασφαλισμένους πόρους πρόγραμμα του τότε Υπουργείου Ανάπτυξης «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε την ακύρωση του Προγράμματος.

Ένα και πλέον χρόνο μετά, το σχετικό πρόγραμμα, όπως και το αντίστοιχο για την εξοικονόμηση ενέργειας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα μπορούσε να ενισχύσει την περιφερειακή απασχόληση, πελαγοδρομεί μεταξύ ανακοινώσεων του αρμόδιου Υπουργείου, Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, παρατάσεων προς τους δικαιούχους του προγράμματος, παρατάσεων εφαρμογής του Ενεργειακού Πιστοποιητικού και εμπλοκές του Τραπεζικού τομέα σχετικά με τα επιτόκια.

Και ενώ η εφαρμογή του Προγράμματος ακόμα σήμερα καρκινοβατεί, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ παρέσυρε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό σε μια επικοινωνιακού τύπου φιέστα τον Νοέμβριο του 2010, προβαίνοντας στην ανακοίνωση του Προγράμματος «Χτίζοντας το μέλλον», το οποίο εν πολλής στηριζόταν στην εθελοντική μείωση των τιμών από πλευράς των επιχειρήσεων (μονώσεις κτλ). Η Νέα Δημοκρατία είχε καυτηριάσει την επικοινωνιακή διαχείριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος αναφορικά με την στρατηγική της χώρας για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας, αφού οι μειώσεις τιμών για τις οποίες δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός, επιτυγχάνονταν ούτως ή άλλως από την διογκούμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

Επειδή η εξοικονόμηση ενέργειας θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να αποτελέσει ισχυρό ανάχωμα απέναντι στην εντεινόμενη ύφεση που βιώνει η ελληνική οικονομία

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

-Σε ποια φάση υλοποίησης βρίσκεται το Πρόγραμμα «Χτίζοντας το Μέλλον»; Ποιες μειώσεις τιμών έχουν παρατηρηθεί στην αγορά; Ποιο ποσοστό από τις μειώσεις αυτές οφείλονται στην ύφεση;
-Πότε θα εφαρμοστεί το Πρόγραμμα για την εξοικονόμηση ενέργειας των Οργανισμών Τοπικών Αυτοδιοίκησης;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΔΡΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΑ'Ι'ΟΥ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ....ΑΡΜΟΔΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΘΗΒΩΝ !!!



Κίνδυνος πτώσης μεγάλων πεύκων από τόν λόφο τού Αμφίου γιά πεζούς καί διερχόμενα αυτοκίνητα υφίσταται επί τής οδού Λα'ι'ου η οποία είναι προέκταση τής οδού Αγίου Αθανασίου τής Συνοικίας τού Πυρίου πρός τό κέντρο τής Θήβας .
Παρακαλείται τό Δασαρχείο Θηβών νά επιμεληθεί τού σοβαρού αυτού θέματος πού αφορά τήν Δημόσια Ασφάλεια καί Υγεία τών διερχόμενωνπολιτών .!!!!!!!

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ .....

Συγκροτημένη πολιτική, από το χωράφι… μέχρι το ράφι του καταναλωτή


Άρθρο του Μιχάλη Γιαννάκη* στην εφημερίδα "Δημοκρατία"

Την ώρα που μειώνονται δραματικά τα αγροτικά εισοδήματα και οι αγροτικές συντάξεις, τη στιγμή που διευρύνεται η ψαλίδα μεταξύ τιμών παραγωγού και καταναλωτή, την ώρα που αυξάνονται αλματωδώς οι τιμές των εφοδίων και των αγροτικών μηχανημάτων, δικαίως οι Έλληνες αγρότες αδιαφορούν για όρους όπως η «ανταγωνιστικότητα», η «αναδιάρθρωση», ο «εκσυγχρονισμός» που υπό το μανδύα των «μεταρρυθμίσεων» πρόβαλαν, σχεδόν ανεξαιρέτως, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.
Η Νέα Δημοκρατία, έχει κλείσει οριστικά τον κύκλο της αυτοκριτικής της για τις παραλήψεις της στην αγροτική πολιτική την περίοδο 2004-09. Και, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, ανοίγει ένα νέο κύκλο δυναμικών προτάσεων, με την εκπόνηση ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου κυβερνητικού προγράμματος, που σε συνεργασία με τον αγροτικό κόσμο, αξιοποιεί την εμπειρία και τις προτάσεις των στελεχών. Αλλά κυρίως, δίνει ελπίδα και προοπτική στην ελληνική αγροτική παραγωγή.
Η στήριξη της αγροτικής παραγωγής, ειδικά σήμερα, χρειάζεται όραμα και συγκεκριμένη στόχευση σε ολόκληρη την αλυσίδα εμπορίας της, από το χωράφι μέχρι το ράφι του καταναλωτή. Και ενώ στο πρώτο στάδιο, οι προτάσεις που αφορούν την μείωση του επιτοκίου δανεισμού για επενδύσεις, η ρύθμιση των αγροτικών χρεών και η προώθηση εναλλακτικών καλλιεργειών αποτελούν σημεία διαπραγμάτευσης στα πλαίσια της Κοινή Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, στον κλάδο της ζήτησης μπορούν να αναληφθούν άμεσα, μηδαμινού δημοσιονομικού κόστους, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Ήδη, από το 2007, μια ομάδα νέων βουλευτών από αγροτικές περιοχές, είχαμε προτείνει συγκεκριμένες λύσεις τόνωσης της ζήτησης αγροτικών προϊόντων. Η τοποθέτηση Γεωργικών Ακολούθων στις Πρεσβείες μας στο Εξωτερικό, η προβολή των αγροτικών προϊόντων μέσω του Οργανισμού Παρακολούθησης Εξωτερικού Εμπορίου με τις σημαντικές πρωτοβουλίες που τελικά ανέλαβε για εξαγωγές προς την Κίνα το 2008, η ενίσχυση της «συμβολαιακής» γεωργίας με εγγυημένη τιμή, ενισχύουν τον εξωστρεφή προσανατολισμό της ελληνικής παραγωγής. Και παράλληλα, η αναθεώρηση του καθεστώτος λειτουργίας των λαϊκών αγορών με προτεραιότητα στους παραγωγούς, μπορεί να εξασφαλίσει αφενός το αγροτικό εισόδημα και αφετέρου να διασφαλίσει την προμήθεια του καταναλωτή με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, στο εσωτερικό.
Δυστυχώς, η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αποκομμένη από τις ανάγκες της αγροτικής περιφέρειας, αδυνατεί να διεκδικήσει το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα προϊόντα μας στο εξωτερικό. Όπως αδυνατεί να διεκδικήσει την ένταξη των αγροτών στον επενδυτικό νόμο για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής τους διαδικασίας και να μειώσει, με συγκεκριμένα μέτρα, το κόστος παραγωγής.

* Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος ΝΔ, βουλευτής Βοιωτίας

ΚΑΙ ΟΜΩΣ Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΘΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ .........

Προσφυγικά χωρίς ελπίδα


Tης Μαριαννας Τζιαντζη

«Προσφυγικό σπίτι, αληθινό. Ελα να το δεις και θα μείνεις άφωνος», λέει μια γιαγιά στον Σταύρο Θεοδωράκη και τον οδηγεί στο σπίτι της, στα Προσφυγικά της Θήβας. Τα μικρά δωμάτια αστράφτουν από καθαριότητα και νοικοκυροσύνη. Κεντημένο πετσετάκι στον δίσκο, με το γλυκό κίτρο κρύο νερό. Ούτε ίχνος μιζέριας κι εγκατάλειψης.
Ομως, αυτό το σπίτι είναι η εξαίρεση. Οι περισσότερες από τις 400 κατοικίες του προσφυγικού συνοικισμού βρίσκονται σε άθλια κατάσταση: αποχετεύσεις που στάζουν, ξηλωμένοι σοβάδες, ακόμα και στέγες από καρκινογόνο αμίαντο, όπως είδαμε στους «Πρωταγωνιστές» (Mega). Ελάχιστοι ο Ελληνες, όμως πάμπολλοι είναι οι Ινδοί, οι Πακιστανοί, οι Αλβανοί, οι Ρουμάνοι, οι Βούλγαροι που δουλεύουν στα εργοστάσια ή στα χωράφια. Και οι δουλειές διαρκώς λιγοστεύουν.
Κάποτε ο συνοικισμός αυτός ήταν το καμάρι της πόλης, το «Μικρό Παρίσι» της. Βιοπάλη, φτώχεια, αλλά και μεράκι, γλέντια, νόστιμα φαγητά, τραγούδια. Εδώ γεννήθηκε η Χαρούλα Αλεξίου, εδώ η γιαγιά της τραγουδούσε αμανέδες σαν αηδόνι. Ομως, τα πετρόχτιστα σπίτια άρχισαν να καταρρέουν και οι κληρονόμοι τους, οι απόγονοι των προσφύγων, εγκαταστάθηκαν σε διαμερίσματα στη Θήβα.
Σπίτια και άνθρωποι οι πρωταγωνιστές της εκπομπής. Σπίτια με πλούσιο παρελθόν και με θλιβερό παρόν και άνθρωποι με ζόρικο παρόν και αβέβαιο μέλλον. Η κάμερα μπαίνει σε αρκετά σπίτια. Κάποια είναι στοιχειωδώς οργανωμένα (όταν εκεί κατοικεί οικογένεια), όμως στα περισσότερα, όπου στοιβάζονται μόνο άνδρες μετανάστες, τα έπιπλα έχουν καταργηθεί ώστε να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για ύπνο. Ούτε πλυντήριο ούτε ψυγείο. Και για φαγητό, πίτες φτιαγμένες με νερό και αλεύρι. Μόνο η τηλεόραση μένει στο γυμνό δωμάτιο. Κάποιοι παλιοί μετανάστες έχουν κάπως ενσωματωθεί. Μιλάνε ελληνικά, τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολείο και τους αρέσει η τηλεοπτική «Πάτι».
Αγνωστος, ρευστός ο πληθυσμός των Προσφυγικών. Το καλοκαίρι, με τις αγροτικές εργασίες, μπορεί να φτάσει τις 5–6.000. Υπάρχουν όμως και χειρότερα, μια εγκαταλελειμμένη φαρμακαποθήκη, ενάμισι χιλιόμετρο έξω από τη Θήβα, μια τσιμεντένια σπηλιά όπου έχει καταφύγει ένας άγνωστος αριθμός Aφγανών. Δίχως ρεύμα, δίχως νερό. Σκοτάδι, κρύο, πείνα.
Ξανά πίσω στα Προσφυγικά. Ρημαγμένα σπίτια, όπου κάποτε ανθούσε η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή και τώρα αγκομαχά η ελπίδα για επιβίωση. Διαφορετικά τα κύματα της ιστορίας που έσκασαν εδώ, αλλά όχι πολύ διαφορετικά τα όνειρα που πλέχτηκαν κάτω από τις ίδιες στέγες σε διαφορετικές εποχές. Ομως τώρα οι στέγες στάζουν, βουλιάζουν, απειλούν να πλακώσουν τους «τυχερούς» που δεν μένουν σε σπηλιές.
Πόσα σπίτια είναι ετοιμόρροπα και πόσα μπορούν να συντηρηθούν, πόσα είναι καταπατημένα, πόσα νοικιάζονται με τον μήνα και πόσα με «κεφαλιάτικο»; Ποιος και πώς μπορεί να κάνει κάτι; Η εκπομπή δεν έδωσε απαντήσεις, όμως μας έδωσε μια εικόνα την οποία πολλοί μέχρι χθες αγνοούσαμε.
Πηγή: Καθημερινή.gr

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ΘΗΒΑΣ......

Δύο χρόνια Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας - Δύο χρόνια πρωτοπόρας δράσης


Συμπληρώνονται σήμερα 28/3/2011 δύο χρόνια από την επανίδρυση της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας τον Μάρτιο του 2009. Από την ημέρα όπου μια ομάδα νεαρών ανθρώπων με προβληματισμούς και ανησυχίες για τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ξανά την Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας στην Θήβα. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε -και συνεχίζεται μέχρι σήμερα- με σκοπό την έκφραση της άποψης των φιλελεύθερων νέων σχετικά με τα σημαντικά ζητήματα του τόπου μας, αλλά και την πραγματοποίηση διάφορων δραστηριοτήτων (εθελοντικών, ενημερωτικών, ψυχαγωγικών κλπ) με την συμμετοχή της νεολαίας. Κατά την διάρκεια αυτών των δύο χρόνων το έργο που έπρεπε να γίνει ήταν πολύ δύσκολο και η προσπάθεια που έγινε από όλους μας πολύ μεγάλη.
Το γεγονός πως τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης είναι φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την πόλη μας, σίγουρα αποτέλεσε τροχοπέδη στα σχέδια μας για πιο δυναμική παρουσία την πρώτη χρονιά. Πλέον όμως με την συμπλήρωση ενός ακόμα έτους παρουσίας μας, ενός έτους με αρκετές δράσεις, εκδηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις σε σημαντικά ζητήματα, είμαστε βέβαιοι πως η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας άρχισε να στερεώνεται στο προσκήνιο και αποτελεί την μοναδική φωνή της νεολαίας στην πόλη μας. Το γεγονός αυτό εξάλλου φαίνεται από την στήριξη που λαμβάνουμε συνεχώς από τους νεολαίους συντοπίτες μας, κάτι το οποίο μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο πρωτοποριακά, ακόμα πιο....νεανικά. Θέλουμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας για την στήριξη που μας προσφέρουν και για τον αγώνα που καθημερινά κάνουν και οι ίδιοι, προσπαθώντας να ενισχύσουν την φωνή μας αλλά πάνω από όλα την συμμετοχικότητα των νέων στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα. Εμείς από την πλευρά μας υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε με αμείωτο ενδιαφέρον και αποφασιστικότητα το έργο μας, πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες, με γνώμονα το κοινό καλό της πόλης μας και ειδικότερα της νεολαίας. Κλείνοντας θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε έναν απολογισμό των δράσεων μας καθώς ο καθένας από εσάς αποτελεί τον μεγαλύτερο κριτή μας: Δημιουργία blog ενημέρωσης για τους νέους με τις δράσεις και τις προτάσεις μας: onned-thivas.blogspot.com
Συγκέντρωση και προσφορά τροφίμων στο ίδρυμα για τους άπορους συμπολίτες μας «Τράπεζα της Αγάπης»
Επίσκεψη στα Α.Μ.Ε.Α. του συλλόγου «Άγιοι Ανάργυροι» τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του συλλόγου και ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Καμπάνια ενημέρωσης στο διαδίκτυο για την πρωτοβουλία της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. σχετικά με την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος «Χαμόγελο του Παιδιού».
Εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε blogs για την οικονομική ενίσχυση των σεισμόπληκτων στην Αϊτή.
Συμμετοχή στην εθελοντική δενδροφύτευση στον Δήμο Τανάγρας (πρώην Δήμος Σχηματαρίου).
Συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Βοιωτίας και «μεταφορά» της έδρας της Ν.Ε. στην Θήβα.
Συμμετοχή με την εκπροσώπηση 4 συνέδρων στο 8ο Συνέδριο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ στην Άμφισσα στις 18-19 Ιουνίου 2010.
Συμμετοχή στις Αυτοδιοικητικές εκλογές 3 υποψηφίων, μελών της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας, εκ των οποίων ο ένας εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος του νέου Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων.
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας με την συμμετοχή πλήθους νεολαίας.
Οι παραπάνω δράσεις καθώς και οι παρεμβάσεις μας μέσω δελτίων τύπου για τα ζητήματα που μας απασχολούν, αποτελούν την ισχυρότερη απόδειξη της παρουσίας και του έργου μας, ενώ παράλληλα η στήριξη σας αποτελεί το μεγαλύτερο εχέγγυο για το μέλλον της οργάνωσής μας. Σας καλούμε λοιπόν όλους να συμμετάσχετε στην προσπάθειά μας αυτή με τις δικές σας ιδέες και προτάσεις, αλλά κυρίως με τον δημιουργικό ενθουσιασμό που διακατέχει κάθε νέο...
Με αμέριστη εκτίμηση, Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΙΝΔΑΡΟΥ ........

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Πινδάρου


Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 28/03/2011 η ανάπλαση της οδού Πινδάρου. Οι εργασίες θα γίνουν τμηματικά ώστε να μην υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο. Έτσι, αυτό το διάστημα εργασίες θα εκτελούνται μόνο στο τμήμα από το Άγαλμα του Επαμεινώνδα έως και την οδό Παναγιώτη Δράκου.
Το έργο περιλαμβάνει την διαπλάτυνση – ανακατασκευή των πεζοδρομίων και την ανακατασκευή του οδοστρώματος από το Άγαλμα του Επαμεινώνδα έως το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Επιπλέον θα δημιουργηθούν παρτέρια για την φύτευση διαφόρων δέντρων και φυτών ενώ θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα. Σημειώνουμε ότι η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή Ανάπλασης οδού Πινδάρου» υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου και του αναδόχου στις 15/02/2011. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ΣΑΤΑ και η ολική προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών έχει οριστεί στους 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Ο Δήμος Θηβαίων ζητά την κατανόηση των πολιτών για την ταλαιπωρία που θα υποστούν εξαιτίας των εργασιών και τους καλεί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με τα Ι.Χ στο κέντρο. Τα οχήματα μπορούν να κυκλοφορούν από τις οδούς Σπηλιωτοπούλου (προς Αγία Τριάδα-Περιφερειακό) και προς οδό Ετεοκλέους (προς το ΚΤΕΛ) Πρόκειται για ήπια ανάπλαση που αποβλέπει στην αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης μας η οποία θα δώσει νέα, σύγχρονη, ανθρώπινη εικόνα.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

«Ο Νικηταράς και η οικονομική κρίση»


Την Τετάρτη 23 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο ο Δήμος Θηβαίων, το Πνευματικό Κέντρο και ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Έφεδρων Αξιωματικών Θήβας πραγματοποίησαν εκδήλωση με ομιλητή τον συγγραφέα και Αρχιπλοίαρχο Π.Ν ε.α. κ. Δημήτρη Μπατσιούλα με θέμα «Ο Νικηταράς και η οικονομική κρίση»
Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Λάιος» με τη γυναικεία χορωδία και τα χορευτικά του τμήματα, ενώ συμμετείχαν και οι γυναίκες της Χορωδίας του Ακραιφνίου. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου είπε μεταξύ άλλων: «Ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε ότι είναι υποχρέωσή μας να οργανώνουμε παρόμοιες εκδηλώσεις και να συμμετέχουμε σε αυτές, στα πλαίσια των επετείων ιστορικής μνήμης.
Η υποχρέωσή μας αυτή πηγάζει κι εκπορεύεται από την πεποίθησή μας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην λησμονούμε τους ανιδιοτελείς αγώνες και τις αιματηρές θυσίες των προγόνων μας, που έγιναν για να απολαμβάνουν οι μετέπειτα γενεές τα αγαθά της ελευθερίας, αποτίωντας ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε αυτούς. Στα πλαίσια λοιπόν των επετειακών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου, που φέτος συμπληρώνει 190 χρόνια, ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με το «ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ, Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ» και τον πολιτιστικό σύλλογο «ΛΑΙΟ», διοργανώνει την αποψινή εκδήλωση, η οποία αποτελεί μία σύνθεση πολιτισμού και ιστορίας. Η ομιλία του κ. Μπατσιούλα με θέμα: «Ο Νικηταράς και η οικονομική κρίση» σε συνδυασμό με την χορωδία και τα χορευτικά τμήματα του ΛΑΙΟΥ, πιστεύω θα μας μεταφέρει σε ειδικότερες συνθήκες της εποχής, θα μας επιτρέψει να προβληματιστούμε αντιστοιχίζοντας τα ιστορικά γεγονότα με τα σύγχρονα προβλήματα και να εξάγουμε συμπεράσματα και ενδεχομένως να βρούμε απαντήσεις σε αυτά».

Η όλη εκδήλωση με την ομιλία του κ. Μπατσιούλα, τα χορευτικά και την χορωδία συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κόσμου που έδωσε δυναμικό παρών.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ !

Η πράσινη ανάπτυξη άλλοθι της πυρηνικής ενέργειας


Άρθρο του Μιχάλη Γιαννάκη* στον Ελεύθερο Τύπο

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια και πάντως πριν το ατύχημα της Ιαπωνίας, παρατηρήθηκε μια μεταστροφή στην κοινή γνώμη και τις κυβερνήσεις υπέρ της χρήσης πυρηνικής ενέργειας. Μια μεταστροφή που επέβαλλαν, πέρα από οικονομικούς λόγους, η ανάγκη απεξάρτησης από εισαγόμενη ενέργεια και η ενίσχυση της ασφάλειας ενεργειακού εφοδιασμού. Πολύ περισσότερο, η προστασία του περιβάλλοντος και οι σύγχρονες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής άνοιξαν ένα νέο κύκλο συζητήσεων σχετικά με την ανάγκη ειρηνικής χρήσης της πυρηνικής ενέργειας, που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν ως «λαγός» της «πράσινης ανάπτυξης» διάφοροι ανυπόληπτοι κύκλοι, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Τα στοιχεία στης Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αποκαλυπτικά, σχετικά με την διάδοση της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας, που σήμερα, λίγο ως πολύ, αγγίζει το 30% της συνολικής ηλεκτροπαραγωγής στην ΕΕ. Η δυσανάλογη έκλυση διοξειδίου του άνθρακα από πυρηνική ενέργεια σε σχέση με τις συμβατικές μορφές (15 κιλά διοξειδίου του άνθρακα για κάθε MW ηλεκτροπαραγωγής έναντι 690 κιλών για το πετρέλαιο και 960 για τον άνθρακα) προσέφεραν στους θιασώτες της διάδοσης της πυρηνικής ενέργειας το ιδανικό άλλοθι. Ωστόσο, τα τελευταία γεγονότα στην Ιαπωνία και ο διεθνής τρόμος από τις εκρήξεις στους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα, δικαίωσαν την θέση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συνειδητά απέρριψε την επιλογή της πυρηνικής ενέργειας στον ενεργειακό μας σχεδιασμό. Αντίθετα, ταχθήκαμε υπέρ της δημιουργίας του θεσμικού πλαισίου για τον διακρατικό έλεγχο της χρήσης των πυρηνικών εγκαταστάσεων και την εξασφάλιση εγγυήσεων για τους νέους σταθμούς, που έχουν θέσει την χώρα υπό έναν άτυπο «πυρηνικό κλοιό». Η λειτουργία του Κοσλοντούι, του Μπέλενε, του Ακούγιου, στην γειτονιά των συνόρων μας, επιτάσσουν την εξασφάλιση από μέρους της Ελλάδας όλων των εγγυήσεων για την ασφαλή λειτουργία τους και την παρακολούθηση που έχει ήδη ζητήσει από τα Ευρωπαϊκά όργανα η Νέα Δημοκρατία για την πλήρη συμμόρφωση των γειτόνων μας προς τα ευρωπαϊκά πρότυπα πυρηνικής ασφάλειας.


*Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ και πρώην Τομεάρχης Ενέργειας, βουλευτής Βοιωτίας

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ....Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ ΑΛΛΑ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΥΤΗ !!!

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Αλλαγή τοπίου στον Προσφυγικό Συνοικισμό Θήβας!!!


Ανάσα για μικρούς και μεγάλους – Άρχισε το έργο της αποχέτευσης...
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η προσπάθεια του Δήμου Θηβαίων στον Προσφυγικό Συνοικισμό Θήβας, όπου η εικόνα έχει ήδη αλλάξει σημαντικά, τόσο από τις παρεμβάσεις, όσο και από την ομαδική φυγή των παράνομων αλλοδαπών. Στο πλευρό του Δήμου είναι πλέον και οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι συναινούν στο γκρέμισμα παραπηγμάτων κι επικίνδυνων σπιτιών, αφού βλέπουν την άλλοτε γραφική συνοικία να ανασαίνει και πάλι, καθώς οι χώροι άνοιξαν προς όφελος των κατοίκων, κυρίως όμως των παιδιών, που ξαναβρήκαν την χαρά του παιχνιδιού και της ξεγνοιασιάς. Τα σοκάκια διάβηκε προχθές ο Δήμαρχος Θηβαίων Σ. Νικολάου, προκειμένου να δει με τους συνεργάτες του, τους χώρους που θα γίνουν οι παρεμβάσεις, αμέσως μετά την γενική αποκατάσταση της περιοχής. «Άλλαξε η εικόνα και ακόμα είμαστε στην αρχή! Έφυγαν τα πρώτα προβλήματα της καθαριότητας και της υγιεινής, που ήταν τα σοβαρότερα και με καλή οργάνωση και προγραμματισμό θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, ώστε οι κάτοικοι να ζήσουν ανθρώπινα κι εμείς κα έχουμε το καθήκον μας» τόνισε ο κ. Νικολάου, αναφερόμενος στις πρώτες σκέψεις για την αποκατάσταση των χώρων με πράσινο, παγκάκια κ.α.. «Όλα θα πάνε καλά και πιστεύω πως σε μικρό χρονικό διάστημα όλα θα έχουν αλλάξει» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θηβαίων, αναφερόμενος και στις δυσκολίες που προέκυψαν, οι οποίες όμως «ξεπεράστηκαν με την συνεργασία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Α.Χατζησταμάτη με τους κατοίκους και τον Σύλλογο Μικρασιατών»


«Δεν σταματάμε εδώ, καθώς ο Συνοικισμός έχει ανάγκη και από άλλα έργα , όπως και η υπόλοιπη πόλη, γιατί τα ίδια προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία της Θήβας» επεσήμανε το μέλος της ΄Ενωσης Μικρασιατών και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Στρατέλος, μη παραλείποντας να αναφερθεί σε ορισμένες ενέργειες που έγιναν σε βάρος της όλης προσπάθειας: «Δυστυχώς, υπάρχει κινητοποίηση από ορισμένους που δεν θέλουν να δουν τον Συνοικισμό να αλλάζει όψη και καλό είναι να επιβραβεύουμε ότι καλό γίνεται και να μη προσπαθούμε με οποιονδήποτε τρόπο να βάζουμε τρικλοποδιές. Υπάρχει γενική συγκατάθεση και δεν καταλαβαίνω πως έφτασε εδώ κλιμάκιο να ζητήσει ευθύνες, αφού όλα έχουν γίνει με νόμιμες διαδικασίες και με την συγκατάθεση των επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας και των ιδιοκτητών και κατοίκων που βιώνουν αυτή την τραγική κατάσταση. Είμαστε στον 21ο αιώνα και το να βλέπεις σπίτια με στοιβαγμένους 30 και 40 ανθρώπους σε ένα δωμάτιο χωρίς καν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής είναι ότι χειρότερο. Εμείς στο κέντρο μπορούμε να απολαμβάνουμε τα καλά , αλλά πρέπει να βλέπουμε και ολόγυρα τι συμβαίνει και αυτό κάνουμε» τόνισε ο κ. Στρατέλος, ευχόμενος «η προσπάθεια να συνεχιστεί και να σταματήσουν οι τρικλοποδιές από εκείνους που δεν θέλουν την αναβάθμιση του Συνοικισμού».
Η παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων το Σάββατο στον Συνοικισμό όμως, είχε και άλλο σκοπό: Την άμεση έναρξη εργασιών για την αποχέτευση στην περιοχή, όπως κι έγινε! Σήμερα το πρωϊ συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΘ άρχισαν δουλειά….
«Κλείνουν όλοι οι επικίνδυνοι και παράνομοι βόθροι και παράλληλα αρχίζει το έργο της αποχέτευσης στον Συνοικισμό» υπογραμμίζει ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Γ. Σδόνας, δείχνοντας όλα τα σημεία από τα οποία θα περάσει η αποχέτευση, αλλά κι εκείνα τα οποία «ταπώνονται» άμεσα, αφού χρησιμοποιούνταν ως βόθροι, επικίνδυνοι για την ασφάλεια των κατοίκων.
Να σημειωθεί, ότι αυξάνονται καθημερινά οι ιδιοκτήτες σπιτιών, οι οποίοι εκδηλώνουν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με τον Δήμο για το γκρέμισμα των παραπηγμάτων και άλλων κτιρίων, τα οποία είναι ετοιμόρροπα και αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ !!!


Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ !!!

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος της Επανάστασης στη Ρούμελη



















Στιγμιότυπα από τον φετινό εορτασμό στον Όσιο Λουκά

Με λαμπρότητα αλλά και περίσκεψη από την πολιτική, θρησκευτική και τοπική μας ηγεσία γιορτάστηκε σήμερα στο προπύργιο της Επανάστασης, το βασιλομονάστηρο του Οσίου Λουκά του Στειριώτη, η επέτειος της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα για τη Ρούμελη. Παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά, του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Γιώργου Μουλκιώτη, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεωργίου και του Ηγουμένου π. Χρύσανθου, δεκάδες επίσημοι προσκεκλημένοι αλλά και πλήθος κόσμου, παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Σαλώνων Ισαϊα που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο. Με το βλέμμα στα αθάνατα κειμήλια της ιστορικής μορφής του Ισαϊα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς ανέγνωσε τον πανηγυρικό της ημέρας με πλείστα κοινωνικα μηνύματα και παραλληλισμούς για την σημερινή πραγματικότητα. Ακολούθως, τοπικά χορευτικά συγκροτήματα απέδωσαν ρουμελιώτικους σκοπούς ενώ υπήρχε κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονήςγια όλους τους επισκέπτες!

Την σημερινή ημέρα τίμησαν με την παρουσία τους περιφερειακοί σύμβουλοι, Δήμαρχοι απ` όλη τη Βοιωτία, τέως και νυν Βουλευτές, πολιτευτές και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων. Στα μηνύματα τους τόσο ο Περιφερειάρχης Στερεάς όσο και οι συμπολιτευόμενοι Βουλευτές έκαναν λόγω για μια «παρόμοια» επανάσταση που καλείται να κάνει σήμερα η πατρίδας μας, ανέτρεξαν στα ιδανικά της φυλής μας και αναφέρθηκαν στην δύσκολη συγκυρία της χώρας μας , από την οποία θα βγούμε και πάλι με γενναιότητα. Στον αντίποδα, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης μίλησαν για χειρισμούς που οδηγούν την χώρα σε αδιέξοδες πολιτικές. Ωστόσο, όλοι παραδέχθηκαν την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας. Παρόμοιο το πνεύμα του μηνύματος και του Σεβασμιοτάτου, ο οποίος επιπλέον ζήτησε την μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της Περιφέρειας για την ανακατασκευή του δρόμου που συνδέει το Στείρι με το... μοναστήρι! Αξίζει να σημειωθεί πως στην σημερινή επέτειο παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης, ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη των ηρώων της Ρούμελης.

Ας ακούσουμε ένα απόσπασμα από την ομιλία του κ. Κλέαρχου Περγαντά, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας…